Slut med os

EU

Macron slog i ansigtet under walkabout i det sydlige Frankrig

Udgivet

on

En mand slog præsident Emmanuel Macron i ansigtet tirsdag (8. juni) under en walkabout i det sydlige Frankrig, skriver Michel Rose og Sudip Kar-gupta.

Macron sagde senere, at han ikke havde frygtet for hans sikkerhed, og at intet ville stoppe ham med at fortsætte med sit job.

I en video, der cirkulerede på sociale medier, rakte Macron hånden ud for at hilse på en mand i en lille skare af tilskuere, der stod bag en metalbarriere, da han besøgte et professionelt uddannelseskollegium for hotelbranchen.

Manden, der var klædt i en khaki-T-shirt, råbte derefter "Ned med Macronia" ("A Bas La Macronie") og slog Macron på venstre side af hans ansigt.

Han kunne også høres råbe "Montjoie Saint Denis", den franske hærs kampkrig, da landet stadig var et monarki.

To af Macrons sikkerhedsdetaljer tacklede manden i T-shirten, og en anden indvarslede Macron væk. En anden video, der blev offentliggjort på Twitter, viste, at præsidenten et par sekunder senere vendte tilbage til rækken af ​​tilskuere og genoptog håndtryk.

Den lokale borgmester, Xavier Angeli, fortalte franceinfo radio, at Macron opfordrede hans sikkerhed til at "forlade ham, forlade ham", da gerningsmanden blev holdt på jorden.

To personer blev arresteret, fortæller en politikilde til Reuters. Identifikationen af ​​manden, der slog Macron, og hans motiver var uklar.

Det slogan, som manden råbte, er blevet kooptimeret i de sidste par år af royalister og folk på det yderste højrefløj i Frankrig, fortalte Fiametta Venner, en statsvidenskabsmand, der studerer franske ekstremister, tv-stationen BFMTV.

Macron var på besøg i Drome-regionen for at møde restauratører og studerende og tale om at vende tilbage til et normalt liv efter COVID-19-pandemien.

Den franske præsident Emmanuel Macron interagerer med medlemmer af en menneskemængde, mens han besøger Valence, Frankrig 8. juni 2021. Philippe Desmazes / Pool via REUTERS
Den franske præsident Emmanuel Macron taler til journalister på Hospitality School i Tain l'Hermitage, Frankrig 8. juni 2021. Philippe Desmazes / Pool via REUTERS

Det var et af en række besøg, han aflægger, siger hans hjælpere, for at tage landets puls inden et præsidentvalg næste år. Han fortsatte senere sit besøg i regionen.

Macron, en tidligere investeringsbankmand, beskyldes af sine modstandere for at være en del af en pengelite, der er fjernt fra almindelige borgeres bekymringer.

Dels for at imødegå disse beskyldninger søger han lejlighedsvis tæt kontakt med vælgerne i improviserede situationer, men dette kan skabe udfordringer for hans sikkerhedsdetaljer.

Optagelser i starten af ​​tirsdagens slapping-hændelse viste Macron løbe over til barrieren, hvor de tilskuere ventede, idet hans sikkerhedsdetaljer kæmpede for at følge med. Da klaget skete, var to af sikkerhedsdetaljerne ved hans side, men to andre havde lige netop indhentet.

I et interview med avisen Dauphine Libere efter angrebet sagde Macron: "Du kan ikke have vold eller had, hverken i tale eller handlinger. Ellers er det selve demokratiet, der er truet."

"Lad os ikke lade isolerede begivenheder, ultraviolente individer ... overtage den offentlige debat: de fortjener det ikke."

Macron sagde, at han ikke havde frygtet for sin sikkerhed og fortsatte med at ryste hænder på offentligheden, efter at han blev ramt. "Jeg fortsatte, og jeg vil fortsætte. Intet vil stoppe mig," sagde han.

I 2016 blev Macron, som på det tidspunkt var økonomiminister, peltet med æg af hårdt venstre fagforeningsfolk under en strejke mod arbejdsreformer. Macron beskrev denne hændelse som "par for kurset" og sagde, at den ikke ville bremse hans beslutsomhed.

To år senere hævdede anti-regerings "gule vest" -demonstranter og bukkede Macron i en hændelse, som regeringsallierede sagde, efterlod præsidenten rystet.

Belgien

Den iranske opposition samles foran den amerikanske ambassade i Bruxelles for at bede USA og EU om en fast politik over for det iranske regime

Udgivet

on

Efter G7-topmødet i London er Bruxelles vært for NATO-topmødet med amerikanske og EU-ledere. Det er præsident Joe Bidens første rejse uden for USA. I mellemtiden er Iran-forhandlingsforhandlingerne startet i Wien, og på trods af den internationale indsats for at vende Iran og USA tilbage til overholdelse af JCPOA viste iransk regime ingen interesse i at vende tilbage til sine forpligtelser under JCPOA-sammenhæng. I den nylige IAEA-rapport er der rejst vigtige bekymringer, som det iranske regime ikke har taget fat på.

Den iranske diaspora, tilhængere af det nationale råd for modstand i Iran i Belgien, afholdt en demonstration i dag (14. juni) foran den amerikanske ambassade i Belgien. De holdt plakater og bannere med billedet af Maryam Rajavi, lederen af ​​den iranske oppositionsbevægelse, der har erklæret et ikke-nukleart Iran i sin 10-punkts plan for det frie og demokratiske Iran.

I deres plakater og slogans bad iranere USA og EU om at arbejde hårdere for at holde mullahs-regimet ansvarlig for dets krænkelser af menneskerettighederne. Demonstranterne understregede behovet for en afgørende politik fra USA og de europæiske lande for at udnytte mullahs søgen efter en atombombe, intensiveret undertrykkelse derhjemme og terroraktiviteter i udlandet.

Ifølge den nye IAEA-rapport, på trods af den tidligere aftale, nægter det gejstlige regime at besvare IAEA-spørgsmål på fire omstridte steder og (for at dræbe tiden) har udsat yderligere samtaler til efter præsidentvalget. Ifølge rapporten har regimets berigede uranreserver nået 16 gange den tilladte grænse i atomaftalen. Produktionen af ​​2.4 kg 60% beriget uran og ca. 62.8 kg 20% ​​beriget uran er alvorligt bekymret.

IAEA-generaldirektør Rafael Grossi sagde: På trods af aftalte vilkår, ”Efter mange måneder har Iran ikke givet den nødvendige forklaring på tilstedeværelsen af ​​nukleare materialepartikler ... Vi står over for et land, der har et avanceret og ambitiøst atomprogram og beriger uran meget tæt på niveauet for våbenklasse. ”

Grossis bemærkninger, også rapporteret af Reuters i dag, gentog: "Manglen på afklaring af agenturets spørgsmål vedrørende nøjagtigheden og integriteten af ​​Irans beskyttelseserklæring vil alvorligt påvirke agenturets evne til at sikre Iraks atomprograms fredelige natur."

Maryam Rajavi (afbilledet), den valgte præsident for National Council of Resistance of Iran (NCRI), sagde, at den nylige rapport fra Det Internationale Atomenergibureau (IAEA) og bemærkningerne fra dets generaldirektør endnu en gang viser, at for at garantere dets overlevelse, gejstlige regime har ikke opgivet sit atombombe-projekt. Det viser også, at regimet for at købe tid har fortsat sin politik om hemmeligholdelse for at vildlede det internationale samfund. Samtidig afpresser regimet sine udenlandske samtalepartnere for at ophæve sanktioner og ignorere dets missilprogrammer, eksport af terrorisme og kriminel indblanding i regionen.

Continue Reading

Brexit

Tidligere EU Brexit-forhandler Barnier: Det britiske omdømme står på spil i Brexit-rækken

Udgivet

on

By

Leder af taskforce for forbindelser med Det Forenede Kongerige, Michel Barnier, deltager i debatten om handels- og samarbejdsaftale mellem EU og UK under anden dag af et plenarmøde i Europa-Parlamentet i Bruxelles, Belgien 27. april 2021. Olivier Hoslet / Pool via REUTERS

Michel Barnier, Den Europæiske Unions tidligere Brexit-forhandler, sagde mandag (14. juni), at Det Forenede Kongeriges omdømme stod på spil med hensyn til spændinger over Brexit.

EU-politikere har beskyldt den britiske premierminister Boris Johnson for ikke at respektere forpligtelser vedrørende Brexit. Den voksende spænding mellem Storbritannien og EU truede med at overskyde topmødet i Group of Seven søndag med London, der beskyldte Frankrig for "stødende" bemærkninger om, at Nordirland ikke var en del af Storbritannien. Læs mere

”Det Forenede Kongerige skal være opmærksom på sit omdømme,” sagde Barnier til France Info radio. "Jeg vil have, at Johnson respekterer hans underskrift," tilføjede han.

Continue Reading

coronavirus

Parlamentets præsident opfordrer til en europæisk eftersøgnings- og redningsmission

Udgivet

on

Europa-Parlamentets præsident David Sassoli (billedet) har åbnet en interparlamentarisk højtstående konference om styring af migration og asyl i Europa. Konferencen fokuserede især på de eksterne aspekter af migration. Præsidenten sagde: ”Vi har valgt at diskutere i dag den eksterne dimension af migration og asylpolitikker, fordi vi ved, at kun ved at tackle ustabilitet, kriser, fattigdom, menneskerettighedskrænkelser, der opstår uden for vores grænser, vil vi være i stand til at tackle roden årsager, der skubber millioner af mennesker til at forlade. Vi er nødt til at håndtere dette globale fænomen på en menneskelig måde og byde de mennesker velkommen, der banker på vores døre hver dag med værdighed og respekt.
 
”COVID-19-pandemien har en dybtgående indvirkning på migrationsmønstre lokalt og globalt og har haft en multiplikatoreffekt på den tvungne bevægelse af mennesker rundt om i verden, især hvor adgang til behandling og sundhedspleje ikke er garanteret. Pandemien har afbrudt migrationsveje, blokeret indvandring, ødelagt job og indkomst, reduceret pengeoverførsler og skubbet millioner af migranter og sårbare befolkninger ud i fattigdom.
 
”Migration og asyl er allerede en integreret del af Den Europæiske Unions optræden udadtil. Men de skal blive en del af en stærkere og mere sammenhængende udenrigspolitik i fremtiden.
 
”Jeg tror, ​​det er vores pligt først og fremmest at redde liv. Det er ikke længere acceptabelt at overlade dette ansvar kun til ngo'er, der udfører en erstatningsfunktion i Middelhavet. Vi må vende tilbage til at tænke på Den Europæiske Unions fælles handling i Middelhavet, der redder liv og tackler menneskehandlere. Vi har brug for en europæisk eftersøgnings- og redningsmekanisme til søs, der bruger ekspertisen hos alle involverede aktører, fra medlemsstater til civilsamfundet til europæiske agenturer.
 
”For det andet skal vi sikre, at mennesker med behov for beskyttelse kan ankomme til EU sikkert og uden at risikere deres liv. Vi har brug for definerede humanitære kanaler sammen med FN's Højkommissær for Flygtninge. Vi skal arbejde sammen om et europæisk genbosættelsessystem baseret på fælles ansvar. Vi taler om mennesker, der takket være deres arbejde og deres færdigheder også kan yde et vigtigt bidrag til genopretningen af ​​vores samfund, der er ramt af pandemien og den demografiske tilbagegang.
 
”Vi er også nødt til at indføre en europæisk modtagelsespolitik for migration. Sammen bør vi definere kriterierne for en enkelt indrejse- og opholdstilladelse og vurdere behovene på vores arbejdsmarkeder på nationalt plan. Under pandemien stoppede hele økonomiske sektorer på grund af fraværet af indvandrere. Vi har brug for reguleret indvandring for at genoprette vores samfund og for at opretholde vores sociale beskyttelsessystemer. ”

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending