Følg os

Bangladesh

ERD's sekretær møder EIB's næstformand i Luxembourg

DEL:

Udgivet

on

Sekretær, afdelingen for økonomiske forbindelser (ERD), Bangladeshs regering, Md. Shahriar Kader Siddiky mødte Nicola Beer, vicepræsident for Den Europæiske Investeringsbank (EIB) i EIB's hovedkvarter i Luxembourg i går (15. maj 2024). Mødet blev afholdt i en meget hjertelig atmosfære, hvor begge sider diskuterede de igangværende og mulige fremtidige investeringer fra EIB i Bangladesh. 

Nicola Beer, vicepræsident for EIB bød velkommen til Md. Shahriar Kader Siddiky, sekretær, ERD

Vicepræsident Beer bød velkommen til sekretær Siddiki og hans delegation til EIB's hovedkvarter og roste Bangladeshs imponerende sociologisk-økonomiske udvikling under premierminister Sheikh Hasinas visionære og dynamiske ledelse.

Hun mindede om sit møde med Bangladeshs premierminister under EU's første Global Gateway Forum i Bruxelles i oktober 2023, da hun var næstformand for Europa-Parlamentet. Vicepræsident Beer sagde, at Bangladesh er en af ​​de største partnere i EIB's låne- og tilskudsprogram langs Europa-Kommissionen, herunder gennem Global Gateway Initiative.

reklame

Under mødet takkede sekretær Siddiki EIB for dens støt voksende støtte til Bangladesh i dets udviklingsrejse. Han udtrykte Bangladeshs regerings vilje til yderligere at udvide sit partnerskab med EIB og anmodede om dens støtte, især inden for områderne klimaændringer, vedvarende energi, sundhed, herunder vaccineforskning og -udvikling, landbrug, bæredygtig infrastruktur, herunder jernbaner, læderindustri og andre . Vicepræsident Beer reagerede positivt og sagde, at EIB også er ivrig efter at være en stærkere partner for Bangladesh i dets udviklingsinitiativer, herunder en glidende overgang af landets LDC-eksamen i 2026.

Diskussionen omfattede også spørgsmålene om mulige rammeaftaler, ydelse af teknisk bistand til Bangladeshs regering og lancering af periodiske institutionelle konsultationer mellem de to sider. 

Sekretær Siddiky inviterede vicepræsident Beer til at besøge Bangladesh så tidligt som muligt. Vicepræsident Beer sagde, at hun ser frem til at besøge Bangladesh meget snart. 

Sekretær Siddiky blev ledsaget af Uttam Kumar Karmaker, ekstra sekretær, ERD, Mahbub Hassan Saleh, Bangladeshs ambassadør i Belgien, Luxembourg og EU, Md. Rejaul Islam, rådgiver og Md. Alamgir Hossain, førstesekretær, Bangladeshs ambassade i Bruxelles .

Mahbub Hassan Saleh, ambassadør takkede Nicola Beer, vicepræsident for EIB for et meget produktivt møde

Vicepræsident Nicola Beer blev ledsaget af Nicole Birtsch, chef for næstformands kontor, Katrin Bock, investeringsansvarlig og Arundhati Pal, låneansvarlig, European Investment Bank.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending