Følg os

Afrika

Afrika vil modtage en humanitær forsendelse af russisk gødning

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den russiske virksomhed Uralchem, en af ​​de største globale producenter og eksportører af nitrogen, kalium og kompleks gødning, vil levere sine produkter (urinstof eller sammensatte gødninger) til Afrika gratis.

Dette projekt af Uralchem ​​er implementeret i overensstemmelse med FN's bæredygtige udviklingsmål nr. 2 "Udrydde sult, sikre fødevaresikkerhed og forbedre ernæring og fremme bæredygtigt landbrug". Projektet på dette stadium sørger for humanitær levering af det første parti på 25 tusinde tons til Republikken Togo (Lomé-havnen).

Som Dmitry Konyaev, administrerende direktør for Uralchem, kommenterede: " Midt i denne komplicerede geopolitiske situation, som i væsentlig grad har påvirket globale markedsbetingelser for produktion og forbrug af gødning, er Uralchem ​​klar til at yde støtte til landbrugsproducenter i Afrika ved at lave en gratis forsendelse af nogle af vores basis og avancerede produkter. Som en nøgleaktør i industrien forstår vi, hvor vigtigt det er at støtte landbruget, både på vores hjemmemarked og i Afrika, som har meget svært ved at klare sig igennem denne økonomiske krise."

Det kan bemærkes, at Uralchems initiativ er det første og unikke af sin art i verden blandt private virksomheder.

Forsendelsen af ​​Uralchems humanitære last til Afrika kommer kort efter underskrivelsen den 22. juli i Istanbul af aftalememorandummet mellem FN-sekretariatet og Rusland om at fremme russisk mad og kunstgødning på verdensmarkederne. På FN-siden blev dokumentet underskrevet af FN's generalsekretær António Guterres.

Hovedopgaven for dette dokument er at sikre en gennemsigtig og uhindret forsyning af fødevarer og gødning, herunder råvarer til deres produktion, til verdensmarkederne. Vi taler især om at fjerne hindringer på områderne finans, forsikring og logistik for at opnå specifikke undtagelser for disse produkter fra de restriktive foranstaltninger, der er pålagt Rusland. Notatets løbetid er 3 år.

Tidligere havde USA allerede udstedt en generel licens, der tillader transaktioner med Rusland relateret til gødning, fødevarer, frø samt medicinsk udstyr og medicin. Ved at vedtage den syvende pakke af sanktioner mod Rusland bemærkede Den Europæiske Union også, at den var forpligtet til at undgå foranstaltninger, der kunne føre til et fald i fødevaresikkerheden rundt om i verden.

reklame

Uralchems begunstigede var den tidligere russiske forretningsmand Dmitry Mazepin, som faldt under EU-sanktioner og solgte en kontrollerende aktiepost i virksomheden. Uralchems aktiver i EU, herunder dets gødnings- og ammoniakomladningsterminaler i Letland, var også uden for Uralchems kontrol, men indtil videre har de været begrænset af de lettiske myndigheder på grund af sanktioner. De statslige myndigheder har endnu ikke besluttet at give tilladelse til transit af gødning gennem terminalerne eller endda til import af russisk gødning til lettiske landmænd.

I denne forbindelse er de seneste udtalelser fra Josep Borrell, lederen af ​​EU's udenrigspolitik, bemærkelsesværdige. Han sagde, at EU ikke udelukker muligheden for at indføre delvise ændringer af sanktionerne mod Rusland, hvis de har en indirekte indvirkning på fødevare- og gødningsmarkederne. Dette rapporterede det spanske nyhedsbureau EFE den 26. juli. Ifølge Borrell er der økonomiske aktører, der "overreagerer" over for sanktioner. "Når de har mulighed for at gøre det, der ikke er forbudt, gør de det ikke," mener Borrel. Han hævder, at samfundets foreslåede sanktioner mod Rusland "klart udelukker mad og gødning."

Martin Griffith, FN's undergeneralsekretær for humanitære anliggender og nødhjælpskoordinator sagde på en briefing den 28. juli, at russisk mad og gødning er nødvendig på de globale markeder. "Verden har brug for eksport af russisk mad og kunstgødning. Samtalerne handlede ikke om at lempe sanktionerne, de handlede om at fjerne hindringer for eksporten. Det er alle dele af den samme pakke," sagde han med henvisning til aftalen om korneksport og memorandummet. mellem Rusland og FN.

For at løse problemet med fødevarekrisen bør verdenssamfundet og beslutningstagere inden for bæredygtig udvikling måske anerkende gødning som humanitære goder på linje med fødevarer, medicin og andre vitale goder og dermed forenkle alle procedurer i forbindelse med forsyningen af ​​gødning til verdensmarkedet.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending