Følg os

Ungarsk vin

Ungarn vil indsende nye love for at frigøre EU-midler i næste uge

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Gergely Gulyas er stabschef for Viktor Orban, Ungarns premierminister. Han taler til journalister i Budapest den 16. september 2019.

Premierminister Viktor Orbans cheftalsmand sagde lørdag (17. september), at Ungarns regering vil forelægge nye love i næste uge for parlamentet for at afslutte en stand-off med Europa-Kommissionen og give adgang til midler fra EU.

To embedsmænd fra EU sagde, at de vil anbefale at suspendere milliarder i EU-midler øremærket til Ungarn på grund af korruptionsproblemer. Dette ville være Orbans første træk af denne art.

Et stort flertal af EU's lovgivere stemte torsdag (15. september) for at fordømme den skade, som veteranen Orban har påført demokratiet i Ungarn. Orban har siddet ved magten siden 2010 og øger presset på blokken for finansieringsnedskæringer.

Budapest meddelte, at det vil oprette en anti-korruptionsmyndighed samt en arbejdsgruppe af ikke-statslige grupper for at overvåge udgifterne til EU-midler.

Gergely Gulyas udtalte, at enten har regeringen accepteret Europa-Kommissionens anmodninger, eller også har vi nået et kompromis, der er acceptabelt for begge sider på områder, vi ikke kunne acceptere.

"På dagens møde har regeringen diskuteret og godkendt disse tilsagn," sagde han. Han sagde også, at Orbans regering ville anmode parlamentet om at vedtage relevant lovgivning gennem en hurtig procedure.

reklame

Gulyas udtalte, at de nye love træder i kraft i november. Dette kunne være Gulyas' afslutning på straffeaktioner mod Ungarn. Adgang til milliarder af euro er stadig i fare.

Gulyas udtalte, at "i stedet for gensidig mistillid" kan de konstruktive serieforhandlinger med Kommissionen over to måneder ses som et skridt hen imod gensidig tillid. Han sagde også, at Ungarn ventede på EU's afgørelse med "perfekt ro".

Ifølge EU's anti-svigagentur havde Ungarn det største antal uregelmæssigheder blandt blokkens EU-midler brugt i 2015-19. Bruxelles har altid opfordret til gennemsigtighed og konkurrence i Ungarns offentlige indkøb.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending