Følg os

Frankrig

I EU efter Merkel kan Macron ikke udøve lederskab uden allierede

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

FILFOTO; Den franske præsident Emmanuel Macron ser på, da han besøger Richelieu -stedet på Bibliotheque Nationale de France (Frankrigs Nationalbibliotek), efter afsluttet renoveringsprojekt og 300 -årsdagen for installationen af ​​de kongelige samlinger, i Paris, Frankrig, september 28, 2021. Bertrand Guay/Pool via REUTERS

Angela Merkels exit fra EU -scenen, som hun dominerede i 16 år, har givet den franske præsident Emmanuel Macron en mulighed for at tage europæisk lederskab på plads og fortsætte med sine planer om et mere selvstændigt Europa, skriver Michel Rose, John irsk og Leigh Thomas.

Ikke så hurtigt, siger diplomater fra lande i hele EU.

Den energiske franske leder har søgt at bringe en klarhed i strategisk vision, som blokken under Merkel, ofte kaldte "Europas dronning", til tider manglede, og Bruxelles har ofte vedtaget hans folkemund.

Men i et efterkrigstidens Europa, der er baseret på konsensus, betyder Macrons direkte og slibende stil, kombineret med en vilje til at gå alene i et forsøg på at udforme EU-strategien, at han vil kæmpe for at fylde Merkels sko, sagde seniordiplomater i hele regionen.

reklame

"Det er ikke sådan, at Macron kan lede Europa alene. Nej. Han skal indse, at han skal være forsigtig. Han kan ikke forvente, at folk hopper på den franske vogn," sagde en diplomat sendt til Paris fra en af ​​EU's grundlæggende nationer .

"Merkel havde et ekstraordinært sted. Hun lyttede til alle og respekterede alle."

Fortællende nok fandt Macron få hurtige støttestemmer blandt europæiske allierede, da Australien ophævede en megaforsvarsaftale for ubåde fra Frankrig. Læs mere.

reklame

Stilheden pegede på dyb modstand blandt centrale og europæiske lande med Macrons vision om europæisk forsvarsautonomi og en reduceret afhængighed af amerikansk militær beskyttelse fra Rusland.

På trods af et forsøg på at vise de østlige EU-lande mere kærlighed end tidligere franske præsidenter, blev lande fra Østersøen til Sortehavet, der ser USA som det eneste troværdige skjold fra Rusland, rystet, da Macron kaldte NATO "hjernedød" og opfordrede dialog med Moskva.

Macrons kontor besvarede ikke en anmodning om kommentar til kritikken. Franske embedsmænd indrømmer privat, at hans strategi for at engagere den russiske præsident Vladimir Putin har givet knappe resultater.

"Vi kunne have fortalt ham, hvordan denne Rusland -politik ville ende," hånede en ambassadør i Frankrig fra et østeuropæisk land. "Vi forstår, at Macron har brug for kontakter til Rusland. Merkel gjorde det også. Men det er den måde, han gjorde det på."

BILLER DRAGHI, RUTTE

For at være sikker, skubbede Merkel også til projekter, der dybt splittede EU -medlemmer, såsom Nordstream 2 -rørledningen mellem Rusland og Tyskland. Men hun var altid forsigtig med at undgå den slags trodsige retorik, som Macron har været vant til, sagde diplomaterne.

"Frankrig har en vision, men det er ofte for selvhævdende, og Macrons ledelse kan nogle gange være forstyrrende," sagde Georgina Wright fra tænketanken Institut Montaigne i Paris. "Den fransk-tyske tandem er meget vigtig, men Macron erkender, at han er ærlig, at det ikke er nok," tilføjede hun.

Flere diplomater citerede to ledere, der ville være afgørende for Macrons fremtidige succes i Europa uanset resultatet af Tysklands koalitionsforhandlinger efter søndagens valg, hvor Merkels konservative blok faldt til et rekordlavt resultat: Italiens premierminister Mario Draghi og den hollandske premierminister Mark Rutte .

Macron er allerede begyndt at efterlyse Draghi, en respekteret tidligere chef for Den Europæiske Centralbank, der er krediteret med at redde euroen, og inviterede italieneren til sit sommerferie, før besøget blev aflyst på grund af uro i Afghanistan, sagde en kilde.

Han er også begyndt at engagere sig med Rutte, der med succes har forenet en gruppe af fiskalt konservative lande kendt som "the Frugals".

Macron sagde engang til Rutte "du bliver mere som os, og vi bliver mere som dig", sagde en diplomat, der var fortrolig med udvekslingen.

Alle fem højtstående diplomater, Reuters talte med, sagde, at mange EU -lande nu kom til Macrons idéer. Hovedstæder, der engang så tale om at beskytte europæiske virksomheder mod asiatiske eller amerikanske rivaler som franske modefæller, er nu mindre tilbageholdende, efter at Beijing og Washington vedtog mere aggressiv politik.

"Han virkede lidt radikal, men vi opdagede, at nogle af de ting, han pressede på, var ganske fornuftige," sagde en diplomat fra et baltisk land.

Brexit har også ændret dynamikken inden for blokken, da Frankrig forbereder sig på at tage det roterende formandskab for EU i januar.

"Vi plejede at kunne gemme os bag briterne, men vi mistede en stor ryg at gemme os bag," sagde diplomaten. "Så vi er begyndt at række ud."

Del denne artikel:

Europæisk dagsorden om migration

Frankrigs Macron fortæller Storbritannien, at de skal "tage det alvorligt" om migrantkrisen i Channel

Udgivet

on

By

Den franske præsident Emmanuel Macron sagde fredag ​​(26. november) til Storbritannien, at det var nødvendigt at "blive seriøs" eller forblive låst ude af diskussioner om, hvordan man kunne bremse strømmen af ​​migranter, der undslipper krig og fattigdom over Kanalen. skriv Benoit Van Overstraeten, Richard Lough, Ingrid Melander i Paris, Ardee Napolitano i Calais, Stephanie Nebehhay i Genève, Ingrid Melander, Sudip Kar-gupta og Kylie Maclellan.

Frankrig aflyste en invitation til den britiske indenrigsminister Priti Patel om at deltage i et møde om spørgsmålet i Calais, og understregede, hvor fyldt dets bånd med Storbritannien er blevet, med post-Brexit-handelsregler og fiskeri rettigheder også på spil.

Boris Johnsons talsmand sagde, at den britiske premierminister tog spørgsmålet "ekstremt alvorligt" og sagde, at han håbede, at Frankrig ville genoverveje sin beslutning om at annullere Patels invitation.

Striden brød ud efter døden af ​​27 migranter, der forsøgte at krydse den smalle søvej mellem de to lande, den værste tragedie nogensinde i en af ​​verdens travleste sejlruter. Læs mere.

reklame

"Jeg er overrasket, når tingene ikke bliver gjort seriøst. Vi kommunikerer ikke mellem ledere via tweets eller offentliggjorte breve, vi er ikke whistleblowere. Kom nu. Kom nu," sagde Macron på en pressekonference i Rom.

Macron svarede på et brev fra Johnson, hvori den britiske leder fortalte "Kære Emmanuel", hvad han mente burde gøres for at forhindre migranter i at foretage den farefulde rejse.

Johnson opfordrede Frankrig i sit brev til at blive enige om fælles patruljer på landets kyster og samtykke til at tage de migranter tilbage, der når til Storbritannien. Læs mere.

reklame

Rasende over brevet, og ikke mindst over, at Johnson offentliggjort det på Twitter, aflyste den franske regering en invitation til Patel om at deltage i et møde søndag for at diskutere med EU-ministre, hvordan man tackler immigration.

Johnson fortryder ikke sit brev til Macron eller udgivelsen af ​​det på Twitter, sagde hans talsmand og tilføjede, at han skrev det "i partnerskabets og samarbejdets ånd" og lagde det online for at informere offentligheden om, hvad regeringen gjorde.

Den franske præsident Emmanuel Macron taler under en pressekonference efter at have underskrevet en aftale med Italiens premierminister Mario Draghi om at forsøge at vippe magtbalancen i Europa i Villa Madama i Rom, Italien, den 26. november 2021. REUTERS/Remo Casilli

Forholdet mellem de traditionelle allierede er allerede anstrengt, herunder af en nylig ubådsaftale med Australien, som erstattede en, det havde med Frankrig, og de anklagede allerede hinanden for ikke at styre immigrationen ordentligt.

"Vi er trætte af (Londons) dobbeltsnak," sagde talsmand for den franske regering, Gabriel Attal, og tilføjede, at indenrigsminister Gerald Darmanin "fortalte sin modpart, at hun ikke længere var velkommen."

Søndagens migrationsmøde fortsætter uden Patel, men med ministre fra Tyskland, Holland, Belgien og EU-kommissionens embedsmænd.

"(EU) ministrene vil arbejde seriøst for at løse alvorlige problemer med seriøse mennesker," sagde Macron. "Vi vil så se, hvordan vi kommer videre effektivt med briterne, hvis de beslutter sig for at gøre alvor."

Da Storbritannien forlod EU, var det ikke længere i stand til at bruge blokkens system til at returnere migranter til det første medlemsland, de kom ind i.

UNHCR-talsmand William Saltmarsh opfordrede Frankrig og Storbritannien til at arbejde sammen.

"Samarbejde mellem de to lande, men også mellem Storbritannien og Europa er ekstremt vigtigt," sagde han. "Det er vigtigt, at der er en fælles indsats for at forsøge at knuse smuglerringene, smuglerne har været meget tilpasningsdygtige i de seneste måneder."

Antallet af migranter, der krydser kanalen, er steget til 25,776 indtil videre i 2021, op fra 8,461 i 2020 og 1,835 i 2019, ifølge BBC, der citerer regeringsdata.

Rettighedsgrupper siger, at selvom det er afgørende at bekæmpe menneskesmuglere, er Frankrig og Storbritanniens migrationspolitik også skyld i dødsfaldene, hvilket peger på en mangel på lovlige migrationsruter.

"Resultatet af det, der skete i går, vi kan sige, at det var på grund af smuglere, men det er først og fremmest ansvaret for disse dødbringende migrationspolitikker, vi ser dette hver dag," sagde Marwa Mezdour, der koordinerer en migrantforening i Calais, ved en vagt til hyldest til dem, der druknede.

Del denne artikel:

Læs

Beskæftigelse

European Globalization Adjustment Fund: 3.7 millioner euro til støtte for næsten 300 afskedigede Airbus-arbejdere i Frankrig

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har foreslået, at 297 afskedigede Airbus-arbejdere i Frankrig, som mistede deres job på grund af pandemien, vil blive støttet med 3.7 millioner euro fra Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen for Fordrevne Arbejdstagere (EGF). Finansieringen skal hjælpe dem med at finde nyt job gennem rådgivning om, hvordan de starter deres egen virksomhed og etableringsstøtte.

Kommissær for job og sociale rettigheder Nicolas Schmit sagde: "Især i krisetider er EU-solidaritet afgørende. Gennem European Globalization Adjustment Fund vil vi give 297 personer i luftfartssektoren i Frankrig, som mistede deres job på grund af COVID-19-pandemien, mulighed for at relancere deres karrierer med målrettet rådgivning om virksomhedsoprettelse og tilskud til at hjælpe dem med at etablere deres egen virksomhed ."

COVID-19-pandemien og relaterede rejserestriktioner ramte luftfartssektoren hårdt, og den relaterede økonomiske krise reducerede købekraften for mange lufttransportkunder. Planer om at købe nye fly blev sat i bero eller aflyst, og mange fly blev pensioneret før tid som led i flyselskabernes omstruktureringsplaner.

I Frankrig måtte Airbus gennemføre en omstruktureringsplan på trods af den omfattende brug af korttidsarbejde, og mange arbejdere mistede deres job. Takket være EGF vil 297 tidligere Airbus-arbejdere modtage målrettet aktiv arbejdsmarkedsstøtte for at hjælpe dem med at starte deres egen virksomhed og vende tilbage til arbejdet.

reklame

De 3.7 mio. EUR fra EGF vil hjælpe med at finansiere uddannelse til virksomhedsetablering og opstartstilskud på op til 15,000 EUR pr. deltager. Deltagerne vil også modtage et bidrag til deres indkvartering, mad og transportomkostninger i forbindelse med deltagelse i træningen. Derudover kan tidligere arbejdstagere, der tiltræder et nyt job, være berettiget til en top-up af deres løn, hvis de er lavere end i deres tidligere job. 

De samlede anslåede omkostninger til støtteforanstaltningerne er 4.4 mio. EUR, hvoraf EGF vil dække 85 % (3.7 mio. EUR). Airbus vil give det resterende beløb (0.7 mio. EUR). EGF-støtten er en del af den samlede støttepakke, som Airbus tilbyder de afskedigede medarbejdere. EGF-støtten går dog ud over, hvad Airbus som afskedigende virksomhed er juridisk forpligtet til at yde.

Kommissionens forslag kræver godkendelse af Europa-Parlamentet og Rådet.

reklame

Baggrund

Airbus' produktion af kommercielle fly genererede 67% af Airbus' samlede omsætning. Fra april 2020 var produktionsniveauet faldet med en tredjedel, og Airbus-arbejdsstyrken blev reduceret tilsvarende.

Den oprindelige omstruktureringsplan forudså en nedskæring på 4,248 arbejdspladser i Frankrig. Takket være foranstaltninger indført af den franske regering for at afhjælpe de økonomiske konsekvenser af pandemien (såsom lovgivning, der tillader virksomheder midlertidigt at udleje personale til andre virksomheder og kortvarige arbejdsordninger), blev antallet af afskedigelser reduceret markant til 2,246 job.

Ikke desto mindre forventes afskedigelserne at få en betydelig indvirkning, især på det occitanske regionale arbejdsmarked og økonomi. Byen Toulouse og dens omkringliggende region er en stor aeronautisk klynge i Europa med 110,000 mennesker beskæftiget i sektoren. Regionen er stærkt afhængig af luftfart, og Airbus er den største private arbejdsgiver i regionen. Reduktionen på 35 % af produktionsplanerne hos Airbus vil sandsynligvis have alvorlige konsekvenser for beskæftigelsen i hele sektoren, hvilket også vil påvirke det store antal leverandører. Afskedigelserne vil sandsynligvis også få indflydelse på Pays de la Loire-regionen, selv om denne regionale økonomi er mere diversificeret.

Under det nye EGF-forordning 2021-2027, fortsætter fonden med at støtte fordrevne arbejdere og selvstændige, hvis aktivitet er gået tabt. Med de nye regler bliver EGF-støtte lettere tilgængelig for personer, der er berørt af omstruktureringsbegivenheder: alle typer uventede større omstruktureringsbegivenheder kan være berettigede til støtte, herunder de økonomiske konsekvenser af COVID-19-krisen, såvel som større økonomiske tendenser som dekarbonisering og automatisering. Medlemsstaterne kan ansøge om EU-støtte, når mindst 200 arbejdstagere mister deres job inden for en bestemt referenceperiode.

Siden 2007 har EGF stillet omkring 652 mio. EUR til rådighed i 166 tilfælde og tilbudt hjælp til næsten 164,000 mennesker i 20 medlemslande. EGF-støttede foranstaltninger supplerer nationale aktive arbejdsmarkedsforanstaltninger.

Mere information

Kommissionens forslag om EGF-støtte til afskedigede Airbus-arbejdere
Faktaark om EGF
Pressemeddelelse: Kommissionen hilser politisk enighed om Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen for fordrevne arbejdstagere velkommen
Websted for Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen
EGF-regulering 2021-2027
Følg Nicolas Schmit videre Facebook og Twitter
Abonner på Europa-Kommissionens gratis e-mail nyhedsbrev om beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion

Del denne artikel:

Læs

coronavirus

Frankrig rammer en måneds højde for patienter indlagt på grund af COVID-19

Udgivet

on

By

En COVID-19-patient forbundet til et respiratorrør på intensivafdelingen (ICU) på Centre Cardiologique du Nord privathospitalet i Saint-Denis, nær Paris, midt i coronavirus-pandemien i Frankrig. REUTERS/Benoit Tessier

Franske sundhedsmyndigheder sagde mandag (8. november) at antallet af indlagte på hospitalet på grund af COVID-19 steg med 156 i løbet af de seneste 24 timer, den højeste daglige stigning siden 23. august, for at nå et toppunkt på en måned på 6,865, skriver Benoit Van Overstraeten.

Antallet af patienter på intensivafdelinger (ICU'er) for sygdommen steg med 40 til 1,141, en niende stigning på 10 dage.

Præsident Emmanuel Macron vil tale med nationen på tirsdag om genopblussen af ​​COVID-19-infektioner såvel som hans økonomiske reformprogram. Læs mere.

reklame

Yderligere 2,197 nye infektioner blev rapporteret over 24 timer, hvilket bringer det samlede antal til 7.22 millioner siden starten af ​​udbruddet.

Det bringer syv dages glidende gennemsnit af nye sager - som udjævner daglige rapportering af uregelmæssigheder - steg til 7,277, et niveau, der ikke er set siden 18. september, fra et lavpunkt i tre måneder på 4,172 den 10. oktober.

Den havde sat en rekord i 2021 på 42,225 i midten af ​​april, før den faldt til et lavpunkt i 2021 på 1,816 i slutningen af ​​juni.

reklame

Frankrig registrerede også 57 nye dødsfald fra epidemien, hvilket bringer COVID-dødstallet til tæt på 117,950. Det syv-dages glidende gennemsnit af nye dræbte er på 41, et højdepunkt siden 6. oktober mod 25 i starten af ​​måneden.

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending