Slut med os

Bangladesh

Pakistan bør tilbyde formel undskyldning for befolkningen i Bangladesh, siger forsker

Udgivet

on

Med henvisning til parlamentsvalget i 1970 i det daværende Pakistan og det pakistanske militær, sagde internationalt anerkendt lærd fra Pakistan, der nu bor i USA, Husain Haqqani, der tjente som Pakistans ambassadør i USA fra 2008 til 2011: “Militærets reaktion i form af fængsel af Sheikh Mujib og indledning af folkedrab på bengalierne ... Den dag i dag har der ikke været nogen undskyldning, og jeg synes, at befolkningen i Pakistan burde opfordre Pakistans regering til at tilbyde en formel undskyldning til befolkningen i Bangladesh for alle de grusomheder, der blev begået i 1971 ... en undskyldning er den mest høflige ting ... ”. Han fremsatte disse bemærkninger i en virtuel tale om 'Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman: En ikonisk leder af folks kamp for frihed' arrangeret af Bangladeshs ambassade i Belgien og Luxembourg og mission til EU i Bruxelles den 29. marts, skriver Mahbub Hassan Saleh. 

Udenrigsminister i Bangladesh, Dr. AK Abdul Momen, MP, deltog i begivenheden som chefgæst, mens Bangladesh-ambassadør i Bruxelles, Mahbub Hassan Saleh, modererer begivenheden.

Ambassadør Husain Haqqani, i øjeblikket seniormedlem og direktør for Syd- og Centralasien ved Hudson Institute, en top tænketank i Washington, DC, USA, sagde, at Bangabandhu ikke kun er den største bengali nogensinde, han er en af ​​de største ledere, der er på vej ud af Sydasien og en stor leder i verdenshistorien, og en ikonisk figur af frihedskamp, ​​som verden har set gennem de 20th århundrede. Han sagde, at Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman er i samme liga af store ledere som Mahatma Gandhi og Nelson Mandela. 

Ambassadør Haqqani delte Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahmans kamp op i fem forskellige faser: 01) Kamp for den unge Sheikh Mujib mod den britiske kolonialisme; 02) protest efter 1947 protest mod indførelsen af ​​Urdu som det eneste statssprog i Pakistan og bevægelse for at etablere Bangla som et af to statssprog og derefter valgsejren til 'Jukto Front' i 1954; 03) Opløsning af 'Jukto Front' regeringen og Bangabandhus fortsatte kamp for verdslig og inkluderende tilgang fra statens side; 04) Indførelse af krigsret ved pakistanske herskere og hærchef Ayub Khan, der overtog kontrollen i 1958; 05) Folkedrab begået af pakistans militær fra den 25. marts 1971 og Bangabandhus image, ideer og ord inspirerede det bengalske folk til at kæmpe befrielseskrigen. Han sagde, at Bangabandhu havde skabt en følelse af frihed blandt den bengalske nation under hans lange kamp for uafhængighed og gav alle direktiverne til sit folk til at forberede sig på en krig i sin historiske tale den 07. marts 1971 i Dhaka. 

Han tilføjede, at det daværende østpakistan var 'den gyldne gås' for de pakistanske herskende eliter, da det meste af udenlandsk valuta blev optjent fra den østlige del (Bangladesh). Han sagde også, at de feudale pakistanske herskere aldrig betragtede Bengalier som lige og ikke var klar til at overdrage magten til de valgte repræsentanter for det daværende østlige Pakistan efter valgsejren for Bangabandhus parti, Awami League, ved det nationale valg i 1970.

Ambassadør Haqqani sagde, at Bangladesh nu er et af de hurtigst voksende lande i verden og det mest succesrige land i Sydasien. Dagens velstående Bangladesh er bidraget fra Bangabandhu og hans dygtige datter, den nuværende premierminister Sheikh Hasina. 

Udenrigsminister Momen sagde, at det forventedes, at Pakistan ville undskylde formelt for folkedrab begået af dets militær i 1971 i anledning af det gyldne jubilæum - Bangladeshs 50-årsjubilæum i år. Selvom premierminister i Pakistan sendte en besked i sidste øjeblik ved lejligheden, men desværre undskyldte han ikke folkedrab begået af pakistans militær på de ubevæbnede bengalske civile i Bangladesh i 1971. Han understregede, at nationens fader Bangabandhu Shiekh Mujibur Rahman var fredselsker under hele sin kamp for frihed og uafhængighed, og selv i dag fremmer Bangladesh fredskulturen i alle aspekter overalt i verden under ledelse af premierminister Sheikh Hasina, herunder at indføre en beslutning om "Fredskultur" hver år i De Forenede Nationers Generalforsamling, som vedtages af alle medlemslandene. 

Dr. Momen udtrykte sit håb om, at Bangladesh ville realisere drømmen om nationens fader - den 'Gyldne Bengal', et velstående, lykkeligt og ikke-kommunalt Bangladesh, et udviklet Bangladesh inden 2041. 

Ambassadør Saleh sagde, at 2021 er et betydningsfuldt år i Bangladeshs historie, da landet fejrer fødselsårsdagen for nationens fader Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman og det gyldne jubilæum - 50-året for Bangladeshs uafhængighed. Han tilføjede, at ordene fra ambassadør Haqqani ville hjælpe venner i det internationale samfund, akademikere og forskere til bedre at forstå kampen for Bangabandhus frihed. 

Arrangementet blev organiseret på en virtuel platform (Zoom webinar) efter de lokale Covid-19 lokale retningslinjer. Den virtuelle begivenhed blev live streamet på Facebook-siden for ambassaden. Et stort antal deltagere fra Europa og forskellige hjørner af verden deltog i den virtuelle begivenhed. Arrangementet forbliver tilgængeligt på Ambassadens Facebook-side

----

Bangladesh

Bangladeshs ambassade fejrer Bangla nytår 1428

Udgivet

on

Bangladeshs ambassade i Bruxelles fejrede stort set Bangla nytår 1428 i denne uge (12. april 2021) med deltagelse af mere end otte tusind bengalske og udenlandske gæster fra Europa og forskellige hjørner af verden.

Noteret og anerkendt sanger fra Bangladesh Nobonita Chowdhury udførte sange fra forskellige regioner og genrer i landet i arrangementet. Hun gengav sange, herunder Rabindra, Nazrul og Lalon Sangeet, sange af Hasan Raja, Vijay Sarkar og Bhawaiya, som viste rigdom af bengalske sange til verden. Der var en fortælling på engelsk af sangeren om temaet og baggrunden for hver sang for udenlandske gæster.

Ambassadør Mahbub Hasan Saleh henviste til Pohela Baishakh som den største festival, der stammer fra hjertet af det bengalske folk frem for alle forskelle. Han ønskede alle et godt nytår i Bangla. Han udtrykte håb om, at pandemisituationen snart ville være overstået, og det ville være muligt for alle at fejre det næste Bangla nytår personligt. Han huskede også med respekt tre millioner mennesker, der er omkommet af COVID-19-pandemien rundt om i verden sidste år.

Louise Haxthausen, UNESCO-repræsentant for Den Europæiske Union og direktør for UNESCOs forbindelseskontor i Bruxelles, deltog i fejringen og ønsket alt godt Bangla nytår. Hun nævnte anerkendelsen af ​​Mangal Shobhajatra - centrum for Pohela Baishakh-overholdelsen - som en 'Immateriel kulturarv' af UNESCO i 2016, kategoriseret på repræsentantlisten som en Heritage of Humanity. I en videomeddelelse beskrev Bruxelles borgmester Philippe Close Bruxelles som en multikulturel by, meget åben for alle samfund, der har mere end 184 nationaliteter inklusive bengalsk samfund. Han hilste alle medlemmer af Bangladesh-samfundet, der bor i Bruxelles i Bangla, ved at sige 'Shubha Bangla Noboborsha'.

Themis Christophidou, generaldirektør, Generaldirektoratet for Uddannelse, Ungdom, Sport og Kultur (EAC), Europa-Kommissionen og Department of South & East Asia and Oceania of the Federal Public Service, Foreign Affairs, Foreign Trade and Development Cooperation , Kongeriget Belgien ønsket et godt Bangla nytår til medlemmerne af det bengalske samfund.

Ambassadør Saleh sagde også, at 2021 er et betydningsfuldt år i Bangladeshs historie, da landet fejrer fødselsårsdagen for nationens fader Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman og det gyldne jubilæum - Bangladeshs 50-års jubilæum.

Arrangementet blev organiseret på en virtuel platform (Zoom webinar) efter de lokale Covid-19 lokale retningslinjer. Den virtuelle begivenhed blev live streamet på ambassadens Facebook-side. Arrangementet vil forblive tilgængeligt på ambassadens Facebook-side (https://www.facebook.com/bangladeshembassybrussels/ ).

Læs

Bangladesh

Bangladesh og Indien konsoliderer båndene

Udgivet

on

Premierminister Narendra Modi er inviteret til at være den 'beærede gæst' på Bangladeshs 50th Uafhængighedsdag den 26. marts, dagen da de plagende pakistanske styrker iværksatte Operation Searchlight og angiveligt udførte den værste form for brutalitet og folkedrab i det tidligere Øst-Pakistan. Modis tilstedeværelse i Dhaka på dagen vil genoplive minder om Indiens all-out støtte til Bangladeshs befrielseskrig i 1971, da på grund af de forfærdelige grusomheder, der blev rettet mod de ulykkelige mennesker, måtte mere end 10 millioner flygtninge flygte og tage ly i Indien, hvor de blev udvidet alt samarbejde og hjælp fra Indiens folk og regering.

Modis besøg i Dhaka vil være i forbindelse med tre epokale begivenheder - Mujib Borsho (fødselsårsdag for Sheikh Mujibur Rahman); 50 år med etableringen af ​​diplomatiske bånd mellem Bangladesh og Indien og 50 års befrielseskrig i Bangladesh. Den indiske premierministers besøg vil være hans første besøg i ethvert fremmed land siden udbruddet af Covid-pandemien. Dette viser den betydning, Indien tillægger Bangladesh.

Forbindelserne mellem Bangladesh og Indien er mangesidede og har rod i en fælles historie, geografisk nærhed og fælles i deres kulturer. De følelsesmæssige bånd, der stammer fra Indiens bidrag til befrielsen af ​​Bangladesh, er fortsat en dominerende faktor i landets politiske, sociale og kulturelle web. Økonomisk og kommercielt bliver de to lande tættere på. Desuden er Bangladeshs afhængighed af det fælles flodvand stadig en altid tilstedeværende påmindelse om navlestrengen mellem de to lande.

Økonomi har spillet en væsentlig rolle i forbedringen af ​​de bilaterale forbindelser mellem Bangladesh og Indien. Økonomiske forbindelser mellem disse to lande er i de sidste par år blevet mangesidige og omfatter handelstransaktioner, joint ventures, transitfaciliteter og transportudvikling.

Bangladesh er tilfældigvis modtageren af ​​Indiens største økonomiske bistand nogensinde. Den indiske premierminister Narendra Modi under sit sidste besøg i Dhaka (6.-7. Juni 2015) meddelte, at Indien ville give Bangladesh en kredit på 2 mia. US $. Bangladesh kan bruge kreditten på den måde, den vil. Kreditten har den laveste rentesats nogensinde med en procent med en tilbagebetalingsperiode på 20 år og en 5-årig afdragsfri periode.

Tidligere, i august 2010, gav Indien Bangladesh $ 1 mia. Kredit til brug i bestemte sektorer, især jernbaner. Den første del af denne kreditlinje blev brugt i infrastruktur og transport. 200 millioner dollars på 1 mia. Dollars kreditlinje blev senere konverteret til et tilskud. Næsten, med undtagelse af en ubetydelig del, er hele beløbet allerede betalt til Bangladesh. Indien har gjort det klart, at der ikke vil blive opkrævet nogen renter for $ 200 millioner, der er konverteret til bevilling. De resterende $ 800 millioner, der bærer en procentandel, bruges til at gennemføre 14 projekter, hvoraf syv allerede er afsluttet. Disse inkluderer 11 projekter til en værdi af ca. $ 630 mio. I jernbanesektoren til levering af lokomotiver, tankvogne, flade vogne og bremsevogne til Bangladesh.

Initiativet fra den private sektor kommer parallelt med den indiske regerings bestræbelser på at styrke forbindelserne med Bangladesh. Indiens ministerium for eksterne anliggender har gjort det klart, at Indien fortsat ser Bangladesh som en "meget, meget vigtig partner", og det vil gerne videreføre planer for investering, handel og joint ventures mellem de to lande. 38 indiske investeringer var blevet registreret hos Board of Investments (BoI) i Bangladesh for omkring $ 183 mio. I de foregående år.

Store indiske virksomheder som Bharti Airtel, Tata Motors, Sun Pharma, Asian Paints, Marico, Godrej, Venky's Hatcheries, Parle Products, Forbes og Marshall har investeret i Bangladesh i den seneste tid. På topmødet om investering og politik i Bangladesh, der blev afholdt i Dhaka i 2016, forpligtede to store industrigrupper i Indien, Reliance og Adani, sig til at foretage enorme investeringer i Bangladesh til en værdi af 1,100 crore amerikanske dollars.

Derudover planlægger indiske virksomheder at investere mere end $ 100 millioner i forskellige projekter i Bangladesh. En række indiske og bangladeshiske virksomheder underskrev forslag om at oprette projekter inden for sektorer som limousintjenester, fremstilling af trehjulede hjul og softwareudvikling under road shows, der blev afholdt i Chennai og Mumbai for nylig.

Der er en række indiske investeringer i færdiglavet beklædningsindustri (RMG) som Ambattur Clothing, et Chennai-baseret firma, der startede sin virksomhed i Bangladesh i 2007 og senere oprettede sine egne produktionsenheder gennem opkøb. Helix Garment startede operationer i Bangladesh for mere end ti år siden. Forbrugermærker som Marico og Godrej har konsolideret deres position i Bangladesh. Den indiske dækproduktionskæmpe CEAT har knyttet bånd til Bangladeshs AK Khan Group for at danne CEAT Bangladesh.

Den voksende modstandsdygtighed i Bangladesh-økonomien tiltrækker fortsat indiske investeringer. Den gennemsnitlige økonomiske vækstrate i landet har været over 7.0 procent i de sidste par år. Landet er gradueret til ligaen med lavere mellemindkomst fra status med lavere indkomst. Middelklassen stiger støt og skaber efterspørgsel efter forbrugsvarer og -tjenester. Landet er også uddannet som udviklingsland.

Denne ændring i Bangladeshs økonomi er ikke gået ubemærket hen af ​​indiske forretningsfolk og iværksættere, og nogle af dem er kommet med direkte og fælles investeringer i udvalgte service- og fremstillingssektorer. Bharti Airtel købte for eksempel 70% af aktierne i Warid Telecom Bangladesh. Det har yderligere injiceret 300 millioner dollars i de efterfølgende år og omdøbt det til Airtel Bangladesh.

'Regional konnektivitet styrker ikke kun venskab mellem Bangladesh og Indien, men viser sig også at være et stærkt forretningsforbindelse', bemærkede premierminister Sheikh Hasina, mens han indviet 'Maitri Setu' (Friendship Bridge) virtuelt med den indiske premierminister Narendra Modi den 9. marts Den indiske premierminister udtrykte den opfattelse, at forbindelse mellem Bangladesh og Indien vil vise sig at være meget vigtig for den nordøstlige region i Indien og Bangladesh-handel også.

Sheikh Hasina hyldede Indien for at 'bygge en velstående region sammen' og ønskede en 'vellykket operation og udnyttelse af Maitri Setu'. Åbningen af ​​broen er et ”vidnesbyrd om Bangladeshs regerings fortsatte forpligtelse til at støtte vores nabo Indien i at styrke forbindelsen i regionen”, sagde hun.

Under den indiske premierminister Modis sidste besøg i Dhaka i 2015 blev der underskrevet to MoU'er til at producere 4,600 Mega Watt (MW) elektricitet. Reliance Power underskrev MoU med Bangladesh Power Development Board om at producere 3000 MW ved at investere $ 3 mia. Adani Power ville oprette to kulfyrede anlæg med en samlet kapacitet på 1,600 MW ved at investere $ 1.5 mia.

Bangladesh og Indien har underskrevet MoU om at konstruere en rørledning til levering af højhastighedsdiesel fra Numaligarh i Assam til Parbatipur i Bangladesh under et joint venture-projekt mellem Numaligarh Refinery Limited og Bangladesh Petroleum Corporation. Som en goodwill-gestus er en oprindelig sending på 2,200 tons diesel blevet transporteret fra Siliguri i Vestbengalen til Parbatipur med 50 vogne af indiske jernbaner. Beslutningen om at konstruere rørledning blev taget under Modis sidste besøg.

Indiens statsejede Bharat Heavy Electricals Ltd (BHEL) er indstillet på at underskrive en aftale om at opføre det 1,320 megawatt (MG) termiske kraftværk i Khulna. BHEL overbudte Larsen og Toubro (L&T) og to kinesiske virksomheder til at indlevere kontrakten om opførelse af $ 1.6 mia. Kraftværk med en endelig kapacitet på 2,640 MW. Den indiske bekymring er opstået som den laveste byder for dette 'Maitri' (venskab) projekt.

Bangladesh-India Friendship Power Company Ltd (BIFPCL), et joint venture mellem Bangladesh Power Development Board (BPDB) og Indiens kraftproduktions store National Thermal Power Corporation (NTPC), havde inviteret bud til totalentreprise af 2 x 660 kulfyrede super termisk kraftværk, der kommer op nær Mongla-flodhavnen i Rampal, distrikt Bagerhat, Khulna. Dette projekt, kendt som "Maitri Super Thermal Power Project", forventes at være det største i Bangladesh. Kraftværket er et partnerskab mellem BPDB og NTPC, som vil dele halvtreds og halvtreds ejerskab af anlægget såvel som elektricitet, det producerer. Projektet står imidlertid i øjeblikket over for modstand fra nogle miljøforkæmpelsesgrupper.

Af sikkerhedsmæssige aspekter har forholdet mellem Bangladesh og Indien aldrig været bedre. Bangladesh har allerede behandlet store spørgsmål, der forblev bekymrende fra Indiens sikkerhedssynspunkt i lang tid. Bangladesh har afleveret et stort antal nordøstindiske oprørere til Indien, der havde camperet og udført anti-Indien-operationer fra Bangladeshisk jord. Bangladesh-regeringen gjorde dette, selvom der ikke var nogen udleveringstraktat mellem de to sider. Anup Chetia, en større oprørsmand for United Liberation Front of Assam (ULFA) og en konstant hovedpine for den indiske sikkerhedsetablering, er også blevet overdraget til Indien af ​​landet.

Bangladeshiske sikkerhedsstyrker har beslaglagt enorme lagre af eksplosive materialer, brudt adskillige lejre op og anholdt en række indiske oprørere. Arrestationerne og beslaglæggelserne vidner om vidtrækkende rækkevidde og tilstedeværelse af indiske oprørere i Bangladesh. Under BNP-Jamaat-reglen fortsatte Bangladesh-statsmaskineriet med at forkæle aktiviteter, der bragte Indiens sikkerhed i fare ved aktivt at støtte og bistå ULFA, der opererede i Bangladesh med ISI-opbakning og protektion.

Bangladesh blev betragtet som en varm destination af ISI i sit forsøg på at føre en fuldgyldig kamp mod Indien. Pakistan ønsker, at Nordøstindien skal forblive i evig ustabilitet, så det bliver let for Pakistan at gribe ind og skille den nordøstlige del fra resten af ​​Indien og dermed opfylde Pakistans længe elskede ønske om at hævne sit nederlag og efterfølgende tab af sin østlige del i 1971 .

Premierminister Sheikh Hasina har leveret alle Indiens bekymringer lige fra sikkerhed til tilslutningsmuligheder. Indien på sin side har gjort sit bedste for at gengælde ved at prioritere levering af Covid 19-vaccine til Bangladesh.

Mange af de længe udestående problemer, der havde eksisteret siden Indiens opdeling i 1947, er løst. Den vigtigste af disse er at styrke forbindelsen mellem de to lande gennem genoptagelse af de lange ophængte jernbane-, vej- og vandvejsforbindelser. Udvekslingen af ​​enklaver og de langvarige grænsetvister blev også løst, og det indiske parlament viste en sjælden gestus af velvilje, da begge huse i det indiske parlament enstemmigt stemte for at ratificere Mujib-Indira-aftalen fra 1974 med enighed om at udveksle ugunstigt placerede enklaver og afgrænse grænserne.

Selvom de fleste af de bilaterale tvister mellem de to lande nu er løst, er Teesta-floddelingen fortsat med at forblive et nagende problem. Den indiske premierminister Narendra Modi har igen og igen angivet, at problemet vil blive løst i hans periode. Han påpegede, at Indien arbejder på et føderalt system og ikke tager nogen beslutning, der omgår den berørte statsregering. Vestbengalske regering, som er en interessent, skal være overbevist, inden den træffer beslutning om Teesta-vanddelingen.

Begge lande har forbedret ikke kun deres diplomatiske bånd, men også uddybet deres obligationer på alle fronter, herunder sikkerhed og grænseforvaltning, handel, handel og investeringer, tilslutningsmuligheder, energi og magt, rum, udviklingsprojekter, kultur og udveksling mellem mennesker. For at uddybe deres bånd har de to lande underskrevet omkring 100 aftaler i de sidste par år. De fleste af disse aftaler er ikke kun fornyelse af tidligere aftaler, men også initiering af samarbejde inden for højteknologiske områder såsom rumfart, civil og nuklear energi, IT og elektronik, cybersikkerhed og blå økonomi for at nævne nogle få.

Der vil være fælles overvågning af de to landes udenlandske kontorer for at føre tilsyn med gennemførelsen af ​​alle aftalerne og aftalerne. Tidligere havde der været mange aftaler, men ikke alle nåede gennemførelsesfasen. Nu har begge lande besluttet at indgå i tæt overvågning af implementeringsprocessen for at sikre materialiseringen af ​​aftalerne.

Læs

Bangladesh

Bangladesh står over for alvorlige problemer med kinesisk leveret militærhardware

Udgivet

on

"Advarselstomter! - Køber, pas på. Lande overalt i verden springer over chancen for at opnå højteknologiske, billige defensive kapaciteter, kun for at se deres betydelige investeringer smuldre og ruste i deres hænder."

 Bangladeshs kinesisk-fremstillede K8-W trænerfly, sammenbrud, piloter dræbt.

Kina går betydeligt fremad med hensyn til internationalt våbensalg, idet landet er steget til femteplads globalt og nu kun følger henholdsvis USA, Rusland, Frankrig og Tyskland.

Det London-baserede tænketank International Institute for Strategic Studies angiveligt sagde, at syv statsejede kinesiske forsvarsfirmaer hver havde mere end 5 milliarder dollars i omsætning i 2016. Disse syv virksomheder var blandt verdens 20 største forsvarsvirksomheder efter indtægter.

Der er dog mange tegn på, at kvaliteten af ​​kinesiske militære produkter stadig mangler. Det være sig problemerne med JF-17, som Kina producerer sammen med Pakistan eller med den nyindkøbte K-8W.

Bangladesh Air Force og K-8W fly

Bangladesh Air Force havde oprindeligt anskaffet ni K-8W i 2014-15 og fulgt op med yderligere ordre på syv af disse fly efter det tragiske tab af en K-8W nær Jassore lufthavn i juli 2018. Ud af dette friske parti på syv K- 8W'er, to havde udviklet problemer i de indledende faser efter deres levering i oktober 2020. Gentagne anmodninger til den kinesiske National Aero Technology Import and Export Corporation (CATIC) fremkaldte vage svar. Hvad der mere er bekymrende er imidlertid, at der også er problemer med at affyre ammunition, der er lastet på disse fly. K-8W-flyet er en variant af det originale kinesiske Hongdu-8, som har gennemgået mange transformationer over en periode på 30 år.

Derfor indikerer ikke levering af kvalitetsfly hverken mangel på ægte hensigt eller kapacitet eller begge dele.

Det meget udråbte joint venture mellem Kina og Pakistan i JF-17-programmet er et eksempel på den kinesiske militære hardware. Det er fyldt med problemer, der spænder fra RD-93-motoren til problemer med tankning af fly og våbensystemerne.

Mangler i kinesiske kortvarige luftforsvarssystemer

Bangladesh havde anskaffet FM-90 (kinesisk HQ-7A) -systemet under kinesisk økonomisk tilbud til en pris på 3 millioner RMB. Systemet er vigtigt for BAFs planer om at oprette et integreret luftforsvarssystem. Der er dog allerede mangler i systemet, og BAF planlægger nu at skaffe yderligere reservedele og genstande. Dette på trods af at systemerne næppe er tre år gamle.

Misforståelse af kinesere med BAF-praktikanter?

Bangladesh sender mange af sine væbnede styrker til Kina til træning i forskellige PLA-institutter. Der var rapporter om, at et parti af Bangladeshiske luftvåbenofficerer, der var under uddannelse i Aviation University of Changchun, blev mishandlet af en kinesisk seniorofficer. Spørgsmålet, skønt det hurtigt blev begravet, indikerer den generelle kinesiske holdning til Bangladesh.

Bangladesh Navy

Problemer fra andet kinesisk leveret militærudstyr som de to ubåde i Ming-klassen, der koster USD 200 millioner eller den kinesiske satsning på udvikling af Pekua-basen, er andre eksempler på, at Bangladesh er ved den modtagende ende af det noget tvivlsomme og aggressive kinesiske militærdiplomati. Bangladeshs regering og flåden er nu tynget af omkostninger til reparationer, importafgifter og forskellige andre spørgsmål.

Bangladesh er en af ​​de voksende økonomier, og det ville være i dets interesse at sikre, at lokke af billige militære produkter eller lukrativ finansiering ikke er grundlaget for dets sikkerhed.

For at citere R. Clarke Cooper, tidligere assisterende udenrigsminister i USA "Gennem en kombination af prisfastsættelsessystemer, rovfinansieringsmekanismer og undertiden direkte bestikkelse bruger Kina våbenoverførsler som et middel til at få foden ind i døren - en en dør, som Kina, når den blev åbnet, hurtigt udnytter både til at udøve indflydelse og til at indsamle efterretning ”

Læs
reklame
reklame
reklame

trending