Følg os

Georgien

Georgiens EU-optagelse suspenderet, bekræfter ambassadør

DEL:

Udgivet

on

Under en tale ved et arrangement om EU's udvidelse i Tbilisi tirsdag den 9. juli sagde EU's ambassadør i Georgien, Pawel Herczynski, at "desværre er Georgiens EU-optagelsesproces stoppet for nu". Han tilføjede, at "dette er blevet besluttet af EU-ledere under det seneste Europæiske Råd".

Ambassadøren fjernede faktisk ethvert vrøvl efterladt af Rådets konklusioner sidste måned, der henviste til den georgiske regerings handlemåde, "som bringer Georgiens EU-vej i fare, de facto fører til halvdelen i tiltrædelsesprocessen«.

Brydepunktet var vedtagelsen af ​​Georgiens lov om udenlandske agenter, baseret på russisk lovgivning, der kvæler uenighed. Det har ført til ugers protester i den georgiske hovedstad, Tbilisi.

"Loven 'om gennemsigtighed i udenlandsk indflydelse' fjerner klart landet fra at opfylde de ni trin, og anti-vestlig, anti-europæisk retorik er også fuldstændig uforenelig med det erklærede mål om at blive medlem af Den Europæiske Union," sagde ambassadør Gerchinsky.

Han meddelte også, at EU har frosset midler til Georgien fra den europæiske fredsfacilitet til en værdi af 30 millioner euro i år. Han tilføjede, at flere handlinger "overvejes, hvis situationen forværres yderligere" og han reflekterede, at "det er trist at se forholdet mellem EU og Georgien på et så lavt punkt, hvor de kunne have været på et rekordhøjt niveau".

EU tildelte Georgien kandidatstatus i december sidste år, men nu forstår dets ledere "ikke de nuværende georgiske myndigheders intentioner", ifølge ambassadøren. På trods af suspensionen har Det Europæiske Råd bekræftet sin støtte til Georgiens territoriale integritet og solidaritet med det georgiske folk. De har forpligtet sig til fortsat at støtte deres europæiske forhåbninger.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending