Slut med os

Kina

Frankrig indkalder kinesisk udsending over 'uacceptable' fornærmelser

Udgivet

on

Frankrig indkaldte Kinas ambassadør tirsdag (23. marts) for at understrege den uacceptable karakter af fornærmelser og trusler rettet mod franske lovgivere og en forsker, og Beijings beslutning om at sanktionere nogle europæiske embedsmænd, sagde en fransk udenrigsministeriums kilde, skriver John Irish.

Ambassadør i Frankrig Lu Shaye var allerede indkaldt af udenrigsministeriet i april sidste år over indlæg og tweets fra ambassaden, der forsvarede Beijings reaktion på COVID-19-pandemien og kritiserede Vesten's håndtering af den.

Den kinesiske ambassade advarede i sidste uge mod franske lovgivere, der mødte embedsmænd under et kommende besøg i det selvstyrede Taiwan og trak et afslag fra Frankrig.

Siden da har det været i en Twitter-spyt med Antoine Bondaz, en kinesisk ekspert ved Paris-baserede Foundation for Strategic Research, hvor ambassaden har beskrevet ham som en "småbøll" og "gal hyæne".

”Det er fortsat uacceptabelt og har krydset grænser for en udenlandsk ambassade,” sagde den franske embedsmand, efter at Lu blev modtaget af lederen af ​​udenrigsministeriets Asien-afdeling.

Tjenestemanden, der talte på betingelse af anonymitet, sagde at Lu's adfærd skabte en hindring for at forbedre forholdet mellem Kina og Frankrig.

USA, Den Europæiske Union, Storbritannien og Canada indførte mandag sanktioner mod kinesiske embedsmænd for krænkelse af menneskerettighederne i Xinjiang i den første sådanne koordinerede vestlige handling mod Beijing under den nye amerikanske præsident Joe Biden.

Som gengældelse sanktionerede det kinesiske udenrigsministerium adskillige europæiske statsborgere, herunder det franske medlem af Europa-Parlamentet Raphaël Glucksmann.

Sendemanden havde fået at vide, at Frankrig havde afvist denne beslutning, sagde den franske embedsmand og tilføjede, at Lu var "synligt chokeret over den ekstremt direkte karakter af, hvad han fik at vide" og havde forsøgt at ændre samtalen for at diskutere Taiwan.

Kina

Kinas præsident Xi Jinping besøger den urolige region Tibet

Udgivet

on

Præsident Xi Jinping (billedet) har besøgt den politisk urolige region Tibet, det første officielle besøg af en kinesisk leder i 30 år, skriver BBC.

Præsidenten var i Tibet fra onsdag til fredag, men besøget rapporterede kun af statslige medier på fredag ​​på grund af turens følsomhed.

Kina beskyldes for at undertrykke kulturel og religiøs frihed i den fjerntliggende og hovedsagelig buddhistiske region.

Regeringen benægter beskyldningerne.

I optagelser, der blev frigivet af statssenderen CCTV, blev hr. Xi set hilse på en skare iført etniske kostumer og viftede med det kinesiske flag, da han forlod sit fly.

Han ankom til Nyingchi i den sydøstlige del af landet og besøgte en række steder for at lære om byudvikling, inden han rejste til hovedstaden Lhasa på jernbanen i høj højde.

Mens han var i Lhasa, besøgte hr. Xi Potala-paladset, det traditionelle hjem for den forviste tibetanske åndelige leder, Dalai Lama.

Folk i byen havde "rapporteret usædvanlige aktiviteter og overvågning af deres bevægelse" forud for hans besøg, sagde advokatgruppen International Campaign for Tibet på torsdag.

Hr. Xi besøgte regionen for 10 år siden som vicepræsident. Den sidst sidde kinesiske leder, der officielt besøgte Tibet, var Jiang Zemin i 1990.

Statsmedier sagde, at hr. Xi tog sig tid til at lære om arbejdet med etniske og religiøse anliggender og det arbejde, der blev gjort for at beskytte den tibetanske kultur.

Mange landflygtige tibetanere beskylder Beijing for religiøs undertrykkelse og erodering af deres kultur.

Tibet har haft en tumult historie, hvor den har brugt nogle perioder på at fungere som en uafhængig enhed og andre styret af magtfulde kinesiske og mongolske dynastier.

Kina sendte tusinder af tropper ind for at håndhæve sit krav på regionen i 1950. Nogle områder blev den tibetanske autonome region, og andre blev indarbejdet i de omkringliggende kinesiske provinser.

Kina siger, at Tibet har udviklet sig betydeligt under dets styre, men kampagnegrupper siger, at Kina fortsat krænker menneskerettighederne og beskylder det for politisk og religiøs undertrykkelse.

Continue Reading

Kina

Flere tibetanske buddhister bag tremmer i juli

Udgivet

on

Den 6. juli 2021 blev den landflygtige åndelige leder af tibetanere, Dalai Lama, 86 år. For tibetanere overalt i verden forbliver Dalai Lama deres værge; et symbol på medfølelse og håb om at genoprette freden i Tibet og sikre ægte autonomi gennem fredelige midler. For Beijing er Nobels fredsprisvinder en "ulv i fåretøj", der søger at underminere Kinas integritet ved at forfølge et uafhængigt Tibet, skriv Dr. Zsuzsa Anna Ferenczy og Willy Fautré.

Som en konsekvens betragter Beijing ethvert land, der deltager i den åndelige leder eller hæver situationen i Tibet, som indblanding i dets interne anliggender. På samme måde tillader Beijing ikke tibetanere at fejre Dalai Lamas fødselsdag. Desuden anvender den kommunistiske regering i Beijing hård straf for ethvert sådant forsøg, ligesom den fortsætter sin kampagne for at underminere det tibetanske sprog, kultur og religion samt den rige historie gennem brutal undertrykkelse.

I årevis har Beijing fortsat miskrediteret og undergravet Dalai Lama. Visninger fra tibetanere af Dalai Lamas foto, offentlige fejringer og deling af hans undervisning via mobiltelefoner eller sociale medier straffes ofte hårdt. Denne måned, da de fejrede Dalai Lamas fødselsdag, blev mange tibetanere arresteret ifølge Golog Jigme, en tidligere tibetansk politisk fange, der nu bor i Schweiz.

Som sådan arresterede kinesiske embedsmænd i Sichuan-provinsen to tibetanere. Kunchok Tashi og Dzapo i 40'erne blev taget i forvaring i Kardze i den tibetanske autonome region (TAR). De blev arresteret med mistanke om at være en del af en gruppe sociale medier, der opfordrede til recitation af tibetanske bønner for at fejre deres åndelige leders fødselsdag.

I løbet af de sidste år har de kinesiske myndigheder fortsat intensiveret presset på tibetanere og straffet tilfælde af 'politisk undergravning'. I 2020 dømte de kinesiske myndigheder i Tibet fire tibetanske munke til lange fængselsstraffe efter et voldsomt angreb fra politiets side på deres kloster i Tingri amt.

Årsagen til razziaen var opdagelsen af ​​en mobiltelefon, der ejes af Choegyal Wangpo, en 46-årig munk i Tingris Tengdro-kloster, med beskeder sendt til munke, der bor uden for Tibet og optegnelser over økonomiske bidrag til et kloster i Nepal beskadiget i et jordskælv i 2015 ifølge en rapport fra Human Rights Watch. Choegyal blev arresteret, forhørt og hårdt slået. Efter denne udvikling besøgte politi og andre sikkerhedsstyrker hans hjemby Dranak, plyndrede stedet og bankede flere Tengdro-munke og landsbyboere og tilbageholdt ca. 20 af dem i mistanke om at have udvekslet beskeder med andre tibetanere i udlandet eller for at have besat fotografier eller litteraturrelateret til Dalai Lama.

Tre dage efter raidet, i september 2020, tog en Tengdro-munk ved navn Lobsang Zoepa sit eget liv i tilsyneladende protest mod myndighedernes nedbrydning. Kort efter hans selvmord blev internetforbindelser til landsbyen afbrudt. De fleste af de tilbageholdte munke blev holdt uden retssag i flere måneder, nogle menes at være blevet løsladt på betingelse af, at de forpligter sig til ikke at udføre nogen politiske handlinger.

Tre munke blev ikke løsladt. Lobsang Jinpa, 43, stedfortrædende leder af klosteret, Ngawang Yeshe, 36 og Norbu Dondrub, 64. De blev efterfølgende dømt i hemmelighed på ukendte anklager, fundet skyldige og fik hårde domme: Choegyal Wangpo blev dømt til 20 års fængsel, Lobsang Jinpa til 19, Norbu Dondrub til 17 og Ngawang Yeshe til fem år. Disse hårde sætninger er uden fortilfælde og indikerer stigningen i begrænsningerne for tibetanere til at kommunikere frit og praktisere deres grundlæggende friheder, herunder ytringsfrihed.

Under præsident Xi er Kina blevet mere undertrykkende derhjemme og aggressivt i udlandet. Som svar har demokratiske regeringer over hele verden forstærket deres fordømmelse af Kinas menneskerettighedskrænkelser, idet nogle har taget konkrete handlinger, såsom at indføre sanktioner. For fremtiden, da Kinas regionale og globale indflydelse fortsætter med at stige, skal ligesindede demokratiske allierede overalt i verden stille Beijing til regnskab om situationen i Tibet.

Willy Fautré er direktør for den Bruxelles-baserede NGO Human Rights Without Frontiers. Zsuzsa Anna Ferenczy er stipendiat ved Academia Sinica og en tilknyttet forsker ved Vrije Universiteit Brussel politiske afdeling. 

Gæsteposter er forfatterens meninger og godkendes ikke af EU Reporter.

Continue Reading

Kina

Fanget mellem Kina og USA, asiatiske lande oplagrer missiler

Udgivet

on

By

En indigenous Defense Fighter (IDF) kampfly og missiler ses på Makung Air Force Base på Taiwans offshore-ø Penghu, den 22. september 2020. REUTERS / Yimou Lee
En indigenous Defense Fighter (IDF) kampfly og missiler ses på Makung Air Force Base på Taiwans offshore-ø Penghu, den 22. september 2020. REUTERS / Yimou Lee

Asien glider ind i et farligt våbenkapløb, da mindre nationer, der engang forblev på sidelinjen, bygger arsenaler af avancerede langtrækkende missiler og følger i fodsporene til kraftværker Kina og USA, siger analytikere, skriver Josh Smith, Ben Blanchard og Yimou Lee i Taipei, Tim Kelly i Tokyo og Idrees Ali i Washington.

Kina er masseproducerende dens DF-26 - et multifunktionelt våben med en rækkevidde på op til 4,000 kilometer - mens USA udvikler nye våben med det formål at modvirke Beijing i Stillehavet.

Andre lande i regionen køber eller udvikler deres egne nye missiler, drevet af sikkerhedsproblemer over Kina og et ønske om at reducere deres afhængighed af USA.

Inden årtiet er ude, vil Asien stritte med konventionelle missiler, der flyver længere og hurtigere, rammer hårdere og er mere sofistikerede end nogensinde før - en skarp og farlig ændring fra de seneste år, siger analytikere, diplomater og militærembedsmænd.

"Missilandskabet ændrer sig i Asien, og det ændrer sig hurtigt," sagde David Santoro, præsident for Pacific Forum.

Sådanne våben er i stigende grad overkommelige og nøjagtige, og da nogle lande erhverver dem, ønsker deres naboer ikke at blive efterladt, sagde analytikere. Missiler giver strategiske fordele som at afskrække fjender og øge gearingen med allierede og kan være en lukrativ eksport.

De langsigtede konsekvenser er usikre, og der er en lille chance for, at de nye våben kan afbalancere spændinger og hjælpe med at opretholde fred, sagde Santoro.

”Mere sandsynligt er, at spredning af missiler vil give anledning til mistanke, udløse våbenløb, øge spændingerne og i sidste ende forårsage kriser og endda krige,” sagde han.

Ifølge uudgivne militære briefingsdokumenter fra 2021, der er gennemgået af Reuters, planlægger den amerikanske Indo-Stillehavskommando (INDOPACOM) at indsætte sine nye langdistancevåben i "meget overlevende, præcisionsstrejke-netværk langs den første økæde", som inkluderer Japan, Taiwan, og andre øer i Stillehavet, der ringer til østkystene i Kina og Rusland.

De nye våben inkluderer det langtrækkende hypersoniske våben (LRHW), et missil, der kan levere et meget manøvredygt sprænghoved med mere end fem gange lydens hastighed til mål mere end 2,775 kilometer (1,724 miles) væk.

En talsmand for INDOPACOM fortalte Reuters, at der ikke var taget nogen beslutninger om, hvor disse våben skulle anvendes. Indtil nu, mest amerikanske allierede i regionen har været tøvende med at forpligte sig til at være vært for dem. Hvis de er baseret i Guam, et amerikansk territorium, ville LRHW ikke være i stand til at ramme det kinesiske fastland.

Japan, der er hjemsted for mere end 54,000 amerikanske tropper, kunne være vært for nogle af de nye missilbatterier på sine Okinawan-øer, men USA ville sandsynligvis skulle trække andre styrker tilbage, sagde en kilde, der var bekendt med den japanske regerings tænkning, anonymt på grund af følsomheden. af emnet.

Tilladelse af amerikanske missiler - som det amerikanske militær vil kontrollere - vil sandsynligvis også medføre et vredt svar fra Kina, sagde analytikere.

Nogle af Amerikas allierede udvikler deres egne arsenaler. Australien meddelte for nylig, at det ville bruge 100 milliarder dollars over 20 år på at udvikle avancerede missiler.

"COVID og Kina har vist, at afhængigt af sådanne udvidede globale forsyningskæder i krisetider for nøgleelementer - og i krig, der inkluderer avancerede missiler - er en fejltagelse, så det er fornuftig strategisk tænkning at have produktionskapacitet i Australien," sagde Michael Shoebridge fra Australian Strategic Policy Institute.

Japan har brugt millioner på våben med lang rækkevidde og udvikler en ny version af et lastbilmonteret antiskibsmissil, typen 12, med en forventet rækkevidde på 1,000 kilometer.

Blandt de amerikanske allierede udfylder Sydkorea det mest robuste indenlandske ballistiske missilprogram, der fik et løft fra en nylig aftale med Washington om at droppe bilaterale grænser for dets kapaciteter. Dens Hyunmoo-4 har en 800 kilometer rækkevidde, hvilket giver den en rækkevidde godt inde i Kina.

”Når de amerikanske allieredes konventionelle langtrækkende kapaciteter vokser, øges chancerne for deres ansættelse i tilfælde af en regional konflikt også,” skrev Zhao Tong, en strategisk sikkerhedsekspert i Beijing, i en nylig rapport.

På trods af bekymringerne vil Washington "fortsætte med at tilskynde sine allierede og partnere til at investere i forsvarskapaciteter, der er kompatible med koordinerede operationer," sagde den amerikanske repræsentant Mike Rogers, der er rangordnet medlem af House Armed Services Committee, til Reuters.

Taiwan har ikke offentligt annonceret et ballistisk missilprogram, men i december godkendte det amerikanske udenrigsministerium sin anmodning om at købe snesevis af amerikanske kortdistance-ballistiske missiler. Tjenestemænd siger, at Taipei er det masseproducerende våben og udvikle krydstogtsmissiler som Yun Feng, der kan ramme så langt som Beijing.

Alt dette har til formål at "gøre ryggen på (Taiwans) porcupine længere, efterhånden som Kinas militærs evner forbedres", sagde Wang Ting-yu, en højtstående lovgiver fra det regerende Demokratiske Progressive Parti, til Reuters, mens han insisterede på, at øens missiler ikke var betød at strejke dybt i Kina.

En diplomatisk kilde i Taipei sagde, at Taiwans væbnede styrker, traditionelt fokuseret på at forsvare øen og afværge en kinesisk invasion, begynder at se mere stødende ud.

”Linjen mellem våbenens defensive og stødende karakter bliver tyndere og tyndere,” tilføjede diplomaten.

Sydkorea har været i et opvarmet missilløb med Nordkorea. Norden for nylig testet hvad der så ud til at være en forbedret version af dets gennemprøvede KN-23-missil med et 2.5-ton sprænghoved, som analytikere siger er rettet mod at bestyrte 2-ton sprænghoved på Hyunmoo-4.

”Mens Nordkorea stadig ser ud til at være den primære drivkraft bag Sydkoreas missilekspansion, forfølger Seoul systemer med områder, der ligger ud over, hvad der er nødvendigt for at imødegå Nordkorea,” sagde Kelsey Davenport, direktør for ikke-spredningspolitik hos Arms Control Association i Washington.

Efterhånden som spredning accelererer, siger analytikere, at de mest bekymrende missiler er dem, der kan bære enten konventionelle eller nukleare sprænghoveder. Kina, Nordkorea og USA stiller alle sådanne våben til rådighed.

”Det er vanskeligt, om ikke umuligt, at afgøre, om et ballistisk missil er bevæbnet med et konventionelt eller nukleart sprænghoved, indtil det når målet,” sagde Davenport. Efterhånden som antallet af sådanne våben stiger, "er der en øget risiko for utilsigtet optrapning til en atomangreb".

Continue Reading
reklame
reklame

trending