Følg os

Estland

Estisk opstart underskriver kontrakt med European Space Agency om at udvikle lukkede katodebrintbrændselsceller til måne- og Mars-undersøgelser

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Estisk cleantech-opstart PowerUP Energy Technologies har underskrevet en kontrakt med European Space Agency (ESA) om at udvikle en 1kW væskekølet lukket katodebrintbrændselscellestabel, der vil blive brugt på måneskib (Lunar nights survival) og muligvis også på rovere. Normalt er brændselsceller åbne katoder, men på grund af iltmangel på månen og Mars bruges lukkede katodebrændselsceller. Robotrovere styres derefter normalt fjernstyret og bærer en nyttelast af videnskabelige instrumenter med det formål at udføre eksperimentel undersøgelse over et distribueret område af overfladen af ​​det astronomiske objekt. Denne form for design har fundet særlig relevans med hensyn til udforskning af måne og Mars. 

Der har været flere forsknings- og udviklingsaktiviteter på regenerative PEM -brændselscellesystemer til rumapplikationer i det sidste årti. Disse undersøgelser har hovedsageligt været rettet mod to slags applikationer: kommercielle applikationer og mere specielt store telekommunikationsplatforme og videnskabelige applikationer med planetariske efterforskningsmissioner. 

Ivar Kruusenberg, CEO for PowerUP Energy Technologies, sagde om samarbejdet: ”Normalt er brændselsceller åbne katoder. Det betyder, at de tager ilt fra den omgivende luft, men i tilfælde af Mars- og Moon -missioner er der ingen ilt. For at tackle dette vil vi ved hjælp af ESA udvikle en 1kW lukket katodebrintbrændstofcellestabel, der kan fungere i sådanne rummissioner. Denne stak vil tjene som en ekstra energikilde, der vil blive integreret med solpaneler og batterier. I tilfælde, hvor solpanelerne ikke kunne bruges til at oplade batterierne, f.eks. Om natten, er det, når vores stak kommer i spil. Jeg tror, ​​at brændselscellesystemer har et stort potentiale i rummissioner til Månen eller til Mars, især til at forsyne robotrovere og fragtskibe, som f.eks. I den aktuelle sag. Vi er ekstremt begejstrede for at udvikle dette under Det Europæiske Rumagenturs vejledning. ”

reklame

Et af hovedmålene med dette projekt er at reducere kompleksiteten af ​​brændselscellesystemer og erstatte hjælpesystemer med ikke-bevægelige dele. Mens den første prototype af stakken forventes at være færdig i 2023, er projektet allerede skudt i gang denne måned. 

Om PowerUP Energy Technologies

PowerUP Energy Technologies er en estisk opstart af cleantech, der producerer bedste brændstofcellebaserede elektriske generatorer i klassen og protonudvekslingsmembranbrændselsceller. PowerUPs teknologi er baseret på deres medstifters 15 års videnskabelig forskning inden for brændselsceller og energiteknologier. Deres generatorer har forskellige anvendelsessager i brancher som f.eks. Hav-, telekommunikations-, militær-, byggeri, hospitaler, off-grid-hjem og redningsstyrker for at nævne nogle få. UP® -produktsortimentet er bæredygtigt, da det kun udsender vanddamp, kompakt og let, fungerer lydløst og kræver minimal vedligeholdelse. Deres første kommercielle produkt 400W bærbar generator, og de lancerer snart 200W, 1kW og 6kW generatorer. PowerUP Energy Technologies fungerer som et bæredygtigt alternativ til elproduktion i nutidens verden og hjælper sine brugere i forskellige brancher med at nå de globale net-zero-mål. 

reklame

Estland

Estland skal gå forrest i iltproduktionen på Mars i tæt samarbejde med European Space Agency

Udgivet

on

European Space Agency (ESA) og National Institute of Chemical Physics and Biophysics (NICPB) i Estland har underskrevet en partnerskabsaftale om undersøgelse af den elektrokemiske opdeling af CO2 til kulstof- og iltproduktion under Mars -forhold. Aftalen kommer på et spændende tidspunkt, hvor kapløbet om menneskelig udforskning af Mars hidtil har været delt mellem verdens førende supermagter. Estland, med sine 1.3 millioner indbyggere, går også ind i Mars -spillet nu.

Estiske forskere under ledelse af NICPB's Energy Technologies Laboratory har foreslået en undersøgelse til udvikling af en reaktorteknologi, hvor CO2 opdeles elektrokemisk i fast kulstof og gasformigt ilt, som derefter separeres og opbevares. Teknologien, der anvendes til denne proces, er opsamling af smeltet salt og elektrokemisk transformation (MSCC-ET), hvor CO2 molekyle brydes op via en carbonatsaltelektrolyt. På Mars kan det være en løsning på to problemer: energilagring og iltproduktion. Endnu mere, da forholdene er perfekte, da atmosfæren på Mars består over 95% af kuldioxid med kun ca. 0.1% ilt.

ESA og NICPB har aftalt at stille deres respektive kompetence og faciliteter til rådighed for hinanden med henblik på at teste levedygtigheden af ​​MSCC-ET til brug på Mars og udvikle en reaktor, der både kan fungere som en energilagring og iltgenereringsenhed. "Det vil give en stor mulighed for estiske forskere at bidrage til europæisk rumforskning og interagere med rumindustriens eksperter for at tage det næste skridt i beboelsen af ​​den røde planet," sagde lederen af ​​det estiske rumkontor Madis Võõras.

reklame

For aktivt at støtte forskningen har ESA indvilliget i at medfinansiere en post-doc-undersøgelse af dr. Sander Ratso, som vil udføre sin forskning i løbet af 24 måneder i National Institute of Chemical Physics and Biophysics i Tallinn, og det europæiske rumforsknings- og teknologicenter i Noordwijk, Holland. "Det er klart, at iltproduktion og energilagring er helt nye anvendelsestilfælde for denne foreslåede metode, og der er mange ubekendte, som vi kommer til at stå over for," sagde Ratso. "Men vi er måske på nippet til en stor videnskabelig opdagelse for menneskeheden," fortsatte han.

Dr. Ratso har forsvaret sin ph.d. -afhandling om kulstofkatalysatorer til brændselscellekatoder. Han har modtaget flere hæder og stipendier for sit fremragende arbejde med at studere elektrokemiske systemer. Ratso er også medstifter af en estisk baseret opstart UPCatalyst, der producerer bæredygtige carbon nanomaterialer fra CO2 og spild af biomasse til en lang række applikationer lige fra biomedicin til batteriteknologier.

reklame
Læs

Estland

Genopretnings- og modstandsdygtighedsfacilitet: Estland forelægger en officiel plan for genopretning og modstandsdygtighed

Udgivet

on

Kommissionen har modtaget en officiel genopretnings- og modstandsdygtighedsplan fra Estland. Denne plan indeholder de reformer og offentlige investeringsprojekter, som Estland planlægger at gennemføre med støtte fra Recovery and Resilience Facility (RRF). RRF er nøgleinstrumentet i hjertet af NextGenerationEU, EU's plan for at komme stærkere ud af COVID-19-pandemien. Det giver op til € 672.5 mia. Til støtte for investeringer og reformer (i 2018-priser). Dette opdeles i tilskud til et samlet beløb på € 312.5 mia. Og € 360 mia. I lån. RRF vil spille en afgørende rolle i at hjælpe Europa med at komme stærkere ud af krisen og sikre de grønne og digitale overgange. Præsentationen af ​​planen følger en intens dialog mellem Kommissionen og de estiske myndigheder i løbet af det seneste antal måneder.

Kommissionen vil nu vurdere Estlands plan baseret på de elleve kriterier, der er fastsat i forordningen, og oversætte deres indhold til juridisk bindende retsakter. Kommissionen har nu modtaget 24 genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner fra Belgien, Tjekkiet, Danmark, Tyskland, Estland, Grækenland, Spanien, Frankrig, Kroatien, Italien, Irland, Cypern, Letland, Litauen, Luxembourg, Ungarn, Østrig, Polen, Portugal, Rumænien , Slovenien, Slovakiet, Finland og Sverige. Det vil fortsat samarbejde intensivt med de resterende medlemsstater for at hjælpe dem med at levere planer af høj kvalitet.

A pressemeddelelse og en Q & A er tilgængelige online.

reklame

Læs

Estland

SIKKERHED: Kommissionen glæder sig over Rådets beslutning om at godkende 230 millioner euro til Estland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen glæder sig over Rådets beslutning om at godkende sit forslag om at yde 230 millioner euro i økonomisk bistand til Estland under SURE-instrumentet. Denne støtte vil hjælpe Estland med at dække omkostningerne i forbindelse med dets korttidsarbejdsordning, andre lignende foranstaltninger og nogle sundhedsrelaterede foranstaltninger, der er indført som reaktion på COVID-19-pandemien. Rådet har nu godkendt i alt 90.6 mia.EUR i finansiel bistand til 19 medlemsstater baseret på forslag fra Kommissionen. SIKKERHED er et afgørende element i EU's omfattende strategi for at beskytte job og arbejdstagere og afbøde de alvorligt negative socioøkonomiske konsekvenser af pandemien. Kommissionen har allerede udbetalt 62.5 mia. EUR til 16 medlemsstater under SURE, og den forventer at gennemføre de fleste af de resterende lånetransaktioner i første halvdel af 2021.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending