Følg os

Kina

Kina stiller strenge repræsentationer til Australien om Taiwan -kommentarer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Det kinesiske udenrigsministerium sagde mandag (11. oktober), at Kina har indgivet strenge repræsentationer til Australien over "upassende" kommentarer fra den tidligere australske premierminister Tony Abbott om Taiwan, skrive Yew Lun Tian og Ryan Woo, Reuters.

Abbott besøgte i sidste uge Taiwan, som hævdes af Kina, i en personlig egenskab, mødte den taiwanske præsident Tsai Ing-wen og fortalte et sikkerhedsforum, at Kina kan slå ud med sin økonomiske afmatning og finanser "knirkende". Læs mere.

"De relevante ord og handlinger fra den australske politiker går imod One China -princippet og sender et alvorligt forkert signal," sagde Zhao Lijian, en talsmand i det kinesiske udenrigsministerium, til en regelmæssig mediebriefing. "Kina er stærkt imod dette. Vi har fremsat strenge repræsentationer over for Australien."

reklame

Del denne artikel:

Kina

Konkurrence: EU og Kina mødes under den 22. konkurrenceuge for at diskutere konkurrencepolitiske prioriteter

Udgivet

on

Embedsmænd og eksperter fra EU og Kina mødes online fra 29. november til 2. december 2021 for at diskutere deres samarbejde om konkurrencelovgivning og håndhævelse. Drøftelserne vil fokusere på den grønne omstilling og hvordan Kinas Fair Competition Review System og EU's statsstøtteramme kan bidrage til det. Deltagerne vil også diskutere mekanismer til at kontrollere potentielt konkurrencebegrænsende opkøb i den digitale sektor og de praktiske udfordringer ved at undersøge digitale markeder. Derudover vil der være opdateringer om de foreslåede revisioner af Kinas antimonopollov og den seneste udvikling i lovgivnings- og konkurrencepolitikken i EU.

Den 22nd Konkurrenceugen mellem EU og Kina følger den mangeårige tradition for halvårlig konkurrencedialog mellem EU og antimonopolhåndhævelsesorganerne i Kina. Det er en del af Konkurrencesamarbejdsprojekt, et femårigt EU-finansieret program, der tilbyder teknisk samarbejde til konkurrencemyndighederne i Asien. Det giver også en platform for udvekslinger om konkurrencepolitik mellem Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Konkurrence (GD Konkurrence) og den kinesiske statsadministration for markedsregulering (SAMR). Målet er at udveksle erfaringer og styrke konvergensen i konkurrencepolitikken til gavn for borgere og virksomheder i både EU og i Asien. Mere information om Europa-Kommissionens bilaterale dialog med Kina på det konkurrencepolitiske område er tilgængelig på Kommissionen internet side.

Del denne artikel:

Læs

Kina

USA inviterer Taiwan til sit demokratitopmøde - Kina vred

Udgivet

on

By

Biden-administrationen har inviteret Taiwan til sit "topmøde for demokrati" i næste måned, ifølge en liste over deltagere, der blev offentliggjort tirsdag, et skridt, der gjorde Kina rasende, som betragter den demokratisk styrede ø som sit territorium, skrive Ben Blanchard i Taipei og Yew Lun Tian i Beijing og Humeyra Pamuk.

Den første af sin slags sammenkomst er en test af præsident Joe Bidens påstand, annonceret i sin første udenrigspolitiske tale i embedet i februar, at han ville bringe USA tilbage til den globale ledelse for at møde autoritære kræfter ledet af Kina og Rusland .

Der er 110 deltagere på udenrigsministeriets invitationsliste til den virtuelle begivenhed den 9. og 10. december, som har til formål at hjælpe med at stoppe demokratisk tilbageskridt og udhulingen af ​​rettigheder og friheder verden over. Listen omfatter ikke Kina eller Rusland. Læs mere.

Taiwans udenrigsministerium sagde, at regeringen ville blive repræsenteret af digitalminister Audrey Tang og Hsiao Bi-khim, Taiwans de facto ambassadør i Washington.

reklame

"Vores lands invitation til at deltage i 'topmødet for demokrati' er en bekræftelse af Taiwans bestræbelser på at fremme værdierne demokrati og menneskerettigheder gennem årene," tilføjede ministeriet.

Kinas udenrigsministerium sagde, at det var "fast imod" invitationen.

"USA's handlinger går kun for at vise, at demokrati blot er et dække og et værktøj for det til at fremme sine geopolitiske mål, undertrykke andre lande, splitte verden og tjene sine egne interesser," sagde ministeriets talsmand Zhao Lijian til journalister i Beijing.

reklame

Invitationen til Taiwan kommer, da Kina har øget presset på lande for at nedgradere eller afbryde forholdet til øen, som af Beijing anses for ikke at have ret til en stats smykker. Læs mere.

Selvstyret Taiwan siger, at Beijing ikke har ret til at tale for det.

Skarpe uoverensstemmelser over Taiwan fortsatte under et virtuelt møde tidligere på måneden mellem Biden og den kinesiske præsident Xi Jinping.

Mens Biden gentog langvarig amerikansk støtte til 'Et Kina'-politikken, hvorunder den officielt anerkender Beijing i stedet for Taipei, sagde han også, at han "stærkt modsætter sig ensidige bestræbelser på at ændre status quo eller underminere fred og stabilitet på tværs af Taiwanstrædet." sagde det Hvide Hus.

Xi sagde, at de i Taiwan, der søger uafhængighed, og deres tilhængere i USA, "legede med ilden", ifølge det statslige nyhedsbureau Xinhua.

Rettighedsgrupper stiller spørgsmålstegn ved, om Bidens topmøde for demokrati kan skubbe de verdensledere, der er inviteret, nogle beskyldt for at huse autoritære tendenser, til at tage meningsfulde handlinger.

Udenrigsministeriets liste viser, at begivenheden vil samle modne demokratier som Frankrig og Sverige, men også lande som Filippinerne, Indien og Polen, hvor aktivister siger, at demokratiet er truet.

I Asien var nogle amerikanske allierede som Japan og Sydkorea inviteret, mens andre som Thailand og Vietnam ikke var. Andre bemærkelsesværdige fraværende var de amerikanske allierede Egypten og NATO-medlemmet Tyrkiet. Repræsentationen fra Mellemøsten vil være tynd, med Israel og Irak de eneste to lande, der er inviteret.

Del denne artikel:

Læs

Kina

Xi fortæller de sydøstasiatiske ledere, at Kina ikke søger 'hegemoni'

Udgivet

on

By

Kinesiske præsident Xi Jinping (billedet) fortalte ledere af 10-landes Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) på et topmøde mandag (22. november), at Beijing ikke ville "mobbe" sine mindre regionale naboer, midt i stigende spændinger over Det Sydkinesiske Hav, skriver Gabriel Crossley, Rozanna Latiff og Martin Petty, Reuters.

Beijings territoriale krav over havet støder sammen med flere sydøstasiatiske nationers og har vakt alarm fra Washington til Tokyo.

Men Xi sagde, at Kina aldrig ville søge hegemoni eller udnytte sin størrelse til at tvinge mindre lande, og ville arbejde sammen med ASEAN for at eliminere "interferens".

"Kina var, er og vil altid være en god nabo, god ven og god partner for ASEAN," citerede kinesiske statsmedier Xi for at sige.

reklame

Kinas hævdelse af suverænitet over Det Sydkinesiske Hav har sat det mod ASEAN-medlemmerne Vietnam og Filippinerne, mens Brunei, Taiwan og Malaysia også gør krav på dele.

Filippinerne torsdag (18. november) fordømte handlingerne fra tre kinesiske kystvagtfartøjer, som den sagde blokerede og brugte vandkanoner på forsyningsbåde på vej mod en filippinsk besat atol i havet.

USA kaldte fredag ​​de kinesiske handlinger "farlig, provokerende og uberettiget", og advarede om, at et væbnet angreb på filippinske skibe ville påberåbe sig USA's gensidige forsvarsforpligtelser.

reklame

Den filippinske præsident Rodrigo Duterte fortalte topmødet, som Xi var vært for, at han "afskyr" skænderiet og sagde, at retsstaten var den eneste vej ud af striden. Han henviste til en international voldgiftsafgørelse fra 2016, som fandt, at Kinas maritime krav på havet ikke havde noget juridisk grundlag.

"Dette taler ikke godt om forholdet mellem vores nationer," sagde Duterte, som forlader embedet næste år og tidligere er blevet kritiseret for at undlade at fordømme Kinas adfærd i de omstridte farvande.

ASEAN grupperer Brunei, Cambodja, Indonesien, Laos, Malaysia, Myanmar, Filippinerne, Singapore, Thailand og Vietnam.

Xi fortalte topmødet, at Kina og ASEAN havde "kastet den kolde krigs dysterhed fra sig" - da regionen var ramt af supermagtskonkurrence og konflikter som Vietnamkrigen - og i fællesskab havde opretholdt regional stabilitet.

Kina kritiserer ofte USA for "den kolde krigstænkning", når Washington engagerer sine regionale allierede for at presse Beijings voksende militære og økonomiske indflydelse tilbage.

USA's præsident Joe Biden sluttede sig til ASEAN-lederne til et virtuelt topmøde i oktober og lovede større engagement med regionen.

Topmødet blev afholdt uden en repræsentant fra Myanmar, sagde Malaysias udenrigsminister Saifuddin Abdullah mandag. Årsagen til udeblivelsen var ikke umiddelbart klar, og en talsmand for Myanmars militære regering besvarede ikke opkald for at få kommentarer.

ASEAN sidelinjede Myanmars juntaleder Min Aung Hlaing, som har ført et blodigt nedslag på dissens siden magtovertagelsen den 1. februar, fra virtuelle topmøder i sidste måned på grund af hans undladelse af at gøre indtog i implementeringen af ​​en aftalt fredsplan, i en hidtil uset udelukkelse for blokken.

Myanmar nægtede at sende juniorrepræsentation og beskyldte ASEAN for at afvige fra sit princip om ikke-indblanding og underkaste sig vestligt pres.

Kina lobbyede for, at Min deltog i topmødet, ifølge diplomatiske kilder.

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending