Følg os

Antarktis

Forskere og eksperter mindes 30 -årsdagen for Madrid -protokollen til Antarktistraktaten

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

I dag (4. oktober) mødes ministre, førende forskere og eksperter fra hele verden på det arkæologiske museum i Madrid for at fejre 30 -året for undertegnelsen af ​​Madrid -protokollen til Antarktistraktaten. I 1991 erklærede denne protokol, der blev hyldet som en betydelig bedrift for miljøforvaltning, fuld beskyttelse af hele Antarktis kontinent mod udnyttelse. 

Dialoger på højt niveau vil diskutere de forskellige udfordringer, Antarktis står over for i dag. Dette vil blive efterfulgt af et ministermøde, hvor forhåbentlig vil blive forpligtet af lande til nye banebrydende handlinger om, hvordan disse udfordringer skal håndteres i de kommende 30 år.

[Et andragende underskrevet af næsten 1.5 millioner mennesker over hele verden, der opfordrer verdens ledere til betydeligt at øge beskyttelsen af ​​Antarktis farvande, vil også blive overdraget til den spanske regeringsformand af NGO -partnere på Antarctic and Southern Ocean Coalition (ASOC), Avaaz, Blue Nature Alliance, Ocean Unite, OnlyOne, SeaLegacy, The Pew Charitable Trusts og Vi flytter Europa.]

"Denne begivenhed er en enestående mulighed for at fejre denne traktat som et stærkt symbol på multilateralisme og god regeringsførelse og for at vise verden, at denne multilaterale aktion hurtigt er nødvendig igen, nu hvor klimaforandringerne accelererer og truer denne skrøbelige vildmark" sagde Claire Christian, administrerende direktør for Antarktis og det sydlige ocean koalition.

reklame

Antarktis gennemgår store ændringer på grund af klimakrisen- med issmeltning og temperaturer, der stiger hurtigere end andre steder på Jorden. Selvom kontinentet er blevet beskyttet mod udnyttelse, er de farvande, der omgiver det, stadig åbne for kommercielt fiskeri, som har været ekspanderende i de seneste årtier og truet med store dele af sårbare økosystemer og vigtige naturtyper. 

Et internationalt organ, der falder ind under Antarktis -traktaten, kaldes CCAMLR (Kommissionen for Bevarelse af Antarktis Marine Levende Ressourcer) regulerer fiskeri og er ansvarlig for at bevare Antarktis havliv. Det overvejer i øjeblikket at udpege tre nye store beskyttede områder i Weddellhavet, Østantarktis og Den antarktiske halvø, som ville hjælpe disse områder med at tilpasse sig og opbygge modstandsdygtighed over for de hidtil usete ændringer, der sker med marine økosystemer som følge af klimakrisen.

Denne ekstra beskyttelse ville næsten beskytte en ekstra 4 millioner km2 hav fra menneskelige aktiviteter, der giver et sikkert tilflugtssted for fantastiske dyreliv, såsom hvaler, sæler og pingviner i en yderligere 1% af det globale hav. 

reklame

Alle medlemmer af CCAMLR, herunder europæiske lande (Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien, Holland Polen, Spanien og Sverige) og EU støtter disse nye områder, med undtagelse af Rusland og Kina. 

"Ledere, der mødes her i Madrid, herunder Spanien, må gå med til at bruge al deres diplomatiske vægt på at bringe Rusland og Kina ombord med denne historiske biodiversitet og klimaindsats i år”. erklæret Pascal Lamy, formand for Paris Peace Forum, medchef for Antarctica2020 Champions Group.

"Vi er nødt til at handle nu for at beskytte Antarktis hav. Regionen har ikke råd til endnu et tabt år med passivitet”Sluttede Geneviève Pons, generaldirektør for "Europe Jacques Delors", medchef for Antarctica2020 Champions Group.

For at tilmelde dig arrangementet, bedes du sende dit navn og id -nummer på følgende adresse: [e-mail beskyttet]

SLUT

Noter til redaktører

Antarctica2020 er et initiativ, der samler ledere og indflydelsesrige stemmer fra verden af ​​politik, videnskab, sport og medier, der går ind for støtte på højt niveau fra verdens ledere til beskyttelse af disse områder. Dette initiativ sammen med NGO -partnere på Antarctic and Southern Ocean Coalition (ASOC), Avaaz, Blue Nature Alliance, Ocean Unite, OnlyOne, SeaLegacy, The Pew Charitable Trusts og Vi bevæger Europa vil levere den spanske regeringsformand #CallonCCAMLR -andragendet, der er blevet underskrevet af næsten 1.5 millioner mennesker verden over og opfordrer til beskyttelse af Antarktis farvande i år. 

Antarktistraktaten blev aftalt i 1959 og trådte i kraft i 1961, den har 54 parter https://en.wikipedia.org/wiki/Antarctic_Treaty_System.

Antarktis spiller en kritisk rolle i reguleringen af ​​det globale klima og leverer gennem sin ekstremt rige biodiversitet og stærke cirkumpolære strøm næringsstoffer til resten af ​​det globale hav. Det sydlige ocean dækker 30 % af havets overflade og er en stor buffer mod klimaændringer, der absorberer så meget som 75 % af overskudsvarmen og 40 procent af de globale kuldioxidemissioner (CO2), der er taget op af det globale hav.

Dette festlige møde finder sted et par dage forud for det 40. årlige møde i CCAMLR og COP15 i konventionen om biologisk mangfoldighed, der begge starter den 11. Mødet forventes at vedtage Madrid -erklæringen, som vil være et udtryk for den fælles forpligtelse til at beskytte biodiversiteten i dette unikke område på vores planet.

CCAMLR: Kommissionen for bevarelse af levende ressourcer i Antarktis (CCAMLR) blev oprettet under Antarktis -traktatsystemet for at bevare biodiversiteten i det sydlige hav. CCAMLR er en konsensusbaseret organisation bestående af 26 medlemmer, herunder EU og otte af dets medlemsstater. CCAMLR's mandat omfatter fiskeriforvaltning baseret på økosystemtilgang, beskyttelse af Antarktis natur og oprettelse af store marine beskyttede områder, der gør det muligt for havet at øge modstandsdygtigheden over for klimaændringer.

Del denne artikel:

Antarktis

MEPC 77: IMO skal hurtigt reducere emissioner af sort kulstof fra skibsfart

Udgivet

on

Da et møde i Den Internationale Søfartsorganisation (IMO) Marine Environment Protection Committee (MEPC 77) åbnede den 22. november i London, opfordrede Clean Arctic Alliance IMO, dets medlemslande og international skibsfart til at beskytte Arktis ved at gennemføre et hurtigt fald. i emissioner af sort kulstof fra skibsfart i eller tæt på Arktis, og for omgående at reducere drivhusgasemissioner og sorte kulstofemissioner fra den globale skibsfartsindustri. 
 
Sort kulstof er en kortvarig klimakraft, der er ansvarlig for 20 % af skibsfartens klimapåvirkning (på 20 års basis). Når sort kulstof sætter sig på sne og is, accelererer smeltningen, og tabet af reflektivitet skaber en feedback-loop, der forværrer global opvarmning. Sort kulstofemission fra skibsfart i Arktis steg 85 % mellem 2015 og 2019.
"I denne uge skal IMO tackle indvirkningen af ​​sorte kulstofemissioner på Arktis ved hurtigst muligt at indføre stærke foranstaltninger for at drive hurtige, dybe nedskæringer af sort kulstofemissioner fra skibsfart, der opererer i eller nær Arktis, og for omgående at reducere CO2 og sorte kulstofemissioner fra den maritime sektor globalt”, sagde Dr Sian Prior, Lead Advisor for Clean Arctic Alliance. 
 
"The Clean Arctic Alliance støtter forslag til resolution forelagt til MEPC 77 af elleve IMO-medlemsstater, der opfordrer skibe, der opererer i og nær Arktis, til at gå fra tungere, mere forurenende brændselsolier til lettere destillatbrændstoffer med lav aromaticitet eller andre renere alternative brændstoffer eller fremdriftsmetoder”, tilføjede hun [1]. "Hvis al skibsfart, der i øjeblikket bruger tunge brændselsolier, mens de er i Arktis, skulle skifte til destillatbrændstof, ville der være en øjeblikkelig reduktion på omkring 44 % i sorte kulstofemissioner fra disse skibe. Hvis der blev installeret partikelfiltre om bord på disse fartøjer, kunne sorte kulstofemissioner reduceres med over 90 %”.

"Nylige resultater fra IPCC viser, at de niveauer af klimaambitioner og tidsplaner, der i øjeblikket er på bordet for skibsfart hos IMO, er totalt utilstrækkelige”, fortsatte Prior [2]. "Det er bydende nødvendigt, at foranstaltninger, der skal vedtages af IMO's Marine Environment Protection Committee (MEPC 77), styrkes for at sikre, at de fører til hurtige dybe nedskæringer i både CO2 og sorte kulstofemissioner fra skibe, især dem, der besøger eller opererer i nærheden af ​​Arktis."

NGO-erklæring:
Den 18. november, NGO'er opfordrede IMO at halvere skibsfartens udledning af drivhusgasser inden 2030, og at IMO-medlemsstaterne omgående skal tilpasse agenturets arbejde med at reducere klimapåvirkningerne fra skibsfarten med COP26-udviklingen under MEPC 77 [3]. 
 
Erklæringen opfordrede IMO-medlemsstaterne til at: Juster forsendelsen med målet på 1.5° grader: forpligte sig til at reducere skibs klimapåvirkninger inden for en tidsramme, der er i overensstemmelse med at holde opvarmningen under 1.5°, herunder at nå nul senest i 2050 og halvere emissioner inden 2030;  Styrk kortsigtede foranstaltninger: genåbne drøftelser om ambitionsniveauet i IMO's kortsigtede foranstaltning med henblik på at nå til enighed om nye mål i overensstemmelse med halvering af emissioner inden 2030; Takle sort kulstof: træffe afgørende foranstaltninger for at imødegå indvirkningen på Arktis af sorte kulstofemissioner, en kortvarig klimaforkæmper, der er ansvarlig for 20 % af skibsfartens klimapåvirkning; og Indstil en drivhusgasafgift: aftale en minimumsafgift på 100 USD/ton på drivhusgasemissioner for at hæve klimafinansiering og støtte en retfærdig overgang til nul på tværs af sektoren som indkaldt til COP26Flere detaljer her.
 
IMO skal halvere skibsemissionerne inden 2030
[1] MEPC 77-9 - Kommentarer til resultatet af PPR 8 
[2] IPCC-rapport om klimakrise: Clean Arctic Alliance kræver sorte kulstofreduktioner fra shipping
[3] NGO Udtalelse: IMO skal tackle indvirkningen af ​​sorte kulstofemissioner på Arktis

Om Arktis og sort kulstof
Store klimaændringer forekommer kraftigere og skrider hurtigere frem på høje breddegrader med de mest dramatiske ændringer set i havisens dækning af det arktiske hav. Sommerens havisen er meget reduceret sammenlignet med kun få årtier siden, og den resterende is er omkring halvt så tyk. Flerårig is er faldet med omkring 90%. Dage uden sommerhavisen kan komme allerede i begyndelsen af ​​2030'erne, hvis verden ikke opfylder Paris-klimaaftalens forpligtelse til at begrænse global opvarmning til mindre end 1.5 C, hvilket kan have hidtil usete konsekvenser for det globale klima og havmiljøet. 

Arktisk skibsfart er stigende i takt med, at reduceret havis åbner adgang til ressourcer, og interessen for kortere transarktiske skibsruter vokser. På trods af globale bestræbelser stiger skibes sorte kulstofemissioner - sort kulstofemissioner fra skibsfart i Arktis steg 85 % mellem 2015 og 2019. Når sort kulstof sætter sig på sne og is, accelererer smeltningen, og tabet af reflektionsevne skaber en feedback-loop, der forværrer global opvarmning. Black Carbon har også sundhedsmæssige konsekvenser for arktiske samfund. Reduktioner i sorte kulstofemissioner fra skibsfart i eller nær Arktis kan indføres hurtigt ved at skifte til renere brændstoffer og have en øjeblikkelig indflydelse på at reducere smeltning af sne og is, da det sorte kulstof er kortvarigt og forbliver i atmosfæren i kun dage eller uger. 
 
Hvordan sorte kulstofemissioner fra skibsfart har indflydelse på Arktis
Der er behov for en øjeblikkelig handling for at reducere udledningen af ​​sort kulstof fra skibe
video

Om Clean Arctic Alliance

Clean Arctic Alliance består af 21 non-profit organisationer og kampagner for at overtale regeringer til at tage skridt til at beskytte Arktis, dets dyreliv og dets folk. 

Medlemmer omfatter: 90 North Unit, The Altai Project, Alaska Wilderness League, Bellona, ​​Clean Air Task Force, Green Transition Denmark, Ecology and Development Foundation ECODES, Environmental Investigation Agency, Friends of the Earth US, Global Choices, Greenpeace, Island Nature Conservation Association, International Cryosphere Climate Initiative, Nature And Biodiversity Conservation Union, Ocean Conservancy, Pacific Environment, Seas At Risk, Surfrider Foundation Europe, Stand.Earth, Transport & Environment og WWF.

Mere mere information klik her.
Twitter

Del denne artikel:

Læs

Antarktis

Antarktis møde chance for at tø modstand mod beskyttelse mod det sydlige hav

Udgivet

on

Det 40. årlige møde i Kommissionen for bevarelse af Antarktis marine levende ressourcer (CCAMLR) og dets 26 medlemmer mødes fra den 18. oktober for blandt andet at diskutere tre store havbeskyttelsesforslag i det østlige Antarktis, Weddellhavet og Antarktisk halvø.

Beskyttelse af disse områder vil beskytte næsten ekstra 4 millioner kvadratkilometer hav mod menneskelige aktiviteter, hvilket giver en kritisk tilflugtssted for fantastiske dyreliv, såsom hvaler, sæler, pingviner og krill i yderligere 1% af det globale hav.

I løbet af dette år har den #CallonCCAMLR offentlige kampagne, støttet af Antarctica2020 og dets NGO -partnere, skabt fart på behovet for verdens ledere til at beskytte Antarktis sydlige ocean. Med støtte fra næsten 1.5 millioner mennesker over hele verden, der underskrev et andragende der opfordrer til beskyttelse af dette centrale havområde, er engagement på højt niveau vokset, hvor politiske ledere fra Frankrig, EU, Tyskland og Spanien modtog denne presserende offentlige opfordring til handling.

"Igen rejser folk sig op for at redde det iskolde fundament på vores planet, og vores stemmer bliver hørt af centrale beslutningstagere," sagde Philippe Cousteau, havaktivist og barnebarn af den legendariske havopdagelsesrejsende Jacques Cousteau.

reklame

Ved en nylig antarktisk begivenhed på højt niveau i Madrid fremhævede John Kerry, den amerikanske præsidents særlige udsending for klima, også, at der i øjeblikket er et øjeblik med diplomatisk "modenhed" for at gøre fremskridt.

”I lyset af klimaets og biodiversitetskrisens sværhedsgrad vil dette CCAMLR -møde være en vigtig test af landenes engagement i multilateralisme. Videnskaben er utvetydig.

Lande er nødt til at lægge politiske forskelle til side og arbejde tæt sammen for at blive enige om hurtigt at beskytte denne sidste vildmark. ” Said Geneviève Pons, generaldirektør og næstformand i Europa Jacques Delors og Antarktis 2020 medformand.

reklame

Regionen undergår dramatiske ændringer fra opvarmningstemperaturer og issmeltning og skubber den tættere på flere vippepunkter med potentielt katastrofale globale konsekvenser for menneskeheden og biodiversiteten. 

"Antarktis er vores nabo. Uanset hvor du er i verden, vil du blive påvirket af, hvad der sker dernede, hvorfor det er vigtigt, at vi skinner lys over betydningen af ​​dens beskyttelse for vores planet og vores hav. ” sagde Lewis Pugh, udholdenhedssvømmer, UN Patron of the Oceans og Antarctica2020 -mester.

I øjeblikket understøtter næsten alle CCAMLR's medlemmer yderligere beskyttelse. Kun Rusland og Kinas opbakning er nødvendig for at få den nødvendige konsensus for udpegning af disse marine beskyttede områder.

"Dette er et meget klart signal for ledere om at fortsætte med at bruge deres diplomatiske og økonomiske indflydelse og intensivere deres bestræbelser på at sikre den største havbeskyttelsesakt i historien," sagde Pascal Lamy, formand for Paris Peace Forum og medformand for Antarktis 2020.

Noter til redaktøren

Antarctica2020 er en gruppe af påvirkere fra sportens, politikens, erhvervslivets, mediernes og videnskabens verden, der arbejder på at sikre fuld og effektiv beskyttelse af Antarktis sydlige ocean gennem et netværk af effektive marine beskyttede områder i regionen. De støttes af Ocean Unite, The Pew Charitable Trusts og Antarctic and Southern Ocean Coalition.

Kampagnen #CallonCCAMLR er et fælles initiativ af NGO -partnere, herunder Antarktis og det sydlige ocean koalition, Antarktis 2020, Ocean Unite, Only One, The Pew Charitable Trusts og SeaLegacy. De har samlet støtte fra næsten 1.5 millioner mennesker over hele verden til et andragende, der opfordrer verdens ledere til at handle nu.

- Andragende opfordring til beskyttelse mod Antarktis er et samarbejde mellem initiativer:

-        #CallonCCAMLR

-        Avaaz: Gem Antarktis vildmarkskampagne               

-        WeMove-kampagne for at redde vildmarkshabitater for pingviner, hvaler og andre dyrebare arter

-Kommissionen for bevarelse af levende ressourcer i Antarktis (CCAMLR) blev oprettet under Antarktis -traktatsystemet for at bevare biodiversiteten i det sydlige hav. CCAMLR er en konsensusbaseret organisation bestående af 26 medlemmer, herunder EU og otte af dets medlemsstater. CCAMLR's mandat omfatter fiskeriforvaltning baseret på økosystemtilgangen, beskyttelsen af ​​Antarktis natur og oprettelsen af ​​store marine beskyttede områder, der gør det muligt for havet at øge modstandsdygtigheden over for klimaændringer.

- Der er tre forslag til oprettelse af nye marine beskyttede områder i det sydlige hav.

 Østantarktis: 0.95 millioner km2;

o Weddell Sea: 2.18 millioner km2;

o Antarktis halvø: 0.65 millioner km2.

- Det 40. møde i CCAMLR finder sted indtil den 29. oktober 2021.

Del denne artikel:

Læs

Antarktis

EU -minister for at fokusere på Antarktis beskyttelse

Udgivet

on


Fotokredit: Kelvin Trautman

Ministre fra lande, der støtter yderligere havbeskyttelse i Antarktis, mødtes den 29. september for at diskutere, hvordan man kan vinde støtte fra Rusland og Kina til øget indsats. Europakommissær, Virginijus Sinkevičius, er vært for ministre forud for det årlige møde i Kommissionen for bevarelse af Antarktis Levende Havressourcer (CCAMLR), der vil træffe afgørelse om tre store beskyttelsesforslag i det sydlige hav. To af disse forslag- i det østlige Antarktis og Weddellhavet- er blevet fremsat af EU.

Dette møde er en afgørende mulighed for ministre til at gå med til et sidste skub på højt niveau for at sikre, at disse forslag bliver enigt i år. “Beskyttelse af disse områder vil opbygge modstandsdygtighed i det sydlige hav mod de stigende virkninger af det hurtigt skiftende klima samt fjerne andre stressfaktorer såsom industrielt fiskeri, hvilket vil give fordele for både fiskeri og dyreliv. De er et centralt svar på klima- og biodiversitetskriser, «siger Claire Christianson fra ASOC.

Rusland og Kina er i øjeblikket de eneste lande, der blokerer den nødvendige konsensus for udpegning af de foreslåede Antarktis marine beskyttede områder inden for CCAMLR.

reklame

”Europæiske ledere begav deres diplomatiske og økonomiske slagkraft for at vinde Rusland og Kina. Der er stadig intet tegn på, at denne støtte er sikret, men med samordnede og koordinerede aktionstater kunne man gå med til den største havbeskyttelsesakt i år, ”sagde Pascal Lamy, formand for Paris Peace Forum og Antarctica2020 -mester.

CCAMLR-mødet finder sted få dage efter, at Kina er vært for en større FN-biodiversitetskonference (15. konference mellem parterne i konventionen om biologisk mangfoldighed, 11.-15. Oktober), der vil nå til enighed om en 10-årig plan for at redde naturen. 

"Ministre skal gøre Kina klart, at blokering af beskyttelsen af ​​et hav, der er kritisk for planetarisk sundhed og havliv, er fuldstændig uforeneligt med deres rolle som værter for dette meget vigtige møde om biodiversitet," siger Geneviève Pons, generaldirektør og næstformand for Europa Jacques Delors og Antarktis 2020 -mester.

reklame

For nylig sendte førende forskere et brev til CCAMLR -medlemsstaterne, hvor de opfordrede dem til at udpege havbeskyttede områder i Antarktis.

“Uden øjeblikkelige og betydelige emissionsreduktioner som identificeret i Parisaftalens mål, vil jorden snart nå vendepunkter med katastrofale konsekvenser, ikke kun for Antarktis og dets marine liv, men også for resten af ​​menneskeheden. Handling er også nødvendig fra andre relevante organer, herunder dem, der fører tilsyn med den internationale styring af Antarktis sydlige ocean, der tegner sig for 10% af verdens hav, ”sagde Hans Pörtner, medforfatter af videnskabsmandens brev og IPCC-videnskabsmand.

Antarctica2020er en gruppe af påvirkere fra sportens, politikens, erhvervslivets, mediernes og videnskabens verden, der arbejder på at sikre fuld og effektiv beskyttelse af Antarktis sydlige ocean gennem et netværk af effektive marine beskyttede områder i regionen. De støttes af Ocean Unite, The Pew Charitable Trusts og Antarctic and Southern Ocean Coalition.

Link til Forskernes brev til CCAMLR -medlemslande:

#CallonCCAMLR -kampagne, er et fælles initiativ mellem NGO -partnere, herunder Antarktis og det sydlige ocean koalition, Antarktis 2020, Ocean Unite, Only One, The Pew Charitable Trusts og SeaLegacy. De har samlet støtte fra næsten 1.5 millioner mennesker over hele verden til et andragende, der opfordrer verdens ledere til at handle nu.

CCAMLR: Kommissionen for bevarelse af levende ressourcer i Antarktis (CCAMLR) blev oprettet under Antarktis -traktatsystemet for at bevare biodiversiteten i det sydlige hav. CCAMLR er en konsensusbaseret organisation bestående af 26 medlemmer, herunder EU og otte af dets medlemsstater. CCAMLR's mandat omfatter fiskeriforvaltning baseret på økosystemtilgang, beskyttelse af Antarktis natur og oprettelse af store marine beskyttede områder, der gør det muligt for havet at øge modstandsdygtigheden over for klimaændringer.

I 2009 begyndte CCAMLR -medlemslandene at påtage sig deres ansvar for at etablere et netværk af MPA'er i hele det sydlige hav og etablerede det første åbne hav MPA på den sydlige hylde på de sydlige Orkneyøer. I 2016 blev verdens største MPA aftalt i Rosshavet (foreslået af USA og New Zealand; 2.02 millioner km2).

Der er tre forslag til oprettelse af nye MPA'er i det sydlige hav.

  • Østantarktis: fra EU / Frankrig, Australien, Norge, Uruguay, Storbritannien og USA - 0.95 millioner km2;
  • Weddellhavet: fra EU / Tyskland, Norge, Australien, Uruguay, Storbritannien og USA - 2.18 millioner km2;
  • Den antarktiske halvø: fra Argentina og Chile- 0.65 millioner km2.

Beskyttelsen af ​​disse tre store områder ville beskytte næsten 4 millioner km2 af Antarktis hav. Det er nogenlunde størrelsen på EU og repræsenterer 1% af det globale hav. Tilsammen ville dette sikre den største havbeskyttelsesakt i historien.

Det 40. møde i CCAMLR finder sted fra 18.-29. Oktober 2021.

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending