Følg os

coronavirus

Græsk turisme står over for anspændt 'tålmodighedssommer'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Folk besøger Areios Pagos-bakken i Athen, Grækenland, 25. juli 2021. Billede taget 25. juli 2021. REUTERS / Louiza Vradi
Turister finder vej ved Propylaia oven på Akropolis i Athen, Grækenland, 25. juli 2021. Billede taget 25. juli 2021. REUTERS / Louiza Vradi

I to svage uger i juli turde hotelchef George Tselios håbe, at hans pandemiske mareridt var bag ham. Han fik 100 bookinger om dagen for sin badeby i Rhodos - "utænkelige tal" for det sidste år og nærmer sig normale niveauer, skriver Karolina Tagaris og Angeliki Koutantou.

Derefter blev øen nedgraderet til "orange" på Grækenlands COVID-19-kort - et niveau før udgangsforbud og andre hårde begrænsninger bliver obligatoriske - og reservationer sænket til omkring 50 om dagen.

Usikkerheden, der havde plaget turismen siden begyndelsen af ​​2020, var tilbage til Tselios og andre fortvivlede i en industri, der er Grækenlands økonomiske grundpiller og giver en ud af fem job.

reklame

"Du kan kun se to til tre uger fremad, maksimalt," sagde Tselios, hvis Blue Sea Resort trækker besøgende fra Tyskland, Storbritannien og Skandinavien. "Dette er en overgangssommer."

Efter et katastrofalt år for globale rejser var juni-data for Grækenland lovende. Internationale ankomster sprang mere end 13 gange den måned i forhold til 2020, hvilket lette frygt for en mulig bølge af konkurser blandt turistvirksomheder.

Men reservationer i august er ujævn, og branchens embedsmænd siger, at det er for tidligt at forudsige, hvordan sommeren vil forløbe.

reklame

"For første gang i årevis kan der ikke laves en sikker prognose for årets turismeindtægter," sagde Yannis Retsos, formand for turisme -forbund SETE, i sidste uge.

"Det positive momentum kunne på ethvert tidspunkt overvindes af usikkerhed og omvendt."

Som et tegn på forhindringer fremover blev Grækenland, der stærkt stod på at fremme "COVID-fri" øer for at trække turister tilbage, tvunget til at indføre et uges udgangsforbud og musikforbud mod sin festø Mykonos efter infektioner steget i denne måned.

På Rhodos, en anden populær ø, med over 2.5 millioner besøgende i 2019, er virksomhedsejere bekymrede for, at den bredere sydlige Ægæiske region kan blive markeret som "dyb rød" af Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme, og at tyske turister med stor udgift måske bliver væk.

I juni sagde Bank of Greece, at det ville tage to til tre år for rejser og udgifter at vende tilbage til rekordniveauerne i 2019, da Grækenland så over 33 millioner turister og 18 milliarder euro (21.3 milliarder dollars) i indtægter. Det forudsagde, at dette års indtægter ville være 40% af 2019's niveauer.

Ioannis Hatzis, der ejer tre hoteller på Rhodos og sidder i bestyrelsen for landets hotelforbund, sagde, at han mente, at målet kunne nås, selvom efterspørgslen faldt i de kommende uger.

"Det er en sommer med tålmodighed," sagde han.

Følelsen blev gentaget af Grigoris Tasios, præsident for den græske hotelejerforening.

”Vi klarer os meget bedre end sidste år,” sagde han.

Imidlertid vil der sandsynligvis komme hårdere økonomiske tider fremad, hvor Grækenlands Bank advarer om, at turismevirksomheder ville være mest udsatte, når banker fjernede lånemoratorier, og staten trak økonomisk støtte tilbage, når pandemien sluttede.

Cirka en fjerdedel af lånene til sektoren anses for misligholdte, hvilket kan udgøre et bredere problem for Grækenlands svækkede finansielle system.

Forud for genåbningen af ​​turismen i maj håbede Tselios og andre virksomhedsejere, der blev interviewet af Reuters, på en stærk sæson. Læs mere . Men med koronavirusvarianter, der forårsager kaos med regeringens planlægning i Grækenland såvel som på nøglemarkeder, ønsker ingen at være for optimistiske.

Paris Kakas, der driver Sea Dreams færgeselskab på Rhodos, havde fortalt Reuters, at hans firma kæmpede under millioner af euro i dårlig gæld. Nu halvvejs gennem sæsonen er han ikke tættere på at tilbagebetale sine lån. Læs mere.

"Sammenlignet med det, vi forventede, går det godt. Men det er ikke i nærheden af, hvad vi kunne gøre i en god sæson," sagde Kakas.

"Trafikken er bedre end sidste år, billetsalget er bedre end sidste år, indtægterne er bedre end sidste år, men for en virksomhed af vores størrelse er de meget små."

($ 1 = € 0.8470)

coronavirus

SURE: Rapport bekræfter instrumentets succes med at beskytte job og indkomster

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort sin anden rapport om virkningen af ​​SURE, instrumentet på 100 milliarder euro, der er designet til at beskytte job og indkomster, der er berørt af COVID-19-pandemien.

Rapporten finder ud af, at SURE har haft succes med at dæmpe de alvorlige socioøkonomiske konsekvenser som følge af COVID-19-pandemien. Nationale arbejdsmarkedsforanstaltninger, der støttes af SURE, anslås at have reduceret arbejdsløsheden med næsten 1.5 millioner mennesker i 2020. SURE har bidraget til effektivt at dæmme op for stigningen i arbejdsløsheden i modtagerlandene under krisen. Takket være SURE og andre støtteforanstaltninger har denne stigning i arbejdsløshed vist sig at være betydeligt mindre end under den globale finanskrise, på trods af det meget større fald i BNP.

SURE er et afgørende element i EU's omfattende strategi for at beskytte borgerne og afbøde de negative konsekvenser af COVID-19-pandemien. Det giver økonomisk støtte i form af lån ydet på gunstige vilkår fra EU til medlemsstaterne til finansiering af nationale korttidsarbejde, lignende foranstaltninger til bevarelse af arbejdspladser og understøttelse af indkomster-især for selvstændige og nogle sundhedsrelaterede foranstaltninger .

reklame

I alt 94.3 mia. Euro i finansiel bistand er hidtil blevet godkendt til 19 medlemsstater, hvoraf 89.6 mia. Euro er blevet udbetalt. SURE kan stadig yde næsten 6 mia. Euro i finansiel bistand til medlemsstaterne ud af den samlede kuvert på 100 mia.

vigtigste resultater

reklame

SURE har støttet cirka 31 millioner mennesker i 2020, hvoraf 22.5 millioner er ansatte og 8.5 millioner selvstændige. Dette repræsenterer mere end en fjerdedel af det samlede antal ansatte i de 19 modtagermedlemsstater.

Desuden har omkring 2.5 millioner virksomheder, der er berørt af COVID-19-pandemien, nydt godt af SURE, så de kan beholde arbejdere.

I betragtning af EU's stærke kreditvurdering har modtagermedlemsstater sparet anslået 8.2 mia.EUR i rentebetalinger takket være SURE.

Kommissionen indsamlede yderligere 36 mia. EUR på tværs af tre udstedelser siden tidspunktet for udarbejdelsen af ​​den første rapport i marts 2021. Disse udstedelser var stort set overtegnet. Alle midler er blevet skaffet som sociale obligationer, hvilket giver investorer tillid til, at deres penge går til et socialt formål, og gør EU til verdens største udsteder af sociale obligationer.

Den 4. marts 2021 fremlagde Kommissionen en Anbefaling om effektiv aktiv støtte til beskæftigelse efter COVID-19-krisen (EASE). Det skitserer en strategisk tilgang til gradvis overgang mellem nødforanstaltninger, der er truffet for at bevare arbejdspladser under pandemien, og nye foranstaltninger, der er nødvendige for en jobrig genopretning. Med EASE fremmer Kommissionen jobskabelse og job-til-job-overgange, herunder over for den digitale og grønne sektor, og opfordrer medlemsstaterne til at bruge tilgængelige EU-midler.

En økonomi, der fungerer for mennesker Executive Vice President Valdis Dombrovskis sagde: “SURE -ordningen har bevist sit værd og fortsætter med at opfylde sit formål. Vi skabte det under en nødsituation for at støtte folks indkomst, beskytte deres familier og bevare deres levebrød, når de havde mest brug for det. Dets succes kan måles ved tallene i dagens rapport, der viser, at SURE formåede at holde mange millioner europæere i et job under den værste krise. Det har spillet en stor rolle i Europas samlede reaktion, som vi også skal takke de nationale regeringer for. Når vi forlader pandemien, bør vores tilgang gradvist fokusere på at fremme jobskabelse af høj kvalitet og lette job-til-job-overgange gennem uddannelse og andre foranstaltninger. ”

Kommissær for job og sociale rettigheder Nicolas Schmit sagde: ”SURE -instrumentet har vist sig at være både innovativt og uundværligt. Det er et lysende eksempel på et Europa, der beskytter og arbejder for mennesker. Rapporten, der blev offentliggjort i dag, siger, at det at stille finansiering til rådighed for medlemsstaterne via SURE var med til at undgå, at op til 1.5 millioner flere mennesker kom ind i arbejdsløshed i 2020. SURE var med til at dæmme op for denne strøm. Nu skal vi handle lige så resolut og hurtigt for at indføre aktive arbejdsmarkedspolitikker for en jobrig genopretning på det skiftende arbejdsmarked. ”

Baggrund

Kommissionen foreslog SURE -forordningen den 2. april 2020 som en del af EU's første reaktion på pandemien. Det blev vedtaget af Rådet den 19. maj 2020 og blev tilgængeligt, efter at alle medlemsstater havde underskrevet garantiaftalerne den 22. september 2020. Den første udbetaling fandt sted fem uger efter, at SURE blev tilgængelig.

Budget- og administrationskommissær Johannes Hahn sagde: ”Det er betryggende, at de penge, der er indsamlet på markedet under SURE, har hjulpet EU -landene med at opnå imponerende resultater på kort tid. For Kommissionen har SURE sat scenen for lån under det meget større NextGenerationEU -genopretningsinstrument. Med 49 milliarder euro udbetalt til 13 EU -lande hidtil og et par milliarder til EU -budgetprogrammer, sørger NextGenerationEU også for, at genopretningen fungerer for alle. ”

Dagens rapport er den anden rapport om SURE rettet til Rådet, Europa -Parlamentet, Det Økonomiske og Finansielle Udvalg (EFC) og Beskæftigelsesudvalget (EMCO). I henhold til artikel 14 i SURE -forordningen er Kommissionen juridisk forpligtet til at udsende en sådan rapport inden for 6 måneder efter den dag, hvor instrumentet blev tilgængeligt. Det første rapport blev offentliggjort den 22. marts 2021. Efterfølgende rapporter følger hvert halve år, så længe SURE forbliver tilgængelig.

Økonomikommissær Paolo Gentiloni sagde: “Denne anden rapport om virkningen af ​​SURE bekræfter værdien af ​​dette hidtil usete solidaritetsinstrument. Tallene taler for sig selv: 1.5 millioner færre arbejdsløse, 31 millioner arbejdere og 2.5 millioner virksomheder støttet og mere end 8 milliarder euro i rentebesparelser. Jeg er stolt over den europæiske succeshistorie, der er SIKKER: en succeshistorie, som vi skal bygge videre på! ”

Kommissionen udsteder sociale obligationer til finansiering af SURE-instrumentet og bruger provenuet til at yde back-to-back lån til modtagerlandene. Yderligere information om disse obligationer samt et fuldt overblik over de midler, der er indsamlet under hver udstedelse og modtagerlandene, er tilgængelige online her.

Mere information

Anden rapport om implementeringen af ​​SURE

SIKKER websted

Faktaark om SURE

SIKKER regulering

EU som låntagerwebsted

Læs

coronavirus

HERA: Første skridt mod etableringen af ​​EU FAB, et netværk af stadigt varme produktionskapaciteter

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort Meddelelse om forudgående information, der giver producenter af vacciner og terapier foreløbige oplysninger om EU FAB-indkaldelse til konkurrence, planlagt til begyndelsen af ​​2022. Formålet med EU FAB er at skabe et netværk af 'ever-warm' produktionskapacitet til vaccine og medicinfremstilling, der kan aktiveres i tilfælde af fremtidige kriser. EU FAB dækker flere vacciner og terapeutiske teknologier. For at være i drift til enhver tid forventes de deltagende produktionssteder at sikre tilgængelighed af kvalificeret personale, klare operationelle processer og kvalitetskontrol, så EU kan være bedre forberedt og reagere på fremtidige sundhedstrusler. EU FAB vil hurtigt og let kunne aktivere sit netværk af produktionskapaciteter for at imødekomme efterspørgslen efter vacciner og/eller terapeutiske behov, indtil markedet har skaleret produktionskapaciteten. EU FAB vil udgøre en nøglekomponent i den industrielle dimension af European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), som annonceret i meddelelsen Vi introducerer HERA, det næste skridt i retning af at færdiggøre den europæiske sundhedsunion, den 16. september. Meddelelsen om forudgående information om EU FAB er tilgængelig her.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender 1.8 mio. EUR lettisk ordning til støtte til kvægbrugere, der er ramt af coronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en lettisk ordning på 1.8 mio. EUR til støtte for landmænd, der er aktive i kvægavlssektoren, der er ramt af coronavirusudbruddet. Ordningen blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Under ordningen vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen sigter mod at afbøde den likviditetsmangel, støttemodtagerne står over for, og til at afhjælpe en del af de tab, de har lidt på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som den lettiske regering måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Kommissionen fandt, at ordningen er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme.

Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 225,000 EUR pr. Modtager; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen ordningen under EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64541 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending