Følg os

Kina

Eksperter kræver handling for at bekæmpe "menneskelig organhøst"

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Lederen af ​​en respekteret rettighedsgruppe har opfordret til ny handling for at tackle den nød, som Falun Gong-udøvere står over for, som han siger er "i øjnene på den kommunistiske cyklon".

Willy Fautre, grundlægger og direktør for Bruxelles-baserede Human Rights Without Frontiers talte ved en onlinebegivenhed i Bruxelles i dag (29. juni) om den aktuelle situation med hensyn til menneskerettigheder generelt i Kina.

Mødet i byens presseklub blev åbnet af den fremtrædende MEP Tomas Zdechovský, som sagde: "Denne begivenhed er meget nødvendig, fordi dette er en absolut uacceptabel praksis. Jeg har mødt folk i Taiwan, som viste mig, hvordan denne høst foregår. Det er chokerende, og det er systematisk. Kina sigter mod minoriteter for denne organhøst. EU bør aldrig acceptere dette. Det er usandt at sige, at dette er propaganda mod Kina. Der er tegn på, at dette sker, og holdningen er helt klar. Kina er nødt til at stoppe denne praksis. Dette er absolut nødvendigt. Det er mit klare budskab i dag. Kina skal ændre sin adfærd,” sagde MEP.

Tilstede (via Zoom) var også Carlos Iglesias, leder af det juridiske team af NGO's Doctors Against Forced Organ Harvesting (DAFOH), som diskuterede et udkast til lovtekst, der kunne bruges som skabelon for regeringer til at bekæmpe organhøst.

Iglesias sagde: "Jeg har forsvaret menneskerettighederne i 20 år, især i Kina, og taler ikke kun som advokat, men fra mit hjerte. Jeg har interviewet ofre for denne praksis i mange år, og parlamentets beslutninger har ringe effekt, er jeg bange for, og disse frygtelige forbrydelser nyder straffri. dette sker i massivt omfang og med stor fortjeneste. Disse forbrydelser straffes ikke af det internationale samfund."

Iglesias sagde, at formålet med lovteksten var at "gøre denne frygtelige forbrydelse kendt for verden" og "inspirere lovgivning." Vi kan ikke forblive tavse om dette, så jeg opfordrer folk: I har et ansvar for at tage fat på dette og stoppe tvungen høst."

Han tilføjede: "Men jeg tilføjer, at dette ikke kun sker i Kina eller mod FG-udøvere."

reklame

En anden taler var Nico Bijnens, præsident for Falun Gong Belgien, som introducerede en ti minutters film af, hvad han kalder "målretning af unge Falun Gong-udøvere, hvis sunde livsstil gør dem til mål for organhøstningsindustrien." Det refererer til børn helt ned til 15 år, som er målrettet, sagde han.

Bijnens sagde: "Det er blevet et problem, delvist fordi Falun Gong er blevet så populært i Kina. De ser det som en direkte trussel mod deres ideologi. De betragter Falun Gong som et brud på fortiden. Det er chokerende, men det er ikke endt med dette. Europa-parlamentet vedtog i 2013 en resolution, der bad medlemslandene om at handle, men FG-udøvere bliver stadig forfulgt."

Bijnens fortsatte: "Der er op til 1 million mennesker fra FG, som bliver forfulgt i Kina og brugt til høst. Det er dehumaniserende. Der er en massiv kampagne for at dehumanisere FG-udøvere og få dem til at føle, at de gør noget forkert. Målet er at ødelægge og miskreditere dem.

"Det er svært for vesterlændinge at forstå dette, men det er ikke en undskyldning for at vende tryllestaven væk. Jeg håber, at dette vil ændre sig, og at politikere, læger og journalister bliver opmærksomme på dette. Den slags begivenheder øger bevidstheden om dette,” sagde Bijnens.

Ingen fra de kinesiske myndigheder var umiddelbart tilgængelige for kommentarer til begivenheden eller påstandene. Kina sagde i 2014, at det ville stoppe med at fjerne organer til transplantation fra henrettede fanger og har afvist påstandene som politisk motiverede og usande. Den har tidligere på det kraftigste benægtet enhver forseelse.

Den kinesiske ambassade har tidligere kommenteret påstandene, og sagde til de britiske medier: "Den kinesiske regering følger altid Verdenssundhedsorganisationens vejledende principper om menneskelig organtransplantation og har styrket sin ledelse af organtransplantation i de seneste år. 

"Den 21. marts 2007 vedtog det kinesiske statsråd forordningen om menneskelig organtransplantation, forudsat at menneskelig organdonation skal ske frivilligt og gratis. Vi håber, at folk ikke vil blive vildledt af rygter."

Men begivenheden hørte også rystende vidnesbyrd fra en kvinde, der var blevet tilbageholdt og, sagde hun, mishandlet af myndighederne. Hun siger, at hun blev "næsten kvalt" af sine forfølgere, en oplevelse, som hun sagde havde gjort hende slemt traumatiseret.

"De bad andre fanger om at slå mig, fordi jeg fik at vide, at jeg ikke overholdt reglerne."

Hun tilføjede: "Myndighederne der tramper på menneskerettighederne."

Fautre sagde i sin tale: "Folkerepublikken Kina er en autoritær stat, hvor det kinesiske kommunistparti (KKP) er den vigtigste autoritet. Medlemmer af kommunistpartiet besidder næsten alle topstillinger i regerings- og sikkerhedsapparatet. Den ultimative myndighed ligger hos politbureauet med 25 medlemmer i Kommunistpartiets centralkomité og dets 7-medlemmers stående udvalg. Xi Jinping har de tre mest magtfulde poster som partigeneralsekretær, statspræsident og formand for den centrale militærkommission.

"I Kina er buddhisme, taoisme, islam, katolicisme, protestantisme de eneste religioner, der er anerkendt af staten og har derfor lov til at nyde en vis grad af religionsfrihed, hvis deres ledere accepterer at blive styret af såkaldte "patriotiske foreninger", som er under det kinesiske kommunistpartis (KKP) myndighed."

Fautre tilføjede: "Falun Gong er ikke en af ​​dem, men blev dog tolereret, så længe det ikke blev opfattet som en potentiel trussel. Længe før uiguriske muslimer blev massivt undertrykt af KKP, havde Falun Gong-udøvere allerede været i øjnene af den kommunistiske cyklon.

“Med Falun Gongs forpligtelse til sandfærdighed begyndte bevægelsen at fordømme den voldsomme korruption i hele landet. Da de kæmpede for moralske værdier og satte spørgsmålstegn ved KKP's, begyndte deres andragender at irritere magthaverne. I slutningen af ​​1990'erne blev sådanne kritiske tanker vrede og udløste Beijing til at starte en propagandakampagne mod Falun Gong. Den lukkede internetadgang for websteder, der omtalte Falun Gong og fordømte Falun Gong som en 'kultisk organisation' og en trussel mod social stabilitet. Falun Gong-udøvere begyndte at protestere offentligt og blev arresteret."

Fautre sagde: "Forholdene i straffeinstitutioner for både politiske fanger og kriminelle er generelt barske og ofte livstruende eller nedværdigende.

"Myndigheder holder regelmæssigt fanger og tilbageholdte under overfyldte forhold med dårlige sanitære forhold. Maden er ofte utilstrækkelig og af dårlig kvalitet, og mange fanger er afhængige af supplerende mad, medicin og varmt tøj leveret af pårørende, når de får lov til at modtage dem. Fanger rapporterer ofte, at de sover på gulvet, fordi der ikke er senge eller sengetøj. I mange tilfælde er forsyninger til sanitet, ventilation, opvarmning, belysning og adgang til drikkevand utilstrækkelige," sagde han til begivenheden," sagde Fautre.

Belgieren sagde: "Loven forbyder fysisk mishandling og mishandling af fanger og forbyder fangevogtere at tvinge tilståelser, fornærme fangernes værdighed og slå eller tilskynde andre til at slå fanger. Loven udelukker beviser, der er opnået på ulovlig vis, herunder tvangstilståelser, i visse kategorier af straffesager.

"Der er dog troværdige rapporter om, at myndigheder rutinemæssigt ignorerede forbud mod tortur, især i politisk følsomme sager," sagde Fautre.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending