Følg os

Kina

Lokale 'to sessioner' indkaldt over hele Kina afspejler udviklingstilliden

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Billedet taget den 27. januar viser et overfyldt turiststed i Liangshan Yi autonome præfektur i det sydvestlige Kinas Sichuan-provins. (People's Daily Online/Li Jieyi)

Kinesiske provinser, autonome regioner og kommuner udgav for nylig deres regeringsrapporter for 2023, da lokale "to sessioner" blev indkaldt over hele landet, skriver Li Zhen, Folkets Dagblad.  

Udover at rapportere deres præstationer i det seneste år, afslørede de også køreplaner for deres udvikling i 2023.

Med udvikling af høj kvalitet som topprioritet, vil lokale regeringer fokusere på at stabilisere forventninger, øge tilliden og opbygge styrke og vil stræbe efter at opnå nye højder i udviklingen.

I deres arbejdsrapporter understregede de lokale regeringer at prioritere stabilitet, mens de forfølger fremskridt med hensyn til økonomisk og social udvikling i 2023 og de næste fem år. De store økonomiske og sociale udviklingsmål, de afslørede, var inspirerende.

Ifølge statistikker satte 11 provinser og autonome regioner deres BNP-vækstmål til omkring 6 procent, og ni foreslog at opnå en vækst på over 6 procent, herunder Chongqing kommune, Xinjiang Uygur autonome region, Hainan-provinsen og Tibets autonome region.

Især den autonome region Tibet, Jiangxi-provinsen og den autonome region Xinjiang Uygur sagde, at de ville stræbe efter vækster på henholdsvis omkring 8 procent, 7 procent og 7 procent.

reklame

Fotovoltaiske (PV) paneler produceres i et PV-teknologifirma i Yiwu, den østlige Kinas Zhejiang-provins, 22. januar 2023. (People's Daily Online/Wang Songneng)

Hainans mål var det højeste og nåede 9.5 procent. Provinsen planlagde også at hæve sine offentlige budgetindtægter med omkring 15 procent og investeringer i anlægsaktiver med 12 procent.

Disse tal afspejler den stærke modstandskraft, enorme potentiale og store vitalitet i den kinesiske økonomi, hvilket varsler en fremgang i Kinas økonomi i det nye år.

Lokale regeringer viste stor tillid til udviklingen i de næste fem år. Hubei-, Hunan- og Anhui-provinserne sagde, at de ville udvide deres økonomier til omkring 7 billioner yuan ($1.02 billioner) i de næste fem år, mens Sichuan har sat tallet til mere end 8 billioner yuan.

Zhejiang-provinsen er mere ambitiøs. Provinsen planlagde at løfte sit BNP til 12 billioner yuan i 2027 med et BNP pr. indbygger på 170,000 yuan og en disponibel indkomst pr. indbygger på 85,000 yuan.

Mange lokale regeringer sagde, at de ville prioritere genopretning og udvidelse af forbruget i år.

Shanghai vil gøre en større indsats for at opbygge sig selv til et internationalt forbrugscenter, energisk udvikle "first-launch economy", natøkonomi og livestream-økonomi og fremme en række fremhævede lokale vartegn.

Digitale værktøjsmaskiner, der skal eksporteres til Europa, fremstilles af teknikere på et værksted hos en virksomhed i Ma'anshan, det østlige Kinas Anhui-provins, 9. januar 2023. (People's Daily Online/Wang Wensheng)

Shandong-provinsen foreslog at implementere en "forbrugsvitaliseringsår"-kampagne for at integrere online- og offline-virksomheder og skabe et parti af e-handels-industribælter.

Hainan-provinsen vil stræbe efter at forbedre antallet af besøgende turister og turismeindtægter med henholdsvis 20 procent og 25 procent og stræbe efter at offshore toldfrit salg overstiger 80 milliarder yuan.

Med hensyn til at udvide effektive investeringer har Shaanxi-provinsen i det nordvestlige Kina arrangeret 640 store projekter på provinsniveau i år med en planlagt årlig investering på 480.4 milliarder yuan. Provinsen vil arbejde for at udvide investeringer i anlægsaktiver med omkring 8 procent.

Liaoning-provinsen i den nordøstlige del af landet vil færdiggøre det avancerede layout af ny infrastruktur og fremskynde opførelsen af ​​"dobbelt gigabit" netværksinfrastruktur og opladningsfaciliteter.

Qinghai-provinsen planlagde at gennemføre over 800 større jernbane-, lufthavns-, vej-, vandbevarings- og energiprojekter med en samlet investering på 1.3 billioner yuan.

Efter at have været nævnt omkring 500 gange, forblev "udvikling af høj kvalitet" et buzzword i regeringens arbejdsrapporter udgivet af de 31 kinesiske provinser, autonome regioner og kommuner.

Chongqing kommune lovede at udvide nye industrier med strategisk betydning og fremme en dybdegående implementering af planen om at bygge verdensklasse industrielle klynger af intelligente forbundne køretøjer og nye energikøretøjer.

Besøgende poserer til billeder i traditionelle kostumer af en kinesisk etnisk gruppe i en frugthave i Luocheng Mulao autonome amt, det sydlige Kinas Guangxi Zhuang autonome region, 4. februar 2023. (People's Daily Online/Liao Guangfu)

Jiangxi-provinsen udrullede understøttende politikker for den digitale økonomi og planlagde at bygge avancerede computercentre for at fremme digital, netværk og intelligent transformation af industrier.

Gansu-provinsen sagde, at den ville give mere spil til sine fordele inden for energiressourcer i år og bygge landets første partier af store vind-fotovoltaiske hybridsystemer.

Åbning er en vigtig drivkraft, der driver økonomisk og social udvikling. Mange provinser, autonome regioner og kommuner ser fremrykning af åbning på højt niveau som en vigtig opgave.

Zhejiang-provinsen sagde, at den ville formå at opretholde en stabil vækst i udenrigshandelssektoren og sikre, at dens eksport udgør omkring 14.5 procent af landets samlede. Desuden vil det øge indsatsen for at tiltrække forretning og investeringer. Ifølge provinsen vil dens faktiske udnyttelse af udenlandsk kapital overstige 20 milliarder dollars, og udenlandske investeringer vil tegne sig for over 27 procent af fremstillingssektoren.

Yunnan-provinsen foreslog at fremskynde 50 større projekter langs Kina-Laos-jernbanen og bringe Lancang-Mekong Express-tjenesten på linje med Kina-Europa-godstog og Lancang-Mekong internationale skibsrute. Provinsen planlagde at sende over 10 millioner passagerer og 13 millioner tons fragt i år.

Den autonome region Xinjiang Uygur sagde, at det bedre ville bygge kerneområdet af Silk Road Economic Belt og fremskynde opførelsen af ​​et distributionscenter for returnerende Kina-Europa-godstog, en demonstrationsbase på nationalt niveau for multimodal transport og en demonstrationsbase på nationalt plan for forarbejdning af importerede ressourcer. 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending