Slut med os

Afrika

Landbrug: Kommissionen godkender en ny beskyttet geografisk betegnelse fra Sydafrika

DEL:

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt registreringen af 'Rooibos' / 'Red Bush' fra Sydafrika i registret over beskyttet oprindelsesbetegnelse (BOB). 'Rooibos' / 'Red Bush' henviser til de tørrede blade og stilke dyrket i Western Cape-provinsen og i Northern Cape Province, en region der er kendt for sine varme tørre somre og kolde våde vintre. 'Rooibos' / 'Red Bush' har udviklet nogle unikke egenskaber til at tilpasse sig i dette barske klima og præsenterer frugtagtige, træagtige og krydrede smag. Det høstes hvert år i de varme somre og soltørres lige efter høsten. Tea court-processen beskrives ofte som en kunstform og er en af ​​de mest kritiske dele af produktionsprocessen 'Rooibos' / 'Red Bush' med specifik know-how og ekspertise, der kræves. Brugen af ​​de tørrede blade og stængler af 'Rooibos' / 'Red Bush' som te blev først dokumenteret for næsten 250 år siden. Siden da har dens frugtagtige, søde smag resulteret i, at det er et kulturelt ikon i Sydafrika. Der er i øjeblikket 262 geografiske betegnelser fra lande uden for EU registreret. Flere oplysninger i eAmbrosia database og i kvalitetsordninger sider.

reklame

Afrika

Tunesien krise understreger risici for europæisk pres for demokratisering i det nordlige Afrika

Udgivet

on

Mens EU og FN kæmpe for at holde Libyens overgang til valg på rette spor har de dramatiske begivenheder, der udspiller sig ved siden af ​​i Tunesien, rejst anfaldet af omvæltning og ustabilitet hos endnu et nordafrikansk medlem af Europæisk kvarter. I en række træk, der efterlader det arabiske forårs eneste succeshistorie i fare af tilbagegang til autoritarisme, Tunesiens populistiske præsident Kais Saied (billedet) har opløst resten af ​​landets regering og givet sig selv nødmagter i henhold til landets forfatning fra 2014, skriver Louis Auge.

Ud over at opløse premierminister Hichem Mechichi og suspendere det meget fraktionale nationale parlament, inden for hvilket Rachid Ghannouchis islamistiske Ennahda-parti repræsenterede den største gruppe, har Saied også lukket kontorer for al-Jazeera og fjernet flere topembedsmænd, alle som tunesisk udenrigsminister Othman Jerandi søger at berolige EU svarer til, at hans lands demokratiske overgang stadig er på rette spor.

Løber tunesiske institutioner falder fladt om COVID og økonomien

reklame

Kais Saied's power grab har forståeligt nok fremkaldte forargelse blandt hans islamistiske politiske modstandere, men hans afskedigelse af premierminister Mechichi og hans opløsning af parlamentet var også centrale krav af landsdækkende protester i Tunesien i løbet af de sidste flere dage. Som Tunesien rykker igennem Afrikas den mest dødelige COVID -epidemi, et voksende tværsnit af det tunesiske samfund er mister troen i landets fastlåste politiske institutioners evne til at håndtere udbredt arbejdsløshed, korruption og endeløs økonomisk krise.

Mellem Tunesien og Libyen står EU ansigt til ansigt med både de bedste og værste tilfælde af det arabiske forår, der hver præsenterer sine egne udfordringer for den europæiske udenrigspolitik i Nordafrika og Sahel. På trods af den formodede succes med overgangen var antallet af tunesere, der krydsede Middelhavet for at nå de europæiske kyster øget femdoblet som deres folkevalgte slagsmål på gulvet i forsamlingen i Tunis sidste år.

Erfaringen har gjort de europæiske ledere forståeligt nok forsigtige med at skubbe andre lande i regionen mod alt for forhastede politiske overgange, som det fremgår af fransk og europæisk håndtering af situationen i Tchad siden slagmarkens død af præsident Idriss Déby for tre måneder siden. Når den svage stabilitet i flere lande kunne spille ind, har beslutningstagere i Bruxelles og de europæiske hovedstæder vist sig mere tålmodige med overgangsafrikanske modparter for sent.

Prioriter stabilitet i Tchad

Nyheden om præsident Débys død denne sidste april kastede straks, om kun kort, fremtiden for fransk og europæisk politik i Afrikas Sahel -region i tvivl. Under sin tidligere leder opstod Tchad som Frankrigs mest aktive og pålidelige allierede i en region, der er overrendt af jihadistiske grupper, der udnytter svag regeringsførelse i lande som Mali til at skære territorium ud for sig selv. Tchadiske tropper er blevet indsat sammen med franske styrker mod jihadister i Mali selv, og har båret hovedtyngden af ​​operationer imod Boko Haram i regionen omkring Tchad -søen.

Et sammenbrud i den offentlige myndighed i N'Djamena i retning af sammenbruddet set i Mali ville have været katastrofalt for europæisk udenrigspolitik og sikkerhedsprioriteter i Sahel -regionen. I stedet er landets umiddelbare stabilitet sikret af en fungerende regering headed af den afdøde præsidents søn Mahamat. Som et tegn på landets betydning for europæiske interesser, både den franske præsident Emmanuel Macron og EU's højtstående repræsentant Josep Borrell deltog den afdøde præsidents begravelse den 23. aprilrd.

Siden da har Macron hilste Mahamat til Paris i sin rolle som chef for Tchads overgangs-militærråd (TMC), både for at diskutere Tchads 18-måneders overgangsperiode til valg og for at definere parametrene for de to landes fælles kamp mod jihadisme i Sahel. Mens Frankrigs mangeårige Operation Barkhane er indstillet på at afvikle mellem nu og første del af næste år vil dens målsætninger flytte sig til skuldrene for den fransk-ledede Takuba-europæiske taskforce og til G5 Sahel - et regionalt sikkerhedspartnerskab, hvor Tchad har vist sig at være det mest effektive medlem.

Delikate balancegang

Selvom TMC har sikret den fortsatte stabilitet i Tchads centrale regering på kort sigt, hjælper regionale sikkerhedsudfordringer med at forklare, hvorfor hverken EU eller Den Afrikanske Union (AU) presser landets midlertidige myndigheder for hårdt på hurtige valg. Overgangen til civilstyre er allerede i gang, med premierminister Albert Pahimi Padacké, der dannede en ny regering i maj sidste år. Næste trin omfatter udnævnelsen af ​​et nationalt overgangsråd (NTC), a national dialog at bringe både oppositions- og regeringsstyrker sammen og en forfatningsmæssig folkeafstemning.

Når de navigerer i de næste faser af overgangen, kunne aktører både inden for og uden for Tchad kigge nabo til Sudan for at få lektioner om, hvordan de kan komme videre. På trods af det har mere end to år allerede bestået siden styrtet af mangeårige præsident og påstået krigsforbryder Omar al-Bashir, Sudan afholder først valg til erstatning for premierminister Abdallah Hamdoks overgangsregering i 2024.

Ved en større konference holdt i Paris og var vært for præsident Macron i maj sidste år, gjorde Sudans europæiske partnere og kreditorer det klart, at de forstod, at den lange tidshorisont var nødvendig for Hamdok og andre postrevolutionære ledere i Khartoum at fokusere på akutte problemer mod post-Bashir Sudan. Ved siden af ​​en økonomisk krise, der gør selv grundlæggende råvarer svær at få fat i, jonglerer Sudan også med titusindvis af milliarder dollars i ekstern gæld og en "dyb tilstand" af embedsmænd, der er loyale over for den afsatte præsident. Som en godkendelse af overgangens fremskridt hidtil kom Hamdok ud af konferencen med et løfte fra IMF -medlemmer til fjerne restancer Sudan ejer dem, mens Macron også insisterede på, at Frankrig også støttede clearing af de 5 milliarder dollars, Khartoum skylder Paris.

Hvis N'Djamena og Khartoum kan navigere i deres farefulde overgange til demokratisk regeringsførelse i lyset af "svimlende”Udfordringer kunne Tchad og Sudan i fællesskab genoplive håb om arabisk demokrati i både europæiske og mellemøstlige hovedstæder - selvom den sidste flamme i det oprindelige arabiske forår ser ud til at flimre ud i Tunesien.

Læs

Libyen

En dokumentar om Libyen: Endnu en Bogus Story?

Udgivet

on

Den britiske statssender og nyhedsbureau BBC sendte en forespørgsel til den russiske forretningsmand Yevgeny Prigozhin (billedet) med meddelelse om, at den havde til hensigt at lave en dokumentarfilm om libyske borgeres skæbne. I beskrivelsen af ​​projektet hedder det, at filmen vil indeholde alvorlige menneskerettighedskrænkelser, som angiveligt blev dokumenteret under kampene i Tripolis nærhed.

BBC -redaktionen ønskede at finde ud af fra Prigozhin, hvilken rolle russerne spiller i livet i det nordafrikanske land. Repræsentanter for de britiske statsmedier bemærkede, at de sandsynligvis ville henvise til Prigozhins kommentar i deres forskning.

Pressetjenesten fra Concord Catering -virksomheden, ledet af Yevgeny Prigozhin, offentliggjorde iværksætterens svar.

reklame

Han mindede udenlandske journalister om, at de amerikanske myndigheder styrtede den nordafrikanske republik i borgerkrig, da de dræbte Muammar Gaddafi i 2011 og fyldte landet med ekstremister og terrorister. Sidstnævnte er endda integreret i Libyens magtstrukturer. I modsætning til Washington hjælper Moskva beboere i andre lande, ifølge forretningsmanden.

Prigozhin foreslog også, at BBC-personale skulle bede om kommentarer fra Russian Anti-Repression Foundation, hvis dette medie ønsker at lære mere om krænkelser af menneskerettighederne fra Washington og dets allierede.

”Jeg har ikke hørt noget om krænkelsen af ​​menneskerettighederne i Libyen af ​​russerne, og jeg er sikker på, at dette er en absolut løgn. Men hvis du vil have en detaljeret liste over sådanne overtrædelser fra USA og dets allierede rundt om i verden, så anbefaler jeg, at du kontakter Anti-Repression Foundation for mere detaljerede kommentarer. Eller Maksim Shugaley, der blev smidt i Mitiga -fængslet i Libyen uden retssag eller efterforskning, hvor han overlevede afsavn og tortur, og som ved mere end nogen anden om krænkelsen af ​​menneskerettighederne i dette land. Mit råd til dig er at operere med fakta, ikke dine russofobe følelser, ”sagde forretningsmanden til BBC -journalisterne.

Ifølge pressekontoret i Concord Catering har virksomheden gentagne gange offentliggjort forklaringer på en række indsendte spørgsmål. Især rapporterede de, at Jevgenij Prigozhin ikke har noget at gøre med de russiske borgere, der angiveligt deltog i fjendtligheder på Libyens område. Blandt de ubegrundede beskyldninger er der også en påstand om, at den russiske forretningsmand er forbundet med Euro-Polis LLC, som ifølge rygter er et firma, der leverer militært udstyr til Libyen. Pressekontoret benægter alle påstande i forbindelse med forbindelse mellem Prigozhin og den libyske konflikt om, at catering og levering af våben ikke er forretningsmæssigt forbundne.

Pressetjenesten fra Concord Catering nævnte også, at BBC ikke er det første medie, der sender den samme type spørgsmål. Mange andre internationale mediebesiddelser har været involveret i replikering af rygter.

Det er bemærkelsesværdigt, at den britiske uafhængige pressestandardorganisation tidligere stadfæstede en klage fra Prigozhin`s mod Daily Telegraph for at have spredt falske oplysninger om situationen i Libyen.

Læs

Afrika

EU og Republikken Kenya indleder en strategisk dialog og går ind i gennemførelsen af ​​Østafrikanske Fællesskabs økonomiske partnerskabsaftale

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har glædet sig over lanceringen af ​​den strategiske dialog mellem Den Europæiske Union og Republikken Kenya og styrkelsen af ​​det multilaterale partnerskab mellem EU og Østafrikanske Fællesskab (EAC) -regionen. I forbindelse med besøget af præsident for Republikken Kenya mødte Uhuru Kenyatta, koncerndirektør og handelskommissær Valdis Dombrovskis Adan Mohamed, kabinetssekretær for det østafrikanske samfunds og regionale udvikling. Begge sider blev enige om at bilateralt gennemføre bestemmelserne om handel og økonomisk og udviklingssamarbejde i den økonomiske partnerskabsaftale (ØPA) med det østafrikanske samfund.

Koncerndirektør Dombrovskis (afbilledet) sagde: ”Jeg glæder mig over Kenyas indsats og lederskab i regionen. Det er en af ​​EU's vigtigste handelspartnere i Afrika syd for Sahara og formanden for det østafrikanske samfund. Den nylige afgørelse fra ØK-topmødet giver ØK-medlemmer mulighed for at gennemføre den regionale ØPA bilateralt med EU baseret på et princip om 'variabel geometri'. EU vil nu samarbejde med Kenya - som allerede har underskrevet og ratificeret den regionale ØPA - om de nærmere regler for dets gennemførelse. EPA er et vigtigt handels- og udviklingsværktøj, og dets gennemførelse med Kenya ville være en byggesten i retning af regional økonomisk integration. Vi opfordrer andre medlemmer af det østafrikanske samfund til at underskrive og ratificere ØPA. ”

International partnerskabskommissær Jutta Urpilainen, der udvekslede med ministerkabinet for udenrigsanliggender, Raychelle Omamo, tilføjede: ”Jeg glæder mig over den nye drivkraft til det bilaterale forhold mellem EU og Kenya med aftale om lanceringen af ​​den strategiske dialog sammen med et fornyet engagement med det østafrikanske samfund. Dette vil skabe en dialog med fokus på fælles politiske mål og reelle fordele for alle involverede. Vi starter straks arbejdet med en køreplan for at gennemføre den strategiske dialog. Vi er forpligtet til at ledsage landets ambitiøse grønne overgang, jobskabelse og digitaliseringsindsats. Derudover vil investering i mennesker, uddannelse eller sundhed være altafgørende for at skabe modstandsdygtighed og hjælpe med at tackle COVID-19-udfordringer, og vi arbejder intensivt på Team Europe-initiativer til at støtte små og mellemstore virksomheder og medicinalindustrier i Afrika for at supplere indsatsen for landniveau. ”

reklame

Flere oplysninger er tilgængelige i pressemeddelelse.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending