Følg os

Aserbajdsjan

Resolutionen vedtaget af det franske senat er et slag mod fredsprocessen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

I dag beskytter Aserbajdsjan resolut sin position på alle vigtige platforme ved at bruge en multi-vektor udenrigspolitik i denne retning og erklærer de nye realiteter, der er opstået for verdenssamfundet - skriver Mazahir Afandiyev, medlem af Milli Majlis i Republikken Aserbajdsjan .

Den vigtige retning i Aserbajdsjans udenrigspolitik er ikke relateret til noget lands lillehed eller storhed, men hovedsagelig relateret til det lands plads i verdens nye politiske arkitektur.

Siden 2020, dvs. efter den anden Karabakh-krig, har Aserbajdsjan indikeret fremkomsten af ​​nye realiteter i Sydkaukasus. Ved hjælp af den opnåede store sejr demonstrerede vores land FN's flerårige aktivitet på internationale platforme og sikrede gennemførelsen af ​​de fire kendte vedtagne resolutioner. Således lykkedes det Aserbajdsjan at skabe en helt ny atmosfære både i regionen og i verdenspolitikken.

Det, vi har set i indeværende år, er, at efterkrigstiden har sine egne udfordringer og tilgange. Fra dette synspunkt anvender Aserbajdsjan en ny tilgang i nogle spørgsmål i sin 30-årige udenrigspolitik. For at sikre Aserbajdsjans og befolkningen i Aserbajdsjans nationale interesser udtrykker præsident Ilham Aliyev sin afgørende holdning til fred, ro og en fremgangsrig fremtid på alle bilaterale og multilaterale møder.

Men det faktum, at nogle stater, især Frankrig, deltog i forhandlingerne og diskuterede en helt anden dagsorden, og samtidig senere beskyldte Aserbajdsjan for besættelse med forskellige midler, er fremkomsten af ​​andre interesser i disse spørgsmål politisk hykleri, da samt Macrons handlinger mod Aserbajdsjan-Frankrigs forhold som politiker er et forræderi og respektløshed.

Generelt har fransk-aserbajdsjanske relationer i princippet kun været fokuseret på udvikling i de sidste 30 år. I disse forbindelser har Aserbajdsjan altid forsøgt at støtte Frankrig som Europas kulturelle hovedstad i en række spørgsmål og mekanismer. Selvom Aserbajdsjan gav Frankrig en mulighed for at deltage i undertegnelsen af ​​fredsaftalen i efterkrigstiden, for at opfylde sin fredsbevarende mission, var vi som et resultat vidne til, at den franske præsident var engageret i at bagvaske Aserbajdsjan i stedet for at bruge denne mulighed.

Ikke enhver politisk leder lykkes med at træffe de rigtige beslutninger for at sikre sit folks interesser. Desværre volder Emmanuel Macrons inkompetente position i forholdet til Aserbajdsjan et stort slag for de forhold, der er blevet dannet indtil videre. Selv Frankrig er ved at miste sin stemme i EU. Dette er et klart bevis på den franske leders utilstrækkelige holdning til de aktuelle spørgsmål.

reklame

For nylig er resolutionen vedtaget af det franske senat mod Aserbajdsjan, som er i modstrid med folkerettens normer og principper, indeholder en uoprigtig og hyklerisk holdning, en grov krænkelse af de bilaterale forpligtelser, der er indgået mellem Frankrig og Aserbajdsjan, både politiske og økonomiske, som har stået på i mange år.

Dette er ikke kun for forbindelserne mellem Frankrig og Aserbajdsjan, men også for de fælles aftaler, der er indgået om den fulde gennemførelse af alle punkter i trepartserklæringen, der blev underskrevet den 10. november 2020 på alle møder afholdt gennem Den Europæiske Union, indsatsen i denne retning , og generelt i retning af fred. Det er et stort slag for alle de skridt, der er taget, tilsidesættelse og manglende respekt for normerne og principperne i international ret.

Den vedtagne resolution forårsagede det aserbajdsjanske folks vrede, radikale ideer og forslag blev udtrykt af deputerede fra Milli Majlis, såsom suspension af fransk-aserbajdsjanske forbindelser og revision af eksisterende forbindelser. Jeg mener, at erklæringen af ​​16. november 2022, vedtaget af Republikken Aserbajdsjans parlament, under hensyntagen til Frankrigs fortsatte anti-aserbajdsjanske aktiviteter, afspejler synspunkterne hos befolkningen i Aserbajdsjan, såvel som en klar advarsel til styrker, der angriber vores land i dag.

Den vigtige retning i Aserbajdsjans udenrigspolitik er ikke relateret til noget lands lillehed eller storhed, men hovedsagelig relateret til det lands plads i verdens nye politiske arkitektur.

Siden 2020, dvs. efter den anden Karabakh-krig, har Aserbajdsjan indikeret fremkomsten af ​​nye realiteter i Sydkaukasus. Ved hjælp af den opnåede store sejr demonstrerede vores land FN's flerårige aktivitet på internationale platforme og sikrede gennemførelsen af ​​de fire kendte vedtagne resolutioner. Således lykkedes det Aserbajdsjan at skabe en helt ny atmosfære både i regionen og i verdenspolitikken.

Det, vi har set i indeværende år, er, at efterkrigstiden har sine egne udfordringer og tilgange. Fra dette synspunkt anvender Aserbajdsjan en ny tilgang i nogle spørgsmål i sin 30-årige udenrigspolitik. For at sikre Aserbajdsjans og befolkningen i Aserbajdsjans nationale interesser udtrykker præsident Ilham Aliyev sin afgørende holdning til fred, ro og en fremgangsrig fremtid på alle bilaterale og multilaterale møder.

Men det faktum, at nogle stater, især Frankrig, deltog i forhandlingerne og diskuterede en helt anden dagsorden, og samtidig senere beskyldte Aserbajdsjan for besættelse med forskellige midler, er fremkomsten af ​​andre interesser i disse spørgsmål politisk hykleri, da samt Macrons handlinger mod Aserbajdsjan-Frankrigs forhold som politiker er et forræderi og respektløshed.

Generelt har fransk-aserbajdsjanske relationer i princippet kun været fokuseret på udvikling i de sidste 30 år. I disse forbindelser har Aserbajdsjan altid forsøgt at støtte Frankrig som Europas kulturelle hovedstad i en række spørgsmål og mekanismer. Selvom Aserbajdsjan gav Frankrig en mulighed for at deltage i undertegnelsen af ​​fredsaftalen i efterkrigstiden, for at opfylde sin fredsbevarende mission, var vi som et resultat vidne til, at den franske præsident var engageret i at bagvaske Aserbajdsjan i stedet for at bruge denne mulighed.

Ikke enhver politisk leder lykkes med at træffe de rigtige beslutninger for at sikre sit folks interesser. Desværre volder Emmanuel Macrons inkompetente position i forholdet til Aserbajdsjan et stort slag for de forhold, der er blevet dannet indtil videre. Selv Frankrig er ved at miste sin stemme i EU. Dette er et klart bevis på den franske leders utilstrækkelige holdning til de aktuelle spørgsmål.

For nylig er resolutionen vedtaget af det franske senat mod Aserbajdsjan, som er i modstrid med folkerettens normer og principper, indeholder en uoprigtig og hyklerisk holdning, en grov krænkelse af de bilaterale forpligtelser, der er indgået mellem Frankrig og Aserbajdsjan, både politiske og økonomiske, som har stået på i mange år.

Dette er ikke kun for forbindelserne mellem Frankrig og Aserbajdsjan, men også for de fælles aftaler, der er indgået om den fulde gennemførelse af alle punkter i trepartserklæringen, der blev underskrevet den 10. november 2020 på alle møder afholdt gennem Den Europæiske Union, indsatsen i denne retning , og generelt i retning af fred. Det er et stort slag for alle de skridt, der er taget, tilsidesættelse og manglende respekt for normerne og principperne i international ret.

Den vedtagne resolution forårsagede det aserbajdsjanske folks vrede, radikale ideer og forslag blev udtrykt af deputerede fra Milli Majlis, såsom suspension af fransk-aserbajdsjanske forbindelser og revision af eksisterende forbindelser. Jeg mener, at erklæringen af ​​16. november 2022, vedtaget af Republikken Aserbajdsjans parlament, under hensyntagen til Frankrigs fortsatte anti-aserbajdsjanske aktiviteter, afspejler synspunkterne hos befolkningen i Aserbajdsjan, såvel som en klar advarsel til styrker, der angriber vores land i dag.

Mazahir Afandiyev

Medlem af Milli Majlis

af Republikken Aserbajdsjan

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending