Følg os

Aserbajdsjan

Ilham Aliyev, First Lady Mehriban Aliyeva deltog i åbningen af ​​5. "Kharibulbul" International Folklore Festival

DEL:

Udgivet

on

Den 5. "Kharibulbul" International Folklore Festival er åbnet i Shusha, Aserbajdsjans kulturelle hovedstad. Præsidenten for Republikken Aserbajdsjan Ilham Aliyev og førstedame Mehriban Aliyeva deltog i festivalens åbning.

5. "Kharibulbul" International Folklore Festival

Den 5. "Kharibulbul" Internationale Folklore Festival, der blev afholdt i "Shushaåret" i anledning af 270-års jubilæet for byen Shusha, er blevet organiseret af Heydar Aliyev Foundation, Kulturministeriet og Shusha City State Reserve. Den 5. festival, som slutter den 14. maj, deltager af musikere og dansegrupper fra forskellige lande samt folkegrupper fra forskellige regioner i Aserbajdsjan.

Den første "Kharibulbul"-festival blev afholdt i Shusha i 1989 i forbindelse med 100-års fødselsdagen for den berømte sanger, pædagog og folkekunstner Seyid Shushinsky (1889-1965). Begivenheden blev arrangeret i maj samme år i Shusha under blomstringen af ​​Kharibulbul (Ophrys caucasica). Sammen med lokale kunstnere blev den første festival overværet af musikgrupper fra de tidligere sovjetrepublikker Kirgisistan, Kasakhstan, Rusland (Bashkortostan), Litauen og Hviderusland.

I 1990 fik "Kharibulbul"-festivalen international status. Invitationen af ​​folkegrupper fra Holland, Tyskland, Israel og Tyrkiet til den anden festival vakte også stor interesse. På grund af den alvorlige situation i Shusha i kølvandet på starten på Karabakh-konflikten, blev koncerterne organiseret i Aghdam. Der blev også afholdt en række festivalkoncerter i Barda og Aghjabadi. I alt blev den anden festival overværet af omkring 170 delegerede fra forskellige lande.

Omkring 300 delegerede fra 25 lande deltog i den tredje "Kharibulbul"-festival, der blev afholdt i 1991. Kunstnere fra USA og Australien deltog også i festivalen. Grundet et stort tilskuertal blev festivalens hovedkoncerter afholdt på stadioner. De sidste koncerter af den anden og tredje festival blev afholdt i Heydar Aliyev-paladset i Baku.

Den fjerde festival skulle starte i Baku den 15. maj 1992 og skulle være den mest spektakulære begivenhed nogensinde. Fem hundrede mennesker fra mere end 30 lande forventedes at deltage. Men på grund af besættelsen af ​​Shusha af armenske tropper den 8. maj samme år, var det ikke muligt at organisere "Kharibulbul"-festivalen. Festivalen blev kun afholdt kortvarigt på Imarat-komplekset i Aghdam.

Efter den glorværdige sejr for den modige aserbajdsjanske hær i den patriotiske krig under ledelse af præsidenten for Republikken Aserbajdsjan og den sejrende øverstkommanderende Ilham Aliyev, blev den traditionelle "Kharibulbul"-festival igen organiseret i Shusha. Præsident for Aserbajdsjan Ilham Aliyev, førstedame Mehriban Aliyeva og familiemedlemmer deltog også i åbningen af ​​festivalen arrangeret af Heydar Aliyev Foundation på Jidir Duzu i Shusha den 12.-13. maj 2021.

reklame

Festivalen bød på nationale danse, mugham og optrædener af folkloregrupper fra forskellige regioner i landet og nationale minoriteter, videoer af aserbajdsjanske sangere filmet i Shusha i forskellige år og klassisk musik.

Del denne artikel:

trending