Følg os

Iran

Hundredvis af lovgivere og nuværende og tidligere embedsmænd vil deltage i Free Iran Summit i juli for at stå sammen med det iranske folk

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

En international begivenhed med titlen "Free Iran World Summit 2022", hvor udstationerede dissidenter og internationale dignitærer til støtte for en koalition af iranske oppositionsgrupper, Irans nationale modstandsråd (NCRI) og modstandsenheder i Iran, deltager , er planlagt til at finde sted den 23. og 24. juli.

Ifølge aktivisterne skiller årets topmøde sig ud, da det finder sted på et meget afgørende tidspunkt.  

Som en arrangør af "Free Iran World Summit 2022" udtrykte det, den globale begivenhed, der finder sted et år efter, at Ebrahim Raisi blev indsat som præsident af den øverste leder, Ali Khamenei. Alt tyder på, at dette desperate skridt fra den øverste leders side for at ændre tidevandet mod regimet har været en fuldstændig fiasko, og der er stigende tegn på, at den nuværende situation er blevet uholdbar, og at en grundlæggende forandring i Iran er på vej.

Han understregede, at Irans økonomi står over for en uoprettelig krise på grund af systematisk og udbredt korruption, nepotisme på højeste niveau og årtier lang dårlig forvaltning. Ifølge statskontrollerede medier lever 70 procent af befolkningen under fattigdomsgrænsen. De iranske byer er blevet rystet af konstante anti-regeringsprotester i de sidste par måneder med slogans, herunder "ned med Khamenei" og "ned med Raisi." I løbet af de sidste par måneder har aktiviteter i organiseret opposition, modstandsenheder, vist en bemærkelsesværdig stigning i omfang, hyppighed og virkning.

Arrangøren understregede, at det internationale samfund for sent er ved at indse den trussel, det iranske regime udgør, og der er en fornyet følelse af, at det haster med behovet for en realistisk tilgang til Teheran og dets ondartede adfærd. Han sagde, at det ikke er et spørgsmål om uenighed, at Teheran ikke har til hensigt at opgive sin vidtrækkende uhyggelige adfærd fra at skaffe atomvåben til spredning af ballistiske missiler og pleje terrorister i hele regionen.

I de mange år forud for corona-pandemien blev den årlige deltagelse i lignende topmøder anslået til omkring 100,000. Dette tal omfattede for det meste iranske udlændinge, der bor i Europa, USA, Canada, Australien og så videre. Men andre deltagere omfattede lovgivere, nuværende og tidligere embedsmænd, lærde og samfundsledere fra hver af disse regioner. NCRI har været ivrig efter at fremhæve den partipolitiske sammensætning af de forskellige delegationer.

Arrangørerne af dette års begivenhed forventer deltagelse fra en stjerneliste af internationale dignitærer. Hundredvis af disse højtstående personer har allerede bekræftet deres deltagelse. Faktisk er lovgivende grupper i hele Europa og Nordamerika blevet dannet i de forløbne år for at erklære støtte til NCRI, den vigtigste iranske oppositionsbevægelse, People's Mojahedin Organisation of Iran, (PMOI/MEK), og NCRI's valgte præsident Maryam Rajavi.

reklame

Tidligere støtte til modstandsbevægelsen er også kommet fra højtstående tidligere embedsmænd fra den udøvende gren af ​​den amerikanske regering, som det blev fremhævet i maj og juni gennem rejser til Ashraf 3, hjemsted for omkring 3,0000 medlemmer af MEK i Albanien af ​​tidligere sekretær for Staten Mike Pompeo og tidligere vicepræsident Mike Pence hhv.

I en tale under sit besøg erklærede Pence, at NCRI har amerikansk støtte til sit mål om at "etablere en sekulær, demokratisk, ikke-nuklear iransk republik, der får sine retfærdige beføjelser fra de regeredes samtykke." Han udtrykte også troen på, at "det iranske regime aldrig har været svagere, end det er i dag", og "i dag har modstandsbevægelsen i Iran aldrig været stærkere."

Denne følelse stammede fra en bølge af protester, der begyndte at skylle ind over Den Islamiske Republik i slutningen af ​​2017, da samtidige demonstrationer i mere end 100 byer og byer i hele Iran fik den øverste leder Ali Khamenei til at anerkende den organisatoriske rolle, som MEK og dets direkte spillede. -aktionsgrupper, kendt som modstandsenheder. En endnu større opstand fandt sted i november 2019, hvilket førte til, at regeringsmyndighederne skød ca. 1,500 fredelige demonstranter dødeligt. Alligevel var der stadig store demonstrationer i gang to år senere på tidspunktet for topmødet i 2021, og de fortsætter stadig i dag, da udlændinge ser frem til dette års begivenhed.

Uroligheder har været vedvarende i områder af Iran siden starten af ​​maj, hvor organiserede arbejdsgrupper, især landets lærerforening, holdt demonstrationer for at kræve højere løn og bedre forhold. Mindre end en uge senere brød bredere økonomiske protester ud, efter at regeringen vilkårligt fjernede fødevaresubsidier, hvilket fik priserne på nogle varer til at mere end tredobles natten over. Mens disse demonstrationer stadig var i gang, kollapsede en bygning i byen Abadan, dræbte snesevis og blev et nyt symbol på de ødelæggende virkninger af regeringens korruption og dårlig ledelse.

I mellemtiden har MEK-tilknyttede modstandsenheder fortsat indsatsen for at fremme ideen om, at der er et levedygtigt alternativ til systemet bag den korruption. Siden starten af ​​2022 har disse aktivistiske kollektiver dramatisk udvidet deres taktik for både at nå ud til civilbefolkningen og direkte udfordre præstestyret. Det nu velkendte slogan "død til Khamenei" og hils på modstandslederne, Rajavi, dukkede op på kaprede statslige medier i januar, og modstandsnetværket inde i Iran har siden taget ned regeringsministeriets hjemmesider og forstyrret de kommunale systemer i Teheran.

Deltagere i "Free Iran World Summit 2022" kan forventes at fremme ideen om, at disse og andre nyere udviklinger peger i retning af muligheden for regimeskifte, og at dette resultat kan opnås endnu hurtigere og med mindre strid, hvis det internationale samfund anerkender og støtter den demokratiske opposition. De kan også forventes at hævde, at hindringerne for denne politik omfatter effektiv og langvarig iransk propaganda.

Som Pence sagde ved Ashraf 3: "En af de største løgne, det regerende regime har solgt til verden, er, at der ikke er noget alternativ til status quo. Men der er et alternativ. Et velorganiseret, fuldt forberedt, perfekt kvalificeret og populært støttet alternativ ... [hvis] engagement i demokrati, menneskerettigheder og frihed for enhver borger er en vision for et frit Iran og en inspiration for verden."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending