Følg os

Ungarn

Ungarns premierminister Orban markerer yderligere lønstigninger forud for valget i 2022

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Ungarns premierminister Viktor Orban taler under en forretningskonference i Budapest, Ungarn, 9. juni 2021. REUTERS/Bernadett Szabo

Ungarn vil hæve sygeplejerskernes løn med 21% fra januar og planlægger at hæve den månedlige mindsteløn til 200,000 forint ($ 644), sagde premierminister Viktor Orban til statsradioen i dag (8. oktober), Reuters, skriver Krisztina Than.

Orban, der står over for valg næste år, sagde, at forhandlinger om mindstelønstigning stadig var i gang. Regeringen vil sænke skatterne for virksomheder, hvis de er klar til at hæve mindstelønnen, tilføjede han.

Han markerede også en lønstigning på 10% for lærere i 2022.

reklame

Orbans uddelinger til vælgere forud for, hvad der forventes at blive et stramt valg, omfatter foranstaltninger såsom en indkomstskatterabat på 2 mia. Dollars til familier, afkald på indkomstskat for unge arbejdere, tilskud til renovering af hjem og ekstra pensionsbetalinger. Læs mere.

($ 1 = 310.41 forint)

reklame

Del denne artikel:

coronavirus

Ungarske læger advarer om 'trist jul', mens COVID-tilfældene stiger

Udgivet

on

By

Ungarn rapporterede onsdag (10,265. november) 19 nye COVID-17-infektioner, det højeste daglige tal siden slutningen af ​​marts, hvilket fik landets lægekammer til at opfordre til et forbud mod massebegivenheder og obligatorisk maske i lukkede rum, skriver Krisztina end og Anita Komuves.

I en erklæring sagde det ungarske lægekammer også, at adgang til restauranter, teatre og biografer skal være betinget af et COVID-19-immunitetscertifikat.

"Vi må bremse stigningen i antallet af patienter, en oversvømmelse af hospitaler (med COVID-19 patienter), ellers vil mange familier have en meget trist jul," sagde de.

"Udover en langsommere vaccinationskampagne har vi ikke set nogen forebyggende foranstaltninger (for at begrænse pandemien)."

reklame

Det daglige tal nærmer sig toppen på 11,265 nået under den tredje bølge af pandemien i et land med næsten ingen restriktioner på plads, og hvor vaccinationsraten er under EU-gennemsnittet.

En ny bølge af infektioner er fejet ind over Centraleuropa med hospitaler, der kæmper for at klare sig i nogle lande som nabolandet Rumænien. Rumænien, Tjekkiet, Slovakiet og Polen har alle skærpet reglerne for maskebrug og indført foranstaltninger til at bremse infektioner.

I Ungarn har premierminister Viktor Orbans regering, som står over for et tæt valg i begyndelsen af ​​2022, opfordret folk til at tage vacciner og bebudet obligatoriske inokulationer ved statsinstitutioner. Det gav også private virksomheder beføjelse til at gøre vaccinationer obligatoriske for ansatte.

reklame

Men det har afholdt sig fra at gøre maskebrug obligatorisk i lukkede rum - bortset fra i offentlig transport og på hospitaler - og der er ingen andre restriktioner på plads.

Tirsdag sagde regeringen, at den overvåger sager og "om nødvendigt vil træffe yderligere foranstaltninger".

Regeringen har ikke svaret på e-mailede spørgsmål fra Reuters.

Ungarn, et land med 10 millioner, har rapporteret 32,514 dødsfald som følge af COVID-19 siden starten af ​​pandemien, men kun 5.78 millioner af landets befolkning er fuldt vaccineret. Mere end 1.66 millioner mennesker har modtaget et booster-skud.

Del denne artikel:

Læs

Tjekkiet

Ungarns Orban rammer den tjekkiske kampagnespor for at støtte PM Babis

Udgivet

on

By

Tjekkiets premierminister Andrej Babis og Ungarns premierminister Viktor Orban gennemgår æresvagten under velkomstceremonien i Kramars villa i Prag, Tjekkiet, 29. september 2021. REUTERS/David W Cerny
Tjekkiets premierminister Andrej Babis mødes med Ungarns premierminister Viktor Orban i Kramars villa i Prag, Tjekkiet, 29. september 2021. REUTERS/David W Cerny

Den ungarske premierminister Viktor Orban støttede onsdag den 29. september sin tjekkiske pendant Andrej Babis 'genvalgsbud og viste de tætte bånd mellem de to centraleuropæiske ledere, der har støttet hinanden i tvister med EU, skriver Robert Muller og Jan Lopatka.

Den Tjekkiske Republik holder parlamentsvalg den 8.-9. Oktober. Meningsmålinger sætter Babis 'centristiske ANO-parti foran rivalerne, men nogle viser, at han mangler partnere for at danne en flertalsregering, som kan overdrage magten til en koalition mellem de vigtigste opposition-center-venstre og center-højre grupper.

På kampagnestien, ledsaget af Orban, understregede Babis, hvordan han og den ungarske leder havde blokeret Europa -Kommissionens plan om at fordele asylansøgere rundt om blokken under et kvotesystem efter Europas migrationskrise i 2015.

"Vi presser på for vores nationale interesser sammen" i EU, sagde Babis efter at have introduceret Orban på et fælles pressemøde i den nordlige by Usti nad Laben, hvor den tjekkiske leder står i spidsen for ANO -partiets billet.

reklame

Orban roste også deres landes tætte samarbejde såvel som Tjekkiets økonomiske succes.

"Vi i Ungarn er klar til at opretholde et tæt, venligt, nøgternt samarbejde med Andrej Babis 'regering," sagde Orban, hvis højreorienterede Fidesz-parti har regeret Ungarn siden 2010, ofte sammenstød med Bruxelles om immigration og reformer af medierne, retsvæsenet, akademiske institutioner og NGO'er.

Tidligere på ugen indvilligede den tjekkiske regering i at sende 50 politifolk for at hjælpe med at bevogte den ungarske grænse med Serbien, som Babis også besøgte i sidste uge.

reklame

ALLIEREDE

Babis, en milliardær forretningsmand, er vokset mere og mere positivt til samarbejdet inden for den centraleuropæiske Visegrad -gruppe og især med Orban i de sidste par år, på trods af EU's bekymring over retsstaten i Ungarn.

Den Tjekkiske Republik sluttede sig ikke til de fleste EU -stater i år med at underskrive et brev, der protesterede mod ungarsk lovgivning, der forbyder brug af materialer, der anses for at fremme homoseksualitet og kønsskifte på skoler.

En af de to vigtigste oppositionskoalitioner, der anfægtede det tjekkiske valg, Piratpartiet/Borgmestre, angreb babier over hans bånd til Orban.

"Viktor Orban skiftede Ungarn fra demokrati til enevældighed i løbet af de sidste 10 år," sagde dets chef Ivan Bartos på Facebook.

"Han likviderer frie medier, likviderer oppositionen, frit foretagende, spionerer på journalister ... Sådan en politik er modellen for Andrej Babis."

Del denne artikel:

Læs

Ungarn

Pave opfordrer Ungarn til at være mere åben over for trængende udenforstående

Udgivet

on

By

Pave Frans (billedet) sagde søndag (12. september), at Ungarn kunne bevare sine kristne rødder og samtidig åbne op for de trængende, et tilsyneladende svar på nationalistisk premierminister Viktor Orbans standpunkt om, at muslimsk immigration kunne ødelægge dens arv, skriver Philip Pullella og Gergely Szakacs.

Francis var i Ungarn for et usædvanligt kort ophold, der understregede forskelle med den anti-immigrant Orban, hans politiske modsætning.

Afslutte en kirkekongres med en messe for titusinder af mennesker i det centrale Budapest, brugte Francis billedkunst af et kors til at vise, at noget så dybt forankret som religiøs tro ikke udelukkede en imødekommende holdning.

"Korset, der er plantet i jorden, inviterer os ikke kun til at være rodfæstet, det løfter og rækker også armene ud mod alle," sagde han i sine bemærkninger efter messen.

reklame

"Korset opfordrer os til at holde vores rødder faste, men uden defensivitet; at trække fra kilderne og åbne os for tørsten hos vores mænd og kvinder i vores tid," sagde han i slutningen af ​​friluftsmessen, som Orban deltog sammen med sin kone.

"Mit ønske er, at du er sådan: jordet og åben, forankret og hensynsfuld," sagde paven.

Francis har ofte fordømt det, han ser som en genopblussen af ​​nationalistiske og populistiske bevægelser, og har opfordret til europæisk enhed og kritiseret lande, der forsøger at løse migrationskrisen med ensidige eller isolationistiske handlinger.

reklame

Orban derimod fortalte Bled Strategic Forum i Slovenien i sidste uge, at den eneste løsning på migration var, at EU skulle "give alle rettigheder tilbage til nationalstaten".

Pave Frans ankommer til møde med repræsentanter for Det Økumeniske Kirkeråd i Museum of Fine Arts i Budapest, Ungarn, 12. september 2021. REUTERS/Remo Casilli
Pave Frans hilser folk, da han ankommer til Heltepladsen i Budapest, Ungarn, 12. september 2021. REUTERS/Remo Casilli
Pave Frans ankommer til Budapest Internationale Lufthavn i Budapest, Ungarn, 12. september 2021. Vatican Media/Handout via REUTERS OPMÆRKSOMHEDSREDAKTØRER - DETTE BILLEDE BLEV GIVET AF EN TREDJE PART.

Paven har opfordret til, at migranter hilses velkommen og integreres for at tackle det, han har kaldt Europas "demografiske vinter". Orban sagde i Slovenien, at nutidens migranter "alle er muslimer", og at kun "den traditionelle kristne familiepolitik kan hjælpe os ud af den demografiske krise."

Francis, 84, der kun tilbragte omkring syv timer i Budapest, mødte Orban og præsident Janos Ader i starten af ​​sit besøg.

Vatikanet sagde, at mødet, som også deltog i Vatikanets to øverste diplomater og en ungarsk kardinal, varede cirka 40 minutter og var hjerteligt.

"Jeg bad pave Frans om ikke at lade det kristne Ungarn gå til grunde," sagde Orban på Facebook. Det ungarske nyhedsbureau MTI sagde, at Orban gav Francis en telefax af et brev, som kong Bela IV fra 13 -tallet sendte til pave Innocent IV og bad om hjælp til at bekæmpe tatarerne.

Senere søndag ankom Francis til Slovakiet, hvor han vil blive meget længere og besøge fire byer, inden han vender tilbage til Rom onsdag.

Kortheden af ​​hans ophold i Budapest har fået diplomater og katolske medier til at foreslå, at paven prioriterer Slovakiet og i virkeligheden snubber Ungarn. Læs mere.

Vatikanet har kaldt Budapest -besøget for en "åndelig pilgrimsrejse". Orbans kontor har sagt, at sammenligninger med slovakiet vil være "vildledende".

Turen er pavens første siden, siden han gennemgik en større operation i juli. Francis fortalte journalister i flyet, der tog ham til Budapest, at han havde det godt.

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending