Følg os

Baltikum

Hvad gør landene omkring Østersøen for at modvirke energikrisen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Vindmølleparken i nærheden af ​​de polske byer Choczewo og Leba bliver Cadelers første projekt i Polen samt et af de største i landet.

Kontrakten, der forventes underskrevet i andet halvår af næste år, vil betyde, at den danske virksomhed Cadeler skal transportere og installere mere end 70 havvindmøller, der ender med at generere op til 1.2 GW.

Den nye vindmøllepark vil blive placeret cirka 23 kilometer nord for Østersøens kystlinje.

Ejet og udviklet af Polens PKN Orlen og Canadas Northland Power, projektet forventes at gå i konstruktion i 2023 og være færdigt i 2026.

Litauen forbereder sin første havvindmøllepark

De første skridt er taget for Litauen til at kickstarte sin første havvindmøllepark, og et spansk firma er der for at levere de første målinger og vurdere situationen.

Flydende stationer bliver forankret i Østersøen af ​​Spaniens Eolos Floating Lidar Solutions. Enhederne vil levere data om vindhastighed og retning, atmosfærisk tryk, lufttemperatur og relativ fugtighed, spidsperiode for bølgespektret, maksimal bølgehøjde, strømstyrke og retning og vandstand i et år.

reklame

Resultaterne af målingerne vil være kritiske for udviklere af havvindmølleparker til at vælge møllemodeller med den passende kapacitet og vurdere deres evne til at generere strøm og deres levedygtighed i det maritime miljø.

Polen ændrer søsikkerhedsloven

Ændringen til søfartssikkerhedsloven underskrevet af den polske præsident i sidste uge vil give et nyt system, der bruges til at sende strøm fra en havvindmøllepark til land i den polske eksklusive økonomiske zone i Østersøen.

Dette vil ændre reglerne vedrørende Polens havområder og systemet for søfartsadministration.

For at være mere præcis er der indført et krav, der betyder, at en ny tilladelse til opførelse eller brug af kunstige øer, strukturer og indretninger i polske baltiske områder nu er påkrævet. Også tilladelsen til anordninger, der anvendes til krafttransport til fastlandet, kan kun udstedes, når ansøgeren opfylder de foreløbige betingelser. Loven træder i kraft 14 dage fra datoen for dens bekendtgørelse.

 Vatenfall løfter de første møller på plads i den nye vindmøllepark ved Grönhult

Byggeriet af Grönhult vindmølleparken beliggende i Tranemo og Gislaved kommuner startede i maj 2021. Efter at vejene, fundamentet og det interne elnet til vindmølleparken er blevet bygget og installeret, er det nu tid til selv at samle vindmøllerne. .

Vindmøllerne, der er næsten 80 meter lange, er blevet transporteret med specialkøretøjer fra havnene i Falkenberg og Karlshamn. Forsendelsen er sket om natten på grund af overstørrelsen.

Når den er færdig, vil vindmølleparken have en samlet effekt på 67.2 MW og vil blive sat i drift ved udgangen af ​​2022. De tolv vindmøller vil årligt kunne forsyne cirka 40,000 boliger med vedvarende husholdningselektricitet.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending