Følg os

Georgien

Georgian Dream vender sig til mareridt

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Georgian Dreams parti har taget den ensidige beslutning om at annullere den 19. april-aftale, det nåede om at vedtage reformer, der bebrejder oppositionspartierne. 27. juli markerede 100 dage siden underskrivelsen af ​​aftalen. Georgian Dream hævder at have "samvittighedsfuldt opfyldt hver klausul i dokumentet". 

I en erklæring, Georgia Dreams påstande: "Landet er vendt tilbage til de forfatningsmæssige rammer, og de politiske processer vil fortsætte i overensstemmelse med den forfatningsmæssige orden, der er i kraft i Georgien."

Bekendtgørelsen kommer inden kommunalvalget. Partiet hævder, at alle påstande mod det "var falske". 

reklame

Det Europæiske Råds præsident Charles Michel udstedte en erklæring: ”Jeg har taget den georgiske drømmes beslutning til efterretning med hensyn til aftalen af ​​19. april. Denne aftale tilbyder fortsat en europæisk vej til at opbygge et stærkere demokrati og retsstatsprincippet i Georgien i det georgiske folks interesse. Jeg har ligeledes taget den fortsatte manglende underskrift fra [oppositionspartiet] United National Movement af aftalen til efterretning.

”Jeg ser intet alternativ til fortsatte dybtgående valg- og retsreformer og frie og retfærdige lokalvalg. Jeg opfordrer alle parter til at sætte borgernes interesser i første række og forpligte sig til at fremme Georgiens politiske diskurs inden for rammerne af landets demokratiske institutioner. Konsultationer med en række politiske aktører i Georgien starter. I går mødte jeg præsident Zourabichvili for at drøfte situationen og forbindelserne mellem EU og Georgien.

Den amerikanske ambassade i Georgien var endnu mere kraftfuld i deres fordømmelse, der beskriver Georgian Dreams beslutning om at trække sig ud af aftalen som dybt foruroligende og erklærede, at de blev "frustreret" over den ensidige beslutning, og at: "Washington bliver mere og mere foruroliget over gentagne tilbageslag i Georgiens demokratiske fremtid."

Tilsvarende var det georgiske civilsamfund hurtigt i stand til at udtrykke bekymring: ”Vi, de undertegnede civilsamfundsorganisationer, vil gerne reagere på erklæringen fra formanden for det regerende parti Georgian Dream, Irakli Kobakhidze, om tilbagetrækningen fra EU mæglet såkaldt Charles Michel-aftale, underskrevet af Georgian Dream.

”Vi mener, at denne beslutning fra myndighederne udgør en direkte afvisning af Georgiens euro-atlantiske kurs og den fredelige udvikling af landet gennem demokratiske reformer. Afgørelsen fra Georgian Dream er en måde at uddybe den politiske krise og polarisering forud for valget og tjener kun et ønske om at bevare den magt, som Georgian Dream er klar til at ofre landets velstand, vestlige orientering, demokratiske udvikling og venlige forbindelser med strategiske partnere. ”

Armenien

Sydkaukasus: Kommissær Várhelyi besøger Georgien, Aserbajdsjan og Armenien

Udgivet

on

Kommissionær for naboskab og udvidelse Olivér Várhelyi (billedet) rejser til Sydkaukasus fra i dag (6. juli) til 9. juli og besøger Georgien, Aserbajdsjan og Armenien. Dette bliver kommissærens første mission til landene i regionen. Det følger vedtagelsen af ​​den økonomiske og investeringsplan, der understøtter en fornyet dagsorden for genopretning, modstandsdygtighed og reform for de østlige partnerskabslande. Under sine møder med politiske myndigheder, erhvervs- og civilsamfundsaktører vil kommissær Várhelyi præsentere den økonomiske og investeringsplan for regionen og dens flagskibsinitiativer pr. Land. Han vil også diskutere centrale spørgsmål om bilaterale forbindelser med hvert af de tre lande. Kommissæren vil bekræfte EU's solidaritet med partnerlande i kampen mod COVID-19-pandemien.

I Georgien vil kommissær Várhelyi mødes med premierminister Irakli Garibashvili, udenrigsminister David Zakaliani, parlamentsformand Kakhaber Kuchava og repræsentanter for politiske partier samt med blandt andre patriarken Ilia II. I Aserbajdsjan vil han have møder med udenrigsminister Jeyhun Bayramov, leder af præsidentadministrationen Samir Nuriyev, økonomiminister Mikayil Jabbarov og blandt andet energiminister Parviz Shahbazov. I Armenien vil kommissær Várhelyi mødes med præsident Armen Sarkissian, fungerende premierminister Nikol Pashinyan, fungerende vicepremierminister Grigoryan og patriark Karekin II. Audiovisuel dækning af besøget vil være tilgængelig den EbS.

reklame

Læs

Georgien

At omdanne Georgien til en verdensklasses vintersportdestination er resultatet af en årtiers vision

Udgivet

on

Da jeg for mere end 20 år siden begyndte mit engagement i Georgiens spirende snesportturisme, var det kun en fjern drøm, at vi kunne være vært for et verdensmesterskab på ski. I februar blev denne drøm mere virkelighed, da skiløbere og snowboardere i verdensklasse ankom til Ski og Snowboard Cross World Cup-begivenheder i Bakuriani. I 2023 vil den drøm, som generationer af georgiere holdt, blive yderligere realiseret, da verdens bedste skiløbere samles til FIS Freestyle World Ski Championships, skriver George Ramishvili.

Domineret af South Caucus Mountains med fantastisk naturlig skønhed, godt snedække og regelmæssigt solskin, kunne Georgien snart blive opdaget af millioner af snesportfans som en perfekt vintersportdestination. Georgiske bjerge dværg toppen af ​​deres vesteuropæiske kolleger, hvor mange når over 5000 meter og giver nogle af de bedste Heliskiing og freeride skiløb til rådighed.

I min tid som præsident for Georgia Ski Federation prioriterede jeg at etablere konkurrencedygtig skiløb i Georgien. Ved at introducere det nationale georgiske skimesterskab gjorde vi talentfulde unge skiløbere på steder over hele landet i stand til at få større erfaring med konkurrencedygtig skiløb. Dette hjalp også med at lægge grunden til at bringe større og bedre internationale konkurrencer til Georgien.

reklame

Bakuriani var et af landets første skisportssteder nogensinde i 1932 og fungerede som et træningscenter for topatleter tilbage i Sovjetunionens dage. Det vil være vært for 2023's FIS Freestyle Ski, Snowboard og Freeski verdensmesterskaber og kan nu blive det levende centrum for den fortsatte vision om at gøre Georgien til et stort vintersportscenter. Disse fremskridt er ikke sket natten over og krævede engagement fra det georgiske skiforbund og den stærke støtte fra den georgiske regering, der gør et fremragende stykke arbejde med at opbygge infrastruktur drevet af et fantastisk team af entusiastiske tilhængere. Det er også med tak til FIS-rådets medlemmer og deres præsident, Gianfranco Kasper, for at anerkende Georgiens potentiale som et elite konkurrencested og stole på os som værter.

Dette er velkommen anerkendelse for dem af os, der har støttet og udviklet branchen gennem årtier. Skiløbere i verdensklasse kan kun konkurrere på skråninger i verdensklasse, som Georgien tålmodigt bruger tid, penge og kræfter på at udvikle. Silknet og Silk Road Group mellem dem har været stolte sponsorer af det georgiske skiforbund og det georgiske nationale skihold i næsten 20 år og har ydet logistisk og økonomisk støtte til at bakke op til vores tro på vintersportindustriens potentiale.

På trods af dette, selv i Val d'Isère i december 2015, da min rådgiver og mangeårige ven Patrick Lang og jeg først forestillede os og drøftede ideen om, at Georgien ansøgte om fremtidige FIS Freestyle Skiing og Snowboard verdensmesterskaber, føltes virkeligheden stadig lang langt fra. Ved at starte med mindre skala, såsom grundlæggende FIS-klasseturneringer, snart efterfulgt af Europa Cup-niveau freestyle- og snowboard-begivenheder, opbyggede vi hurtigt den nødvendige infrastruktur og erfaring for snart at være vært for verdensklasse-begivenheder.

reklame

Da Georgien går stærkt fremad som en elite vintersportdestination, er det vigtigt som et næste skridt at etablere skiskoler i bjergområder som Gudauri, Bakuriani, Mestia og Ajara. Dette gør det muligt for børn at bo, studere og træne der, før de fortsætter med at få succes i europæiske turneringer. Dette er et afgørende skridt i retning af at gøre Georgien til en verdensklasse vintersportsdestinationer.

Nu, med højt profilerede verdensmesterskabskonkurrencer, der blev afholdt med succes sidste vinter, er vores skisportssteder fast på kortet og placerer Caucuses i stigende grad sammen med store vintersportdestinationer som Alperne og Rockies. Resortudvikling til konkurrence skiløb har udløst udvikling for turisme, som igen vil udgøre en større del af Georgiens bredere økonomiske fremskridt. Det vil også bidrage til at fremme en sundere livsstil, der yderligere bidrager til de sociale og økonomiske fordele, især i lyset af pandemien.

Så fantastisk som det er at se verdens førende vintersportkonkurrencer på vej til Georgien, at få amatør skiløbere fra hele verden til vores pister bør være det næste mål. Turisme har en nøglerolle at spille i Georgiens økonomiske opsving fra Covid. I 2019 besøgte en rekordstødende over 9 millioner udlændinge med fremskrivninger, der tyder på, at denne vækst kun vil stige yderligere, men de fleste af disse var ikke vintersportturister, hvilket betyder, at der er masser af potentiale tilbage at realisere.

Skiløb har altid været en sport, der ligger mit hjerte tæt på. Da jeg voksede op, var jeg regelmæssig ved Bakurianis snart verdensmesterskråninger. I 1990'erne, i kølvandet på Sovjetunionens sammenbrud, var det hjerteskærende at se byudviklingsfejl på udvej. Med omfattende, moderne vintersportinfrastruktur såsom nye stolelifte og kunstige snesøer, der er nødvendige for at afholde store verdensklassebegivenheder, vender Bakuriani tilbage til sin tidligere herlighed. Håbet er, at der vil blive vedtaget en mere metodisk og smartere tilgang til at udvikle relativt uberørte skråninger af Kazbegi, Mestia, Tusheti, Racha, Bakhmaro og Goderzi. Dette vil også hjælpe med at fremme udsigterne for de unge skiløbere, der deltager i konkurrencedygtig skiløb og bestræbelser på at forbedre helbredet for georgierne som helhed.

Jeg er overbevist om, at Georgien vil genvinde sin turismemoment, når vaccinerne stiger, og internationale rejser langsomt genopstår - som allerede er startet med direkte flyvninger fra Europa, Dubai og Israel. I mellemtiden kan vi på trods af de igangværende vanskelige tider være taknemmelige for at have verdensklasseskiskonkurrencer i Kaukasus, et positivt signal, der skulle opmuntre os alle.

Læs

Georgien

Georgiens premierminister træder tilbage, oppositionen opfordrer til tidligt valg

Udgivet

on

By

Georgiens premierminister Giorgi Gakharia annoncerede sin fratræden torsdag, hvilket førte til festligheder fra oppositionen, der opfordrede til et tidligt valg, skriver Dmitry Antonov og Gabrielle Tétrault-Farber.

Gakharia, der havde haft stillingen siden 2019, sagde, at han trådte tilbage på grund af uenighed med sit eget hold over tilbageholdelsen af ​​Nika Melia, en fremtrædende oppositionspolitiker.

”Jeg mener, at konfrontation og rivalisering inden for landet bringer fremtiden for Georgiens demokratiske og økonomiske udvikling i fare,” skrev Gakharia på Twitter.

reklame

"Derfor har jeg meddelt min fratræden i håb om at reducere polarisering og de-eskalere situationen."

Gakharia havde sagt, at Melias tilbageholdelse var uacceptabel, hvis den truede med at give politiske splittelser i det sydlige Kaukasus på 3.7 millioner mennesker.

Melia, formand for oppositionspartiet United National Movement (UNM), blev beskyldt for at anspore til vold ved gadeprotester i juni 2019, en anklage, han har afvist som politisk motiveret.

reklame

En domstol i hovedstaden Tbilisi beordrede onsdag, at Melia tages i forvaring for angiveligt ikke at stille kaution.

Efter Gakharias fratræden meddelte indenrigsministeriet, at det udsatte ordren om at tage Melia i forvaring.

Ifølge Sputnik Georgia samledes en menneskemængde uden for partiets kontorer og viftede georgiske flag til fejring.

Inde i UNMs hovedkvarter opfordrede Melia til et tidligt valg.

”På vegne af alle oppositionspartier erklærer jeg: Lad os sidde ved forhandlingsbordet med repræsentanter for denne regering og starte forhandlinger om nye tidlige valg,” sagde Melia.

Georgian Dream vandt parlamentsvalget i oktober sidste år, men oppositionen sagde, at afstemningen var rigget og skæmmet med overtrædelser.

Melia sagde på det tidspunkt, at hans parti ikke anerkendte dets resultat og opfordrede til en genkørsel.

Irakli Kobakhidze, formand for Georgian Dream, sagde, at det fremsatte forsvarsminister Irakli Garibashvili som kandidat til at erstatte Gakharia, TASS-nyhedsbureauet

Læs
reklame
reklame
reklame

trending