Følg os

Over

Kommissionen lover asyl til flygtende ukrainere

DEL:

Udgivet

on

Europa-Kommissionen udtrykte deres solidaritet med dem, der flygtede fra krigen i Ukraine på en pressekonference i går (8. marts). Kommissærer talte om, hvordan EU er parat til at hjælpe flygtninge fra Ukraine. 

"Alle mennesker, der flygter fra krig, vil få beskyttelse og adgang til EU's sundheds-, uddannelses-, arbejds- og opholdssystemer, uanset deres nationalitet, etnicitet eller hudfarve," Vicepræsident for Kommissionen for European Way of Life. Margaritis Schinas, sagde.

Ukrainske statsborgere, EU-borgere og tredjelandsstatsborgere med en længerevarende opholdstilladelse i Ukraine vil være velkomne i EU som flygtninge, sagde kommissær for indre anliggender Ylva Johansson. Ikke-statsborgere fra Ukraine, som bor der midlertidigt, ligesom studerende, vil dog være velkomne til at evakuere til EU, men de vil ikke være i stand til at blive i EU. Disse mennesker bliver nødt til at vende tilbage til deres hjemlande.

Denne meddelelse kommer efter udbredt rapportering om, at nogle ukrainere blev behandlet anderledes ved grænsen mellem Ukraine og EU. Nogle har anklaget EU- og nationale myndigheder for at diskriminere flygtninge baseret på hudfarve og etnicitet, hvilket Kommissionen klart afviser. 

Dette program er gjort muligt gennem det midlertidige beskyttelsesdirektiv, som blev sat i kraft sidste fredag ​​(4. marts) efter en enstemmig rådsbeslutning. Systemet er designet til at hjælpe EU's medlemsstater med at håndtere en massiv tilstrømning af mennesker, som de 2 millioner flygtninge, som EU har set i de sidste 2 uger. Direktivet blev oprindeligt udformet i 2001, efter konflikter i Jugoslavien i 90'erne, men det er første gang, EU aktiverer protokollen. 

"Jeg er så stolt af, hvordan medlemslandene formåede at komme sammen og tage beslutningen, når det virkelig var nødvendigt," sagde Johansson.

reklame

Del denne artikel:

reklame

trending