Følg os

Albanien

Iran-agenter, kilde til misinformation mod opposition, afhørt, udvist fra Albanien

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den 22. juli 2022 udsendte den amerikanske regering og dens ambassade i Albanien en erklæring, der advarede om en troværdig terrortrussel mod verdenstopmødet i Fri Iran den 23.-24. juli, arrangeret af Irans nationale modstandsråd (NCRI). NCRI udsatte på sin side det årlige topmøde efter anbefaling fra den albanske regering.  

En uge tidligere, den 16. juli, rapporterede de albanske nyhedsmedier, at SPAK (Structure Combating Corruption and Organized Crime, (SPAK), som handlede på anmodning af den særlige anklagemyndighed, havde tilbageholdt og afhørt 20 iranere for spionage på foranledning af iraneren. Albansk politi raidede otte lejligheder, fire kontorer og adskillige bygninger, hvor disse personer opholdt sig og var involveret i forbudte aktiviteter.  

Handlingen kom efter en fireårig overvågning af og efterforskning af de tilbageholdtes handlinger, som omfattede spionage på albansk territorium på vegne af Islamic Revolutionary Guards Corps (IRGC), en enhed udpeget af USA som en udenlandsk terrororganisation (FTO) og ministeriet for efterretning og sikkerhed (MOIS), ifølge EuroNews Albania.

Albanske medier identificerede 11 af de afhørte som Hassan Heyrani, Mehdi Soleimani, Gholamreza Shekari, Mostafa Beheshti, Abdolrahman Mohammadian, Hassan Shahbaz, Sarfaraz Rahimi, Mahmoud Dehghan Gourabi, Mohammad Reza Seddigh, Reza Islami og Ali Hajari. Ud over ransagningen af ​​deres lejligheder og kontorer blev alt deres elektroniske udstyr, inklusive mobiltelefoner, computere, båndoptagere og dokumenter beslaglagt.

Disse personer blev også anklaget for at "modtage penge fra Irans efterretningstjenester, Qods Force og IRGC for at få oplysninger om MEK i Albanien."

I en rapport om denne udvikling offentliggjorde NCRI en rapport den 1. august, der peger på en 17. februar 2021 brev af en iransk statsborger og et tidligere MEK-medlem, Hadi Sani Khani, til FN's generalsekretær, Antonio Guterres, og afslørede, at han i fire år havde samarbejdet med de samme personer, især Hassan Heyrani, der havde fungeret som hovedlederen. og forbindelse mellem disse personer og den iranske ambassade i Tirana. "I denne periode begyndte jeg at samarbejde med officielle agenter fra MOIS på ambassaden i Albanien... og MOIS-agenter, herunder Ebrahim og Massoud Khodabandeh, Gholamreza Shekari og Ehsan Bidi og senere Hassan Heyrani. De brugte mig i dæmonisering, spionage, efterretningsindsamling og rekognosceringsplaner til at udføre terroraktioner mod MEK,” havde Sani Khani skrevet.

NCRI understregede, at "selv om albanske medier nu rapporterer om spionage og organiserede terroraktiviteter planlagt af denne ring af eks-MEK ansat af iranske efterretningstjenester i Albanien, er denne ring's udbredelse til vestlige nyhedsmedier i de almindelige medier et andet mere omfattende aspekt det kræver granskning og efterforskning."

reklame

Den tilføjede, at anti-MEK-ringen løb tør for Teheran og var bosat i Albanien, "var i stand til at dupere eller manipulere et dusin journalister fra sådanne nyhedsmedier som The Guardian, Foreign Policy, The Independent, Der Spiegel, MSNBC og endda BBC og New York Times, såvel som andre, til at offentliggøre nedsættende og besynderlige anklager mod MEK, som er den vigtigste oppositionsbevægelse, der søger at vælte regimet i Teheran, og som det iranske regime søger at miskreditere og dæmonisere internationalt for at sløve rampelyset MEK har iværksat sine menneskerettighedskrænkelser, sine hemmelige atomvåbenprogrammer, sine terrorist-sponsorerende aktiviteter og sin indblanding i Mellemøsten for at anspore til krig og konflikt.”

"Disse operatører fortalte ivrige og villige "venlige journalister" løgne og falske historier om MEK og dets ledelse og mål, for at så mistillid og forvirring i hovedet på den vestlige offentlighed og for at gøre det vanskeligt for vestlige politiske beslutningstagere og offentlige personer at støtte bevægelsen mod det iranske regime,” skrev NCRI.

Efter denne udvikling rejste fire iranske efterretningsagenter, Shahin Qajar Mohammadi Fard, Seyed Ahmad Azim Setara, Betool Soltani og Afshin Kalantari, som var bosat i Storbritannien og Tyskland til Albanien den 29. juli for at fortsætte terrormissionen. Vidende om deres tilknytning til de afhørte agenter, nægtede albansk politi og lufthavnsmyndigheder de fire indrejse og udviste dem til deres oprindelseslande

I en kommentar til denne udvikling sagde Shahin Gobadi, MEKs Paris-baserede medietalsmand, til EU Reporter: "Nu, med de seneste afsløringer om albanske retshåndhævende myndigheder, der efterforsker disse agenter, burde det være krystalklart, at de fodrede mainstream-medierne med løgne og propaganda for at nedgøre og sætte scenen for terrorplaner mod den iranske opposition, som regimet betragter som en eksistentiel trussel." 

Gobadi tilføjede: "Det burde være bekymrende for alle velrenommerede medier og nyhedsredaktører, hvordan det iranske regime bruger propaganda mod MEK, der er udviklet over et tidsrum på mere end to årtier for at få dækning for sin desinformationskampagne mod sine modstandere."

Gobadi understregede "det bydende nødvendigt at tilbagekalde pas, asyl og statsborgerskab for det iranske regimes lejesoldater i Europa," opfordrede Gobadi til retsforfølgelse, straf og udvisning af agenter fra MOIS og terrorist Quds Force fra europæiske lande, herunder Tyskland, Frankrig og Storbritannien.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending