Følg os

Belgien

Ukendt soldat fra Waterloo bragt frem i lyset af militærveteraner

DEL:

Udgivet

on

I 2019 afgravede et internationalt hold af arkæologer støttet af militærveteraner amputerede lemmer nær Mont Saint Jean Farmhouse, hvor hovedhospitalet for Wellingtons hær ville have været, ved det berømte slag ved Waterloo. Over to år siden begyndelsen af ​​pandemien vendte holdet tilbage til udgravningen og gjorde en dramatisk opdagelse: et intakt skelet af en soldat, skriver Catherine Feore.

Professor Tony Pollard, en af ​​projektets arkæologiske direktører og direktør for Center for Battlefield Archaeology ved Glasgow University, sagde: "Det, vi har her, er et unikt eksempel på, hvordan en slagmark blev ryddet i det tidlige 19. århundrede, og denne slags beviser er meget, meget sjældne. For eksempel ved Waterloo, da 20,000 mennesker sandsynligvis døde i slaget, er kun ét enkelt skelet blevet udsat for arkæologisk udgravning - det var af min belgiske kollega, da de byggede museet for et par år siden.

”Så når man sætter det i kontekst, er dette utroligt sjældent, men vi har også denne blanding af mennesker, heste og ammunitionskasser, der giver et øjebliksbillede af slaget. Det er forbløffende for mig, som en der har lavet 25 års slagmarksarkæologi, at dette er kommet frem i lyset.”

En af partnerne i udgravningen er 'Waterloo Uncovered', en banebrydende velgørenhedsorganisation, der kombinerer arkæologi i verdensklasse med veteranpleje og bedring. Siden 2015 har velgørenheden brugt arkæologi som et værktøj til at støtte veteraner og betjente militærpersoner i deres genopretning fra krigens traumer og overgangen til det civile liv.

En veteran fortalte EU Reporter at da han sluttede sig til hæren, var det for at efterligne, hvad andre mennesker havde gjort i fortiden og forsvaret deres land. Han sagde, at der stadig var et stigma knyttet til PTSD, og ​​at det var dårligt forstået af offentligheden som helhed: "Mange mennesker lider af PTSD af alle mulige årsager, nogle mennesker tror, ​​det viser sig i vrede og vold, men faktisk, det kan påvirke mennesker på mange forskellige måder.”

Der er et dybtgående online kursus, som skal gennemføres af veteraner, der er nye inden for disciplinen arkæologi, der er en række niveauer, og deltagerne er udvalgt blandt dem, der har gennemført kurset med succes. Liam Telfer, fra Household Cavalry, er en af ​​de veteraner, der har udviklet en passion for arkæologi: “Det er meget terapeutisk og ret lindrende. Du skal virkelig fokusere på det, du laver. Det har virkelig ændret mit liv, og jeg tænker seriøst på en karriere inden for arkæologi."

Pollard siger, at veteranerne virkelig gør en forskel: "Mange af disse mennesker har været i kamp. De læser landskabet, ikke som vi gør, men som militærterræn. Der er et samspil mellem fortid og nutid. Jeg siger til mine elever, at arkæologi er det tætteste vi er på en tidsmaskine. Men at have veteraner på projektet er næsten som at have nøglerne til den tidsmaskine, det er bare fænomenalt.”

reklame

Slaget ved Waterloo blev betalt for Napoleons kejserlige ambitioner og indledte en periode med relativ fred gennem 'Europas Koncert', ikke desto mindre er udgravningerne en påmindelse om omkostningerne ved konflikt. Kieran Oliver, en Coldstream-vagt, talte om spændingen ved opdagelsen, men så det også som en påmindelse om de kvaler, der følger med krig. Ligesom militærtjeneste er udgravningen et stykke arbejde i samarbejde, sagde Oliver: "Tjenestemænd og -kvinder støtter hinanden, hvilket vi er vant til at gøre."

Ashley Gordon, der tjente med 1. Bataljon The Rifles, sagde, at oplevelsen var ydmygende: "Du er fokuseret på den historiske og den arkæologiske proces, men så indser du, at dette var en person, og du er i stand til at give dem deres plads i historien. ."

Rod Eldridge, der leder velværeteamet, sagde, at holdets rolle er at sikre, at veteraner og betjeningspersonale får en god oplevelse, som forbedrer deres helbred. I betragtning af deres baggrund siger Eldridge, at tjenestemændene og -kvinderne har særlig respekt i betragtning af, at de forstår, at de har at gøre med en kombattant, der mistede livet i kamp.

Del denne artikel:

trending