Følg os

Fransk vin

Højre højre sender chokbølger i Frankrig efter valggennembrud

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Frankrigs yderste højrefløj opnåede en historisk sejr ved søndagens (19. juni) parlamentsvalg. Dette øgede antallet af lovgivere næsten tidoblet og befæstede partiets fremgang til mainstream oppositionsstatus.

Marine Le Pen, der overtog roret i partiet i 2011, har arbejdet for at befri National Front (nu kaldet National Rally) for det antisemitiske image, som den havde fået under hendes far Jean-Marie Le Pens næsten 40-årige -gammel ledelse.

Le Pen sikrede sig 42 % ved præsidentvalget i april. Han havde allerede grebet af fortryllelse over præsident Emmanuel Macron og identificeret vrede over hele landet over de stigende omkostninger og tilbagegang i mange landdistrikter.

Hun gik et skridt videre i søndags. Le Pens parti forventes at vinde mellem 85-90 mandater. Denne stigning fra de to valg i 2012 og otte i 2017 kan gøre det til det næststørste parti i parlamentet. Ifølge store meningsmålere blev der kun anslået 25-50 pladser i sidste uge.

Efter at være blevet genvalgt i det nordlige Frankrig, erklærede Le Pen over for journalisterne, at han havde nået sine tre mål: at gøre Emmanuel Macron til en minoritetspræsident, uden magtkontrol, og at forfølge den politiske omstrukturering, der er nødvendig for demokratisk fornyelse.

"Og for at danne en afgørende gruppe mod dekonstruktørerne (ovenfra, makronisterne og nedefra Nupes," sagde hun. Hun henviste til venstrefløjskoalitionen, som burde være den største oppositionsblok i parlamentet, men hvis vigtigste yderste venstrefløj. partiet La France Insoumise forventes at vinde færre stemmer end RN.

Søndagens resultater dræbte den såkaldte "republikanske front" af vælgere fra alle striber, som havde støttet en mainstream-kandidat for at stoppe den yderste højrefløj i at bevæge sig fremad.

reklame

Det validerede også Le Pens strategi med at omarbejde partiets image, mens han nægtede at slå sig sammen efter præsidentvalget med Eric Zemmour, en ekspert, der blev nationalistisk politiker.

Selvom Le Pens parti sandsynligvis ikke vil vinde så mange mandater som venstrefløjsgrupperingen, vil dette give RN mulighed for at få mere vægt i parlamentet.

Det vil for eksempel være i stand til at fremlægge mistillidsvotum mod regeringen, sende lovgivning til Frankrigs øverste forfatningsdomstole og lede parlamentariske udvalg.

France 2-tv rapporterede, at Bruno Le Maire, finansminister, sagde: "Vi står over for et uventet demokratisk chok på grund af et meget stærkt gennembrud fra Rassemblement National."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending