Følg os

Bulgarien

Hvem vil blive holdt ansvarlig, hvis bulgarske børn i Brestovitsa lider uoprettelig skade på deres helbred?

DEL:

Udgivet

on

Det er tydeligt, at Bulgarien, et medlemsland af EU og FN, er i alvorlig krænkelse af europæiske og internationale menneskerettigheder ved ikke at levere rent drikkevand - skriver Lazar Bakalov ([e-mail beskyttet])

I løbet af 2018-2019 bemærkede befolkningen i Brestovitsa (en landsby i Rodopi kommune med næsten 4000 indbyggere) ændringer i farven og smagen af ​​vand beregnet til konsum. De relevante myndigheder afviser disse antagelser og garanterer, at Brestovitsas drikkevand lever op til alle nationale, europæiske og internationale sundhedsstandarder.

Men i februar 2020 kom sandheden frem, med det første officielle resultat, at manganniveauerne var et godt stykke over EU-grænserne på 50 mg/l eller 0.05 mg/dm³. Efter adskillige vandtest nåede de kritiske resultater niveauet på 6.499 mg/l. Alle private, kommunale og nationale institutioner, der er ansvarlige for kvaliteten af ​​drikkevand i Brestovitsa, er blevet informeret for at træffe øjeblikkelige foranstaltninger til at identificere årsagerne og finde løsninger.

En delvis undtagelsestilstand blev erklæret i februar 2021 med et dekret om, at vandet ikke må bruges til drikkeformål, men det er tilladt til husholdningsbrug.

I august 2021 viste resultaterne af en rapport fra det bulgarske videnskabsakademi, at så høje niveauer af mangan i Brestovitsas drikkevand til husholdningsbrug har ekstremt alvorlige konsekvenser for forbrugernes sundhed, da det er de mest skadelige for børn. Rapporten konkluderer, at der skal handles omgående, da befolkningen er i alvorlig sundhedsrisiko!

Mangan trænger ind i menneskekroppen gennem forskellige organer, akkumuleres og kan ikke fjernes på nogen måde. For store mængder forårsager irreversible neurologiske problemer hos spædbørn og børn. Disse problemer kan omfatte sprog- og hukommelsesbesvær, lavere IQ, manglende koordination osv. Børnene i Brestovitsa har været udsat for ekstrem sundhedsrisiko i årevis, hvilket kan tolkes som en trussel om folkedrab! Siden 2020 har befolkningen i Brestovitsa modtaget adskillige tilsagn fra de relevante institutioner om at finde hurtige løsninger og økonomiske ressourcer til disse løsninger. Efter mange års tøven blev der endelig fundet en løsning, men 90 % af finansieringen mangler stadig. Troen på kvaliteten af ​​bulgarske institutioner er fuldstændig forsvundet! De lokale og nationale myndigheder nægter stadig at svare på spørgsmålet om, hvem der er ansvarlig for at forurene Brestovitsas drikkevand og udsætte 1000 børn i en sådan risiko, selvom rapporter, der er udarbejdet for at undersøge sagen, nævner den sandsynlige skyldige. På grund af manglen på en anerkendt gerningsmand er landsbyens beboere frataget beskyttelsen af ​​deres menneskerettigheder. I stedet for dette anlægges retssager ved retten mod folk, der krævede en undersøgelse for at klarlægge årsagerne til vandforurening ved at beskytte landsbyboernes demokratiske rettigheder og frem for alt børns rettigheder til et sundt miljø og rent drikkevand.

reklame

Alt dette forårsager mange spørgsmål, som Bulgarien bliver nødt til at besvare!

Hvad var Bulgariens prioriteringer i al denne tid, og hvorfor trak alt ud i årenes løb? Hvorfor er der indtil videre kun sikret 10 % af finansieringen, og hvor længe vil myndighederne prioritere andre projekter og skubbe disse udsatte børn i baggrunden? Hvad er vigtigere end børns liv?

Hvorfor investerer Rodopi kommune i årevis i underholdning, parker og vejvedligeholdelse i andre landsbyer, mens disse 1000 børn venter i fire år på trods af risikoen for deres helbred? Vil det skabe et grimt syn, hvis der er legepladser i Brestovitsa, men ingen børn kan lege på dem?

Hvorfor er et så velkendt problem ikke blevet løst i fire år nu, og hvor mange år anser de bulgarske myndigheder for en rimelig tidsramme for at løse et problem, der bringer børns sundhed i fare på daglig basis? Hvordan skal udtrykket "hurtigt som muligt" fortolkes, og svarer det til de frister for gennemførelse af beslutningen, som der endnu ikke er sikret tilstrækkelige ressourcer til?

Er det rimeligt, at berørte beboere skal betale for forurenet drikkevand i alle disse år, og overholder denne beslutning europæiske forbrugerbeskyttelsesstandarder?

Hvornår vil dette helvede ende, og vil der være varig skade på de børn, der er udsat for denne risiko i årevis?

Hvem vil blive holdt ansvarlig, hvis alle børn i Brestovitsa i morgen lider uoprettelig skade på deres helbred?

Hvordan er det muligt, at et EU- og FN-medlemsland tramper borgerrettighederne så alvorligt og bringer næsten 1,000 børn i ekstrem fare i så lang tid, og hvornår vil de europæiske og internationale myndigheder gribe ind?

På grund af tabet af tillid til den lokale og nationale administrations prioriteter fortsætter borgerne i Brestovitsa deres kamp for at beskytte deres rettigheder og løse sagen, og denne gang tager det ud over landets grænser. Den 11.05.2024 indsendte Lazar Bakalov en officiel klage til Europa-Kommissionen baseret på alle de nødvendige dokumenter leveret af foreningen "Life for Brestovitsa". Anmodningen er at behandle sagen på europæisk plan ASAP og indbringe den for en europæisk domstol. FN-kommissionen, Den Internationale Sundhedsorganisation og andre internationale organer vil også blive underrettet i de kommende dage, hvis Bulgarien ikke tilbyder hurtige tilfredsstillende løsninger.

Beboerne i Brestovitsa opfordrer Europa til støtte i denne kamp, ​​der bringer deres børns sundhed i fare! [e-mail beskyttet]

Det er tydeligt, at Bulgarien, et medlemsland af EU og FN, er i alvorlige krænkelser af europæiske og internationale menneskerettigheder ved ikke at levere rent drikkevand.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending