Følg os

Fransk vin

I Meaux drev desillusionen vælgerne mod Frankrigs genopståede yderste højrefløj

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Marine Le Pen (højre højre fransk National Rally (Rassemblement National partikandidat) stemmer i anden runde franske parlamentsvalg på et Henin-Beaumont valgsted, Frankrig, 19. juni, 2022.

Sandrine Marchal, en plejemedarbejder, begyndte at stemme på højreekstremistiske partier for flere år siden efter at være blevet frustreret over sin manglende evne til at klare sig. Hendes hjemby Meaux, en østparisisk konservativ højborg, foretog den samme politiske ændring søndag.

Den er kendt for sin brieost og var en af ​​mange valgkredse, der faldt til Rassemblement National-partiet Marine Le Pen. Dette skete, da frustrerede vælgere udfoldede deres vrede mod præsident Emmanuel Macron.

Le Pens parti vandt søndag 89 mandater, 10 flere end i 2017, og dets højeste antal nogensinde ved nationalforsamlingen. Det bliver første gang, at det kan danne et parlamentarisk udvalg. Dette vil give det mulighed for at modtage flere offentlige midler, mere taletid og andre lovgivende beføjelser.

Marchal hævdede, at hendes utilfredshed var rodfæstet i en følelse af forladthed fra staten. Hun sagde også, at hun mener, at indvandrere bliver passet bedre.

"Jeg har to job og modtager ingen statsstøtte. De arbejder ikke, og de får al hjælpen," udtalte den 50-årige, der plejede at stemme konservativt.

"Jeg er ikke racist, men du bliver det på et tidspunkt."

reklame

Rassemblement National (RN), trofaste, kaldte resultatet for en "tsunami i fransk politik." Det afspejler den dybe splittelse i Frankrig og Le Pens bestræbelser på at dæmonisere sit parti i løbet af de sidste fem år.

Le Pen udtalte mandag, at han var glædeligt overrasket over mobiliseringen af ​​sine landsmænd og deres ønske om, at immigration, usikkerhed og kampen mod islamisme ikke skulle tabes fra Nationalforsamlingen.

Beatrice Roullaud, en højrefløjskandidat, vandt 52 ​​% af stemmerne i Meaux og slog kandidaten til en venstrefløjskoalition ud. Mere end halvdelen af ​​de registrerede vælgere stemte ikke ved valgstederne.

Jean-Francois Cope, en konservativ borgmester, sagde, at han var bekymret over, at "republikkens værdier" ikke vil være repræsenteret i valgkredsen. Han opfordrede dog ikke til at stemme imod den yderste højrekandidat mellem runderne.

Celine Desbois (51) sagde, at hun stemte på Le Pens parti, fordi hun følte sig mere sårbar i sin hjemby og ville give Macron en besked.

Hun udtalte: "Jeg er socialrådgiver. At stemme RN er imod, hvad jeg gør. Men det var nødvendigt for regeringen at handle." Hendes 21-årige datter stemte RN.

Daisy Hawa Jumapili (60-årig sekretær) gik langs den samme hovedgade og udtrykte sin sorg over Frankrigs snigende racisme.

Hun sagde: "Vi skal være venlige mod hinanden."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending