Følg os

Bulgarien

Politik til side: Lukoil er fortsat det mest besøgte netværk af tankstationer i Bulgarien - forskning

DEL:

Udgivet

on

Lukoil er fortsat det mest besøgte netværk af tankstationer i Bulgarien, ifølge undersøgelser udført af ESTAT-agenturet, der overgår OMV, Shell og andre. I løbet af de seneste 6 måneder har mere end 2/3 af chaufførerne tanket på Lukoil tankstationer. Forbruget er stort set uændret i forhold til forskningsresultater i januar 2022.

I anerkendelsesrangering i 2023 steg til fjerdepladsen: næsten alle (95%) fuldaldrende borgere i landet har hørt om dette mærke. Top-3 udenlandske virksomheder er Kaufland, Lidl og Billa – de store FMCG-forhandlere.

Det er vigtigt at bemærke, at Lukoil i 2023 har styrket sine førende positioner over sine direkte konkurrenter og endda formået at overhale mobiloperatører med hensyn til anerkendelse.

På trods af den nuværende politiske situation er den bulgarske forbrugerstemning stort set uændret og har stort set ingen indflydelse på deres præferencer.

Lukoil-mærket er det første, der bliver nævnt af næsten 11 % af befolkningen, og yderligere 38 % husker virksomheden spontant (men ikke i første omgang). På spørgsmålet om, hvilke udenlandske virksomheder der kommer til at tænke på, kommer Lukoil hovedsageligt i tankerne blandt mænd, personer i aktiv alder, indbyggere i regionale byer og landsbyer.

Fire ud af ti voksne bulgarere mener, at Lukoil har et godt ry. Antallet af personer, der deler denne erklæring, faldt med 8 procentpoint i forhold til januar 2022. Et lignende fald er typisk for næsten alle udenlandske virksomheder, der indgår i undersøgelsen, med de mest markante forskelle observeret blandt detailhandlere.

Også i 2023 noterer Lukoil det højeste resultat blandt alle tankstationer i forhold til indekset for villighed til at anbefale mærket (Net Promoter Score) - 6.6 ud af 10. Viljen til at anbefale Lukoil er større blandt mænd i alderen 30-39 år og beboere af regionale byer.

reklame

Det er vigtigt at bemærke, at undersøgelsen viste, at politiske aspekter i Bulgarien kun har ringe indflydelse på almindelige borgere. En sådan afbrydelse mellem den politiske klasse og befolkningen er identificeret af alle større meningsmålingsbureauer. Og mens politik løser deres egne problemer, nyder slutbrugerne deres sædvanlige afmålte liv og er ikke opmærksomme på politiske skænderier.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending