Følg os

Fransk vin

Den franske præsidentkandidat Marine Le Pen blev hærget af demonstranter i Guadeloupe

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 Marine Le Pen, en højreekstrem præsidentkandidat, blev angrebet af demonstranter i Guadeloupe, et fransk oversøisk territorium. Hun skyndte sig ind på et hotel for at optage et tv-program, rapporterede BFM TV søndag.

Mens de jublede "ud Le Pen", da hun blev ført ud af sit værelse og gennem hotellet, råbte demonstranterne "racistisk Le Pen" og "ud Le Pen".

Franceinfo blev informeret af Julien Odoul, hendes talsmand, om, at hun har til hensigt at indgive en klage.

"Dette er agitation fra ekstreme venstrefløjsmilitanter. Lokale sorte grupper, der forkæler alle, uanset hvor de er aktive, på Republikkens territorium," sagde han. Han henviste til en antifascistisk bevægelse, der ofte fik skylden for vold ved gademarch i Frankrig under bevægelsen med gule veste.

Ifølge meningsmålinger er præsident Emmanuel Macron Macron og Le Pen de mest sandsynlige kandidater til at vinde valgets første runde. Denne afstemning fortsætter til omvalgsafstemningen den 24. april, hvor Macron er den endelige vinder.

Den yderste højre leder Donald Trump har fokuseret på indenlandske spørgsmål som inflation og leveomkostninger i en kampagne, der blev overskygget i sidste uge af Ruslands invasion af Ukraine. Macron har dog været involveret i en række diplomatiske møder, herunder NATO, G7 og europæiske topmøder.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending