Slut med os

Grækenland

Grækenlands strejke mod lov om reform af arbejdskraft forstyrrer transporten i Athen

DEL:

Udgivet

on

Offentlig transportpersonale i Athen gik i strejke for anden gang på en uge onsdag (16. juni) før en parlamentarisk afstemning om en lov, som regeringen siger, vil modernisere forældede arbejdsregler, men som fagforeninger frygter, vil medføre længere timer og svagere rettigheder, skriver Angeliki Koutantou, Reuters.

Skibe forblev forankret i havne, og mange bus-, metro- og jernbanetjenester blev suspenderet, da transportpersonalet gik ud af jobbet. Arbejdstagere fra andre sektorer holdt også arbejdsstop og forventedes at deltage i flere protestmøder i det centrale Athen inden afstemningen om lovforslaget senere på onsdag.

Premierminister Kyriakos Mitsotakis 'konservative regering, der tiltrådte i 2019, sagde, at reformen ville modernisere "forældede" love, der dateres tilbage i årtier til en tid før internet, hvor de fleste arbejdere klokket ind på kontorer og fabrikker på samme faste tid.

reklame

Fagforeninger har beskrevet lovudkastet som en "monstrositet". De ønsker, at regeringen trækker lovforslaget tilbage, som de siger vil vende de etablerede arbejdstageres rettigheder og give virksomhederne mulighed for at indbringe længere timer gennem bagdøren.

Den mest omstridte del af regningen giver medarbejderne mulighed for at arbejde op til 10 timer på en dag og mindre tid på en anden. Fagforeninger frygter, at det vil gøre det muligt for arbejdsgivere at tvinge arbejdere til at acceptere længere timer.

Regningen ville også give arbejdstagerne ret til at afbryde forbindelsen uden for kontortid og indføre et "digitalt arbejdskort" fra næste år for at overvåge medarbejdernes arbejdstid i realtid samt øge den lovlige overarbejde til 150 timer om året.

coronavirus

Græsk turisme står over for anspændt 'tålmodighedssommer'

Udgivet

on

By

Folk besøger Areios Pagos-bakken i Athen, Grækenland, 25. juli 2021. Billede taget 25. juli 2021. REUTERS / Louiza Vradi
Turister finder vej ved Propylaia oven på Akropolis i Athen, Grækenland, 25. juli 2021. Billede taget 25. juli 2021. REUTERS / Louiza Vradi

I to svage uger i juli turde hotelchef George Tselios håbe, at hans pandemiske mareridt var bag ham. Han fik 100 bookinger om dagen for sin badeby i Rhodos - "utænkelige tal" for det sidste år og nærmer sig normale niveauer, skriver Karolina Tagaris og Angeliki Koutantou.

Derefter blev øen nedgraderet til "orange" på Grækenlands COVID-19-kort - et niveau før udgangsforbud og andre hårde begrænsninger bliver obligatoriske - og reservationer sænket til omkring 50 om dagen.

Usikkerheden, der havde plaget turismen siden begyndelsen af ​​2020, var tilbage til Tselios og andre fortvivlede i en industri, der er Grækenlands økonomiske grundpiller og giver en ud af fem job.

reklame

"Du kan kun se to til tre uger fremad, maksimalt," sagde Tselios, hvis Blue Sea Resort trækker besøgende fra Tyskland, Storbritannien og Skandinavien. "Dette er en overgangssommer."

Efter et katastrofalt år for globale rejser var juni-data for Grækenland lovende. Internationale ankomster sprang mere end 13 gange den måned i forhold til 2020, hvilket lette frygt for en mulig bølge af konkurser blandt turistvirksomheder.

Men reservationer i august er ujævn, og branchens embedsmænd siger, at det er for tidligt at forudsige, hvordan sommeren vil forløbe.

"For første gang i årevis kan der ikke laves en sikker prognose for årets turismeindtægter," sagde Yannis Retsos, formand for turisme -forbund SETE, i sidste uge.

"Det positive momentum kunne på ethvert tidspunkt overvindes af usikkerhed og omvendt."

Som et tegn på forhindringer fremover blev Grækenland, der stærkt stod på at fremme "COVID-fri" øer for at trække turister tilbage, tvunget til at indføre et uges udgangsforbud og musikforbud mod sin festø Mykonos efter infektioner steget i denne måned.

På Rhodos, en anden populær ø, med over 2.5 millioner besøgende i 2019, er virksomhedsejere bekymrede for, at den bredere sydlige Ægæiske region kan blive markeret som "dyb rød" af Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme, og at tyske turister med stor udgift måske bliver væk.

I juni sagde Bank of Greece, at det ville tage to til tre år for rejser og udgifter at vende tilbage til rekordniveauerne i 2019, da Grækenland så over 33 millioner turister og 18 milliarder euro (21.3 milliarder dollars) i indtægter. Det forudsagde, at dette års indtægter ville være 40% af 2019's niveauer.

Ioannis Hatzis, der ejer tre hoteller på Rhodos og sidder i bestyrelsen for landets hotelforbund, sagde, at han mente, at målet kunne nås, selvom efterspørgslen faldt i de kommende uger.

"Det er en sommer med tålmodighed," sagde han.

Følelsen blev gentaget af Grigoris Tasios, præsident for den græske hotelejerforening.

”Vi klarer os meget bedre end sidste år,” sagde han.

Imidlertid vil der sandsynligvis komme hårdere økonomiske tider fremad, hvor Grækenlands Bank advarer om, at turismevirksomheder ville være mest udsatte, når banker fjernede lånemoratorier, og staten trak økonomisk støtte tilbage, når pandemien sluttede.

Cirka en fjerdedel af lånene til sektoren anses for misligholdte, hvilket kan udgøre et bredere problem for Grækenlands svækkede finansielle system.

Forud for genåbningen af ​​turismen i maj håbede Tselios og andre virksomhedsejere, der blev interviewet af Reuters, på en stærk sæson. Læs mere . Men med koronavirusvarianter, der forårsager kaos med regeringens planlægning i Grækenland såvel som på nøglemarkeder, ønsker ingen at være for optimistiske.

Paris Kakas, der driver Sea Dreams færgeselskab på Rhodos, havde fortalt Reuters, at hans firma kæmpede under millioner af euro i dårlig gæld. Nu halvvejs gennem sæsonen er han ikke tættere på at tilbagebetale sine lån. Læs mere.

"Sammenlignet med det, vi forventede, går det godt. Men det er ikke i nærheden af, hvad vi kunne gøre i en god sæson," sagde Kakas.

"Trafikken er bedre end sidste år, billetsalget er bedre end sidste år, indtægterne er bedre end sidste år, men for en virksomhed af vores størrelse er de meget små."

($ 1 = € 0.8470)

Læs

coronavirus

Græsk økonomi lukker ikke igen på grund af COVID-19, siger PM

Udgivet

on

By

En kvinde hviler på en ny cementgangbro ved siden af ​​Parthenon-templet, bygget for at forbedre adgangen for handicappede oven på Akropolis-bakken, i Athen, Grækenland, 8. juni 2021. REUTERS / Alkis Konstantinidis /

Grækenlands økonomi ville ikke lukke igen på grund af coronaviruspandemien, hvis det bare var for at beskytte et uvaccineret mindretal, sagde premierminister Kyriakos Mitsotakis i et avisinterview, skriver Angeliki Koutantou, Reuters.

Grækenland har klaret sig godt i den første bølge af COVID-19 sidste år. Men en genopblussen af ​​COVID-19-infektioner har tvunget landet til at indføre begrænsninger siden november, der har kostet mange milliarder euro for en økonomi, der langsomt kommer ud af en årti-lang krise.

reklame

Grækenland har lettet begrænsningerne, efterhånden som infektioner falder, men bekymringerne stiger over spredningen af ​​den mere smitsomme Delta-variant.

Med ca. 35% af befolkningen på 11 millioner fuldt inokuleret tilbød regeringen i sidste uge unge mennesker kontant- og telefondata for at øge vaccinationsraten.

”Da vi indførte generelle foranstaltninger, var der ingen vacciner,” sagde Mitsotakis til avisen Kathimerini. "Vi har vacciner nu."

Mitsotakis sagde, at han ikke kan gøre vaccinationer obligatoriske. "Men alle påtager sig sit ansvar. Landet lukker ikke igen for at beskytte nogle få uvaccinerede."

Mitsotakis sagde, at han håbede, at forholdet mellem Grækenland og Tyrkiet vil være bedre i sommer end sidste sommer, da de to historiske rivaler var tæt på væbnet konflikt.

De to NATO-allierede, der er i strid med konkurrerende territoriale krav i det østlige Middelhav til vandrende både og Cyperns status, har forsøgt at sænke spændingen siden.

”Jeg er mere sikker på, at sommeren 2021 vil være roligere end sommeren 2020,” sagde Mitsotakis.

Vi har dog ikke pludselig løst vores uoverensstemmelser, og der vil få konsekvenser for Tyrkiet, hvis det valgte at skabe spændinger, tilføjede han.

Læs

EU

EU-vaccinestrategi: Kommissær Kyriakides besøger Grækenland og mødes med premierminister Mitsotakis

Udgivet

on

I dag (22. juni), kommissionær for sundhed og fødevaresikkerhed, Stella Kyriakides (billedet) vil være i Athen, Grækenland, hvor hun vil mødes med premierminister Kyriakos Mitsotakis. Kommissæren vil også mødes med sundhedsminister Vassilis Kikilias. Diskussionerne vil fokusere på EU's vaccinestrategi og udrulningen af ​​den nationale vaccinationskampagne i Grækenland samt vejen frem på forslagene under Den Europæiske Sundhedsunion. Mødet med sundhedsministeren efterfølges af et fælles besøg i Mega Vaccination Center 'Prometheus'.

Forud for besøget i Grækenland sagde kommissær Kyriakides: ”Vaccination er fortsat vores stærkeste reaktion mod COVID-19 og dens nye varianter, og vi er nødt til at sikre, at så mange borgere som muligt er fuldt vaccineret og beskyttet i hele EU. Vores fælles EU-vaccinestrategi er et eksempel på styrken ved europæisk samarbejde og europæisk solidaritet i aktion, og jeg ser frem til at drøfte, hvordan EU yderligere kan støtte udrulningen af ​​den vellykkede nationale græske vaccinationskampagne, herunder til hårdt for at nå ud til befolkningerne. ”

Dette besøg er en del af Kommissionens igangværende indsats og kommissær Kyriakides 'forpligtelse til at støtte udrulningen af ​​medlemsstaternes nationale COVID-19 vaccinationskampagner.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending