Følg os

Arctic

Et stærkere EU -engagement for et grønnere, fredelig og velstående Arktis

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den højtstående repræsentant og Kommissionen har fremlagt deres tilgang til et stærkere EU -engagement for et fredeligt, bæredygtigt og velstående Arktis. Den arktiske region er af central strategisk betydning for EU i betragtning af klimaændringer, råvarer samt geostrategisk indflydelse. Det Kommunikation reagerer på disse geopolitiske, miljømæssige, økonomiske, sikkerhedsmæssige og sociale udfordringer og muligheder. Det søger at forstærke samarbejdet med partnere om bæredygtige metoder til at overvinde dem.

EU vil oprette et EU -kommissionskontor i Grønland, som vil højne profilen for arktiske spørgsmål i EU's eksterne forbindelser. EU -midler vil også blive rettet mod at drive den grønne omstilling i Arktis til gavn for de arktiske befolkninger.

Forud for FN's klimakonference (COP26) og til støtte for den globale klimaindsats opfordrer meddelelsen til, at olie, kul og gas forbliver i jorden.

Se også pressemeddelelse, det spørgsmål og svar og faktablad om et stærkere EU -engagement for et fredeligt, bæredygtigt og velstående Arktis.

reklame

Følg pressemødet af kommissær Virginijus Sinkevičius den EbS.

Del denne artikel:

Antarktis

MEPC 77: IMO skal hurtigt reducere emissioner af sort kulstof fra skibsfart

Udgivet

on

Da et møde i Den Internationale Søfartsorganisation (IMO) Marine Environment Protection Committee (MEPC 77) åbnede den 22. november i London, opfordrede Clean Arctic Alliance IMO, dets medlemslande og international skibsfart til at beskytte Arktis ved at gennemføre et hurtigt fald. i emissioner af sort kulstof fra skibsfart i eller tæt på Arktis, og for omgående at reducere drivhusgasemissioner og sorte kulstofemissioner fra den globale skibsfartsindustri. 
 
Sort kulstof er en kortvarig klimakraft, der er ansvarlig for 20 % af skibsfartens klimapåvirkning (på 20 års basis). Når sort kulstof sætter sig på sne og is, accelererer smeltningen, og tabet af reflektivitet skaber en feedback-loop, der forværrer global opvarmning. Sort kulstofemission fra skibsfart i Arktis steg 85 % mellem 2015 og 2019.
"I denne uge skal IMO tackle indvirkningen af ​​sorte kulstofemissioner på Arktis ved hurtigst muligt at indføre stærke foranstaltninger for at drive hurtige, dybe nedskæringer af sort kulstofemissioner fra skibsfart, der opererer i eller nær Arktis, og for omgående at reducere CO2 og sorte kulstofemissioner fra den maritime sektor globalt”, sagde Dr Sian Prior, Lead Advisor for Clean Arctic Alliance. 
 
"The Clean Arctic Alliance støtter forslag til resolution forelagt til MEPC 77 af elleve IMO-medlemsstater, der opfordrer skibe, der opererer i og nær Arktis, til at gå fra tungere, mere forurenende brændselsolier til lettere destillatbrændstoffer med lav aromaticitet eller andre renere alternative brændstoffer eller fremdriftsmetoder”, tilføjede hun [1]. "Hvis al skibsfart, der i øjeblikket bruger tunge brændselsolier, mens de er i Arktis, skulle skifte til destillatbrændstof, ville der være en øjeblikkelig reduktion på omkring 44 % i sorte kulstofemissioner fra disse skibe. Hvis der blev installeret partikelfiltre om bord på disse fartøjer, kunne sorte kulstofemissioner reduceres med over 90 %”.

"Nylige resultater fra IPCC viser, at de niveauer af klimaambitioner og tidsplaner, der i øjeblikket er på bordet for skibsfart hos IMO, er totalt utilstrækkelige”, fortsatte Prior [2]. "Det er bydende nødvendigt, at foranstaltninger, der skal vedtages af IMO's Marine Environment Protection Committee (MEPC 77), styrkes for at sikre, at de fører til hurtige dybe nedskæringer i både CO2 og sorte kulstofemissioner fra skibe, især dem, der besøger eller opererer i nærheden af ​​Arktis."

NGO-erklæring:
Den 18. november, NGO'er opfordrede IMO at halvere skibsfartens udledning af drivhusgasser inden 2030, og at IMO-medlemsstaterne omgående skal tilpasse agenturets arbejde med at reducere klimapåvirkningerne fra skibsfarten med COP26-udviklingen under MEPC 77 [3]. 
 
Erklæringen opfordrede IMO-medlemsstaterne til at: Juster forsendelsen med målet på 1.5° grader: forpligte sig til at reducere skibs klimapåvirkninger inden for en tidsramme, der er i overensstemmelse med at holde opvarmningen under 1.5°, herunder at nå nul senest i 2050 og halvere emissioner inden 2030;  Styrk kortsigtede foranstaltninger: genåbne drøftelser om ambitionsniveauet i IMO's kortsigtede foranstaltning med henblik på at nå til enighed om nye mål i overensstemmelse med halvering af emissioner inden 2030; Takle sort kulstof: træffe afgørende foranstaltninger for at imødegå indvirkningen på Arktis af sorte kulstofemissioner, en kortvarig klimaforkæmper, der er ansvarlig for 20 % af skibsfartens klimapåvirkning; og Indstil en drivhusgasafgift: aftale en minimumsafgift på 100 USD/ton på drivhusgasemissioner for at hæve klimafinansiering og støtte en retfærdig overgang til nul på tværs af sektoren som indkaldt til COP26Flere detaljer her.
 
IMO skal halvere skibsemissionerne inden 2030
[1] MEPC 77-9 - Kommentarer til resultatet af PPR 8 
[2] IPCC-rapport om klimakrise: Clean Arctic Alliance kræver sorte kulstofreduktioner fra shipping
[3] NGO Udtalelse: IMO skal tackle indvirkningen af ​​sorte kulstofemissioner på Arktis

Om Arktis og sort kulstof
Store klimaændringer forekommer kraftigere og skrider hurtigere frem på høje breddegrader med de mest dramatiske ændringer set i havisens dækning af det arktiske hav. Sommerens havisen er meget reduceret sammenlignet med kun få årtier siden, og den resterende is er omkring halvt så tyk. Flerårig is er faldet med omkring 90%. Dage uden sommerhavisen kan komme allerede i begyndelsen af ​​2030'erne, hvis verden ikke opfylder Paris-klimaaftalens forpligtelse til at begrænse global opvarmning til mindre end 1.5 C, hvilket kan have hidtil usete konsekvenser for det globale klima og havmiljøet. 

Arktisk skibsfart er stigende i takt med, at reduceret havis åbner adgang til ressourcer, og interessen for kortere transarktiske skibsruter vokser. På trods af globale bestræbelser stiger skibes sorte kulstofemissioner - sort kulstofemissioner fra skibsfart i Arktis steg 85 % mellem 2015 og 2019. Når sort kulstof sætter sig på sne og is, accelererer smeltningen, og tabet af reflektionsevne skaber en feedback-loop, der forværrer global opvarmning. Black Carbon har også sundhedsmæssige konsekvenser for arktiske samfund. Reduktioner i sorte kulstofemissioner fra skibsfart i eller nær Arktis kan indføres hurtigt ved at skifte til renere brændstoffer og have en øjeblikkelig indflydelse på at reducere smeltning af sne og is, da det sorte kulstof er kortvarigt og forbliver i atmosfæren i kun dage eller uger. 
 
Hvordan sorte kulstofemissioner fra skibsfart har indflydelse på Arktis
Der er behov for en øjeblikkelig handling for at reducere udledningen af ​​sort kulstof fra skibe
video

Om Clean Arctic Alliance

Clean Arctic Alliance består af 21 non-profit organisationer og kampagner for at overtale regeringer til at tage skridt til at beskytte Arktis, dets dyreliv og dets folk. 

Medlemmer omfatter: 90 North Unit, The Altai Project, Alaska Wilderness League, Bellona, ​​Clean Air Task Force, Green Transition Denmark, Ecology and Development Foundation ECODES, Environmental Investigation Agency, Friends of the Earth US, Global Choices, Greenpeace, Island Nature Conservation Association, International Cryosphere Climate Initiative, Nature And Biodiversity Conservation Union, Ocean Conservancy, Pacific Environment, Seas At Risk, Surfrider Foundation Europe, Stand.Earth, Transport & Environment og WWF.

Mere mere information klik her.
Twitter

Del denne artikel:

Læs

Arctic

Arktis: MEP'er opfordrer til fred og reduceret spænding i regionen

Udgivet

on

Parlamentet opfordrer til konstruktivt internationalt samarbejde i Arktis, mens det udsender advarsler om nye trusler mod stabiliteten i regionen, PLENAR MØDE KATASTROFE.

 I en ny rapport om geopolitiske og sikkerhedsmæssige udfordringer i Arktis, der blev vedtaget onsdag, siger MEP'er, at arktiske stater og det internationale samfund bør bevare Arktis som et område med fred, lav spænding og konstruktivt samarbejde. EU er forpligtet til en langsigtet bæredygtig og fredelig udvikling i regionen, understreger de.

Derudover understreger teksten, at den nuværende arktiske styringsmodel, der er baseret på international lov, har været til fordel for alle arktiske stater og givet stabilitet i området.

Klimaændringer og oprindelige samfund

reklame

Medlemmer opfordrer alle berørte lande og EU til at reagere på de dybt alarmerende konsekvenser af klimaændringer i Arktis, herunder ved at holde fast i målene i Parisaftalen.

Kulturen i regionens oprindelige folk skal også bevares, understreger MEP'er. Alle aktiviteter i området, herunder brug af naturressourcer, bør respektere oprindelige folks rettigheder og gavne dem og andre lokale indbyggere.

Russiske og kinesiske aktiviteter i Arktis

reklame

Desuden udtrykker rapporten alvorlig bekymring over den progressive russiske militære opbygning i Arktis, som MEP'er anser for uberettiget, da den væsentligt overstiger legitime defensive formål. Ethvert samarbejde med Rusland i regionen bør være i overensstemmelse med princippet om selektivt EU -engagement med landet, kræver MEP'er. Det bør ikke bringe de sanktioner og restriktive foranstaltninger, der er vedtaget som følge af den russiske regerings handlinger i andre dele af verden, i fare, tilføjer de.

MEP'erne er også stærkt bekymrede over vidtrækkende kinesiske projekter i Artic. EU er nødt til nøje at observere Kinas forsøg på at integrere Arktis nordlige sørute i sit bælte- og vejinitiativ, siger de, da dette udfordrer målet om at beskytte Arktis mod global geopolitik.

Teksten, der blev godkendt med 506 stemmer for, 36 imod og 140 hverken for eller imod, vil være tilgængelig i sin helhed her (06.10.2021).

”Jeg glæder mig over en opdateret EU -arktisk politik, som fortsat bør fokusere på spørgsmål vedrørende lokalsamfund, især oprindelige folk. I vores rapport udtalte vi også, at EU's arktiske strategi skal afspejle regionens nye sikkerhedsvirkelighed, voksende geopolitiske spændinger og nye regionale aktører, som Kina. Vi bør være klar over, at vi ikke er alene i Arktis; sammen med vores nære allierede USA, Canada, Norge og Island kan vi bygge en velstående og fredelig fremtid, ”sagde ordføreren Anna Fotyga (ECR, Polen) efter afstemningen.

Baggrund

Forud for denne plenarafstemning deltog en delegation af Udenrigsudvalgets MEP'er besøgte Danmark, Grønland og Island den 21.-24. september for at diskutere internationalt samarbejde og udfordringer i Arktis med politiske repræsentanter og embedsmænd.

Del denne artikel:

Læs

Arctic

MEP'erne ønsker, at EU's arktiske politik bedre afspejler sikkerhedsproblemer

Udgivet

on

Mens Europa -Kommissionen i øjeblikket arbejder på en opdatering af EU's arktiske politik, er MEP'er bekymrede over nye trusler mod stabiliteten i området, World.

Siden afslutningen på den kolde krig har Arktis været en zone med fred og internationalt samarbejde, men i de senere år har situationen ændret sig. Regionen har oplevet en øget russisk militær tilstedeværelse, mens Kina stræber efter at integrere Arktis nordlige sørute i sit bælte- og vejinitiativ.

Kommissionen genovervejer EU's rolle i artiklen forud for en integreret EU-politik inden udgangen af ​​2021. Parlamentet vil debattere og stemme på egen hånd indberette i Strasbourg i næste uge.

Arktis er hjemsted for en halv million EU -borgere fra Finland, Sverige såvel som Danmark gennem Grønland.

reklame

"Et skift i opfattelsen af ​​Arktis er presserende nødvendigt, da en stadig mere anspændt international situation tvinger os til at revidere vores arktiske politik," sagde Anna Fotyga (ECR, Polen), forfatter til parlamentsrapporten.

Arktis vil ikke længere være en fjerntliggende eller utilgængelig region, sagde hun, men vil faktisk spille en kritisk rolle i Europas fremtid.

Arktisk aggression

"EU's arktiske strategi skal afspejle de nye sikkerhedsrealiteter i regionen, stigende geopolitiske spændinger og nye aktører som f.eks. Kina," sagde Fotyga. ”Moskva ser på Arktis på lang sigt og stræber efter at pålægge en række juridiske, økonomiske og militære fakta. På denne måde introducerer den globale spændinger til en region, som vi ønsker at bevare som et område med fredeligt og frugtbart samarbejde. ”

reklame

Rapporten opfordrer Rusland til fuldt ud at respektere folkeretten og være opmærksom på konsekvenserne af dets handlinger. Det siger også, at potentielt EU -samarbejde med Rusland i Arktis ikke må bringe målene med sanktioner mod russisk handling andre steder i fare.

Tilladelse til at bore

Arktis stigende rolle i handel, navigation, miljø og klima, spørgsmål relateret til lokalsamfund, især oprindelige folk, skal også tages i betragtning, sagde Fotyga.

Der er en stigende interesse for Arktis og dets sjældne jordartsmineraler, som er afgørende for udviklingen af ​​nye teknologier: både grønne og militære.

”Europa skal reducere sin afhængighed af Kina for disse mineraler, og Arktis bør spille en central rolle i European Raw Materials Alliance, ”Sagde det polske MEP.

MEP'er er bekymrede for, at Rusland og Kina vil udnytte regionen uden en ordentlig miljøkonsekvensvurdering. Kinas investeringer i strategiske infrastrukturprojekter og bestræbelser på at opnå rettigheder til minedrift er bekymrende, da de minder om, hvordan landet fungerer i andre dele af verden. MEP'er opfordrer derfor de arktiske stater til at foretage grundige screeninger af udenlandske investeringer.

Da Kina udvikler isbryderprogrammer, foreslår rapporten, at EU -lande og partnerlande kunne bygge isbrydere under et EU -flag.

Fotyga, der var en del af en parlamentets delegation til Danmark, Island og Grønland i september, sagde, at Parlamentet ønsker større EU -synlighed i regionen, større EU -koordinering samt samarbejde med partnere, der er forpligtet til at respektere folkeretten, udvikle fredeligt samarbejde og garantere frihed af navigation.

Find ud af mere 

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending