Følg os

Aserbajdsjan

Fremme multikulturalisme i en urolig verden

DEL:

Udgivet

on

En "unik" ny dokumentar søger at fremhæve aserbajdsjansk succes med at fremme multikulturalisme. Ved en fremvisning i Bruxelles sagde instruktøren, at budskabet, den formidler, er, at konflikter raser i forskellige dele af verden, især aktuelt.

Kortfilmen om kristen arv og multikulturalisme i den centralasiatiske stat er blevet hyldet som en "model", som andre kan følge.

Vaqif Sadiqov, EU-ambassadør for Aserbajdsjan, som var blandt et tætpakket publikum ved visningen, sagde til denne hjemmeside: "Det er meget vigtigt at demonstrere den succes, mit land har haft med at fremme gode relationer mellem alle, uanset deres tro eller religion og denne film. yder et fremragende bidrag til det.”

Dokumentaren blev instrueret af en kendt aserbajdsjansk tv-journalist, Anastasia Lavrina, en etnisk russer, der voksede op i Aserbajdsjan.

Hun fortalte EU Reporter, at filmen "viser, hvordan Aserbajdsjan er en model for multikulturalisme, og hvordan forskellige etniske grupper fredeligt kan eksistere sammen."

Filmen havde premiere i Aserbajdsjan sidste år, og det var første gang, filmen blev vist i Bruxelles, og publikum omfattede repræsentanter fra EU-institutionerne samt det aserbajdsjanske samfund i Belgien.

reklame

Lavrina sagde, at hun også ønskede, at filmen skulle "aflive visse stereotyper" om hendes land, herunder hvad hun kaldte forsøg fra nabolandet Armenien på at miskreditere Aserbajdsjan.

"Der blev for eksempel gjort forsøg på at fremstille konflikten med Armenien som en konflikt mellem kristne og muslimer, men det er simpelthen forkert," sagde hun.

Aserbajdsjan er et overvældende muslimsk land, men ifølge filmen er dets kristne arv og kultur lige så vigtig.

"Jeg kan lige tilføje, at der bor 30,000 etniske armeniere i Aserbajdsjan i dag, og de lever perfekt fredeligt."

Lavrina har siden 2019 været oplægsholder og vært på CBC TV, den første og hidtil eneste internationale tv-kanal i Aserbajdsjan. Den sender også i Rusland og til seere over hele verden, herunder i Europa.

Hun er også næstformand for landets russiske samfund, en gruppe, som hun sagde søger at forene etniske russere i Aserbajdsjan.

Hun beskrev filmen som "unik", tilføjede hun, "Vores model for multikulturalisme er også unik. Jeg har levet hele mit liv i et multikulturelt samfund, hvor alle, uanset om de er etnisk russer, tartar, jøder, muslimer eller kristne, kan leve fredeligt sammen. Vi er ét folk, der bare vil nyde livet."

Lavrina nævnte sundhedspandemien som endnu et eksempel på Aserbajdsjans indsats for at fremme gode multireligiøse relationer.

"I nogle lande, inklusive Europa, så vi nationalisme over vaccinen, men i Aserbajdsjan handlede det om at hjælpe hinanden," sagde hun.

Filmen fremhæver Aserbajdsjans igangværende bestræbelser på at genoprette religiøse helligdomme og kirker, som ifølge dokumentarfilmen blev "beskadiget eller ødelagt" under konflikten med Armenien.

Den fokuserede på en russisk-ortodoks kirke, som stadig var helt intakt så sent som i 1992, men som siden var blevet hårdt beskadiget under konflikten med Armenien. Det er nu, ligesom andre sådanne steder, langsomt ved at blive restaureret.

Efter visningen sagde Sadiqov, at han var "imponeret og rørt" over dokumentaren og sagde, at budskabet, den formidlede, kunne tjene som "model for andre."

Ambassadøren fortalte dette websted: "Vi fremmer multikulturalisme. Baku, vores hovedstad, er et godt eksempel på dette. Byen har ortodokse, lutherske og katolske kirker samt moskeer og alle er fuldt fungerende tilbedelsessteder. Vi har ikke en shia- eller sunni-moske, kun moskeer, og arabisk er ikke det sprog, der bruges i moskeer, men aserbajdsjansk.

"Mange mennesker i Europa og andre steder er sikkert ikke klar over dette, men det er vigtigt at fremhæve det, og det er en af ​​de ting, denne fremragende dokumentarfilm gør.

“Multikulturalisme er en meget vigtig del af statspolitikken i vores land, og det er afgørende, ikke mindst når man ser sig rundt i verden og ser lige nu så meget konflikt. Jeg takker bare Gud for, at vi i Aserbajdsjan har formået at bevare dette niveau af multikulturalisme."

Landet har en befolkning på lidt over 10 millioner, hvoraf anslået 94 procent er muslimer, sagde han og tilføjede: "Men alle religioner behandles nøjagtigt ens. Da jeg gik i skole, var halvdelen af ​​klassen Aserbajdsjan, og den anden halvdel var andre nationaliteter og trosretninger, men vi tænkte ikke noget om dette."

Han tilføjede: "Denne multikulturalisme er en del af mit lands DNA, og det er vi meget stolte af."

Arrangementet blev arrangeret af Sustainable Value Hub, en gruppe baseret i Bruxelles.

Del denne artikel:

trending