Følg os

Caribien

Opbygning af caribisk fødevaresikkerhed via teknologi – et caribisk eksportperspektiv

DEL:

Udgivet

on

Mens COVID-19 fortsætter med at blotlægge vores sårbarheder, er vores fødevareusikkerhed blevet mere fremtrædende end nogensinde. Derudover bliver vores position som en af ​​de mest fødevareusikre regioner på planeten nu yderligere forstærket af de igangværende forstyrrelser i de globale forsyningskæder. Dette har igen drevet forsendelsesomkostningerne op og med det en medfølgende stigning i priserne på alt, hvad vi indtager, inklusive maden på vores bord. Det siger sig selv, at alle vil blive berørt, især vores mest sårbare borgere, da vores økonomier fortsætter med at spolere fra angrebet fra coronavirus-pandemien, skriver Deodat Maharaj.

Ifølge CARICOMs sekretariat, var fødevareimportregningen for det caribiske samfund på 4.98 milliarder dollars i 2018, hvilket var mere end det dobbelte af vores fødevareimport på 2.08 milliarder dollars fra 2000. Fødevare- og landbrugsorganisationen (FAO) har indikeret, at hvis de nuværende tendenser fortsætter, vil lignende eksponentielle stigninger i vores fødevareimportregning vil finde sted i de kommende år. Tallene tegner et bekymrende billede af vores nuværende situation. Som et caribisk fællesskab importerer vi stort set mere end 60 % af den mad, vi indtager, mens nogle lande importerer mere end 80 % af den mad, de indtager. Ifølge FAO, kun Belize, Guyana og Haiti producerer mere end 50% af deres madforbrug.

I betragtning af de allerede høje gældsniveauer, stigende arbejdsløshed og flere af vores folk, der falder i fattigdom på grund af coronavirus-pandemien, er fortsat stor afhængighed af importerede fødevarer simpelthen uholdbar. Denne eksterne afhængighed øger også vores sårbarhed fra et nationalt sikkerhedssynspunkt. COVID-19 har efterhånden vist os, at globalt set sætter lande deres borgere først, som vi har set i tilfælde af vacciner. Derfor må lægge grundlaget for fødevaresikkerhed være af højeste prioritet for os som en caribisk region.  

I denne forbindelse er det godt at se, at caribiske regeringer har sat et mål om at reducere regional fødevareimport i 2025 med 25 % – 25 i 5 – og mange lande har forpligtet sig til at iværksætte politiske foranstaltninger og incitamenter, der understøtter fødevareproduktionen i vores region. Det åbenlyse spørgsmål er, hvordan dette kan opnås, når den konventionelle visdom har været, at bortset fra lande som Belize, Guyana og Surinam, har vi simpelthen ikke jord til at producere i den skala, der kræves for at sikre os mad. Men andre lande som Israel har vendt konventionel visdom på hovedet ved effektivt at omfavne teknologi til at opbygge fødevaresikkerhed. Vi skal gøre det samme.

For os i Caribien udgør introduktionen af ​​nye teknologier en stor mulighed for at accelerere fødevareproduktionen, skabe arbejdspladser og tiltrække investeringer. At omfavne og accelerere brugen af ​​teknologi i landbruget eller AgTech giver mening, da det giver os mulighed for at producere mere med mindre, hvilket gør fødevareproduktionen mere effektiv.

Inden for landbruget har innovationer ved hjælp af teknologi, såsom hydroponics og aquaponics, omgået behovet for omfattende dyrkbar jord, hvilket er en stor begrænsning i mange af vores små territorier. Indførelsen af ​​kunstig intelligens, analyser, tilsluttede sensorer og andre nye teknologier kan yderligere øge udbyttet, forbedre effektiviteten af ​​vand og andre input og opbygge bæredygtighed og modstandsdygtighed på tværs af afgrødedyrkning, husdyrhold og agroforarbejdning.

Men med få undtagelser har vi været langsomme til at omfavne den omfattende brug af ny teknologi i vores fødevareproduktionssystemer. Dette er ikke en udfordring, som kun Caribien står over for, da World Economic Forum har bemærket, at for dets medlemsområder er der kun genereret 14 milliarder USD i investeringer i 1,000 fødevaresystemfokuserede start-ups siden 2010, mens sundhedspleje tiltrak 145 milliarder USD i investeringer i 18,000 start-ups i samme periode. På trods af udfordringerne har lande som De Forenede Arabiske Emirater ud over Israel imidlertid banet vejen for at udnytte teknologien i landbruget og få de nødvendige investeringer til at gøre det til en succes.

For os i Caribbean Export Development Agency er der en vej frem. Vi har arbejdet med Caribbean Association of Investment Agencies (CAIPA) for at identificere AgTech som en prioriteret sektor for at tiltrække udenlandske direkte investeringer samt for at stimulere regionale kapitalstrømme.

Caribbean Export er fuldt ud forpligtet til målet om '25 i 5', og vi har påbegyndt vores arbejde sammen med vores partnere for at definere en mekanisme til at positionere regionens AgTech-muligheder over for regionale og internationale investorer. Under Caribbean Week of Agriculture indkalder vi den første nogensinde Caribbean AgTech Investment Summit (5.-7. oktober 2021) ledet af Guyanas præsident. Her vil vi præsentere investeringsmuligheder, der er tilgængelige i regionen i AgTech-sektoren og hjælpe med at definere en vej frem for at hjælpe regionen med at forbedre sit AgTech-investeringstilbud. Mere information om arrangementet kan findes her.

Det er vigtigt at understrege, at for at opbygge fødevaresikkerhed har den private sektor en væsentlig rolle, og landbruget skal ses som en virksomhed, der er attraktiv for vores unge. Det er netop derfor, vi vil fortsætte med at støtte producenter, der søger mod eksportmarkedet, ved at drage fordel af muligheder som dem, som den økonomiske partnerskabsaftale med EU giver. Dette er med særlig henvisning til at opbygge regionale producenters kapacitet til at få adgang til højværdimarkeder som f.eks. i Europa. Derudover er vi fortsat forpligtet til at bruge vores tilskudsprogram finansieret af EU til at hjælpe med at støtte vores virksomheder i hele regionen med at få adgang til disse markeder. Den næste indkaldelse af tilskud vil være i midten af ​​oktober, og virksomheder, herunder dem i landbrugssektoren, opfordres til at ansøge. Mere information kan findes her.

Hos Caribbean Export erkender vi, at selv om disse foranstaltninger er vigtige, kræves en praktisk tilgang med det passende muliggørende miljø på plads. Det betyder, at nationale, regionale og internationale partnere skal arbejde sammen for at hjælpe med at drive en dagsorden for caribisk fødevaresikkerhed. Vi er forpligtet til et sådant partnerskab, som vi tror også vil levere ikke kun fødevaresikkerhed, men også værdifulde job og muligheder for vores folk. -slutter-

Deodat Maharaj er administrerende direktør for Caribbean Export Development Agency.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending