Følg os

Frankrig

Interkulturel dialog - En prioritet på EU -plan

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EU Reporter har talt om interkulturel dialog og dens udfordringer med Élisabeth Guigou (billedet), tidligere fransk minister for europæiske anliggender (1990-1993) i Mitterrand-tiden før EU, justitsminister (1997-2000) og minister for sociale anliggender (2000-2002) begge under Chirac-æraen. Guigou var medlem af nationalforsamlingen for Seine-Saint-Denis '9. valgkreds fra 2002-2017, og hun har fungeret som præsident for Anna Lindhs Euro-Middelhavsfond for dialog mellem kulturer siden 2014, skriver Federico Grandesso med bidrag fra Fajaryanto Suhardi.

Hvordan tror du, at den interkulturelle dialog i den nærmeste fremtid sandsynligvis vil finde sted efter pandemien i betragtning af den hidtil positive hastighed af global vaccination i nærheden?

EG
Vores stiftelse, Anna Lindh Foundation (ALF), der nu repræsenterer 42 landemedlemmer, har fortsat sit bemærkelsesværdige arbejde. På trods af pandemien - selv før den skete - har vi haft erfaringer med at gennemføre webinarer. Så når pandemien ramte på globalt plan efterfulgt af de fleste lande, der lukkede grænser, lykkedes det os at opretholde vores debatter, vedligeholde vores programmer og opretholde vores udvekslinger, der fungerede på et virtuelt grundlag, hvilket naturligvis er ideelt i pandemisituationen . Inde i fundamentet - vi er 4,500 NGO'er, groft og måske mere - lykkedes det os at opretholde vores arbejde, men selvfølgelig kan webinarer og visuelle konferencer ikke erstatte ansigt til ansigt-udveksling, naturligvis.

reklame

Hvilket forslag vil du give de europæiske myndigheder for at få en bedre forståelse mellem forskellige kulturer, f.eks. De økonomipolitiske spørgsmål, der er typiske mellem Europa og Middelhavslandene?

EG
Vi arbejder faktisk meget tæt sammen med europæiske institutioner, Europa-Parlamentet, Europa-Kommissionen og Tjenesten for Eksterne Handlinger, der er vores vigtigste partnere sammen med UNESCO, FN (FN) og Verdensbanken. Og til alle vores partnere siger vi, at vi er nødt til at koncentrere os om ungdom, for det er dem, der har adgang til de nye teknologier. De er også de første ofre for alle problemer i vores samfund, for eksempel problemer med arbejdsløshed og prækaritet på grund af lande, der lukker grænser. Og det er dem, der skal stå over for klimaforandringer i fremtiden. Og de bliver nødt til at tackle de udfordringer, som de nye teknologier åbner for. Derfor anbefaler vi at fokusere på ungdommen - som også er vores valg inden for ALF - og at mobilisere så meget som muligt gennem NGO'er de unge, der nægter at være de syge og nedtrampede i deres samfund. Vi vil naturligvis ikke kunne rumme dem alle, men så bliver det et spørgsmål om at give dem adgang til uddannelse. Derfor foreslår vi at udvide kommunikationen med alle de samarbejdsvillige universiteter. Først må jeg sige, at mit personlige forslag var at oprette en Erasmus af NGO'er, fordi jeg tror, ​​at der sammen med at give anerkendelse til muligheden for at få udveksling med studerende eller til bestyrelsesmedlemmer i gymnasier, er der et rum til at anerkende det store arbejde, som NGO'erne. Inde i disse NGO'er, der stort set drives af disse ungdommelige mennesker, har de været så specielt proaktive og fantasifulde og virkelig betragtet sig selv som en slags aktivister med ansvar og kontrol. For dette dristige mål formåede ALF at beholde sit program i Libyen - selv på nogle af de værste steder med kaoset i dette land - men lad os håbe, at de ville være i stand til at komme ud af den forfærdelige situation efter år med grusomme politiske uroligheder og ustabilitet. Men alligevel lykkedes det os de sidste to år, og jeg må sige, at nogle af disse unge arrangører kommer fra Libyen, og de var blandt de bedste af dem. Så det er derfor, jeg tror, ​​at (ideen om at oprette) Erasmus fra (en slags) forening for NGO'er virkelig er noget, der kan sætte os i stand til at forbedre vores handlinger.

Det er virkelig et godt initiativ, og vi kan ikke lade være med at spørge på trods af de utænkelige vanskeligheder i landet, hvordan lykkedes det dig at starte projektet i Libyen?

reklame

EG
Selvfølgelig har vi et godt team, der organiserede det, og heldigvis har vi alle kontakter, og selvfølgelig forsøgte vi at hjælpe de unge med at få adgang til programmet. Når det var muligt, husker jeg, lige før pandemien, lykkedes det os at lave listen over udvælgelse af de unge libyske kandidater til at rejse til New York til foredraget i FNs hovedkvarter, en af ​​vores mangeårige partnere. De spurgte FNs generalsekretær, hvordan unge kan være en aktør til fremme af fred. Derfor har vi bevist, at vi har et så usædvanligt antal lyse og dygtige unge libyere - i dette tilfælde var der to til stede ved arrangementet med en særligt fremtrædende ung dame. Hvad vi grundlæggende gør er at organisere møderne med højtstående personligheder for at forbedre deres oplevelse, og vi tager os af visumordningerne. Denne proces sker efter valget foretaget af vores netværk på nationalt niveau, og selvfølgelig lavede de den endelige nedskæring, fordi de opfyldte standarden baseret på vores specifikke kriterier.

Har du haft interessante oplevelser med at håndtere dit program i andre problematiske områder eller måske de farlige zoner i bogstavelig forstand?

EG
Vi har vores initiativer på steder som Libanon og Jordan, der er fortrolige med ekstreme politiske problemer, som de normalt ville stå over for, især lige nu med migrationsproblemerne for mennesker, der kommer fra Syrien og Irak. Hvad vi prøver at gøre er at have vores programmer, som fortsat giver håb til disse unge. Vi arbejder også med spørgsmålet om mediekendskab, fordi vi mener, at de har brug for at vide, hvordan de skal håndtere og bruge oplysningerne, især for at sætte dem i stand til at skelne mellem falske nyheder og fakta, og også for at tilskynde dem til at lære at udtrykke sig i medierne som det er meget kritisk vigtigt, for når vi taler om at bekæmpe hadefuld tale eller radikalisering. Det er altid mere effektivt at give unge den platform, hvor unge mennesker taler til andre unge, end at have officielle beskeder sendt gennem sociale netværk eller endda klassiske medier.

Så i den forstand bekræftede du forestillingen om, at ungdommen er forandringsagenter for en bedre og positiv fremtid?

EG
Vi respekterer naturligvis mangfoldighed, men ALF mener, at hele balancen mellem menneskeheden virkelig er investeret i interessen for at respektere menneskehedens værdier - på mange måder deler vi denne gensidige forståelse, der er bevist et nyttigt kommunikationsværktøj. . Så hvad vi forsøger at gøre er at styrke unge mænd og unge kvinder - fordi vi er nødt til at starte samtalerne om bevidsthed om ligestilling mellem kønnene - for at tilskynde dem til at udtrykke sig, at kende problemerne i deres omgivelser som en del af lokal og global borger. Så de bliver ikke længere tavse eller bange for at sige, hvad der er vigtigt for dem. I en retrospektiv er dette selvfølgelig en slags form for respekt for menneskehedens værdier.

Apropos kvindelig empowerment og frigørelse, hvilke roller og hvilke områder tror du, at disse unge kvinder er i stand til at udfylde - som vi ved steder som Syrien og Jordan, hvor situationerne generelt er ugunstige for kvinder?

EG
For eksempel organiserede vi for to år siden i Amman, Jordan, et møde med ngo'er, der kommer fra Sydeuropa, og sydlige og østlige Middelhavsområder, der har bevist deres fremragende track records med hensyn til at være kreative og aktive inden for styrkelse af kvinder i deres Det var meget interessant, fordi de kom på tværs af, lad os sige, forskellige og forskellige oplevelser, og jeg tror, ​​uden at ALF pålægger noget, de oplevelser, de havde, ikke kun gav dem mad til tanker, men også mad til handlinger. De unge deltagere i NGO'erne, der er til stede, er blevet udvalgt på en række omhyggelige måder. Vi blev hostet af Jordan Media Institute grundlagt af prinsesse Rym Ali, som i øvrigt vil eftertræde mig som leder af ALF - og dette er blot et eksempel på det arbejde, vi forsøgte at udføre uden at pålægge nogen form for forudfattede ideer. Tværtimod har vi kæmpet om mange emner udover kønsstereotyper og fordomme. I alle de lande, hvor vi er aktivt involveret, ønsker vi at have alle kvinder, især unge kvinder, til at være aktive i deres omgivelser for aldrig at opgive deres kritiske tænkning og varige ånd for at holde dem opmærksomme og være opmærksomme som en vigtig del af samfundet, og vi gør det selvfølgelig lettere for dem at være i stand til at gøre det.

År efter at have arbejdet med dette projekt, ser du faktisk nogen reel ændring i disse Middelhavslande, hvor de i vid udstrækning er kendt for ikke at øve og give kvinderne frihed, endsige styrke dem?

EG
Nå, jeg vil faktisk ikke tale om regeringernes politikker, da det ikke er i min egenskab, men hvad jeg bemærker er, at de unge mænd og kvinder, der deltog i vores programmer, de ekstraordinære individer har ændret deres mentale holdning, og dette er helt indlysende at se, fordi de valgte at tale mellem dem om oplevelser, de aldrig havde kendt før. For eksempel, om spørgsmålet om ligestilling, talte en ung kvinde fra det sydlige område af Vestbredden (Palæstina) med en ung mand fra det nordlige Europa, og hun sagde, at den største bekymring i hendes land er, at hvis en kvinde vil adskille sig eller blive skilt fra sin ægtefælle / mand, vil hun ikke blive udelukket og) frataget sine rettigheder til at have andelen af ​​forældremyndigheden over børnene, mens den unge europæiske mand sagde, at situationen i hans land er det modsatte. Hun lærer praktisk talt noget fra den slags udveksling. Det viser, hvordan vi tænker på lignende problemer på forskellige måder. Selvfølgelig er der altid gode og dårlige i vores samfund. For disse unge kvinder og mænd er det naturligvis vigtigt at være mere krævende, især i denne samtale om ligestilling mellem kønnene. Det er alt, hvad jeg kan sige. Men i forhold til dit spørgsmål har jeg undersøgt og studeret nøje udviklingen i det politiske system i disse lande, og hvad jeg synes er, at vi virkelig tænker på, hvordan vi kan hjælpe med at fritage disse unge mænd og kvinder, at nogle af disse er universelle mennesker rettigheder, der skal anerkendes, det er således umuligt at blive ignoreret eller nægtet. Som et resultat viser det virkelig kvaliteten og de interesser, der kommer ud af de udvekslinger, der gjorde det muligt for disse unge mænd og kvinder at se, at de kan bede til deres myndigheder, og de kan være en aktivist af visse emner, der kæmper for mange forskellige slags rettigheder . Resultatet af denne ungdomsbevægelse er indlysende inden for ligestilling mellem kønnene, klimaændringer og mediekendskab. Vi forsøgte bare at uddanne dem som en del af borgerne i deres respektive land til at være aktive og mere krævende for respekt for fælles værdier, der burde anerkendes overalt, uanset hvor forskelligt deres politiske system er. Vi blander os med respekt ikke i lovgivning eller noget andet i disse suveræne lande, fordi det ikke er vores job.

Sidste spørgsmål: Hvad er din højeste prioritet som præsident for Anna Lindh Foundation (ALF) eller måske ethvert mål, som du ikke har opnået, men meget gerne vil nå i øjeblikket?

EG
Vores første prioritet bør være at udvikle det unge middelhavsstemme-program. Jeg tror, ​​dette er et værktøj, der er af høj værdi og effektivt, og det er den slags program, som vi har en stor erfaring i, og det fungerer meget godt. Forhåbentlig ville vi have mulighed for godt at udvikle dette program med disse ekstraordinære unge personer involveret i vores nationale netværk af 42 lande. Jeg håber, vi kan fremme fred, for eksempel genopretningsindsatsen i Syrien.

Men ikke kun bundet i dette område, måske hjælper vi måske de konfliktfyldte eller politisk ustabile områder i et bestemt kvarter med at tegne en formel oplevelse og have magten til at tale med myndighederne, fordi intet erstatter denne form for udveksling, hverken virtuel eller reel mellem unge mennesker i bekymring om at beskytte fælles værdier for menneskeheden og viljen til at finde innovative måder at bekæmpe udfordringer på. De vil stå over for spørgsmål som klimaændringer eller spørgsmål om digital økonomi og deres konsekvenser i forbindelse med sociale og økonomiske rettelser. Vi håber også at finde måder til at mindske de økonomiske og sociale konsekvenser (dvs. kollapser) på grund af pandemien. I den henseende sigter vi mod at skabe mere nyttige værker ved at involvere så mange unge som muligt som en del af den globale borger - vi er ikke den eneste, men vi er den største.

Frankrig

EU støtter Frankrig i ubådskonflikt og spørger: Er Amerika tilbage?

Udgivet

on

By

EU's udenrigsministre udtrykte støtte og solidaritet med Frankrig mandag (20. september) under et møde i New York for at diskutere Australiens ophugning af en ubådordre på 40 milliarder dollar med Paris til fordel for en amerikansk og britisk aftale, skriver Michelle Nichols, John Irish, Steve Holland, Sabine Siebold, Philip Blenkinsop og Marine Strauss.

Taler efter det lukkede dørs møde på sidelinjen den årlige FN-samling af verdens ledere, sagde EU's udenrigspolitiske chef Josep Borrell "mere samarbejde, mere koordinering, mindre fragmentering" var nødvendig for at opnå en stabil og fredelig Indo-Stillehavsområde, hvor Kina er stor stigende magt.

Australien sagde i sidste uge, at det ville annullere en ordre på konventionelle ubåde fra Frankrig og i stedet bygge mindst otte atomdrevne ubåde med amerikansk og britisk teknologi efter at have indgået et sikkerhedssamarbejde med disse lande under navnet AUKUS. Læs mere.

reklame

"Vi blev bestemt overrasket over denne meddelelse," sagde Borrell.

Beslutningen rasede Frankrig og tidligere mandag i New York anklagede den franske udenrigsminister Jean-Yves Le Drian USAs præsident Joe Bidens administration for at fortsætte forgængeren Donald Trumps tendenser til "unilateralisme, uforudsigelighed, brutalitet og ikke at respektere din partner."

USA har forsøgt at dæmpe vreden i Frankrig, en NATO -allieret. Den franske præsident Emmanuel Macron og USA's præsident Joe Biden skal tale i telefon i løbet af de næste par dage.

reklame

"Vi er allierede, vi taler og skjuler ikke udførlige forskellige strategier. Derfor er der en tillidskrise," sagde Le Drian. "Så alt det der kræver afklaringer og forklaringer. Det kan tage tid."

Det Hvide Huss talskvinde Jen Psaki sagde mandag, at hun forventede, at Biden "bekræfter vores engagement i at arbejde med en af ​​vores ældste og nærmeste partnere om en række udfordringer, som det globale samfund står over for", når han taler med Macron.

Det er ikke klart, om tvisten får konsekvenser for den næste runde af handelsforhandlinger mellem EU og Australien, der er planlagt til den 12. oktober. Borrell mødtes med den australske udenrigsminister Marise Payne i New York mandag.

Det Europæiske Råds formand Charles Michel sagde, at han havde svært ved at forstå Australiens, Storbritanniens og USA's bevægelse.

"Hvorfor? Fordi med den nye Joe Biden -administration er Amerika tilbage. Dette var det historiske budskab sendt af denne nye administration, og nu har vi spørgsmål. Hvad betyder det - Amerika er tilbage? Er Amerika tilbage i Amerika eller et andet sted? Vi ved det ikke, «sagde han til journalister i New York.

Hvis Kina var et hovedfokus for Washington, så var det "meget mærkeligt" for USA at gå sammen med Australien og Storbritannien, sagde han og kaldte det en beslutning, der svækkede den transatlantiske alliance.

Topembedsmænd fra USA og Den Europæiske Union skal mødes i Pittsburgh, Pennsylvania, senere på måneden til det indledende møde i det nyoprettede handels- og teknologiråd mellem USA og EU, men Michel sagde, at nogle EU-medlemmer pressede på for, at dette blev udskudt .

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender fransk støtteordning på 3 mia.EUR til via lån og egenkapitalinvesteringer at støtte virksomheder, der er ramt af coronavirus -pandemien

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt Frankrigs planer om at oprette en fond på 3 milliarder euro, der investerer gennem gældsinstrumenter og egenkapital og hybridinstrumenter i virksomheder, der er berørt af pandemien. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til den midlertidige statsstøtteramme. Ordningen implementeres gennem en fond med titlen 'Overgangsfond for virksomheder, der er berørt af COVID-19-pandemien', med et budget på 3 mia. EUR.

Under denne ordning vil støtten have form af (i) ansvarlige eller deltagende lån; og (ii) foranstaltninger til rekapitalisering, især hybridkapitalinstrumenter og foretrukne aktier uden stemmeret. Foranstaltningen er åben for virksomheder, der er etableret i Frankrig og er til stede i alle sektorer (undtagen den finansielle sektor), som var levedygtige før coronavirus-pandemien, og som har demonstreret deres økonomiske models langsigtede levedygtighed. Mellem 50 og 100 virksomheder forventes at drage fordel af denne ordning. Kommissionen fandt, at foranstaltningerne var i overensstemmelse med betingelserne i de midlertidige rammer.

Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen var nødvendig, passende og forholdsmæssig til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i Frankrigs økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF og betingelserne i det midlertidige tilsyn. På dette grundlag godkendte Kommissionen disse ordninger i henhold til EU's statsstøtteregler.

reklame

Direktør Margrethe Vestager (afbilledet), konkurrencepolitik, sagde: "Denne rekapitaliseringsordning på 3 mia. EUR vil gøre det muligt for Frankrig at støtte virksomheder, der er ramt af coronavirus -pandemien, ved at lette deres adgangsfinansiering i disse vanskelige tider. Vi fortsætter med at arbejde tæt sammen med medlemsstaterne for at finde praktiske løsninger til at afbøde de økonomiske konsekvenser af coronavirus -pandemien samtidig med at EU -reglerne respekteres. ”

reklame
Læs

Oversvømmelser

En person mangler stadig efter oversvømmelser i det sydlige Frankrig

Udgivet

on

By

Vind, hagl og regn blæser i Rodilhan, Gard, Frankrig den 14. september 2021 i denne skærmgreb hentet fra en video på sociale medier. @YLONA91/via REUTERS

En person blev stadig meldt savnet tirsdag (14. september), efter at voldsom regn ramte Gard -regionen i det sydlige Frankrig, sagde indenrigsminister Gerald Darmanin, der besøgte området, skriver Dominique Vidalon og Benoit Van Overstraeten, Reuters.

Andre mennesker, der var blevet meldt savnet, er fundet, sagde lokale myndigheder.

"Omkring 60 landsbyer er blevet delvist ramt", sagde Darmanin på BFM TV.

reklame

"Vejrforholdene er forbedret siden midt på eftermiddagen, men det vil forværres igen natten over," sagde regionens præfekt i en erklæring og tilføjede, at skoler i området ville blive lukket onsdag (15. september).

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending