Følg os

Cypern

Skal jeg stemme eller skal jeg ikke?

DEL:

Udgivet

on

Søndag den 9. juni 2024 bliver vælgere i Cypern bedt om at stemme på 6 MEP'er og 7,280 kandidater til 3,227 stillinger såsom præsidenter, borgmestre, kommunalbestyrelsesmedlemmer og distriktssamfundsledere i kommuner og lokaliteter i Cypern. Alligevel kræves der ingen kvalifikationer eller nogen erfaring fra disse kandidater for at lede og drive byens, samfundets eller et lands anliggender! At vælge en kandidat er som at spille i lotteriet eller russisk roulette; enten vinder eller lider man, skriver Andreas C Chrysafis.

Logisk set giver det ingen mening for folk at afgive en stemme for et system, der accepterer inkompetence og afviser meritokrati i et hyggeligt system af selv-bekvemmelighed, der i sidste ende inspirerer og avler korruption. Det har Cypern skam set masser af!

Valgkampen er begyndt og Kommatokratia forsøger at overbevise borgerne om at udøve deres "demokratiske ret" og stemme. De er bekymrede i tilfælde af, at afholdsstemmen bliver det største parti på Cypern. De ville ikke være i stand til at få en tur med det sovstog! 

Borgerne har gode grunde til at undlade at stemme eller afgive en blank stemme; kandidater skal forstå, at folks stemmer er optjent og ikke kan uddeles som slik! 

Samtidig er knivene ude og forgiftede tunger logrende for at fjerne den eneste betroede myndighedsperson, Odysseas Michaelides, fra sin post som riksrevisor. Hvorfor…? Fordi han ikke er korrupt og har opnået offentlighedens overvældende respekt ved at afsløre korruption på høje steder; en skik, der har været praktiseret og dækket over i årevis. Men i et land, hvor der ikke er nogen lov, er der ingen kriminalitet!

Attorney General har indgivet en anmodning til den højeste forfatningsdomstol med henblik på at fjerne generalrevisoren med henvisning til tvivlsomme anklager for "upassende opførsel". De reelle årsager til regeringens hensigter er godt skjult, men borgerne er ikke godtroende og er gået på gaden for at støtte deres generalrevisor.

reklame

Sådanne sager bekræfter, hvorfor nogle vælgere vælger ikke at gå ud og stemme på et folkevalgt diktatur og et system, der langsomt tærer på deres rettigheder som statsborgere.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending