Følg os

afghanistan

De afghanske spørgsmål: Hvad tænker afghanere om fortid, nutid og fremtid?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Nylige rapporter tyder på, at Afghanistan står over for sin modbydelige humanitære knibe, siden Taleban erobrede magten sidste år. Flere nylige rapporter viser, at fattigdom og arbejdsløshed er på et hidtil uset højt niveau. Desuden har FN's Højkommissariat for Flygtninge (UNHCR) for nylig udtalt, at mere end halvtreds procent af Afghanistans befolkning er afhængige af humanitær bistand. Naturkatastrofer har yderligere forstærket situationen. Derudover fjernes kvindernes rettigheder yderligere. Taliban bekræftede, at kvinder stort set ingen rettigheder vil have. Også den humanitære bistand, der ydes, har svært ved at nå de nødlidende, hvilket forværrer den allerede kritiske situation, skriv professor Dheeraj Sharma, direktør, Indian Institute of Management-Rohtak, Indien, Nargis Nehan, tidligere minister for miner, olie og industri, Afghanistan og Shahmahmood Miakhel, tidligere guvernør i Nangarhar-provinsen, Afghanistan.

For at få mere indsigt blev der derfor gennemført en undersøgelse i Afghanistan for at indsamle forståelse for almindelige menneskers vurdering af deres fortid, nuværende scenarie og deres fremtidige aspirationer. Ved at bruge sneboldsprøvetagningsmetoden i marts, april og maj 2022 er der indsamlet i alt 2,003 svar. Undersøgelsesformularen blev sendt online og delt med forskellige tidligere politiske ledere, lokale ledere og forretningsfolk i Afghanistan, som derefter videresendte online-undersøgelsen på WhatsApp, Facebook og andre sociale medieplatforme til deres kontakter og venner. Begrænsning af disse data er, at det kun begrænser indsamling fra dem, der har en smartphone. Det er dog bredt rapporteret, at 90 % af befolkningen har adgang til mobilkommunikation, og mange stræber dagligt efter at finde hotspots i udvalgte områder for at få adgang til internettet, hvilket gør stikprøven af ​​denne undersøgelse repræsentativ. Det detaljerede spørgeskema findes i bilag Tabel-I for yderligere reference.

Dataanalysen viste, at 61 % af de adspurgte erkender, at de har bedre infrastruktur, uddannelses- og sundhedsfaciliteter end deres tidligere generation. Derfor betyder det anerkendelsen af ​​de udviklingsaktiviteter, der er udført i de sidste to årtier i Afghanistan med hjælp fra FN og flere andre lande. Imidlertid mener 78 % af de adspurgte, at den tidligere Afghanistan-regering (før Taliban-invasionen) var korrupt, og at det fulde omfang af bistand aldrig nåede de nødlidende. Det er interessant at bemærke, at yderligere 72 % af de adspurgte mener, at Talebans overtagelse skete på grund af de lokale lederes korruption. Derfor kan man udlede, at utilfredshed blandt mennesker ikke kun er på grund af fordærv, men på grund af dårlig forvaltning af bistand.

Denne udtalelse understøttes af resultaterne af undersøgelsen, som viser, at 78 % af de adspurgte mener, at Taleban og deres kanaler modtog en stor del af udenlandsk bistand fra nabolande, men ikke afghanske folk. Med andre ord mener flertallet af afghanerne, at selve den udenlandske bistand blev forkert forvaltet og omdirigeret for at hjælpe Taliban med at vælte den valgte regering.

Ud over dårlig forvaltning af udenlandsk bistand gennem svigagtig praksis, mener et svimlende antal adspurgte (83%), at det var let for Taliban at overtage Afghanistan på grund af støtte fra Pakistan. Desuden mener 67 % af de adspurgte, at Kina også stiltiende støttede Taleban. Derudover føler over 67 % af de adspurgte, at USA's mistimede og misforvaltede exit gav Pakistan og Kina mulighed for at opmuntre Talibans hurtige overtagelse af Afghanistan.

Et andet vigtigt resultat af undersøgelsen handler om Talebans legitimitet. Over 56 % af de adspurgte fra Afghanistan angiver, at Taleban-medlemmer ikke er et af dem, og at de ikke er ægte afghanere. Resultaterne af undersøgelsen peger på, at 61 % af de adspurgte har 'absolut ingen tillid' til Taleban. Mere specifikt er det vigtigt at bemærke, at 67 % af de adspurgte rapporterede, at de ikke støtter Talebans overtagelse af Afghanistan.

Resultaterne af undersøgelsen peger også på vejen frem for Afghanistan. Ifølge de data, der er indsamlet i denne undersøgelse, ønsker flertallet (56%) af afghanerne valg for at vælge de ledere, som kan repræsentere dem. Eksplicit har flertallet af afghanere (67%) rapporteret om høj vilje til FN's intervention for at løse den fremherskende krise. Mere utvetydigt mener afghanere, at Indien og USA skal spille en central rolle i udviklingen og stabiliteten i Afghanistan. 69 % af de adspurgte valgte Indien som Afghanistans 'bedste venland'. Dette er ikke kun afspejling og anerkendelse af forskellige udviklingsinitiativer, som indianerne har taget i Afghanistan, men også Indiens mangeårige hensynsfulde og overbærende politik over for Afghanistan. USA (22%) kommer på andenpladsen, da mange stadig mener, at USA i det mindste bidrog til større infrastrukturudvikling i Afghanistan.

reklame

Listen over venner er efterfulgt af Pakistan (10%), Rusland (9%), Saudi-Arabien (6%) og Kina (4%). Næsten 44 % af indbyggerne føler, at det nuværende Taleban kan ende med at blive bedre end det tidligere Taleban, fordi der er mere medieblænding på, hvad de laver, og verden er meget mere forbundet end før. Desuden føler de, at kløften mellem generationerne mellem den unge og den gamle Taleban-dispensation er den vigtigste grund til, at de tror, ​​at den nuværende Taliban-dispensation sandsynligvis vil ende bedre end den tidligere.

I lyset af den nuværende krise i Afghanistan, hvor udbuddet af mad, tøj og andre væsentlige ting er knappe, bad undersøgelsen respondenterne om at rangere de syv basale varer på en skala fra - mest væsentlige til mindst nødvendige. De skulle rangere mad, vand, husly, medicin, tøj, sengetøj og andre væsentlige ting. De fleste af respondenterne har valgt mad og vand som 'mest essentielle' genstande, efterfulgt af husly, medicin og tøj. Sengetøj og andre væsentlige ting var de 'mindst foretrukne' blandt de givne varer. Præferencen for at have mad og vand som 'mest foretrukne' viser det dybe behov for basale råvarer blandt Afghanistans almindelige mennesker. Med andre ord ser det ud til, at der er akut mangel på mad og rent vand i Afghanistan, og størstedelen af ​​befolkningen lider under utilgængelighed af daglige forsyninger af de nødvendige ting.

Samlet set indikerer resultaterne af undersøgelsen, at afghanere indser, at de er i en værre situation end før, da 83 % af de adspurgte mener, at Taleban er korrupte, og 67 % af de adspurgte føler, at de fremherskende forhold vil forværres over tid under Taliban-styret. hvis den demokratiske opbygning ikke genoplives i en eller anden form. Derfor foreslås det, at det internationale samfund går sammen for at tilbyde humanitær bistand gennem særlige køretøjer, så hjælpen når de nødlidende og ikke de korrupte.

*De udtrykte synspunkter er personlige

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending