Følg os

Bulgarien

Bulgarien udviser 70 russiske diplomatiske medarbejdere på grund af spionageproblemer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bulgarien meddelte tirsdag (28. juni), at det havde udvist 70 russiske diplomater på grund af spionageproblemer. Det satte også en grænse for Moskvas repræsentation for at lette spændingerne mellem de to lande, som engang var nære allierede.

Denne udvisning blev annonceret af udenrigsministeriet, den afgående premierminister og markerede den største udvisning af russiske diplomater i Sofias seneste år. Det reducerede også mere end halvdelen af ​​Moskvas diplomatiske fodaftryk i Balkanlandet.

Ifølge TASS sagde en kilde i Rusland, at Moskva ville reagere på gasnedskæringen til Bulgarien i april ved at afbryde gasforsyningen på grund af landets afvisning af at acceptere et rubelbetalingssystem trods stor afhængighed.

"I dag har vi udvist 70 russiske diplomater."

Denne beslutning gør mere end at reducere Ruslands diplomatiske tilstedeværelse. Petkov havde oplyst, at det var 114 ved udgangen af ​​april.

Bulgariens udenrigsministerium sagde, at beslutningen om at udvise så mange russiske diplomatpersonale blev truffet for at reducere Moskvas tilstedeværelse til niveauet for dets repræsentation i Moskva. Den reagerede også på aktiviteter, som den kaldte uforenelige med Wienerkonventionen om diplomatiske forbindelser.

Russerne reagerede ikke umiddelbart på spionanklagerne.

reklame

Petkov tog et stærkt opgør med Rusland, et land, der havde tætte bånd til Moskva under kommunismen og var en populær destination for russiske turister.

I februar fyrede han sin forsvarsminister for at nægte at stemple Ruslands "særlige militæroperation" mod Ukraine som en "krig".

Petkov støttede også EU's sanktioner mod Moskva. Han gik med til at reparere ukrainsk militær hardware, men sendte ikke våben direkte til Kiev. Petkov klagede også over, hvad han tidligere kaldte den overdrevne størrelse af Ruslands diplomatiske tilstedeværelse i sit land.

Petkov udtalte, at udvisningerne ikke var en handling mod det russiske folk. Vi har institutioner, der kan reagere på udenlandske regeringer, der forsøger at blande sig i vores interne anliggender.

Ifølge udenrigsministeriet havde Bulgarien besluttet at begrænse Ruslands diplomatiske tilstedeværelse til 48. De beordrede også udviste russiske diplomater ud af landet ved midnat søndag.

Petkov oplyste, at et fuldt lastet fly med 70 sæder vil lette til Moskva på søndag.

Ifølge udenrigsministeriet lukker Bulgarien også midlertidigt sin diplomatiske mission i Moskvas by Ekaterinburg. Rusland forventedes midlertidigt at suspendere aktiviteterne for sin mission i Ruse i Bulgarien.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending