Følg os

Menneskerettigheder

EU-talsmand afviser 'på det kraftigste' beskyldninger fra jødiske ledere om, at Borrell bidrager til antisemitisme

DEL:

Udgivet

on

En EU-talsmand afviste onsdag ''på det kraftigste'' beskyldninger fra europæiske jødiske ledere om, at EU's udenrigspolitiske chef Josep Borrell bidrager til bølgen af ​​antisemitisme i det europæiske offentlige rum med sin ''gentagne anti-israelske skævhed. At forsøge at finde løsninger "så at voldscirklen endelig brydes, og at der er et endeligt og holdbart svar på de legitime sikkerhedsproblemer hos både israelere og palæstinensere, er ikke antisemitisme," sagde Peter Stano, EU's udenrigsordfører. .

Beskyldningen blev fremsat i en resolution vedtaget tirsdag efter en to-dages nødkonference om antisemitisme med deltagelse af over 100 jødiske ledere fra hele Europa, som var samlet i Amsterdam for at diskutere konkrete foranstaltninger til at ''bekæmpe'' rekordstigningen i anti-jødehad. siden 7. oktober.

''Jeg afviser på det kraftigste enhver anklage mod den højtstående repræsentant Borrell for at være antisemitisk eller bidragende til antisemitismens bølge,'' sagde EU's ledende talsmand for udenrigsanliggender Peter Stano som svar på et spørgsmål fra European Jewish Press ved den daglige briefing af den europæiske Provision.

I deres resolution udtalte de jødiske ledere og ledere af lokalsamfund, at '' vi accepterer, at kritik af en demokratisk valgt regering er normal, men vi noterer os med stor bekymring, at EU's højtstående repræsentant Josep Borrell har demonstreret, både før og efter den 7. oktober, en klar og gentagen anti-israelsk skævhed, der har været en væsentlig medvirkende faktor til den igangværende antisemitisme og bagvaskelsen af ​​staten Israel som helhed i det europæiske offentlige rum.''

De tilføjede, at Borrell ''aktivt har fremmet et negativt klima inden for EU's Udenrigstjeneste over for staten Israel under sin embedsperiode.''

reklame

Peter Stano sagde, at det, den højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik gør, er på vegne af Den Europæiske Union for at opnå konsensus, når det kommer til EU's holdninger og handlinger vedrørende vigtige begivenheder, der er inden for EU's udenrigspolitik. og dette også vedrørende konflikten i Gaza.''

Han sagde, at Borrell ''ikke er partisk mod Israel.'' ''Han er bekymret over tabet af uskyldige menneskeliv under terrorangrebene i Hamaes den 7. oktober. Han var meget tydelig, og han gentog det ved utallige lejligheder. Han er bekymret over tabet af uskyldige liv for gidslerne, som stadig er tilbageholdt i Gaza, og nogle af dem er desværre ikke i live længere. Og han er bekymret for livet for uskyldige civile, der bliver dræbt i processen med de igangværende fjendtligheder i Gaza.''

Han bekræftede, at "at forsøge at finde løsninger, så voldscyklussen endelig brydes, og at der er et endeligt og holdbart svar på de legitime sikkerhedsproblemer hos både israelere og palæstinensere, er ikke antisemitisme."

Resolutionen vedtaget af de jødiske ledere anklagede også Borrell for at overskride sin rolle ved at "hyppigt pynte på at tilføje vedtagne holdninger fra Det Europæiske Råd på eget initiativ."

''De, der vurderer, om den højtstående repræsentant overskrider sit mandat med sit arbejde, er medlemslandene,'' sagde EU's talsmand. '' Han handler på deres vegne, han skaber konsensus blandt dem, han svarer dem. Hvis nogen hævder, at han har presset noget i konklusionerne fra EU om visse spørgsmål, ved de åbenbart ikke, hvordan EU fungerer,'' tilføjede han ''Indtil videre har jeg ikke set nogen erklæring eller erklæring fra EU 27 medlemslande, der siger at han ikke gør det arbejde, han skal,'' sluttede han.

I flere kommentarer, han fremsatte siden den 7. oktober, har Borrell været meget kritisk over for Israel og blandt andet sagt, at Israel bevidst forårsager hungersnød i Gaza, at Israel skabte Hamas og for nylig fremsatte han en kontroversiel udtalelse om, at Israel afviste en gidselaftale, mens Hamas accepterede det. Den aftale, han henviste til, var et gammelt forslag og ikke det seneste på bordet. Han kritiserede også Israel for at fortsætte sin militæroffensiv i Rafah og advarede om, at dette kunne få konsekvenser for forholdet mellem EU og Israel.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending