Slut med os

coronavirus

Europa tør genåbne, når den 200 millioner vaccinedosis leveres

DEL:

Udgivet

on

FILEFOTO: Folk drikker på terrassen ved en bar, da begrænsningerne i coronavirus-sygdommen (COVID-19) letter i London, Storbritannien, 16. april 2021. REUTERS / Henry Nicholls / File Photo / File Photo
Folk samles i en "makrobotellon" (drikke- og dansemøde) på en gade, da undtagelsestilstanden påbudt af den spanske regering for at forhindre spredning af coronavirus-sygdommen (COVID-19) løftes i Barcelona. Spanien, 10. maj 2021. REUTERS / Nacho Doce / File Photo

Da vaccinationsdrevet når en tredjedel af voksne og COVID-19-infektioner lindrer, begynder Europa at genåbne byer og strande, hvilket giver håb om, at sommerens feriesæson kan reddes, før det er for sent, skriver Michael Gore og Estelle Shirbon.

Opstemte spaniere chanting “frihed” dansede i gaderne, da et COVID-19 udgangsforbud sluttede i det meste af landet i weekenden, mens Grækenland genåbnede offentlige strande - med liggestole med god afstand.

Med 200 millioner vaccinedoser leveret er Den Europæiske Union på vej til at nå sit mål om at inokulere 70% af sin voksne befolkning om sommeren, twitret kommissionsformand Ursula von der Leyen søndag.

reklame

Og i Tyskland løftede den første weekend i sommersolen humør, efter at sundhedsminister Jens Spahn erklærede den tredje bølge af pandemien endelig brudt.

Alligevel advarede Spahn: "Stemningen er bedre end virkeligheden."

Den nationale syv-dages forekomst af COVID-19 tilfælde er fortsat høj på 119 pr. 100,000 mennesker, sagde han. "Det gør det endnu vigtigere at holde vaccinationskampagnen hurtigere."

reklame

I hele EU er den syv-dages forekomst af COVID-19 185, ifølge Our World in Data. Det er langt højere end i lande som Israel med 6, Storbritannien (31) eller De Forenede Stater (123), som alle gjorde hurtigere tidlige fremskridt i deres vaccinationsdrev.

I Storbritannien har tidlige ordrer og godkendelse af vacciner og en beslutning om at give første doser til så mange mennesker som muligt drevet infektioner og dødsfald langt hurtigere.

Det forventedes, at premierminister Boris Johnson skulle opstille den næste fase af låsning i England, der giver grønt lys til "forsigtig kramning" og tillader pubber at betjene kunderne pints inde efter måneder med strenge foranstaltninger.

"Dataene afspejler det, vi allerede vidste - vi vil ikke lade denne virus slå os," sagde Johnson forud for en officiel meddelelse senere på mandag.

Vaccineleverancerne var oprindeligt langsommere i EU under dens centraliserede indkøbsstrategi.

Nu, med skud fra BioNTech / Pfizer og Moderna relativt rigeligt, vokser vaccinationer som en andel af befolkningen i Europa, mens lande, der gjorde tidlige fremskridt, ser afmatninger, da de støder på tøven blandt de uvaccinerede.

Omkring 31.6% af voksne i 30 europæiske lande har modtaget en første dosis og 12% et fuldt to-shot-regime, Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme COVID-19 vaccinetracker viste.

Frankrig forventer at give 20 millioner første injektioner i midten af ​​maj og ramme 30 millioner i midten af ​​juni.

Da infektionsfrekvensen falder, og antallet af hospitalsintensive afdelinger er faldende, planlægger Frankrig at begynde at slappe af med udgangsforbud og tillade caféer, barer og restauranter at tilbyde udendørs service fra den 19. maj.

Forbedring af udbuddet har givet landene større frihed til at tilpasse deres strategier efter rapporter om meget sjældne, men undertiden fatale blodpropper hos mennesker, der fik skud fra AstraZeneca (AZN.L) og Johnson & Johnson (JNJ.N).

Tyskland har besluttet at fremstille de to vacciner tilgængelig for enhver der ønsker dem, så længe de er blevet rådgivet af en læge - et tilbud rettet mod yngre voksne, der ellers bliver nødt til at vente på deres tur.

Norges vaccinkommission lavet et lignende opkald mandag (10. maj) og sagde, at AstraZeneca- og J&J-skudene skulle gøres tilgængelige for frivillige. Nogle italienske regioner tilbyder også begge skud til personer under 60 år.

Med nogle regeringer, der forkortede hullerne mellem doserne, og planerne om et EU-digitalt "grønt pass" -program i juni for rejsende til at fremlægge bevis for vaccination eller immunitet, tør folk i måneder i årevis endelig at lave ferieplaner.

"Vi sætter vores håb om turisme," sagde Nikos Venieris, der administrerer en strand i Alimos, en forstad til Athen.

Turisme tegner sig for omkring en femtedel af Grækenlands økonomi og arbejdspladser, og landet har dårligt råd til endnu en tabt sommer. Grækenland er løftebegrænsninger om vaccinerede udlændinge fra 15. maj.

coronavirus

Coronavirus: Kommissionen godkender ny kontrakt om en potentiel COVID-19-vaccine med Novavax

Udgivet

on

I dag (4. august) har Europa-Kommissionen godkendt sin syvende Advanced Purchase Agreement (APA) med et lægemiddelfirma for at sikre adgang til en potentiel vaccine mod COVID-19 i 4. kvartal 2021 og i 2022.

I henhold til denne kontrakt vil medlemsstaterne kunne købe op til 100 millioner doser af Novavax -vaccinen med mulighed for 100 millioner yderligere doser i løbet af 2021, 2022 og 2023, når EMA først har gennemgået og godkendt dem som sikre og effektive . Medlemsstaterne vil også kunne donere vacciner til lande med lavere og mellemindkomst eller omdirigere dem til andre europæiske lande.

Dagens kontrakt supplerer en allerede bred portefølje af vacciner, der skal produceres i Europa, herunder kontrakterne med AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac, moderne og de afsluttede undersøgende samtaler med Valneva. Det er endnu et vigtigt skridt i retning af at sikre, at Europa er godt rustet til at møde COVID-19-pandemien.

reklame

Europa -Kommissionens formand Ursula von der Leyen sagde: ”Da nye coronavirus -varianter breder sig i Europa og rundt om i verden, er denne nye kontrakt med et firma, der allerede tester sin vaccine med succes mod disse varianter, en ekstra garanti for beskyttelsen af ​​vores befolkning. Det styrker vores brede vaccineportefølje yderligere til gavn for europæere og vores partnere verden over. ”

Sundheds- og fødevaresikkerhedskommissær Stella Kyriakides sagde: ”Vaccinationer i EU går fremad, og vi er tættere på vores mål om 70% fuldt vaccinerede borgere inden udgangen af ​​sommeren. Vores nye aftale med Novavax udvider vores vaccineportefølje til at omfatte endnu en proteinbaseret vaccine, en platform, der viser løfte i kliniske forsøg. Vi vil fortsætte med at arbejde utrætteligt for at sikre, at vores vacciner fortsat når ud til borgere i Europa og rundt om i verden for at afslutte pandemien så hurtigt som muligt. ”

Novavax er en bioteknologisk virksomhed, der udvikler næste generations vacciner mod alvorlige infektionssygdomme. Deres COVID-19-vaccine er allerede under løbende revision af EMA i lyset af en mulig markedsføringstilladelse.

reklame

Kommissionen har truffet en beslutning om at støtte denne vaccine baseret på en sund videnskabelig vurdering, den anvendte teknologi, virksomhedens erfaring med vaccineudvikling og dets produktionskapacitet til at levere hele EU.

Baggrund

Europa-Kommissionen præsenterede den 17. juni a Europæisk strategi at fremskynde udviklingen, fremstillingen og implementeringen af ​​effektive og sikre vacciner mod COVID-19. Til gengæld for retten til at købe et bestemt antal vaccinedoser inden for en given tidsramme finansierer Kommissionen en del af de forudgående omkostninger, som vaccineproducenterne står over for i form af forudgående indkøbsaftaler.

I lyset af de nuværende og nye undslippe SARS-CoV-2-varianter forhandler Kommissionen og medlemsstaterne med nye virksomheder, der allerede er i EU's vaccineportefølje, om nye aftaler, der gør det muligt at købe hurtigt tilpassede vacciner i tilstrækkelige mængder til at styrke og forlænge immuniteten.

For at købe de nye vacciner har medlemsstaterne lov til at bruge REACT-EU pakke, et af de største programmer under det nye instrument Next Generation EU, der fortsætter og forlænger krisereaktion og krisereparationsforanstaltninger.

Mere information

EU's vaccinestrategi

Sikker COVID-19 vacciner til europæere

EU Coronavirus-respons

Læs

coronavirus

EU's sundhedsagenturer opfordrer folk til at blive vaccineret

Udgivet

on

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) og European Center for Prevention and Control of Disease (ECDC) har udsendt en fælles erklæring, der kraftigt opfordrer dem, der er berettiget til vaccination, men som endnu ikke er vaccineret, til at ansøge om vaccination. 

Udtalelsen kommer med bekymring over den meget overførbare Delta-variant og vildledende rapportering, der vækker bekymring over effektiviteten af ​​vacciner: ”Fuld vaccination med nogen af ​​de EU/EØS-godkendte vacciner giver et højt beskyttelsesniveau mod alvorlig sygdom og død forårsaget af SARS- CoV-2, inklusive varianter, såsom Delta. Det højeste beskyttelsesniveau opnås efter tilstrækkelig tid (syv til fjorten dage) er gået fra dagen for den sidste vaccinedosis.

"Vaccination er også vigtig for at beskytte dem, der har størst risiko for alvorlig sygdom og hospitalsindlæggelse, reducere spredningen af ​​virussen og forhindre fremkomsten af ​​nye varianter af bekymring."

reklame

Mike Catchpole, ECDCs chefforsker, sagde: ”Selvom de tilgængelige vacciner er yderst effektive til at beskytte mennesker mod alvorlig COVID-19, er risikoen ikke større end os, indtil større andele af befolkningen er immuniseret. Vi er nu vidne til et stigende antal COVID-19-tilfælde i hele EU/EØS, og vacciner er fortsat den bedste tilgængelige løsning for at undgå en stigning i alvorlig sygdom og død. "

Reduktion af intervallet mellem doser

Da vaccinationskampagner samler fart i hele EU/EØS, kan det i nogle tilfælde være tilrådeligt at overveje at reducere intervallet mellem første og anden dosis inden for de tilladte grænser, især for personer med risiko for alvorlig COVID-19, som ikke har gennemført den anbefalede vaccinationsplan.

reklame

Ingen vaccine er 100% effektiv

Selvom effektiviteten af ​​alle COVID-19-vacciner, der er godkendt i EU/EØS, er meget høj, er ingen vaccine 100% effektiv. Det betyder, at der forventes et begrænset antal SARS-CoV-2-infektioner blandt personer, der har gennemført den anbefalede vaccinationsplan (dvs. 'gennembrudsinfektioner'). Når infektioner alligevel opstår, kan vacciner i høj grad forhindre alvorlig sygdom og i høj grad reducere antallet af mennesker på hospitalet på grund af COVID-19.

Fergus Sweeney, EMAs chef for kliniske undersøgelser og produktion sagde: '' Disse COVID-19-vacciner er meget effektive. Så længe virussen fortsat cirkulerer, vil vi dog fortsat se gennembrudsinfektioner hos vaccinerede mennesker.

”Det betyder ikke, at vaccinerne ikke virker. Vaccinerede mennesker er langt bedre beskyttet mod alvorlig COVID-19 end uvaccinerede, og vi bør alle bestræbe os på at blive fuldstændigt vaccineret hurtigst muligt. ”

Læs

coronavirus

EU Digital COVID -certifikat: Kommissionen vedtager ækvivalensbeslutninger for Vatikan- og San Marino -certifikater

Udgivet

on

Kommissionen har vedtaget beslutninger, der sikrer, at COVID-19-certifikater udstedt af Vatikanstaten og San Marino vil blive betragtet som ækvivalente med EU Digital COVID-certifikat. Det betyder, at begge lande vil blive tilsluttet EU's system, og at COVID -certifikater udstedt af Vatikanet og San Marino vil blive accepteret i EU på de samme betingelser som EU Digital COVID-certifikat. I praksis vil indehavere af disse certifikater kunne bruge disse certifikater under de samme betingelser som indehavere af et EU Digital COVID -certifikat. På samme tid har Vatikanet og San Marino angivet, at de ville acceptere EUs digitale COVID -certifikater til rejser til deres lande.

Justitskommissær Didier Reynders sagde: ”Jeg er glad for at se, at flere lande implementerer et system baseret på EU’s digitale COVID -certifikat. Vi tager aktive skridt til at anerkende certifikater udstedt af andre tredjelande. De skal dog være kompatible med EU -rammerne og give mulighed for verifikation af deres ægthed, gyldighed og integritet. ”

Kommissionens beslutninger om ækvivalens af Vatikanet og San Marino COVID -certifikater er tilgængelige online. Kommissionen arbejder også på at forbinde andre tredjelande. Den kontrollerer, om deres certifikater er kompatible med EU Digital COVID -certifikatet, hvilket muliggør verifikation af deres ægthed, gyldighed og integritet. Kommissionen kan udstede en afgørelse om ækvivalens, der fastslår, at den er ækvivalent med EUs digitale COVID -certifikat. Flere oplysninger om EU Digital COVID -certifikat findes på dedikeret internet side og Q & A.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending