Følg os

Ungarn

Ungarn afholder folkeafstemning om LGBT-spørgsmål i begyndelsen af ​​2022

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Demonstranter deltager i en protest mod en lov, der forbyder LGBTQ-indhold i skoler og medier i præsidentpaladset i Budapest, Ungarn, 16. juni 2021. REUTERS / Bernadett Szabo / File Photo

Ungarn planlægger at afholde en folkeafstemning om lovgivning, der begrænser skolernes undervisning om homoseksualitet og transseksuelle spørgsmål sent i år eller begyndelsen af ​​næste år, sagde premierminister Viktor Orbans stabschef, skriver Gergely Szakacs og Anita Komuves i Budapest og Gabriela Baczynska i Bruxelles.

Orban annoncerede folkeafstemningen onsdag den 21. juli og intensiverede en kulturkrig med Den Europæiske Union. Læs mere.

Europa-Kommissionen startede i sidste uge sagsanlæg over de foranstaltninger, der er medtaget i ændringer til uddannelses- og børnebeskyttelsesloven. Hvis det lykkes, kan Bruxelles muligvis holde finansiering til Ungarn, mens begrænsningerne opretholdes.

reklame

"For Ungarn er der mange flere argumenter for medlemskab af EU end imod det. Tiltrædelse af EU var den rigtige beslutning, det var i vores nationale interesse, og det er fortsat tilfældet," Gergely Gulyas, Orbans stabschef, fortalte en ugentlig nyheds briefing.

Men han sagde, at Ungarn mente, at det havde ret til at kommentere, hvad han kaldte "klubens regler" og træffe beslutninger alene om spørgsmål, hvor det ikke havde overdraget myndighed til EU-institutionerne.

På spørgsmålet om folkeafstemningen sagde EU-Kommissionen, at den ikke forstyrrer medlemsstaternes valgte metoder til politikudformning, skønt den anså den ungarske lov for at være diskriminerende.

reklame

Foranstaltningerne, der har skabt angst i LGBT-samfundet, forbyder brugen af ​​materialer, der ses som fremme af homoseksualitet og kønsændring på skoler, tilsyneladende som en foranstaltning til at forhindre misbrug af børn.

Flere borgerrettighedsgrupper har kritiseret Orbans reformer, og en global undersøgelse fra Ipsos afstemningsorganisation i sidste måned viste, at 46% af ungarerne støtter ægteskab af samme køn.

Gulyas sagde, at Ungarn stadig var i dialog med Kommissionen om sin nationale genopretningsplan for pandemi. Men han tilføjede, at regeringen ville starte forfinansiering af projekter over det nationale budget.

Europa-Kommissionen opførte alvorlige bekymringer over retsstatsprincippet i Polen og Ungarn i en rapport tirsdag, der kunne hjælpe med at beslutte, om de modtager milliarder euro i EU-midler for at hjælpe med at komme sig efter pandemien. Læs mere.

Orban, der har været ved magten siden 2010 og står over for et valg næste april, portrætterer sig selv som en forsvarer af traditionelle kristne værdier mod vestlig liberalisme.

Han skylder noget af sin valgsucces en hård linje mod indvandring, men da dette emne er ophørt med at dominere dagsordenen, har han spikret sine farver på spørgsmål om køn og seksualitet.

Ungarn

Pave opfordrer Ungarn til at være mere åben over for trængende udenforstående

Udgivet

on

By

Pave Frans (billedet) sagde søndag (12. september), at Ungarn kunne bevare sine kristne rødder og samtidig åbne op for de trængende, et tilsyneladende svar på nationalistisk premierminister Viktor Orbans standpunkt om, at muslimsk immigration kunne ødelægge dens arv, skriver Philip Pullella og Gergely Szakacs.

Francis var i Ungarn for et usædvanligt kort ophold, der understregede forskelle med den anti-immigrant Orban, hans politiske modsætning.

Afslutte en kirkekongres med en messe for titusinder af mennesker i det centrale Budapest, brugte Francis billedkunst af et kors til at vise, at noget så dybt forankret som religiøs tro ikke udelukkede en imødekommende holdning.

reklame

"Korset, der er plantet i jorden, inviterer os ikke kun til at være rodfæstet, det løfter og rækker også armene ud mod alle," sagde han i sine bemærkninger efter messen.

"Korset opfordrer os til at holde vores rødder faste, men uden defensivitet; at trække fra kilderne og åbne os for tørsten hos vores mænd og kvinder i vores tid," sagde han i slutningen af ​​friluftsmessen, som Orban deltog sammen med sin kone.

"Mit ønske er, at du er sådan: jordet og åben, forankret og hensynsfuld," sagde paven.

reklame

Francis har ofte fordømt det, han ser som en genopblussen af ​​nationalistiske og populistiske bevægelser, og har opfordret til europæisk enhed og kritiseret lande, der forsøger at løse migrationskrisen med ensidige eller isolationistiske handlinger.

Orban derimod fortalte Bled Strategic Forum i Slovenien i sidste uge, at den eneste løsning på migration var, at EU skulle "give alle rettigheder tilbage til nationalstaten".

Pave Frans ankommer til møde med repræsentanter for Det Økumeniske Kirkeråd i Museum of Fine Arts i Budapest, Ungarn, 12. september 2021. REUTERS/Remo Casilli
Pave Frans hilser folk, da han ankommer til Heltepladsen i Budapest, Ungarn, 12. september 2021. REUTERS/Remo Casilli
Pave Frans ankommer til Budapest Internationale Lufthavn i Budapest, Ungarn, 12. september 2021. Vatican Media/Handout via REUTERS OPMÆRKSOMHEDSREDAKTØRER - DETTE BILLEDE BLEV GIVET AF EN TREDJE PART.

Paven har opfordret til, at migranter hilses velkommen og integreres for at tackle det, han har kaldt Europas "demografiske vinter". Orban sagde i Slovenien, at nutidens migranter "alle er muslimer", og at kun "den traditionelle kristne familiepolitik kan hjælpe os ud af den demografiske krise."

Francis, 84, der kun tilbragte omkring syv timer i Budapest, mødte Orban og præsident Janos Ader i starten af ​​sit besøg.

Vatikanet sagde, at mødet, som også deltog i Vatikanets to øverste diplomater og en ungarsk kardinal, varede cirka 40 minutter og var hjerteligt.

"Jeg bad pave Frans om ikke at lade det kristne Ungarn gå til grunde," sagde Orban på Facebook. Det ungarske nyhedsbureau MTI sagde, at Orban gav Francis en telefax af et brev, som kong Bela IV fra 13 -tallet sendte til pave Innocent IV og bad om hjælp til at bekæmpe tatarerne.

Senere søndag ankom Francis til Slovakiet, hvor han vil blive meget længere og besøge fire byer, inden han vender tilbage til Rom onsdag.

Kortheden af ​​hans ophold i Budapest har fået diplomater og katolske medier til at foreslå, at paven prioriterer Slovakiet og i virkeligheden snubber Ungarn. Læs mere.

Vatikanet har kaldt Budapest -besøget for en "åndelig pilgrimsrejse". Orbans kontor har sagt, at sammenligninger med slovakiet vil være "vildledende".

Turen er pavens første siden, siden han gennemgik en større operation i juli. Francis fortalte journalister i flyet, der tog ham til Budapest, at han havde det godt.

Læs

Landbrug

Landbrug: Kommissionen godkender ny geografisk betegnelse fra Ungarn

Udgivet

on

Kommissionen har godkendt tilføjelsen af ​​'Szegedi tükörponty ' fra Ungarn i registret over beskyttede geografiske betegnelser (BGB). 'Szegedi tükörponty' er en fisk af karpearten, produceret i Szeged -regionen, nær Ungarns sydlige grænse, hvor der blev oprettet et system med fiskedamme. Damernes alkaliske vand giver fisken en særlig vitalitet og modstandsdygtighed. Det flakende, rødlige, smagfulde kød af fisken, der opdrættes i disse damme, og dets friske aroma uden bismag kan direkte tilskrives det specifikke saltvand.

Fiskens kvalitet og smag påvirkes direkte af den gode iltforsyning ved søbunden i de fiskedamme, der er skabt på salt jord. Kødet fra 'Szegedi tükörponty' er højt proteinindhold, fedtfattigt og meget smagfuldt. Den nye betegnelse vil blive føjet til listen over 1563 produkter, der allerede er beskyttet i eAmbrosia database. Mere information online på kvalitetsprodukter.

reklame

Læs

Ungarn

Kommissionen godkender en ny geografisk betegnelse for Ungarn

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt ansøgningen om optagelse af "Jászsági nyári szarvasgomba" fra Ungarn i registret over beskyttede geografiske betegnelser (BGB). "Jászsági nyári szarvasgomba" betyder den lokale friske sort af underjordiske svampe af arten hvid sommertrøffel, indsamlet i regionen Jászság, nordvest for den ungarske store slette. Dens duft er unik og behagelig. Når den plukkes, viser den først aromaer af kogt majs eller ristet og fermenteret maltet byg, ledsaget af den karakteristiske duft af nyslået græs.

I høstperioden og under opbevaring ændres duften, men den bevarer den typiske aroma af nyslået græs. Selve smagen er intens. "Jászsági nyári szarvasgomba" vokser fra slutningen af ​​maj til slutningen af ​​august. Forholdene i Jászság -regionen er særligt gunstige for etablering og formering af sommertrøfler. Nogle af de andre navne, der bruges af befolkningen til at kvalificere "Jászsági nyári szarvasgomba", såsom "black diamond of Jászság", "gold of Jászság" eller endda "Jász trifla", indikerer alle, at produktet er meget værdsat i regionen. Dette nye navn vil slutte sig til de 1,561 fødevarer, der allerede er registreret, hvis liste er tilgængelig i eAmbrosia -databasen.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending