Slut med os

Aserbajdsjan

Ved at vinde Nagorno-Karabakh-konflikten mister Aserbajdsjan påskud for at ignorere korruption

DEL:

Udgivet

on

Flere måneder efter det russisk-mæglede våbenhvile, der har standset kampene mellem aserbajdsjanske og etniske armenske styrker i Nagorno-Karabakh, er kampen om at definere fortællingen om konflikten flyttet fra slagmarkerne i det omstridte område til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (EMRK) ). Denne måned, Baku og Yerevan har indgivet tvistesager ved EMK og beskyldt hinanden for menneskerettighedskrænkelser under deres konflikt i tre årtier, og især under sidste års 44-dages krig.

EMRK-retssagerne er kun det sidste kapitel i et konstant udviklende post-konflikt-forhold mellem de to lande, hvor den aserbajdsjanske præsident Ilham Aliyev er kommet triumferende ud, og den armenske premierminister Nikol Pashinyan er efterladt kæmper for sit politiske liv. Scenen i Moskva den 11. januarth, da den russiske præsident Vladimir Putin hilste Aliyev og Pashinyan til deres første ansigt til ansigt-møde siden sidste års fjendtligheder understregede de to mænds divergerende formuer.

Aliyev, der kørte på det politiske højdepunkt i sit lands største militære triumf siden dets uafhængighed af det tidligere Sovjetunionen, talte om en lys fremtid midt i snak om en transportaftale, der forbinder Aserbajdsjans fastland med enklave Nakhchivan. Pashinyan, under politisk angreb på hjemmemarkedet siden nederlaget i Nagorno-Karabakh, ramte en helt anden tone og understregede spørgsmål omkring krigsfanger, der stadig er løst.

reklame

Mens Pashinyan har gjort det klamrede sig fast til hans premierskab hovedsagelig takket være hans modstanders svaghed, har Aliyevs militære succes cementeret hans kontrol over et land, han har ledet siden 2003. Som de aserbajdsjanske sociale medier har udbasuneret i løbet af de sidste to måneder kontrollerer Baku nu i det væsentlige hele Aserbajdsjan for første gang. Spørgsmålet, som regeringen nu står over for, er, hvordan eller endda om den pludselige afslutning på armensk besættelse vil ændre landets uigennemsigtige og autoritære interne politik.

Har Baku alternativer til enevældet?

I årtier har spøgelsen om fornyet konflikt over Nagorno-Karabakh (kendt af sin etnisk armenske befolkning som Artsakh) tjent som en effektiv kneb for Aliyev-regimet stilhed indenlandsk dissident, selvom olie- og gasformuen flød i lommerne på velforbundne eliter, der igen var med i internationale korruptionsskandaler som Aserbajdsjansk vaskeri.

Nu står Aliyevs regering over for alvorlige udfordringer i “vinder freden”Efter en krig støttede selv de mest ivrige kritikere. Disse kritikere, herunder efterforskningsjournalist Khadija Ismayilova og menneskerettighedsadvokat Rasul Jafarov, sluttede sig til den overvældende grund til offentlig støtte til militærkampagnen og anerkendte besættelsen af ​​det aserbajdsjanske område omkring Nagorno-Karabakh som en forudsætning for enhver reel reform i Baku.

Når disse territorier er blevet genoptaget, vil en vellykket genintegration betyde at vende tre årtier med voldsomt nationalistisk officiel retorik, der dæmoniserer armeniere. At overbevise titusinder af etniske armeniere om at acceptere aserbajdsjansk styre vil også kræve et niveau af respekt for grundlæggende friheder og rettigheder, der ikke er set i Aserbajdsjan, siden sovjetstyret begyndte et århundrede tidligere.

Desværre, hvis Aliyevs villighed til at tackle Aserbajdsjans korruptionsspørgsmål giver en indikation af hans åbenhed over for ændringer, er meningsfuld reform sandsynligvis langt væk. Ifølge Transparency Internationals årlige korruptionsopfattelsesindeks rangerer Aserbajdsjan 126th ud af 180 lande. Samtidig er Aserbajdsjan en af ​​verdens dårligste kunstnere med hensyn til pressefrihed, rangordning 168th i journalister uden grænser 'World Press Freedom Index. Den onde cirkel med transplantat og undertrykkelse i Aserbajdsjan betyder, at journalister og civilsamfundsaktører, der militerer for gennemsigtighed, mødes med statens fulde straffestyrke.

Track record om korruption giver lidt håb

Selv det har dog ikke stoppet journalister som Khadija Ismayilova, hvis international profil har gjort hende til en pet peeve for Aliyev. I begyndelsen af ​​sidste år afsagde den samme menneskerettighedskonvention, hvor Aserbajdsjan nu sagsøger Armenien, en pinlig dom over Baku, da den regerede, at Aserbajdsjan havde krænket journalistens rettigheder for at "tavse og straffe Ismayilova for sine journalistiske aktiviteter." Ismayilova og andre journalister har udsat for systematisk korruption på de højeste niveauer af Aserbajdsjans herskende elite, herunder blandt Aliyev-familien, men også landets øverste embedsmænd, mens de står over for fængselsstraffe og straffesager.

I 2017 afslørede for eksempel Ismayilova og Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) mere end en million dollars i betalinger forbandt en af ​​Aserbajdsjans højest rangerede retshåndhævende embedsmænd, dengang vicechef for Generaldirektoratet for Korruption, Ali Nagiyev. OCCRP's rapportering fandt Ali Nagiyevs sønner, Ilgar og Ilham, involveret i større ejendomstransaktioner i Tjekkiet, især en overførsel på 1.25 millioner dollars fra et selskab, der vides at være en del af det aserbajdsjanske vaskeri-netværk.

Per OCCRP modtog Ali, Ilgar og Ilham Nagiyev samt Ali Nagiyevs bror Vali også hundreder af tusinder af dollars i betalinger til bankkonti i Tjekkiet, tilsyneladende for "computere". Undersøgelsen fandt, at familiens virksomheder, herunder AME Holding, investerede millioner af dollars i tjekkiske resorts og ejendomsprojekter under Aserbajdsjans olieboom i begyndelsen af ​​2010'erne og købte en hel byblok i den historiske kurby Marianske Lazne. Arbejdet med disse projekter blev efter sigende suspenderet efter oliekrakket i 2014.

Langt fra at blive undersøgt for hans påståede rolle i en korruptionsordning har Nagiyev i stedet blevet forfremmet, som blev chef for Aserbajdsjans statssikkerhedstjeneste i juni 2019. Stillingen gør nu oberst-general Aliyev til nøgletal i de spændte forhandlinger med Armenien om status for landegrænsen og gennemførelsen af ​​novemberaftalen. For sin indsats forbliver Ismayilovas frihed fra fængsel betinget, og hun står fortsat over for en rejseforbud.

OCCRP afslørede en overflod af eksempler, der viser hvordan 2.5 milliarder € blev tragt til udlandet ved hjælp af europæiske banker. I årene siden har Aliyevs regering fortsat brugt overdådigt på megaprojekter, selv som grundlæggende offentlige tjenester mislykkedes at mødes landets sundheds- og uddannelsesmæssige behov. Militær sejr i Nagorno-Karabakh betyder, at Aliyev og hans øverste embedsmænd måske er i stand til at ignorere spørgsmål om korruption og offentlige udgifter i de kommende uger og måneder, men da den nationalistiske iver gradvist forsvinder, bliver Aserbajdsjans herskere nødt til at kæmpe med det faktum, at de ikke længere har en nyttig armensk trussel om at distrahere opmærksomheden fra deres egne handlinger.

 

 

Aserbajdsjan

Kunne Aserbajdsjans frie økonomiske zone katalysere Kaukasus 'velstand?

Udgivet

on

I løbet af de sidste årtier har international handel set blomstringen af ​​flere vigtige globale forretningscentre. Fra Hong Kong til Singapore til Dubai var fællesnævneren for alle disse byer et tilsagn fra ledere om at åbne deres økonomiske systemer for verden - og gøre dem så indbydende som muligt for resten af ​​kloden., skriver Luis Schmidt.

Nu hvor virksomheder og investorer har set sådanne forretningscentre trives i Asien og Mellemøsten, ser det ud til, at det er Kaukasus 'tur til at skinne.

Tilbage i maj 2020, den aserbajdsjanske regering afsløret planer for sin nye frihandelszone, der kaldes Alat fri økonomisk zone (FEZ). Projektet på 8,500,000 kvadratmeter blev annonceret som en del af det nye handels- og logistikknudepunkt i Alat-bosættelsen, der ligger langs Det Kaspiske Hav.

reklame

Planer for Alat havde været i gang i årevis. Loven vedrørende FEZ, der afgrænsede dens særlige status og lovgivningsmæssige politikker, blev bekræftet af landets parlament tilbage i 2018. Arbejdet med zonens opførelse begyndte kort derefter.

Med åbningen af ​​FEZ for udenlandsk forretning nu forestående, er Aserbajdsjans ledelse nu inviterer verden at komme til Alat.

Der er et par nøgledrivere bag det splinternye knudepunkt langs Kaspien. Den første faktor er den langsigtede strategi, der blev vedtaget af den aserbajdsjanske regering, for at udvide landets økonomi til informationsindustrier og diversificere den væk fra energisektoren, traditionelt Aserbajdsjans mest pengestrømsfrembringende felt. ”Ideen om at etablere Alat Free Economic Zone er baseret på vores politik. Især det arbejde, der er gjort for at udvikle sektoren, der ikke er olie, i de senere år har givet drivkraft til etableringen af ​​denne zone, ”præsident Ilham Aliyev sagde i et interview med Azerbaijan Television efter den banebrydende ceremoni i Alat Free Economic Zone. ”Vi så, at investeringerne i ikke-oliesektoren blev foretaget mere af staten end lokale virksomheder. Udenlandske virksomheder havde en tendens til at investere mere i olie- og gassektoren, ”sagde Aliyev. Præsidenten konkluderede, at han er overbevist om, at Alat-projektet vil være med til at udvide ikke-energisektorerne.

Den anden vigtige faktor i FEZ's etablering er oprettelsen af ​​incitamenter til udenlandske direkte investeringer (FDI) i Aserbajdsjans økonomi. Loven om Alats administration giver meget attraktive forhold for investorer. Dette inkluderer en særlig skatte- og toldordning, der skal anvendes på virksomheder, der opererer inden for den frie økonomiske zone. Der pålægges ingen merværdiafgift på varer, arbejder og tjenester, der importeres til zonen, og vil også modtage fuld fritagelse for toldgebyrer. ”Dette er en meget progressiv lov, der fuldt ud imødekommer både vores stats og investorers interesser. Dette er meget vigtigt. For hvis der var usikkerhed for investorer i lovgivningen, ville det naturligvis ikke være muligt at tiltrække dem her, ”præsident Aliyev fortalt journalister i et 1. juli-interview og bemærkede, at COVID-pandemien også har øget efterspørgslen efter sømløse, uhindrede veje til vækst af virksomheder og international forretningsaktivitet.

FEZ's rammer er specifikt rettet mod startups og individuelle iværksætters behov. I forbindelse med Aserbajdsjans konføderation med små virksomheder, ANCE, fortalte gruppens præsident Mammad Musayev lyttere, hvor vigtigt Alat ville være for at udvikle landets forretningsmiljø. "Arbejdet er allerede begyndt med at starte aktiviteterne i Alat FEZ, der afholdes møder med investorer. Vi er klar til at afsætte tid til enhver iværksætter, der ønsker at arbejde sammen med os," sagde Musayev.

Endelig er Alat FEZ unikt placeret både geografisk og infrastrukturelt for at give en verdensklasse forretningsplatform. Baku International Sea Trade Port, også kendt som Baku Havn, er i øjeblikket den mest udviklede struktur i Alat-projektet. Havnen har allerede en lastekapacitet i titusindvis af tons og ekspanderer stadig. I øjeblikket forbinder transportknudepunktet Tyrkiet mod vest, med Indien mod syd samt Rusland og andre nordeuropæiske nationer. En lufthavn, der skal placeres ved siden af ​​zonen, er allerede i planlægningsfasen. ”Det faktum, at transportkorridorerne nord-syd og øst-vest passerer gennem Aserbajdsjans område såvel som dets nærhed til store markeder, vil øge FEZs økonomiske effektivitet og give det mulighed for at betjene markederne i Centralasien , Iran, Rusland, Tyrkiet og Mellemøsten, ” sagde ANCE-præsident Musayev. Administrativt ALAT Center for forretningsservices vil levere licenser, visa og andre vigtige tjenester til firmaer og enkeltpersoner, der opererer i FEZ.

De fremskridt, Aserbajdsjan har opnået i Alat-projektet, har vist en fast forpligtelse til at bevæge landet i retning af at etablere sig som en videnbaseret økonomi og yderligere modernisere dets økonomiske system.

Hvis det kan imødekomme sine forventninger, vil Alat FEZ stave et økonomisk boom ikke kun for Aserbajdsjan, men for hele Kaukasus-regionen.

Læs

Aserbajdsjan

Aserbajdsjan holder sig stærk med at nå 'Agenda 2030' i Sydkaukasus på trods af udfordringer

Udgivet

on

Som et af de sjældneste lande opnåede Aserbajdsjan positive resultater ved den vellykkede gennemførelse af FN's "Millennium Development Goals" under overherredømme af den store leder Heydar Aliyev fra 2000 og for bidraget til tolerance, multikulturalisme, stimulering og sikring af ligestilling mellem kønnene, faldende fattigdom på kort sigt, bevarelse af menneskers sundhed, hævning af befolkningens uddannelsesstandarder, forbedring af miljøet, skriver Mazahir Afandiyev (afbilledet), medlem af Milli Majlis fra Aserbajdsjan.

Mazahir Afandiyev

Aserbajdsjan mødte mange af millenniumudviklingsmålene, herunder halvering af ekstrem fattigdom og sult (nået i 2008), opnåelse af universel grundskoleuddannelse (opnået i 2008), eliminering af kønsforskelle i grundskole og sekundær uddannelse og reducering af spredningen af ​​visse dødsfald. Det er hovedårsagen til, at præsidenten for Republikken Aserbajdsjan Ilham Aliyev og vores land blev tilfreds med "Syd-Syd" -prisen i 2015 på grund af politikker, der havde til formål at realisere MDG'er med succes.

Denne pris betragtes som en af ​​de væsentlige priser, der introduceres til de lande, der har gjort betydelige fremskridt med gennemførelsen af ​​millenniumudviklingsmål.

reklame

I oktober 2016 underskrev præsidenten for Aserbajdsjan et dekret om oprettelse af det nationale koordineringsråd for bæredygtig udvikling (NCCSD) med formand for vicepremierministeren for også at blive en aktiv deltager i dagsordenen for 2030. Dette markerer et vigtigt skridt i retning af at integrere bæredygtige udviklingsmål (SDG) i den nationale udviklingsdagsorden i Aserbajdsjan. Politikdokumenter og køreplaner er udviklet inden for NCCSD har allerede støttet Aserbajdsjans udviklingstrækning for at understøtte dets ambitioner mod SDG'er.

Som et resultat af intensive konsultationer med forskellige interessenter inden for og uden for regeringen blev 17 SDG'er, 88 mål og 119 indikatorer anset for at være en prioritet for Aserbajdsjan. Der tages behørigt hensyn til løftet om "Efterlad ingen" i 2030-dagsordenen, og regeringen vil tjene til at forbedre den økonomiske og sociale velfærd i hele landet, inklusive alle der bor i vores land, i ånden af ​​styrket global solidaritet med et særligt fokus på at imødekomme behovene hos dårligt stillede samfundsgrupper. Aserbajdsjan har allerede afgivet 2 frivillige nationale gennemgang (VNR) om landets bæredygtige udviklingsmål på højt niveau politisk forum (HLPF) ved FNs hovedkvarter i New York, USA.

Aserbajdsjan er det første land i regionen og SNG-området, der indsender sin tredje frivillige nationale gennemgang (VNR). Oprettelsen af ​​en retfærdig, retfærdig og inklusiv model for bæredygtig udvikling for alle er en af ​​de vigtigste prioriteter for Republikken Aserbajdsjan, nævnt i 3rd VNR. Det nationale koordinationsråd for bæredygtig udvikling og økonomiministeriet fører VNR-processen med støtte fra UNDP-landekontoret gennem høring af forskellige interessenter, herunder parlamentet, linjeministerier, offentlige institutioner, ngo'er, den private sektor og akademiske institutioner.   

Aserbajdsjan er i en strategisk fase i denne nye æra efter pandemi og postkonflikt, der spænder fra 2021 til 2030. Regeringen i Aserbajdsjan anerkender globale tendenser og udfordringer og sætter landets langsigtede udviklingsvektor og veje til socioøkonomisk og miljømæssig udvikling gennem fem tilsvarende nationale prioriteter (godkendt ved præsidentdekret) for det efterfølgende årti. Disse prioriteter stemte overens med Aserbajdsjans forpligtelser under 2030-dagsordenen.

På trods af udfordringerne med at overvåge og måle succesen med globale mål giver de rapporter, der er indført af lande, mulighed for at følge implementeringsprocessen på internationalt plan. Bæredygtig udviklingsrapport 2021, en af ​​de vigtigste rapporter til overvågning af implementeringsprocesserne, er den syvende udgave af uafhængig kvantitativ rapport om FN-medlemsstaternes fremskridt hen imod mål for bæredygtig udvikling (SDG). Rapporten for 2021 har et særligt fokus på genopretningen fra COVID-19-pandemien og årtiets handling for SDG'erne.

Aserbajdsjan scorede de bedste resultater blandt landene i Det Kaspiske Hav og det sydlige Kaukasus, der blev evalueret i rapporten om bæredygtig udvikling 2021, har rangeret 55. blandt 165 lande med en samlet indeksscore på 72.4 til målene for bæredygtig udvikling (SDG) vedtaget af FN. Landet på 10 millioner mennesker udviste en stærk forpligtelse over for alle sytten mål i betragtning af de overordnede indikatorer, der er skitseret i dokumentet. Jeg vil også gerne nævne, at dette indeks er omkring 70.9 blandt lande i Østeuropa og Centralasien.

Udover stor succes med implementering af SDG'er i verden kan globale kriser forårsaget af COVID-19's pandemi siden begyndelsen af ​​2020 kompromittere verdens forpligtelse til 2030-dagsordenen for bæredygtig udvikling. Rapporten om bæredygtig udvikling 2021 viser tydeligt et unikt mønster af sammenkobling mellem SDG'er, der kan relateres til COVID-19-konsekvenser. SDG4 (kvalitetsuddannelse) er det vigtigste mål er faldet i succes i verden og Aserbajdsjan også.

Nevertheelss, som et resultat af præsident Ilham Aliyevs strategiske opfattelse af kampen mod koronavirus, er Aserbajdsjan i sporet og opretholder præstation i SDG1 (Ingen fattigdom) og SDG6 (Rent vand og sanitet), hvilket også moderat forbedrer SDG 3 (Godt helbred og godt -being), SDG7 (Affordable and Clean Energy), SDG 13 (Climate Action) og SDG 11 (Sustainable Cities).

Desuden vil jeg også bemærke, at Aserbajdsjan er det mest følsomme land i det sydlige Kaukasus over for de negative konsekvenser af klimaændringer med hensyn til mangfoldigheden og den geografiske placering af dets klimazoner. I denne henseende er opnåelsen af ​​SDG13 (Climate Action), der er tæt knyttet til alle andre mål på dagsordenen, et vigtigt mål for vores land, og fiasko her kan forhindre opnåelsen af ​​SDG6 (Rent vand og sanitet) og SDG15 (Livet på land).

Desværre beskadigede Armeniens besættelse i tre årtier økosystemet, dyrelivet og naturressourcerne i og omkring Aserbajdsjans besatte områder. Armeniere tyede også til omfattende økologiske terrorhandlinger i regioner, de måtte forlade i henhold til den trilaterale fredsaftale fra november, der fastsatte tilbagevenden til Aserbajdsjans besatte områder. Desuden forurenede Armenien hvert år konstant grænseoverskridende vandressourcer med kemikalier og biologiske stoffer. Dette undergraver igen SDG6's succes. 

I 2006 havde FN's Generalforsamlings resolution A / RES / 60/285 om "Situationen i de besatte områder i Aserbajdsjan" også opfordret til en vurdering af og modvirkning af kort og langvarig miljøforringelse i regionen. I 2016 vedtog Europarådets parlamentariske forsamling resolution nr. 2085 med titlen "Indbyggere i Aserbajdsjans grænseregioner er bevidst berøvet vand" og krævede øjeblikkelig tilbagetrækning af armenske væbnede styrker fra den pågældende region og tillod adgang fra uafhængige ingeniører og hydrologer til at udføre en detaljeret undersøgelse på stedet. Alle disse fakta viser den generelle skade på miljøet i Aserbajdsjan som følge af ulovlig besættelse i årevis.

Ikke desto mindre er 30 års økologisk terror afsluttet med befrielsen af ​​den aserbajdsjanske landsby Sugovushan, og der arbejdes på at sikre økologisk balance og skabe et bæredygtigt, rent miljø i Tartar-, Goranboy- og Yevlakh-regionerne.

Som et resultat af sejren for den sejrrige aserbajdsjanske hær blev 30 års ulovlig besættelse afsluttet, og dermed har vores land for første gang i år gjort fremskridt mod målet med SDG16 (Fred, Retfærdighed og Stærke Institutioner). 

Jeg er overbevist om, at der som et resultat af den fred og stabilitet, som vores land skal etablere i det sydlige Kaukasus, vil blive etableret et permanent samarbejde (SDG17), og målene, der er fælles for regionen, vil blive gennemført med succes.

Læs

Armenien

Sydkaukasus: Kommissær Várhelyi besøger Georgien, Aserbajdsjan og Armenien

Udgivet

on

Kommissionær for naboskab og udvidelse Olivér Várhelyi (billedet) rejser til Sydkaukasus fra i dag (6. juli) til 9. juli og besøger Georgien, Aserbajdsjan og Armenien. Dette bliver kommissærens første mission til landene i regionen. Det følger vedtagelsen af ​​den økonomiske og investeringsplan, der understøtter en fornyet dagsorden for genopretning, modstandsdygtighed og reform for de østlige partnerskabslande. Under sine møder med politiske myndigheder, erhvervs- og civilsamfundsaktører vil kommissær Várhelyi præsentere den økonomiske og investeringsplan for regionen og dens flagskibsinitiativer pr. Land. Han vil også diskutere centrale spørgsmål om bilaterale forbindelser med hvert af de tre lande. Kommissæren vil bekræfte EU's solidaritet med partnerlande i kampen mod COVID-19-pandemien.

I Georgien vil kommissær Várhelyi mødes med premierminister Irakli Garibashvili, udenrigsminister David Zakaliani, parlamentsformand Kakhaber Kuchava og repræsentanter for politiske partier samt med blandt andre patriarken Ilia II. I Aserbajdsjan vil han have møder med udenrigsminister Jeyhun Bayramov, leder af præsidentadministrationen Samir Nuriyev, økonomiminister Mikayil Jabbarov og blandt andet energiminister Parviz Shahbazov. I Armenien vil kommissær Várhelyi mødes med præsident Armen Sarkissian, fungerende premierminister Nikol Pashinyan, fungerende vicepremierminister Grigoryan og patriark Karekin II. Audiovisuel dækning af besøget vil være tilgængelig den EbS.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending