Følg os

afghanistan

Det internationale samfund advarede om Talibans 'fare' for sikkerhed og fred

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Talebanens genopståen truer freden og sikkerheden i "hele verden", fortalte en begivenhed i Bruxelles.

Den stærke advarsel kom på en konference, der diskuterede stigningen af ​​ekstremisme i Sydasien, især i forbindelse med Talibans overtagelse af Afghanistan.

Junaid Qureshi, administrerende direktør for European Foundation for South Asian Studies (EFSAS), sagde: ”Siden Taleban overtog Kabul, er terrorismen steget i regionen. Taleban ønsker at gennemføre deres form for orden, men vores frygt er, at dette blot vil tjene til at opmuntre terrorgrupper og ikke kun i Pakistan, men i Kashmir og andre steder. ”

Han var en af ​​talerne under en to timers høring, som også kiggede på den påståede rolle, Pakistan spiller i angiveligt at støtte terrorisme. Pakistans handlinger blev fuldstændig fordømt ved arrangementet, som blev modereret af Jamil Maqsood og var vært ved Brussels Press Club.

reklame

Qureshi sagde, at han håbede, at begivenheden "vil kaste lys over en bekymrende tendens: det faktum, at terrorisme breder sig fra denne del af Asien og angiveligt understøttes af Pakistan. Dette truer menneskerettighederne og civilsamfundet i regionen og truer stabiliteten i hele verden. ”

Han sagde, at denne frygt blev delt af dem i Kashmir, som, sagde han, var et land, hvor dets folk ønskede at leve i "fuldstændig harmoni", men som i øjeblikket er "besat med magt."

En anden taler var Andy Vermaut, fra Alliance internationale pour la défense des droits et des libertés (AIDL) og en fremtrædende menneskerettighedsaktivist.

reklame

Vermaut, der er baseret i Belgien, sagde, at han ønskede at fremhæve "importen af ​​terrorisme fra asiatisk til Belgien."

Han fortalte begivenheden: ”Jeg var for nylig bedøvet over at høre, at der blev fundet en hjemmelavet bombe i en vestlig belgisk by, og en palæstinensisk mand blev derefter tilbageholdt. Jeg lykønsker de belgiske sikkerhedstjenester med deres gennembrud i denne sag. Formålet var at udføre et terrorangreb på belgisk jord. Jeg håber, at politiets efterforskning vil kaste mere lys over det angreb, der skulle udføres. ”

Yderligere kommentar kom fra Manel Mselmi, rådgiver for EPP -gruppen i Europa -Parlamentet, der fortalte begivenheden: ”Jeg vil tale om kvinders rettigheder i regionen, især nu.

”Vi kan starte med sagen Pakistan. Jeg har en liste, der er længere end min arm af overgreb mod kvinder i dette land. Men dette er en stille epidemi, da ingen taler om det. Disse betegnes stadig som æresdrab, men mere end 1,000 kvinder bliver hvert år dræbt på denne måde. ” hun sagde.

”I Afghanistan har Taleban udsendt nye retningslinjer, der fastsætter medgiftsregler for kvinder. Kvinder i dette krigshærgede land har været udsat for voldtægter, surringer og tvunget prostitution. Det anslås, at i alt 390 kvinder er blevet dræbt alene i landet 2020. Andre er blevet såret i tilfælde af overdreven vold mod kvinder, herunder tilfælde af lemlæstelse og tortur. Kvinder og piger stoppes fra at gå i skole eller have nogen form for økonomisk uafhængighed. Med Taleban nu i kontrol igen vil situationen blive værre. ”

Hun tilføjede: "Disse kvinder flygter undertiden til Europa, herunder Belgien, men politiske ledere undgår undertiden at tale om at tale om dette spørgsmål af frygt for at blive anklaget for islamofobi, men disse kvinder har ret til at blive behandlet som mennesker."

Sardar Saukat Ali Kashmiri, eksilformand for UKPNP, deltog også og sagde: ”Det er en kendt sag, at for dem, der lever under dem, der bor i nogle muslimske lande, er deres grundlæggende rettigheder blevet kompromitteret af reglerne i disse lande. Jeg fordømmer dette, og jeg fordømmer også tvungen propaganda af mennesker som Imran Khan. "

»Folk i Pakistan har ikke de samme rettigheder som i Vesten, og kvinder udsættes for den værste form for forskelsbehandling. Religion bruges som et redskab, og terrorisme er disse herskers udenrigspolitik, også i Pakistan. "

Den belgiske senator Philip Dewinter, der sagde, at han havde besøgt landene under søgelyset på konferencen, sagde: ”Efter nederlaget mellem amerikanske ledede styrker i regionen har vi nu nye muligheder for radikale muslimer, der rejser fra Europa til Syrien. Dette vil sætte gang i international terrorisme.

”Taleban har penge, erfaring og midler til at organisere den slags mennesker. Dette er en stor trussel, og vi bør være opmærksom på denne trussel. Vores regeringer skal tage Taleban alvorligt. At håndtere dem er en dårlig ting: Vi bør boykotte dem, da det er den eneste måde at håndtere Taliban på. De er en trussel for hele den frie verden og bestemt for os vesteuropæere. ”

Han konkluderede: ”Vi har truslen om massemigration igen, da mange afghanere vil komme hertil igen. Jeg er bange for en tredje flygtningekrise her igen. Vi bør være klar over, at overtagelsen af ​​Taliban med den påståede hjælp fra Pakistan er en stor militær-, terror- og sikkerhedstrussel mod os.

”Vi er sammen med dem, der modsætter sig dette og kæmper mod dette. Lad det være klart. ”

Redaktørens note:

EU Reporter støtter Bruxelles Presseklub som et sikkert rum for ytrings- og ytringsfrihed. EU Reporter tilslutter sig ikke påstanden om, at Pakistan er en "terrorstat", eller at dets regering på nogen måde støtter terrorisme.

Del denne artikel:

afghanistan

'Bare giv os vores penge': Taliban presser på for at låse op for afghanske milliarder i udlandet

Udgivet

on

By

En mor handler med sine børn på markedet i Kabul, Afghanistan 29. oktober 2021. REUTERS/Zohra Bensemra
Sameerullah, 11, en skopudser dreng renser en sko langs markedet i Kabul, Afghanistan 29. oktober 2021. REUTERS/Zohra Bensemra

Afghanistans Taliban-regering presser på for at få frigivet milliarder af dollars af centralbankreserver, da den tørkeramte nation står over for en pengekrise, massesult og en ny migrationskrise, skrive Karin Strohecker i London og James MacKenzie, John O'Donnell og John O'Donnell.

Afghanistan parkerede milliarder af dollars i aktiver i udlandet hos den amerikanske centralbank og andre centralbanker i Europa, men disse penge er blevet frosset, siden det islamistiske Taleban afsatte den vestligt støttede regering i august.

En talsmand for finansministeriet sagde, at regeringen ville respektere menneskerettighederne, herunder uddannelse af kvinder, da han søgte nye midler oven i den humanitære bistand, som han sagde kun gav "lille nødhjælp".

Under Taliban-styret fra 1996-2001 blev kvinder stort set lukket ude af lønnet beskæftigelse og uddannelse og skulle normalt dække deres ansigter og ledsages af en mandlig slægtning, når de forlod hjemmet.

reklame

"Pengene tilhører den afghanske nation. Bare giv os vores egne penge," siger ministeriets talsmand Ahmad Wali Haqmal til Reuters. "At fryse disse penge er uetisk og er imod alle internationale love og værdier."

En topmand i centralbanken opfordrede europæiske lande inklusive Tyskland til at frigive deres andel af reserverne for at undgå et økonomisk sammenbrud, der kunne udløse massemigrering mod Europa.

"Situationen er desperat, og mængden af ​​kontanter svinder ind," siger Shah Mehrabi, bestyrelsesmedlem i den afghanske centralbank, til Reuters. "Der er nok lige nu ... til at holde Afghanistan i gang indtil årets udgang.

reklame

"Europa vil blive hårdest ramt, hvis Afghanistan ikke får adgang til disse penge," sagde Mehrabi.

"Du vil have en dobbelt pust af ikke at kunne finde brød og ikke have råd til det. Folk vil være desperate. De skal til Europa," sagde han.

Opfordringen til hjælp kommer, da Afghanistan står over for et sammenbrud af sin skrøbelige økonomi. USA-ledede styrkers og mange internationale donorers afgang forlod landet uden tilskud, der finansierede tre fjerdedele af de offentlige udgifter.

Finansministeriet sagde, at det havde et dagligt skatteforbrug på omkring 400 millioner afghanere ($4.4 millioner).

Selvom vestlige magter ønsker at afværge en humanitær katastrofe i Afghanistan, har de nægtet at officielt anerkende Taleban-regeringen.

Haqmal sagde, at Afghanistan ville tillade kvinder en uddannelse, dog ikke i de samme klasseværelser som mænd.

Menneskerettighederne, sagde han, ville blive respekteret, men inden for rammerne af islamisk lov, som ikke ville omfatte homoseksuelles rettigheder.

"LGBT... Det er imod vores sharia-lov," sagde han.

Mehrabi håber, at selvom USA for nylig har sagt, at det ikke vil frigive sin broderpart af omkring 9 milliarder dollars i midler, så kan de europæiske lande måske.

Han sagde, at Tyskland havde en halv milliard dollars af afghanske penge, og at det og andre europæiske lande burde frigive disse midler.

Mehrabi sagde, at Afghanistan havde brug for 150 millioner dollars hver måned for at "forebygge en overhængende krise", for at holde den lokale valuta og priser stabile, og tilføjede, at enhver overførsel kunne overvåges af en revisor.

"Hvis reserver forbliver frosne, vil afghanske importører ikke være i stand til at betale for deres forsendelser, banker vil begynde at kollapse, fødevarer vil blive knappe, dagligvarebutikker vil være tomme," sagde Mehrabi.

Han sagde, at omkring $431m af centralbankreserver blev holdt hos den tyske långiver Commerzbank, samt yderligere omkring $94m hos Tysklands centralbank, Bundesbank.

Bank for International Settlements, en paraplygruppe for globale centralbanker i Schweiz, ejer yderligere omkring 660 mio. USD. Alle tre afviste at kommentere.

Taliban tog magten tilbage i Afghanistan i august, efter at USA trak sine tropper ud, næsten 20 år efter, at islamisterne blev fordrevet af USA-ledede styrker efter angrebene den 11. september 2001 på USA.

Del denne artikel:

Læs

afghanistan

Kasakhstan er bekymret over 'eskalering af spændinger' i Afghanistan

Udgivet

on

Kasakhstans præsident siger, at landet "nøje overvåger" den aktuelle situation i nabolandet Afghanistan efter Talebans magtovertagelse. skriver Colin Stevens.

Bekymringerne vokser i Kasakhstan om fortsat ustabilitet på tværs af grænsen, og også om en stigende tilstrømning af flygtninge, der søger genbosættelse fra det krigshærgede Afghanistan.

Kasakhs præsident Kassym-Jomart Tokayev indkaldte for nylig til et møde på højt niveau mellem regeringsministre og embedsmænd for at diskutere, hvad mange ser som en forværret situation i Afghanistan. Lederne af de retshåndhævende myndigheder i Afghanistan var også involveret i forhandlingerne.

Andre deltagere omfattede Kazaks premierminister Askar Mamin, ledere af den nationale sikkerhedskomité, ministerierne for udenrigsanliggender, forsvar, indenrigsanliggender og nødsituationen, sammen med den generelle anklagemyndighed og statens sikkerhedstjeneste.

reklame

Præsidentens talsmand Berik Uali sagde, at en "hurtig reaktion på situationen i Afghanistan under hensyntagen til Kasakhstans nationale interesser og spørgsmål om at sikre vores folks sikkerhed" blev diskuteret.

Han tilføjede, "Præsidenten pålagde regeringen at fortsætte nøje med at overvåge udviklingen af ​​situationen i Afghanistan, hvilket er ekstremt vigtigt for at træffe beslutninger om yderligere samarbejde med dette land."

Præsident Tokayev talte efter mødet om en "eskalering af spændinger" i Afghanistan og behovet for "at træffe foranstaltninger for at sikre sikkerheden for vores folk og diplomater i Afghanistan."

reklame

Mange nationer har desperat kæmpet for at evakuere deres diplomater og borgere siden Talebans magtovertagelse i august.

Et andet emne i søgelyset er den midlertidige bosættelse af flygtninge fra Afghanistan og en mulig trussel mod sikkerheden.

 Formanden for Kasakhstans Råd for Internationale Relationer Erlan Karin har forsøgt at dæmpe en sådan frygt og siger, at situationen i Afghanistan ikke udgør nogen direkte trussel mod Centralasien.

Men han indrømmede: "Selvfølgelig har vi som mennesker en vis angst. En af truslerne fra Taliban-bevægelsen er relateret til, at de gav husly til forskellige andre radikale grupper.

Kasakhstan siger i mellemtiden, at det har evakueret en gruppe etnisk-kasakhiske afghanske statsborgere fra Kabul til den centralasiatiske nation, mens lande fortsætter med at forsøge at flytte folk ud af det krigshærgede land efter Talebans magtovertagelse.

Ifølge kasakhiske embedsmænd er der omkring 200 etnisk-kasakhiske afghanere i Afghanistan, selvom det faktiske tal menes at være meget højere.

Siden Taliban-militante tog kontrol over næsten hele Afghanistan har mange afghanere opfordret de kasakhiske myndigheder til at tage dem til Kasakhstan, idet de hævder at være etniske kasakhere.

Men der menes at være voksende utilfredshed hos nogle kasakhstanere med den situation, hvor staten angiveligt ydede betydelig humanitær støtte til Afghanistan i stedet for at hjælpe sine egne borgere i nød.

Dauren Abayev, første vicechef for Kasakhstans præsidentielle administration, sagde: "Kasakhstan er ikke det eneste land, der yder bistand til Afghanistan. Det internationale samfund skal hjælpe med at skabe det nødvendige miljø for at vende tilbage til Afghanistan efter årtiers væbnede konflikter. Medmindre det sker, medmindre det normale liv genoprettes i det krigshærgede land, vil risikoen for indtrængen og angreb fra ekstremistiske kræfter, truslen om narkotikahandel og radikalisme altid usynligt hænge over os alle”.

Da det internationale samfund reagerer på et Taliban-kontrolleret Afghanistan, er et forslag, der er blevet foreslået, udsendelsen af ​​en FN-ledet fredsbevarende mission til Kabul for at skabe en sikker zone for fremtidige evakueringer. FN har allerede en mission i Afghanistan, som midlertidigt har flyttet nogle medarbejdere til Kasakhstan for at fortsætte sine operationer.

En Bruxelles-baseret ekspert i Centralasien sagde: "Afghanistan har stået over for alvorlige økonomiske begrænsninger på grund af blokering af den udenlandske bistandsstrøm til landet. Den afghanske befolkning lider under mangel på fødevareforsyninger. Genoptagelsen af ​​fødevarelevering til Afghanistan er derfor meget vigtig for at normalisere situationen i landet.

"Som tingene er, ser det ud til, at Kasakhstan har den største andel i genoprettelsen af ​​økonomisk stabilitet i Afghanistan."

Del denne artikel:

Læs

afghanistan

Afghanistan: Ny EU Humanitarian Air Bridge leverer livreddende lægehjælp

Udgivet

on

En anden EU Humanitarian Air Bridge-flyvning har leveret mere end 28 tons livreddende medicinsk last til Kabul for at imødegå den alvorlige humanitære situation i Afghanistan. Den EU-finansierede luftbroflyvning gør det muligt for Verdenssundhedsorganisationen såvel som humanitære organisationer som 'Emergency' og 'Première Urgence Internationale' at levere kritiske sundhedsartikler til nødlidende. Ved lejligheden sagde krisestyringskommissær Janez Lenarčič: "Dette er den tredje flyvning fra EU's humanitære luftbro siden Kabuls fald i august i år. Denne EU-finansierede flyvning repræsenterer en vigtig livline for afghanere, der har akut behov for lægehjælp. Den generelle humanitære situation forværres dog hurtigt. I denne opfattelse og den kommende vinter opfordrer jeg indtrængende hele det internationale samfund til at gå op og sørge for livreddende hjælp til millioner af afghanere, hvis liv afhænger af det."

Den livreddende last består af medicinsk udstyr til at udføre operationer og medicinsk medicin. Ud over denne tredje EU-finansierede flyvning til Kabul i denne uge er der planlagt yderligere flyvninger i de kommende uger som et udtryk for EU's solidaritet med befolkningen i Afghanistan.

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending