Følg os

Kina

Renenergiindustrien trives i Haixi i NW Kinas Qinghai

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Billedet viser solcellepaneler i Qaidam-bassinet i det nordvestlige Kinas Qinghai-provins. (Foto med tilladelse fra reklameafdelingen for CPC Haixi Mongolian and Tibetan Autonomous Prefecture Committee)

Ved fuldt ud at udnytte sine naturlige begavelser har det Haixi Mongolske og Tibetanske Autonome Præfektur i det nordvestlige Kinas Qinghai-provins i de seneste år med succes slået et spor på vejen til at udvikle ren energi, skriver People's Daily Online.

Beliggende i Qaidam-bassinet kan præfekturet prale af rigelige sol- og vindenergiressourcer. Det har dannet et holistisk udviklingsmønster, der er grønt og kulstoffattigt, med fotovoltaiske (PV) og fototermiske elproduktionsprojekter som grundpillen, mens den har avanceret andre industrier, herunder udstyrsfremstilling, nye energimaterialer og solcelleanlæg parallelt. Indtil videre er otte ren energibaser næsten fuldt etableret.

Ved udgangen af ​​marts i år nåede projekter for nyenergiproduktion i Haixi en samlet installeret kapacitet på omkring 11.6 millioner kW, med PV-effekt repræsenterende 5.95 millioner kW, vindkraft 5.49 millioner kW og fototermisk effekt 160,000 kW. Disse projekter har til dato genereret en samlet elproduktion på 16.9 milliarder kWh, hvilket har ført til reduktioner på mere end 16.5 millioner tons CO2 om året.

Billedet viser vindmøller i Qaidam-bassinet i det nordvestlige Kinas Qinghai-provins. (Foto med tilladelse fra reklameafdelingen for CPC Haixi Mongolian and Tibetan Autonomous Prefecture Committee)

The Three Gorges New Energy Dachaidan Wind Power Co. Ltd. byggede for eksempel en vindmøllepark ved Liushaping inde i Gobi-ørkenen. »Der var næsten ikke noget dyreliv her før i tiden, endsige mennesker. Efterhånden som vores ren-energi-projekt udvikler sig, er vindmøllegeneratorerne blevet en iøjnefaldende scene i ørkenen,” introducerede Kong Weiwu, en medarbejder i virksomheden. Kong, som har arbejdet på stedet der i syv år, oplevede antallet af vindmøllegeneratorer installeret af hans firma vokse fra 33 til over 150.

Et 500-MW-projekt til opførelse af en strømforsyningsenhed til netbelastning startede i september 2019 i en vindkraftindustripark i Delingha by. ”Efter afslutningen vil projektet effektivt bidrage til energibesparelse og CO2-udledning. Det er i overensstemmelse med landets principper for bæredygtig udvikling og er et vigtigt eksempel på landets energistrategi,” sagde Wang Wenli, vicedirektør for virksomheden, der varetager projektet.

reklame

Billedet viser solcellepaneler i Qaidam-bassinet i det nordvestlige Kinas Qinghai-provins. (Foto med tilladelse fra reklameafdelingen for CPC Haixi Mongolian and Tibetan Autonomous Prefecture Committee)

China General Nuclear Power Corp begyndte at bygge et 2 millioner kW integreret solvarmeopbevaringsprojekt i Delingha i marts. På nuværende tidspunkt betragtes det som det integrerede solvarmeopbevaringsprojekt med den højeste energilagringsmængde i landet.

”Projektet forventes at være afsluttet og sat i drift ved udgangen af ​​2024 med en årlig elproduktion på nettet på 3.65 milliarder kWh. Projektet er en del af Qinghais bestræbelser på at bygge sig selv til et kraftcenter for ren energi og vil hjælpe landet med at realisere målet om kulstoftop og neutralitet,” sagde Jian Zhao, en direktør i virksomheden. 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending