Slut med os

Bayern

Modvirker inflation med renteforhøjelse, opfordrer den bayerske minister ECB til

Udgivet

on

Højere inflation forværrer sparernes situation, og Den Europæiske Centralbank bør reagere ved at hæve sine renter fra 0%, Bayerns finansminister, Albert Fueracker (billedet), fortalt dagligt Billede i kommentarer offentliggjort onsdag 2. juni.

Tysklands årlige forbrugerprisinflation accelererede i maj og steg yderligere over ECBs mål på tæt på, men under 2%, sagde Federal Statistics Office mandag.

Forbrugerpriserne, harmoniseret for at gøre dem sammenlignelige med inflationsdata fra andre EU-lande, steg med 2.4% i maj, sammenlignet med 2.1% i april.

"Tyskland er et land med opsparere. ECBs mangeårige nul rentepolitik er gift for typiske opsparingsplaner," fortalte Fueracker, et medlem af Bayerns konservative Christian Social Union (CSU), den massesælgende avis.

"I kombination med den nu stigende inflation bliver ekspropriationen for sparere mere og mere mærkbar. Bayern har advaret i årevis om, at nul rentepolitikken skal afsluttes - nu er det på høje tid," tilføjede han.

Konservative tyskere har længe klaget over, at ECBs 0% -rente sårer sparere, da de er tilbage med lidt, hvis nogen gevinst - et problem forværret af stigende inflation, der eroderer værdien af ​​deres redeæg.

Mandagens pristal for maj viste, at et nationalt inflationsmål steg til 2.5%, det højeste niveau siden 2011.

Under overskriften "Inflation spiser vores opsparing", advarede Bild en separat historieadvarsel: "Tysklands arbejdstagere, pensionister og sparere i frygt på grund af høj inflation!"

Tirsdag sagde den tyske føderale regerings økonomiminister, Peter Altmaier, at han "fulgte denne udvikling med inflation meget nøje", men kunne endnu ikke afsige dom.

Tyskerne stemmer ved et føderalt valg den 26. september. Indtil videre har inflation ikke fået trækkraft som et kampagnespørgsmål, men det vil sandsynligvis overstige 3% senere på året, da en skatteforhøjelse og statistiske effekter øger prispresset. Læs mere

Allerede de største kritikere af ECB-politik frygter nogle konservative tyskere, at centralbanken er alt for tilfreds med inflationen, og dens lette pengepolitik kan indvarsle en ny periode med højere priser.

reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending