Følg os

Canada

Canada udpeger Irans IRGC til en terrororganisation, der trodser EU's passivitet

DEL:

Udgivet

on

Den 19. juni 2024 tog Canada afgørende handling mod Irans Islamiske Revolutionsgarde (IRGC) af udpeger den som en terrororganisation. Dette vigtige skridt kommer på trods af EU's fortsatte afvisning af at følge trop på trods af gentagne opfordringer fra Europa-Parlamentet om at sortliste IRGC.

https://globalnews.ca/video/10576013/canada-officially-designates-irans-irgc-as-a-terrorist-entity

IRGC opererer under direkte indflydelse af Irans øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, og er berygtet for sin interne undertrykkelse og økonomiske kontrol.

Revolutionsgarden har skabt et stort økonomisk imperium i Iran, der spænder over handel, industri, energi, bank, transport, minedrift, sundhed, underholdning, sport og import-eksport. De kontrollerer dette enorme netværk gennem fonde, lejre, konsortier og bedrifter. Men dette er kun den almindelige side af deres aktiviteter. Endnu vigtigere er det, at de bruger deres økonomiske magt til at finansiere global terrorisme og krigsførelse, mens de støtter det undertrykkende regime i Iran.

Internationalt er dets Quds Force berygtet for at støtte terroraktiviteter og yde finansiel, logistisk og militær støtte til allierede regeringer og væbnede grupper i hele Mellemøsten.

reklame

Dette afgørende skridt fra Canadas side står i skarp kontrast til EU's (EU) afvisning af at tage lignende skridt. På trods af adskillige beslutninger fra Europa-Parlamentet, der opfordrer IRGC til at blive sortlistet, er EU forblevet inaktivt. Nøglefigurer som Josep Borrell, der opfattes som blød over for Iran, har været medvirkende til denne forsoningspolitik. Denne modvilje har vakt skarp kritik, hvor mange hævder, at den styrker det iranske regime og dets undertrykkende mekanismer.

Canadas udpegning bringer det på linje med USA, som sortlistede IRGC i 2019. Det Forenede Kongerige har også annonceret sin hensigt om at følge trop, men har endnu ikke implementeret udpegningen. Ved at tage dette skridt forstærker Canada behovet for en samlet international holdning mod IRGC's ondsindede aktiviteter og understreger den voksende anerkendelse af dets rolle i at fremme terrorisme og regional ustabilitet.

Beslutningen har også særlig resonans for canadiere i betragtning af IRGC's ansvar for den tragiske nedskydning af Flight PS752 i 2020, som kostede 176 mennesker livet, herunder 55 canadiske statsborgere og 30 fastboende.

Fru Maryam Rajavi, den valgte præsident for det vigtigste oppositionsråd for modstand i Iran, sagde: "Canadas udpegelse af IRGC som en terrorentitet er et prisværdigt skridt, der fortjener lykønskninger til parlamentet og Canadas regering. Den iranske modstandsbevægelse har slået til lyd for dette. Denne foranstaltning er afgørende som reaktion på fire årtiers undertrykkelse, terrorisme og krigsmagt fra regimets side.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending