Følg os

Energi

Macron: Frankrig skal forberede sig på russiske gasforsyningsnedskæringer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den franske præsident Emmanuel Macron deltager i den årlige militærparade på Bastilledagen i Paris, Frankrig, den 14. juli 2022.

Frankrig skal hurtigt lære at undvære russisk gas, da Moskva bruger nedskæringer i forsyningerne til Europa som et våben i sin krig med Ukraine, sagde den franske præsident Emmanuel Macron torsdag og opfordrede alle til at tøjle deres energiforbrug.

Macron talte i et tv-interview for at markere Frankrigs nationaldag, og han ville snart fremlægge en "energibegrænsningsplan", som ville bede alle borgere om at forpligte sig til en generel "jagt på affald", såsom at slukke lyset, når de forlader kontoret.

"Vi er nødt til at forberede os på et scenarie, hvor vi skal klare os helt uden russisk gas (...) Rusland bruger energi som krigsvåben," sagde han og tilføjede, at konflikten i Ukraine var "sat til at vare".

Energipriserne, som allerede var stigende, før Rusland indledte sin krig mod Ukraine i slutningen af ​​februar, er steget kraftigt siden da, hvilket har ført til den højeste inflation i de fleste store globale økonomier i årtier.

Med omkring 17 % af sin forsyning fra Rusland, er Frankrig mindre afhængig af russisk gas end nogle af sine naboer.

Men bekymringer om forsyningen fra Rusland kommer, mens Frankrig kæmper med allerede begrænset elproduktion på grund af uventet vedligeholdelse på dets aldrende atomreaktorer, hvilket giver anledning til bekymring over vintermangel.

reklame

For at beskytte forbrugerne mod himmelflugts energiregninger indførte regeringen sidste år et loft over el- og gaspriserne, en foranstaltning, der er blevet forlænget til slutningen af ​​året.

Men herefter foreslog Macron, at det ville være muligt at opretholde denne foranstaltning "kun for dem, der har mest brug for det".

Den franske præsident, hvis evne til at fastlægge politik blev sat i fare i sidste måned, da hans lejr mistede sit absolutte flertal i parlamentet, sagde også, at Frankrig var nødt til at blive ved med at investere i sine forsvarsstyrker i lyset af Ruslands invasion af Ukraine.

"Forsvarsbudgettet vil ikke falde, tværtimod (...) vi skal geninvestere i vores lagre (...) vi skal være i stand til at producere mere ammunition og hurtigere," sagde Macron efter at have overvåget den traditionelle militærparade på Bastilledagen.

Den franske præsident sagde også, at Frankrig havde midlerne til at fortsætte med at hjælpe Ukraine i dets kamp mod Rusland, og tilføjede, at landet ligesom dets Nato-allierede ønskede "at stoppe krigen uden at føre krig".

"Denne krig vil vare, men Frankrig vil altid være i stand til at hjælpe Ukraine," sagde Macron, der besøgte Ukraine for en måned siden sammen med den tyske kansler Olaf Scholz og Italiens premierminister Mario Draghi.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending