Følg os

Fransk vin

Fransk demokrati i fare, da Les Républicains (EPP) allierer sig med Le Pens yderste højreparti

DEL:

Udgivet

on


Det Europæiske Grønne Parti er forarget over aftalen med Marine Le Pens Rassemblement National (RN, ID på europæisk plan), som Eric Ciotti, formand for Les Républicains (LR, European People's Party på europæisk plan), annoncerede på fransk tv. 

Mélanie Vogel, medformand for Det Europæiske Grønne Parti, og fransk senator, sagde: "I det sidste årti har vi set liberale og konservative i Frankrig begå alle de samme fejl, som kontinentet betalte en forfærdelig pris for i tyverne og trediverne. Ved at undlade at forsvare demokratiske værdier, ved at 'normalisere' den yderste højrefløjs ideer og ved at institutionalisere deres tilstedeværelse i parlamentet, har de banet vejen for det værste." 

“Den franske præsident Emmanuel Macrons (Renæssance; Forny Europa på europæisk plan) ansvar er enormt. Med sin uansvarlige beslutning om at opløse det franske parlament har Macron sat hele det franske demokrati og stabiliteten i hele EU på spil”, sagde Mélanie Vogel.   

På den progressive side spiller det franske grønne parti Les Ecologistes en nøglerolle i at sikre, at der vil være en stor bevægelse i stand til at slå fascisterne ved næste valg. 

Mélanie Vogel tilføjede, at "i 1936 i Frankrig, mens Tyskland var opslugt af nazisme, lykkedes det "Front Populaire" at besejre det yderste højre og bygge demokratiske og sociale sejre. Det er det, vi skal gøre igen i 2024. Det er vores historiske ansvar. Jeg opfordrer alle progressive, demokrater, feminister, LGBTI-personer, fagforeninger, civilsamfundsorganisationer til at tilslutte sig denne kamp for demokrati og retfærdighed. Vi kan ikke være sikre på det bedste resultat. Men vi kan heller ikke være sikre på det værste. Vi kan vinde. Så lad os kæmpe det her sammen. Jeg opfordrer også alle LR-medlemmer til at afklare deres holdning og oplyse, om de stadig er på den demokratiske side eller ej. ”

Under valgkampen til Europa-Parlamentet har De Grønne konsekvent opfordret højrefløjspartier til ikke at samarbejde med det yderste højre. De Grønne noterer sig afslaget fra Senatets gruppe Les Républicains og andre LR-medlemmer til at følge opfordringen fra LRs partileder Ciotti. 

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending