USA sætter grænser for #Huawei udsættelse

| Juli 12, 2019

USAs handelsminister Wilbur Ross advarede om, at landet ville misbruge selskabers licenser til at handle med Huawei, medmindre det var klart, at nogen tilbud ikke var i fare for den nationale sikkerhed.

På en konference, forklarede Ross, at ansøgninger om handel med Huawei ville blive gennemgået med en "formodning om benægtelse". Myndighederne er ivrige efter at sikre "vi overfører ikke kun indtægter fra USA til udenlandske virksomheder", udtalte han.

Han tilføjede Huaweis tilstedeværelse på en US trade blacklist og omfanget af varer, der kræver licenser, forbliver uændrede på trods af præsident Trumps indgriben sidst i sidste måned.

Ross angav ikke, hvilke former for handel der kunne udgøre en trussel mod den nationale sikkerhed.

I et interview med CNBC, Den amerikanske økonomiske rådgiver Larry Kudlow forklarede: "Hvad angår det private marked, kalder jeg det generelt, vi har åbnet døren og slået lidt af licenskravene til handelsafdelingen, hvor der ikke er nogen nationale sikkerhedspåvirkninger eller konsekvenser."

Eksempelvis sagde han, at nogle chipvirksomheder ville få lov til at sælge produkter til Huawei på et begrænset grundlag.

Det er uklart, hvor meget den begrænsede pusterum vil hjælpe Huawei med den igangværende gennemførelse af et andet Trump-direktiv. I midten af ​​oktober sagde Ross, at handelsministeriet vil udstede midlertidige regler for at håndhæve en udøvende ordre, der udelukker virksomheder fra at bruge udstyr eller tjenesteydelser fra virksomheder, der anses for en sikkerhedsrisiko.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, Kina, EU, Telekommunikation, US, Verdens

Kommentarer er lukket.