Følg os

Tyskland

Tysk ærkebiskop tilbyder at træde tilbage på grund af Kirkens seksuelle overgreb 'katastrofe'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

En af romersk-katolicismens mest indflydelsesrige liberale figurer, Tysklands kardinal Reinhard Marx (billedet), har tilbudt at træde tilbage som ærkebiskop i München, idet han siger, at han måtte dele ansvaret for "katastrofen" om seksuelt misbrug af præster i løbet af de sidste årtier skriver Thomas Escritt og Philip Pullella.

Hans tilbud, som pave Frans endnu ikke har accepteret, følger et oprør blandt de tyske trofaste over misbrug. I sidste uge sendte paven to senior udenlandske biskopper for at undersøge ærkebispedømmet Köln, Tysklands største, over dets håndtering af misbrugssager.

”Jeg er nødt til at dele ansvaret for katastrofen i forbindelse med seksuelt misbrug af embedsmænd fra Kirken i løbet af de sidste årtier,” skrev Marx i et brev til paven. Han sagde, at han håbede, at hans afgang ville skabe plads til en ny begyndelse.

Marx, der ikke er under mistanke om at have deltaget i misbrug eller skjult, fortalte senere journalister, at kirkemedlemmer måtte tage personligt ansvar for institutionelle svigt.

reklame

En uafhængig undersøgelse bestilt af ærkebispedømmet bestilt af et advokatfirma for at undersøge beskyldninger om historisk misbrug der skal snart rapporteres.

Ærkebiskoppen i Köln, kardinal Rainer Maria Woelki, blev for nylig ryddet i en lignende ekstern undersøgelse af tidligere misbrug i hans ærkebispedømme.

En kommentator, den religiøse lærde Thomas Schueller, fortolkede Marx 'ord som en irettesættelse af Woelki, der ikke har trukket sig.

reklame

”Han udfordrer direkte kardinal Woelki, når han taler om dem, der gemmer sig bag juridiske vurderinger og ikke er villige til at tackle de systemiske årsager til seksualiseret vold i kirken med dristige reformer,” sagde han til Der Spiegel.

Marx er en tilhænger af den "synodale sti", en bevægelse, der har til formål at give lægkatolikker større indflydelse på Kirkens drift og i spørgsmål, herunder udnævnelse af biskopper, seksuel moral, præstedømmeligt celibat og kvinders ordination.

Konservative har angrebet konceptet og sagt, at det kan føre til en splittelse.

Marx, 67, der indtil sidste år var leder af den tyske katolske kirke, fortalte journalister, at han havde sendt brevet den 21. maj, men at det først var sidste uge, at paven havde sendt ham en e-mail for at sige, at han kunne offentliggøre det.

De sidste par år har der været en fremskyndet udvandring med liberale trofaste kø i Köln for at forlade kirken og protesterer ikke kun over misbrug, men også over konservative holdninger til forhold mellem samme køn.

Tysklands kirke har en overdreven indflydelse globalt, dels på grund af sin rigdom: skatter betalt af medlemmer og opkrævet af regeringen gør det til verdens rigeste.

Paven, der er kendt for at kunne lide Marx, venter typisk, nogle gange måneder, før han beslutter, om han vil acceptere en biskops fratræden.

Marx fortalte paven, at han ville fortsætte med at tjene kirken i enhver egenskab, som han blev beordret til.

Del denne artikel:

Tyskland

Trafiklys siger go!

Udgivet

on

Den grønne, liberale og socialdemokratiske ledede regeringskoalition - den såkaldte 'trafiklys-koalition' for Tyskland - har endelig prikket over Is og krydset T'erne på deres koalitionsaftale, der kommer ind på knap 180 sider, har partiernes ledere skitseret et detaljeret program for en regering, der "tør mere fremskridt - en alliance for frihed, retfærdighed og bæredygtighed"

Aftalen skal underskrives af hvert parti, men det forventes at være mere en formalitet, store personer i partiet vil være blevet orienteret under koalitionsdrøftelserne, og fra starten var det uundgåeligt, at alle sider skulle gøre forsonende bevægelser. 

Olaf Scholz (S&D) bliver den næste kansler (billedet), Annalena Baerbock (Grøn) bliver udenrigsminister, Christian Lindner (Renew) bliver finansminister. De Grønne har også fået ansvaret for et nyt økonomi-/klimaministerium. 

Spitzenkandidat

reklame

Med hensyn til mere generelle strukturspørgsmål i EU støtter koalitionen Konferencen om Europas Fremtid og endda muligheden for traktatændringer. De opfordrer EU til at respektere subsidiaritets- og proportionalitetsprincippet og chartret om grundlæggende rettigheder. De ønsker at styrke Europa-Parlamentet, helst forblive inden for traktaternes grænser med delvist transnationale lister og et bindende Spitzenkandidat-system til at bestemme formanden for Europa-Kommissionen. Men skulle det mislykkes, er de blevet enige om, at De Grønne kan træffe deres valg til den næste tyske kommissær. 

En anden nyttig udvikling er, at de har til hensigt at gøre Rådets arbejde mere gennemsigtigt, sikre, at Kommissionens forslag diskuteres offentligt i Rådet inden for en fastsat frist, de opfordrer også til udvidelsen af ​​afstemning med kvalificeret flertal til nye områder - dette vil sandsynligvis blive konfronteret med stærk modstand fra andre stater om spørgsmål som skat, som nogle stater har foretrukket at holde bag lukkede døre. Det er vigtigt, at koalitionen også vil forbedre informationsgivningen til og deltagelsen af ​​Bundestage i beslutningstagningen på EU-plan. 

En anden ændring, koalitionen foreslår, er at forlænge dommerperioden i EU-Domstolen til 12 år. 

reklame
Trafiklys koalition: SPD, Grønne og FDP

Schwarze Null

Tyskland er nogle gange blevet kritiseret for sin "Sort nul"-politik, især under finanskrisen, hvor lande, der havde reddet banker, endte med at overskride de finanspolitiske regler. Mest berygtet forfulgt af tidligere finansminister Wolfgang Schäuble, menes den strenge overholdelse af finanspolitiske regler at have bremset væksten og Europas opsving. Mens Scholz var i koalition med Kristendemokraterne, så det ud til at have en lignende linje og var ofte fåmælt i disse spørgsmål. Men EU er nu ved at revidere sine finanspolitiske regler, og der er små glimt af lys i aftalen. Efter den første var af COVID-19-pandemien er reglerne blevet brugt på en mere fleksibel måde med udløsningen af ​​den generelle flugtklausul - indtil udgangen af ​​2022. 

Aftalen siger, at koalitionen ønsker at "styrke og uddybe den økonomiske og monetære union." I debatten om finanspolitiske regler opfordrer de til gældsbæredygtighed, men de støtter også bæredygtige og klimavenlige investeringer. Mens nogle har næret håb om, at Next Generation EU (NGEU) kunne blive et mere permanent instrument, holder aftalen fast i det synspunkt, at det er et instrument, der er begrænset i tid og mængde.

Lovregel

Koalitionen opfordrer Europa-Kommissionen til at være mere kraftfulde vogtere af traktaterne og til at tage flere skridt for at håndhæve eksisterende retsstatsinstrumenter mere konsekvent og hurtigt. De opfordrer til, at brugen af ​​alle instrumenter (dialog om retsstatsprincippet, retsstatskontrol, konditionalitetsmekanisme, overtrædelsesprocedurer, henstillinger og resultater i henhold til artikel 7-proceduren) håndhæves og udvikles mere konsekvent. De gør det klart, at de kun vil acceptere brugen af ​​Recovery and Resilience Facility, hvis betingelser som et uafhængigt retsvæsen er sikret - den såkaldte 'retsstatskonditionalitet'. 

Mere bredt efterlyser partnerne større støtte til det liberale demokrati og kampen mod: desinformation, falske nyhedskampagner, propaganda fra ind- og udland.  

Bank Union

Tyskland har været en af ​​de vigtigste fodslæbere på den europæiske bankunion, specifikt har de altid modstået fremskridt med et europæisk indskudsforsikringssystem (EDIS), som af mange ses som en kritisk søjle i en bankunion. Mens koalitionen ønsker et trindelt system, der ekskluderer mindre og mellemstore "lokalt forankrede institutioner", er den klar til at tilbyde en europæisk genforsikringsordning for nationale indskudsforsikringsordninger, der er differentieret efter risiko, "fuld fællesskabsfordeling af indskudsgarantisystemerne i Europa er ikke målet”.

Hvidvaskning

Koalitionen erkender, at de kun kan bekæmpe hvidvaskning af penge på en effektiv måde gennem samarbejde på EU-plan. Målet er at gøre bekæmpelsen af ​​hvidvaskning af penge i hele Europa mere effektiv og lukke eventuelle resterende huller. De går ind for en effektiv og uafhængig EU-myndighed for hvidvaskning af penge som foreslået af Europa-Kommissionen og ønsker, at den skal have base i Frankfurt am Main. 

Koalitionen ønsker, at EU-tilsynsmyndigheden går ud over den finansielle sektor og inkluderer misbrug af kryptoaktiver. De ønsker også at se en styrkelse af finansielle efterretningsenheder (FIU). 

Brexit, Storbritannien og Nordirland

Partnerne beskriver Storbritannien som en af ​​Tysklands nærmeste partnere uden for EU. De ser gerne et udenrigs- og sikkerhedspolitisk samarbejde og ønsker at stræbe efter et tæt bilateralt samarbejde inden for rammerne af Udtrædelsesaftale og Handels- og Samarbejdsaftale. Koalitionen insisterer dog på fuld overholdelse, "især med hensyn til Nordirland-protokollen og langfredagsaftalen". De angiver, at modforanstaltninger, der er tilladt i aftalen, vil blive brugt, hvis dette ikke gøres.

Del denne artikel:

Læs

coronavirus

Tyskland overvejer flere COVID-19-begrænsninger, da USA fraråder rejser dertil

Udgivet

on

By

Medlemmer af den offentlige orden går på et julemarked, hvor de kontrollerer '2G'-reglen, som kun tillader dem, der er vaccineret eller raske fra coronavirus-sygdommen (COVID-19), at besøge i Köln, Tyskland, den 22. november 2021. REUTERS /Thilo Schmuelgen
En kvinde går ind i en vaccinationsstand ved et drive-in-vaccinationscenter med coronavirus (COVID-19) i Lanxess Arena i Köln, Tyskland, den 23. november 2021. REUTERS/Wolfgang Rattay

Tysklands sundhedsminister opfordrede tirsdag (23. november) til yderligere restriktioner for at indeholde en "dramatisk" stigning i coronavirus-tilfælde, da landets infektionsrate ramte rekordhøjt, og USA frarådede at rejse dertil, skriver Andreas Rinke, Riham Alkhousaa og Sarah Marsh, Reuters.

Syv-dages incidensraten - antallet af mennesker pr. 100,000, der er blevet smittet i løbet af den sidste uge - ramte 399.8 tirsdag, op fra 386.5 i mandags, viste data fra Robert Koch Institute (RKI) for infektionssygdomme.

Sundhedsminister Jens Spahn opfordrede til, at flere offentlige rum begrænses til dem, der er blevet vaccineret eller for nylig kommet sig fra COVID-19 og også havde en negativ test, i et forsøg på at begrænse Tysklands fjerde bølge.

Spahn udelukkede ikke lockdowns, selvom han sagde, at dette ville blive besluttet region for region. Nogle regioner, såsom det hårdt ramte Sachsen og Bayern, træffer allerede foranstaltninger såsom at aflyse julemarkeder.

reklame

"Situationen er ikke kun alvorlig, i nogle regioner i Tyskland er den nu dramatisk," sagde Spahn til den tyske radio. "Vi er nødt til at flytte rundt på patienter, da intensivafdelingerne er fyldte, og det påvirker ikke kun COVID-19 patienter."

Med Tyskland, der kæmper med bekymringer om levering af Biontech/Pfizer (PFE.N) vaccine fremrykte virksomheden leveringen af ​​en million doser, der oprindeligt var planlagt til december, fortalte Spahn til embedsmænd i sundhedsministeriet mandag, ifølge to regeringskilder.

Det ville gøre det muligt for den at levere 3 millioner i stedet for 2 millioner doser i næste uge, da folk skynder sig at få booster-skud og aftaler på vaccinecentre er booket ud.

reklame

Hvorvidt det ville påvirke det samlede antal vacciner, der tildeles Tyskland for resten af ​​året, er endnu ikke afgjort, sagde kilderne.

Stigningen i tilfælde i Tyskland og i nabolandet Danmark fik i mandags de amerikanske centre for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse (CDC) til at fraråde rejser til de to lande og hævede sin rejseanbefaling til 'Level Four: Very High'.

Del denne artikel:

Læs

coronavirus

Tyskland diskuterer obligatorisk vaccination, mens den fjerde COVID-bølge raser

Udgivet

on

By

Folk står i kø uden for et vaccinationscenter i et indkøbscenter midt i COVID-19-pandemien i Berlin, Tyskland, den 20. november 2021. REUTERS/Christian Mang

Tyske politikere debatterer at gøre COVID-19-vaccinationer obligatoriske for borgere i lyset af skyhøje infektioner og lave inokulationsrater, skriver Michael Nienaber, Reuters.

Flere medlemmer af kansler Angela Merkels konservative blok sagde søndag, at føderale og delstatslige regeringer bør indføre obligatoriske vaccinationer snarest, da andre bestræbelser på at presse Tysklands lave inokulationsrate på kun 68% er mislykkedes.

"Vi er nået til et punkt, hvor vi klart må sige, at vi har brug for de facto obligatorisk vaccination og en lockdown for de uvaccinerede," skrev Tilman Kuban, leder af ungdomsfløjen i Merkels Kristelige Demokratiske Union (CDU), i avisen Die Welt. .

reklame

Tysklands syv-dages forekomst af coronavirus steg til det højeste niveau, siden pandemien begyndte for 14. dag i træk søndag, og nåede 372.7 på landsplan.

I nogle regioner har det oversteget 1,000, og nogle hospitaler rapporterer allerede fuld intensivafdelinger. Rekorden i den tredje bølge af pandemien i december sidste år var 197.6.

Samlet set er der blevet rapporteret 5.35 millioner coronavirus-infektioner i Tyskland siden pandemiens start i februar 2020. Det samlede dødstal er på 99,062.

reklame

Bayerns statsminister Markus Soeder opfordrede til en hurtig beslutning om at gøre COVID-19-vaccinationer obligatorisk, mens Schleswig-Holsteins statsminister Daniel Guenther sagde, at myndighederne i det mindste burde diskutere et sådant skridt for at øge presset på uvaccinerede borgere.

Danyal Bayaz, et indflydelsesrigt medlem af De Grønne og finansminister i den sydvestlige delstat Baden-Wuerttemberg, hvor infektionsraten er meget høj, sagde, at det ville være en fejl på dette tidspunkt af pandemien at udelukke obligatorisk vaccination.

De Grønne er i øjeblikket i forhandlinger med centrum-venstre Socialdemokraterne (SPD) og de libertære Frie Demokrater (FDP) om at danne en tre-vejs koalitionsregering på føderalt niveau.

De tre partier er i slutfasen med at indgå en koalitionsaftale, som vil bane vejen for, at den afgående finansminister Olaf Scholz fra SPD kan efterfølge Merkel som kansler i første halvdel af december.

Scholz har sagt, at han ønsker en debat om, hvorvidt man skal gøre vaccination obligatorisk for sundhedspersonale og geriatriske sygeplejersker. FDP-medlemmer har givet udtryk for deres indvendinger mod et sådant skridt, da partiet lægger større vægt på individuel frihed.

Nabolandet Østrig annoncerede i denne uge en plan om at gøre vacciner obligatoriske næste år.

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending