Følg os

Ungarn

Sytten EU-stater står op mod Ungarn over LGBTIQ-lovgivning

Udgivet

on

EU-ministre arrangerede en høring om Ungarns overholdelse af retsstatsprincippet - artikel 7-proceduren - på gårsdagens (22. juni) råd for almindelige anliggender. Den sidste høring for Ungarn fandt sted i december 2019. Siden da er der opstået yderligere problemer, den seneste er en lov, der stigmatiserer LGBTIQ-samfundet. 

Dette sidste nummer genererede efter sigende en heftig diskussion på mødet. Benelux-landene (Belgien, Holland, Luxembourg) udsendte en fælles erklæring (se nedenfor), der udtrykte dyb bekymring over vedtagelsen af ​​ændringer, der diskriminerer LGBTIQ-personer og krænker retten til ytringsfrihed under dække af at beskytte børn. Erklæringen beskriver dette som ”en åbenlys form for diskrimination på grund af seksuel orientering, kønsidentitet og udtryk ... Inklusion, menneskelig værdighed og lighed er kerneværdier i vores EU, og vi må ikke gå på kompromis med disse principper. ”

I dag (23. juni) meddelte Europa-Kommissionens præsident von der Leyen, efter en indledende analyse af forslaget, at der vil blive sendt et brev til Ungarn, der udtrykker juridisk bekymring over ændringerne, inden de træder i kraft. Von der Leyen beskrev det som en skam. Luxemburgs udenrigsminister beskrev det som "uværdig Europa" og sagde "vi er ikke længere i middelalderen".  

reklame

Ud over Benelux-landene tilsluttede sig Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Irland, Litauen, Spanien, Sverige og Letland også denne erklæring. I dag har Italien, Grækenland, Østrig og Cypern tilføjet deres støtte til erklæringen, der tager tallet til 17. Portugal gav udtryk for sin støtte, men som indehaver af formandskabet følte det, at det måtte forblive neutralt. 

Ungarn og retsstatsprincippet

Europa-Parlamentet lancerede artikel 7-processen efter, at Europa-Kommissionen ikke havde indledt proceduren. Sargentini-rapporten dækkede en bred vifte af 'retsstatsspørgsmål' fra funktion af det forfatningsmæssige og valgsystem, retsvæsenets uafhængighed, korruption og interessekonflikter, akademisk frihed, religionsfrihed, foreningsfrihed og retten til ligebehandling. 

Gårsdagens drøftelser omfattede andre nye udviklinger bortset fra den diskriminerende lov om LGBTIQ. Med hensyn til retlig uafhængighed har der været udnævnelser til forfatnings- og højesteret, der er blevet stærkt kritiseret for at ignorere det nationale retlige råds negative opfattelse. På medieuafhængighed nægtede regeringen at forny udsendelseslicensen for den uafhængige radiostation Klubradio. Kommissionen har indledt en overtrædelsesprocedure om dette sidste emne. 

Seneste

Europa-Kommissionen har sendt et brev i eftermiddag. Brevet påberåber EU-charteret om grundlæggende rettigheder, som indeholder bestemmelser om ikke-forskelsbehandling på grund af seksuel orientering, men chartret gælder kun for medlemsstater, hvor de gennemfører EU-lovgivning, og derfor henviser brevet til lovens indvirkning på frihed til at levere tjenester ( Artikel 56, TEUF), friheden til at levere varer, såsom bøger og magasiner (artikel 34 og 36, TEUF) og EU's direktiver om e-handel og audiovisuelle medietjenester. Her er en link.

Fælles erklæring

Vi er dybt bekymrede over det ungarske parlaments vedtagelse af ændringer, der diskriminerer LGBTIQ-personer og krænker retten til ytringsfrihed under dække af at beskytte børn.

Disse ændringer til en række ungarske love (Child Protection Act, Business Advertising Act, Media Act, Family Protection Act og Public Education Act) forbyder "skildring og promovering af en anden kønsidentitet end køn ved fødsel, køn omplacering og homoseksualitet "for personer under 18 år.

Dette er en åbenlys form for diskrimination på grund af seksuel orientering, kønsidentitet og udtryk og skal derfor fordømmes. Inklusion, menneskelig værdighed og lighed er kerneværdier i vores Europæiske Union, og vi må ikke gå på kompromis med disse principper. 

Disse ændringer krænker også ytringsfriheden ved at begrænse friheden til at have meninger og til at modtage og formidle information uden indblanding fra nogen offentlig myndighed som nedfældet i Den Europæiske Unions charter om grundlæggende rettigheder.

Stigmatisering af LGBTIQ-personer er en klar krænkelse af deres grundlæggende ret til værdighed som nedfældet i EU-charteret og international lov.

Bortset fra drøftelserne i Rådet (almindelige anliggender) opfordrer vi Europa-Kommissionen, som traktaternes vogter, til at bruge alle de instrumenter, den har til rådighed for at sikre fuld respekt for EU-lovgivningen, herunder ved at henvise sagen til EF-Domstolen. . 

Vi er parate til at beskytte alle EU-borgeres rettigheder.

Ungarn

Pave opfordrer Ungarn til at være mere åben over for trængende udenforstående

Udgivet

on

By

Pave Frans (billedet) sagde søndag (12. september), at Ungarn kunne bevare sine kristne rødder og samtidig åbne op for de trængende, et tilsyneladende svar på nationalistisk premierminister Viktor Orbans standpunkt om, at muslimsk immigration kunne ødelægge dens arv, skriver Philip Pullella og Gergely Szakacs.

Francis var i Ungarn for et usædvanligt kort ophold, der understregede forskelle med den anti-immigrant Orban, hans politiske modsætning.

Afslutte en kirkekongres med en messe for titusinder af mennesker i det centrale Budapest, brugte Francis billedkunst af et kors til at vise, at noget så dybt forankret som religiøs tro ikke udelukkede en imødekommende holdning.

reklame

"Korset, der er plantet i jorden, inviterer os ikke kun til at være rodfæstet, det løfter og rækker også armene ud mod alle," sagde han i sine bemærkninger efter messen.

"Korset opfordrer os til at holde vores rødder faste, men uden defensivitet; at trække fra kilderne og åbne os for tørsten hos vores mænd og kvinder i vores tid," sagde han i slutningen af ​​friluftsmessen, som Orban deltog sammen med sin kone.

"Mit ønske er, at du er sådan: jordet og åben, forankret og hensynsfuld," sagde paven.

reklame

Francis har ofte fordømt det, han ser som en genopblussen af ​​nationalistiske og populistiske bevægelser, og har opfordret til europæisk enhed og kritiseret lande, der forsøger at løse migrationskrisen med ensidige eller isolationistiske handlinger.

Orban derimod fortalte Bled Strategic Forum i Slovenien i sidste uge, at den eneste løsning på migration var, at EU skulle "give alle rettigheder tilbage til nationalstaten".

Pave Frans ankommer til møde med repræsentanter for Det Økumeniske Kirkeråd i Museum of Fine Arts i Budapest, Ungarn, 12. september 2021. REUTERS/Remo Casilli
Pave Frans hilser folk, da han ankommer til Heltepladsen i Budapest, Ungarn, 12. september 2021. REUTERS/Remo Casilli
Pave Frans ankommer til Budapest Internationale Lufthavn i Budapest, Ungarn, 12. september 2021. Vatican Media/Handout via REUTERS OPMÆRKSOMHEDSREDAKTØRER - DETTE BILLEDE BLEV GIVET AF EN TREDJE PART.

Paven har opfordret til, at migranter hilses velkommen og integreres for at tackle det, han har kaldt Europas "demografiske vinter". Orban sagde i Slovenien, at nutidens migranter "alle er muslimer", og at kun "den traditionelle kristne familiepolitik kan hjælpe os ud af den demografiske krise."

Francis, 84, der kun tilbragte omkring syv timer i Budapest, mødte Orban og præsident Janos Ader i starten af ​​sit besøg.

Vatikanet sagde, at mødet, som også deltog i Vatikanets to øverste diplomater og en ungarsk kardinal, varede cirka 40 minutter og var hjerteligt.

"Jeg bad pave Frans om ikke at lade det kristne Ungarn gå til grunde," sagde Orban på Facebook. Det ungarske nyhedsbureau MTI sagde, at Orban gav Francis en telefax af et brev, som kong Bela IV fra 13 -tallet sendte til pave Innocent IV og bad om hjælp til at bekæmpe tatarerne.

Senere søndag ankom Francis til Slovakiet, hvor han vil blive meget længere og besøge fire byer, inden han vender tilbage til Rom onsdag.

Kortheden af ​​hans ophold i Budapest har fået diplomater og katolske medier til at foreslå, at paven prioriterer Slovakiet og i virkeligheden snubber Ungarn. Læs mere.

Vatikanet har kaldt Budapest -besøget for en "åndelig pilgrimsrejse". Orbans kontor har sagt, at sammenligninger med slovakiet vil være "vildledende".

Turen er pavens første siden, siden han gennemgik en større operation i juli. Francis fortalte journalister i flyet, der tog ham til Budapest, at han havde det godt.

Læs

Landbrug

Landbrug: Kommissionen godkender ny geografisk betegnelse fra Ungarn

Udgivet

on

Kommissionen har godkendt tilføjelsen af ​​'Szegedi tükörponty ' fra Ungarn i registret over beskyttede geografiske betegnelser (BGB). 'Szegedi tükörponty' er en fisk af karpearten, produceret i Szeged -regionen, nær Ungarns sydlige grænse, hvor der blev oprettet et system med fiskedamme. Damernes alkaliske vand giver fisken en særlig vitalitet og modstandsdygtighed. Det flakende, rødlige, smagfulde kød af fisken, der opdrættes i disse damme, og dets friske aroma uden bismag kan direkte tilskrives det specifikke saltvand.

Fiskens kvalitet og smag påvirkes direkte af den gode iltforsyning ved søbunden i de fiskedamme, der er skabt på salt jord. Kødet fra 'Szegedi tükörponty' er højt proteinindhold, fedtfattigt og meget smagfuldt. Den nye betegnelse vil blive føjet til listen over 1563 produkter, der allerede er beskyttet i eAmbrosia database. Mere information online på kvalitetsprodukter.

reklame

Læs

Ungarn

Kommissionen godkender en ny geografisk betegnelse for Ungarn

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt ansøgningen om optagelse af "Jászsági nyári szarvasgomba" fra Ungarn i registret over beskyttede geografiske betegnelser (BGB). "Jászsági nyári szarvasgomba" betyder den lokale friske sort af underjordiske svampe af arten hvid sommertrøffel, indsamlet i regionen Jászság, nordvest for den ungarske store slette. Dens duft er unik og behagelig. Når den plukkes, viser den først aromaer af kogt majs eller ristet og fermenteret maltet byg, ledsaget af den karakteristiske duft af nyslået græs.

I høstperioden og under opbevaring ændres duften, men den bevarer den typiske aroma af nyslået græs. Selve smagen er intens. "Jászsági nyári szarvasgomba" vokser fra slutningen af ​​maj til slutningen af ​​august. Forholdene i Jászság -regionen er særligt gunstige for etablering og formering af sommertrøfler. Nogle af de andre navne, der bruges af befolkningen til at kvalificere "Jászsági nyári szarvasgomba", såsom "black diamond of Jászság", "gold of Jászság" eller endda "Jász trifla", indikerer alle, at produktet er meget værdsat i regionen. Dette nye navn vil slutte sig til de 1,561 fødevarer, der allerede er registreret, hvis liste er tilgængelig i eAmbrosia -databasen.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending